Bulversant inceputul acesta de miniretur...
Cu un un autogol imparabil, cu obisnuitele istericale ale patronului, cu neobisnuita iesire a lui Dica...
Si, mai ales, cu acuze extrem de dure, dar complet nefondate, la adresa capacitatilor de antrenor ale lui Lacatus venite dinspre o parte a suporterilor...
Un titlu caruia trebuie sa ii punem cruce definitiv...lucru deloc usor pentru niste campioni prin definitie...
Problema care se pune acum inaintea noastra este cum vom gestiona aceasta situatie dificila?
Vom avea intelepciunea de a intelege ca o echipa noua nu se construieste in doar doua stagii de pregatire?
Vom intelege ca la Steaua s-a terminat un ciclu si ca o noua echipa a Stelei cu o noua conceptie de joc (de fapt, e vorba de conceptia traditionala a Stelei) e pe cale sa se nasca?
Vom fi destul de destepti sa pricepem ca nu putem opera cu aceleasi criterii cand avem in vedere schimbatoarele umori patronale si cerintele justificate de atitudine, eficacitate si rezultate la adresa antrenorului si jucatorilor?
Nu stiu...
Cert e ca nu contestarea antrenorului la primul insucces (meritat sau nu) e solutia...
Lacatus, cu tot palmaresul lui discutabil ca antrenor de pana acum, e unul dintre putinii (si poate cel mai calificat dintre toti) care stie ce inseamna Steaua.
Unul dintre putinii care stiu ca Steaua e mai mult decat un vehicul electoral sau un instrument de imagine...
Lucru care, in mod paradoxal, e mai mult un dezavantaj pentru el...
Marele pariu pe care il avem de castigat cu totii alaturi de Lacatus nu e daca acesta va confirma sau nu ca antrenor.
Nu asta e miza reala a pariului. Si sunt convins ca Lacatus o stie.
Ci daca Steaua va redeveni sau nu cea mai puternica echipa din campionat.
Temuta, respectata si invingatoare.
O echipa cladita pe baze solide, din caractere puternice, din profesionisti adevarati carora valoarea le da dreptul de a se simti imuni la interventiile neavenite ale patronului...
De aceea gestul lui Dica imi apare ca o prima dovada ca in vestiarul Stelei atmosfera devine tot mai propice instalarii unui climat cu adevarat profesionist.
Ca intram intr-o faza in care declaratiile lui Nicolita potrivit carora acesta isi viseaza binefacatorul si ziua, cu ochii deschisi, nu vor mai constitui decat episoade rare si amuzante si nicidecum o trasatura definitorie a atitudinii dominante in vestiar.
Comparati anuntata trecere a lui Banel pe banca dupa idiotenia de la Iasi cu incredintarea banderolei dupa tontogolul de pe Bernabeu.
Si veti vedea ca avem un fata pariu identitar cu mult mai important decat rezultatul unui derby de conjunctura...
Pe care eu unul ma incapatanez sa cred ca il vom castiga! Pentru ca noi suntem Steaua si nu concepem decat sa fim invingatori!
Si pentru ca asta e singura atitudine care ne poate asigura viitorul pe care il meritam!
Forza Steaua! Mandru ca sunt stelist!
the quiet romanian