FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Banel capitan? Un pariu identitar...

«12»
jeles29.02.2008 14:28
Categoric, nu simti nevoia sa te justifici, dar cred ca intr-o conversatie daca faci o afirmatie este corect sa o si justifici, pentru ca daca ar fi reiesit din articol nu te mai intrebam.

Uite, voi incerca eu sa-mi justific pozitia.

Daca as privi subiectiv, as zice ca Lacatus este cel mai mare jucator, cel mai iubit, o legenda, un simbol, omul care cunoaste adevaratul spirit al Stelei, bla bla...

Dar daca totusi incerc sa fiu obiectiv, incerc sa identific calitatile pe care ar trebui sa le aiba un antrenor de nivelul pe care vrem sa-l atingem si ajung la concluzia ca Lacatus nu prea se incadreaza. Voi incerca sa enumar aceste calitati, sa le dau un calificativ(de la 1 la 10) si sa-l explic, plecand de la obiectivele acestei echipe: campionat, cupa, iesirea din grupele ligii si, nu in ultimul rand, crearea unei echipe competitive.

- Experienta - 2 - abia daca a strans ceva experienta ca antrenor deci nu poate fi vorba de experienta la nivelul spre care tindem

- IQ - 6 - nu cred ca am o explicatie , atat consider eu

- Carisma - 3 - nu are

- Cunostinte tehnico-tactice - 4 - nu are avand in vedere ca eu consider ca sunt destul de strict legate de experienta

- Autoritate in fata jucatorilor - 5 - ar putea avea dar este strict conditionata de autoritatea in fata patronului

- Respectul jucatorilor - 7 - trebuie sa aiba avand in vedere palmaresul lui

- Dragostea si aprecierea jucatorilor - 5 - trebuie sa le castige, dar este un aspect foarte complicat

- Autoritate in fata patronului - 5 - comparativ cu altii cred ca are mai multa, dar e nevoie de un antrenor cu adevarat mare pentru a obtine mai mult

- Aprecierea suporterilor - 10 - aici nu cred ca se poate mai bine

Medie: 5

Ar mai putea fi adaugate si alte aspecte dar deriva din cele prezentate mai sus. Si mai mult se poate stabili o pondere pentru fiecare , dar pentru moment au fost considerate cu ponderi egale.

Concluzia ar fi ca nu prea il sustine nimic , cu exceptia "numelui de legenda"

Acum intrebarea ar fi daca vrem sa avem un antrenor de nota 5 si daca un astfel de antrenor ne poate duce unde ne dorim.

Pe tiparul asta am putea acorda note si altor antrenori si sa facem comparatii sa vedem ce iese.

Nu te inteleg ... vb serios . Ce vrei sa dovedesti prin mesajul de mai sus ?

-cat esti de inteligent ?(rece)

-cat poti sa fii de parsiv ?(rece)

-cat poti sa fii de obiectiv ?(rece)

Te rog sa`mi dai reply si sa`mi arati CAT ESTI DE STELIST ...

Laca este antrenorul nostru astazi , a fost jucatorul nostru ieri si va fii idolul nostru pentru totdeauna , hai sa`l sustinem pentru ca maine poat fii si mai rau ....

ps: Laca e asa , Laca nu stie , Laca e slab ca antrenor ... ok ... il vreti pe bergodi tie tot ? sau pe Oli linge tot? nu va mai ganditi la Protasov , a fost , acum nu mai este .... ESTE TIMPUL LUI ... 7

MoWeed29.02.2008 14:32

Se pare ca pentru unii "fani" nici un antrenor nu e bun.....sau presupuneti ca in realitate se pot castiga toate meciurile dintr-un sezon ca la manager???

morosanu'29.02.2008 14:54
Categoric, nu simti nevoia sa te justifici, dar cred ca intr-o conversatie daca faci o afirmatie este corect sa o si justifici, pentru ca daca ar fi reiesit din articol nu te mai intrebam.

Uite, voi incerca eu sa-mi justific pozitia.

Daca as privi subiectiv, as zice ca Lacatus este cel mai mare jucator, cel mai iubit, o legenda, un simbol, omul care cunoaste adevaratul spirit al Stelei, bla bla...

Dar daca totusi incerc sa fiu obiectiv, incerc sa identific calitatile pe care ar trebui sa le aiba un antrenor de nivelul pe care vrem sa-l atingem si ajung la concluzia ca Lacatus nu prea se incadreaza. Voi incerca sa enumar aceste calitati, sa le dau un calificativ(de la 1 la 10) si sa-l explic, plecand de la obiectivele acestei echipe: campionat, cupa, iesirea din grupele ligii si, nu in ultimul rand, crearea unei echipe competitive.

- Experienta - 2 - abia daca a strans ceva experienta ca antrenor deci nu poate fi vorba de experienta la nivelul spre care tindem

- Carisma - 3 - nu are

- Cunostinte tehnico-tactice - 4 - nu are avand in vedere ca eu consider ca sunt destul de strict legate de experienta

- Autoritate in fata jucatorilor - 5 - ar putea avea dar este strict conditionata de autoritatea in fata patronului

- Dragostea si aprecierea jucatorilor - 5 - trebuie sa le castige, dar este un aspect foarte complicat

- Autoritate in fata patronului - 5 - comparativ cu altii cred ca are mai multa, dar e nevoie de un antrenor cu adevarat mare pentru a obtine mai mult

Ar mai putea fi adaugate si alte aspecte dar deriva din cele prezentate mai sus. Si mai mult se poate stabili o pondere pentru fiecare , dar pentru moment au fost considerate cu ponderi egale.

Concluzia ar fi ca nu prea il sustine nimic , cu exceptia "numelui de legenda"

Acum intrebarea ar fi daca vrem sa avem un antrenor de nota 5 si daca un astfel de antrenor ne poate duce unde ne dorim.

Pe tiparul asta am putea acorda note si altor antrenori si sa facem comparatii sa vedem ce iese.

mai lasa-ma cu notele tale,IQ6,cand l-ai calculat?; carisma3? poi pana la 10 e bun simt si e ok! respactul jucatorilor 7? ai fost tu in vestiar sau la antrenamente? ai incercat sa impresionezi cu judecata ta dar pe mine mai amuzat copios...

strezahuzum29.02.2008 15:29
Dragi stelisti,

eu as vrea sa va spun ca nu cred ca antrenorul sau lotul de jucatori constituie problema mare la Steaua, adica nu in mod direct.

Mi-am dat seama, astfel, ca singura sansa ca Steaua sa redevina un club important este ca Becali sa ne lase, iar clubul sa devina o societate comerciala in adevaratul inteles al cuvantului. Adica sa se elibereze actiuni pe care noi - suporterii - sa le cumparam, fiecare dupa cat il tine punga, si sa devenim SOCIOS. Atentie, diferenta este foarte mare intre SOCIOS si ABONATI. Socios-ii sunt de fapt asociati ai societatii comerciale respective, ei detinand o parte din respectiva societate comerciala (prin actiunile detinute). Atat Benfica, cat si Sporting (ca si cluburile spaniole) au un numar foarte mare de SOCIOS (se apropie sau depasesc 100000). Sa nu imi ziceti ca, la noi, din aia 4-5 milioane care se dau stelisti, nu se gasesc macar 50.000 sa devina asociati ai unei societati comerciale de acest tip.

Chestia asta ar rezolva multe probleme - de la implicarea asociatilor la bunul mers al echipei, pana la disparitia bisnitarelii ordinare din jurul meciurilor importante, intolerabila pentru un club serios.

Dar, evident, pentru ca noi suntem romani si suntem cu totul si cu totul originali, va mai curge multa apa pe Dambovita pana vom intra in normalitate. Iar normalitatea, in cazul unei tari inapoiate (sau mai degraba tinuta in inapoiere de catre politicieni) este copierea a ceea ce este bun si functional din Vest, in toate domeniile, fara a mai aduce picaturi de "originalitate" neaosa!

Tupac, ideea asta cu "hai sa cumparam echipa" pluteste in aer de mult timp. De cate ori n-am auzit faze gen "daca punem fiecare X lei strangem nu-stiu-cate carute cu bani". Nu-i nevoie neaparat sa devenim actionari la club. Doar daca tampitii din conducere si-ar da seama ca banii suporterilor sunt cea mai sigura si mai Constanta sursa de finantare si-ar schimba atitudinea. De ce sa te duci prin CL sa fii simplu sparring-partner ? Pentru aia 400.000 de euro care-i incasezi pentru fiecare meci ?

Daca s-ar introduce sistemul pay-per-view la meciurile din campionat in schimb, n-am fi mai castigati ? Ar fi un prim pas spre civilizatie. Ne-am scutura de "suporterii" a caror maxima contributie e ca folosesc telecomanda pentru a gasi canalul ce da meciul Stelei. Cine vrea sa vada plateste. Si se schimba treaba. Brusc, si clubul ar descoperi ca a juca la misto, cu sictir si nespectaculos e o idee proasta. Pentru ca echipa care va atrage cei mai multi suporteri cotizanti va fi aia care va presta un joc macar decent. Si mai departe, declaratiile cretine gen "ma doare-n palarie de suporter" vor trebuie controlate. Suporterii suparati pot trece la represalii refuzand sa plateasca pentru meciul urmator - rezulta gaura in buzunar. Asa e la noi - la inceput respectul trebuie castigat cu o "bata virtuala". Eu sunt mai pesimist din fire - din aia 1-2 milioane de stelisti, nu cred ca mai mult de 1 din 20 chiar vor plati. Chiar si asa, vorbim de potentiali 50.000-100.000 de spectatori cotizanti - adica vorbim de 100-200 de mii de euro per meci. Meci obisnuit, de campionat.

Ma rog, ideea de baza in toata povestea asta ar fi ca nu trebuie sa cumparam neaparat actiuni - daca niste baieti ar pricepe ce mina de aur le sta la indemana in timp ei ii dau cu piciorul ..

Joga Bonito29.02.2008 15:35

Un pic cam tarziu, dar e un articol excelent si rar prin mesajul sau.

@Tupac Amaru: e nevoie de 2 pasi!

1: Sa scapam de Becali.

2: E nevoie de initiativa, adica sa se adune un grup restrans de "socios", nu multi. Apoi o promovare intensiva. Si treptat o sa ne adunam cateva zeci de mii, ca doar e trendy sa fii "socios" la Steaua.

Stelistu @nonim29.02.2008 17:39
ASTA e Steaua mea!

Ma tem ca Steaua nui mai respectata de multa vreme

bad_joke29.02.2008 23:58

BRAVOOOO!!!!Merita aplauze sfarsitu articolului,si defapt cam tot ce ai scris,sa speram ca vom renaste din tarana si vom avea acea echipa care jongla cu orice adversar...pe mine cel mai mult ma doare idee care am cam tot auzit-o in ultima vreme,ca Steaua=Beckam,adik DOAR UN BRAND,numai e nimic de ea ,decat numele,numai sperie pe nimeni,din moment ce am pierdut cu penultima clasata,dupa un joc pe CARE L-AM JUCAT PROST,n-a cam zis-o!...ca am vazut ca toata lumea s-a ferit s-o spuna,am vazut la TV,idei cum ca ar fi jucat bine echipa,nimic mai fals,am jucat haotic,ne-am creat ocazi,dar e de inteles ca e inceputu sezonului,si daca e sa facem o comparatie,intre meciul de la Iasi si meciul CFR-ului,nu e mare diferenta,adica ei au dat 4 goluri din nimic,asa cum si noi am fi putut da 4 lejer daca intrau suturile 1vs1 cu portaru,dar dasta ne place acest sport minunat,e simplu si nedrept,nu exista cale de mijloc pentru echipele mari,chiar daca exista si egalul,noi vrem tot sau nimic.FORZA Steaua!!!

w3bmaster01.03.2008 04:19

Bravo superb articol

Cat despre uni care zic ca Laca nu e antrenor sa va fie rusine chiar daca nu e e UN STELIST adevarat si a jucat la noi cel mai mulr merita macar respect pentru asta

Forza Steaua

milovan djilas01.03.2008 06:32

@tupac amaru

Foarte misto ai punctat. Foarte tare observatia ca sporting si benfica au sediile la stadion, nu in palate aurite sau stana :biggrin: . Bestial

MoWeed01.03.2008 08:20

@tupac amaru

Buna comparatia cu cele 2 echipe din Lisabona. S-a mai vehiculat ideea asta insa nu cred ca se va putea infaptui acest plan pentru ca nu vom scapa repede si usor de aceast jeg numit Becali...

septi_eu01.03.2008 10:44

In primul rand TQR felicitari pentru articol... este minunat, l-am citit iar si iar si iar... superb

apoi...

Categoric, nu simti nevoia sa te justifici, dar cred ca intr-o conversatie daca faci o afirmatie este corect sa o si justifici, pentru ca daca ar fi reiesit din articol nu te mai intrebam. [...]

Spui ca vrei sa fi obiectiv, dar dai niste note destul de subiective. Sa o luam pe rand.

nota e oarecum corecta, nu are multa experienta, dar Protasov avea? si ce il mai plangem pe aici....

"atat consider eu" => subiectivism clar

- Carisma - 3 - nu are

nu inteleg pentru ce iti trebuie carisma ca sa fi antrenor bun? In relatia cu presa? sa aduca fetele la stadion? => criteriu sibiectiv

nu sunt deloc strict legate de experienta, si iti dau un exemplu cunoscut noua, stelistilor, Olaroiu.

iar daca nu sunt legate de experienta, vin si te intreb... ai vorbit cu el sa vezi ce cunostinte are in domeniu, ca sa iti dai seama ca e de nota 4? => subiectivism

ai fost la antrenamente? in vestiar? sa vezi ce autoritate are? nu cred => subiectivism (pana acum patronul nu s-a bagat peste el)

la fel, ai vorbit cu jucatorii sa vezi cat respect ii poarta? daca e de 9, 10? => subiectivism

vezi anterior

eu cred ca are destula... si pentru asta iti propun sa iti amintesti de reactia creditorului de dupa meciul cu Iasiul "ma bag de luni la echipa... gata, nu mai merge asa... dag dag... dag dag" si apoi sa iti amintesti declaratia dupa ce a vorbit cu Lacatus. "Marius are mana libera sa faca echipa, eu nu ma bag, dar daca nu ia cel putin locul 2 va pleca de la Steaua, e cariera lui in joc bla bla bla bla" (citate din memorie, mi-a fost lene sa le caut prin ziare :D, dar cam asa sunau) => Lacatus stie cum sa il ia pe iubitorul de oi, stie sa ii explice situatia => are autoritate mai mare... mult mai mare de 5

Aprecierea unui antrenor orice nume ar purta, se face in functie de joc, nu dupa criterile acestea... si nu dupa un meci, ci dupa un tur cap-coada + pregatirea de dinainte. Deci sa avem rabdare cu el pana se termina campionatul acesta. Eu am incredere ca el va reusi pana la urma, daca nu locul 1 (care este foarte greu de atins) atunci locul 2 sigur.

dax4701.03.2008 15:44

Dupa ce ca nu stie fotbal mai deloc, alearga degeaba pe teren, strica toate centrarile, goluri da rar de tot, da autogoluri de 3 puncte, hai sa-l mai facem si capitan pe Banel. Asta ne mai lipsea. Vai de Steaua noastra.

:steagcruce:

Living_Dead_Stripper01.03.2008 18:54

Zaharia - alungat,

Cristocea - imprumutat,

Dar Banel a fost pastrat

Si UN TITLU ne-a costat...

ANTIgigi01.03.2008 18:59

@Living_Dead_Stripper

Incearca sa inmultesti catrenele astea...ca esti pe drumul cel bun.

Tupac Amaru02.03.2008 18:32

tqr, te rog sa imi explici ce inseamna "identitar".

Am cautat definitia si in DEX, si in dictionarul de neologisme, si pe net si nu am putut-o gasi.

Multumesc.

«12»