FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cu încredere!

«12»
fcsteaua.ro28.02.2008 15:59

Meciul de la Iași a lãsat în urma lui senzații amestecate. La gustul amar al înfrângerii s-a adãugat ceva din dulceața speranței de a vedea Steaua jucând un fotbal ofensiv, din nou. Pentru cã la Iași, dupa o primã reprizã în care cuvântul de ordine a fost deja-vu (joc fãrã vlagã, fãrã idei și fãrã realizãri), a doua reprizã a adus ceea ce toți așteptãm de ani de zile: un fotbal ofensiv, în vitezã, cu pase pe jos, driblinguri, pase printre și, mai ales, ocazii! Ratate, ce-i drept, dar Steaua a arãtat ca știe și cã are cu ce.

Trecând cãtre partida crucialã contra celor de la CFR Cluj (un "derby" ciudat, rãsãrit parcã de nicãieri...acum 4-5 ani CFR Cluj era o echipã obscurã despre care se vorbea doar când televiziunile încercau sã resusciteze tradiția derby-ului local contra mult mai galonatei "U" - ambele echipe fiind pe-atunci în B), se ridicã anumite întrebãri. Prima privește componența primului 11 și se leagã inevitabil de a doua: va reveni pe teren cãpitanul Mirel Rãdoi?

Cu toții sperãm cã Lãcã a tras niște învãțãminte dupã partida de la Iași. Unul din ele ar trebui sã fie trecerea lui Bãnel Nicolițã pe banca de rezerve, nu pentru un autogol ce se putea întâmpla oricui, ci pentru o lipsa prelungitã de formã...cam de vreo 2 ani de zile. Cu toate acestea, nu mã aștept ca Nicolițã sã fie tras pe barã, mai ales cã, trebuie sã recunoaștem, Steaua nu stã deloc strãlucit la capitolul mijlocaș dreapta (și-n general mijlocaș de bandã). Dincolo de Nicolițã însã, partida de duminicã ne scoate în fațã un adversar total diferit de Politehnica Iași. CFR Cluj este o echipã solidã, care știe fotbal și care știe sã joace ofensiv. Ardelenii (vorba vine..) nu vor veni sã se apere la București, ci cel mai probabil vor încerca sã ne îngenuncheze chiar la noi acasã pentru a tranșa definitiv soarta titlului și pentru a spulbera orice dubiu legat de cine meritã sã fie campioanã. Așa cum noi anul trecut ne-am justificat locul 2 prin cele douã victorii contra lor (dincolo de alte posibile "butoane" în ultimele etape), așa și ei vor încerca sã arate cã și în meciurile directe câștigã cel mai bun.

Tocmai de aceea Steaua trebuie sã pregãteascã inteligent aceastã partidã. Deși la Iași tripleta magicã Moreno-Mendoza-Moreno a fãcut furori în repriza a doua, duminicã va fi nevoie sã ne mai și apãrãm. Sã practicãm un fotbal cu garda jos ar fi foarte riscant. Dacã i-am folosi pe toți cei 3 sud-americani plus Dicã, am avea din start patru jucãtori total deficitari pe faza defensivã. Un numãr foarte mare contra unei echipe atât de puternice. Prezența, așadar, a unui al doilea mjlocaș defensiv apare ca absolut necesarã. Daca Rãdoi reintrã, cel mai probabil Pleșan va sãri din schemã. Steaua ar urma sã joace un inedit 4-2-3-1, cu Ovidiu Petre și Rãdoi la "rupere" și Mendoza - Dicã - Nicolițã în spatele lui Pepe Moreno.

Oricum, deși îmi place aceastã echipã a Clujului, cred cã nu ar trebui sã ne temem. Sunt absolut convins cã, într-o zi normalã, Steaua poate trece ușor de CFR, dacã va dovedi mai multã voințã și devotament decât la Iași. Cei 25.000 de oameni din Templu (incredibil interes trezește aceastã partidã!) vor împinge Steaua cãtre victorie, nu mã îndoiesc. Trebuie sã avem încredere: stã în puterea noastrã sã învingem Clujul și sã arãtãm cã lupta pentru supremație nu s-a încheiat încã!

Forza Steaua! Hai Lãcã! Hai bãieții!

Ovidiu

P.S. Nu pot sã închei fãrã sã salut câteva întâmplãri recente: 1) atacul lui Dicã, dovadã clarã a personalitãții acestuia, 2)rãspunsul neașteptat de înțelept al lui George Becali și 3) surprizele de ieri din Cupa României! :)

ultras_seed28.02.2008 16:05

Un articol plin de optimism !!! Sa speram ca echipa se va redresa !!! Astept cu nerabdare meciul de duminica!!! Forzza Steaua!!!

DelPiero1028.02.2008 16:12

De un Dayro in lcoul lui Nicolita ce zici?Si intr-un picior e mai bun decat Banel columbianul....

P.S.Ma indoiesc ca asta va fi formula...cred ca Lava va risca in meciul cu CFR si va trimite pe teren o formula mai ofensiva...

AdrianUltras2528.02.2008 17:32

Daca baietii vor sa bata, vor bate!

Iar daca Dica vrea sa joace fotbal, o sa fie cel mai bun de pe teren!

P.S.

Si pe mine m-au surprins declaratiile lui becalii.Parca nu era el.Parca gandea INAINTE sa vorbeasca.

Oare poate omul asta sa se schimbe in bine?!

Yoyoyoi28.02.2008 17:52

Nu as accepta niciodata din partea lui Lacatus o formula mai defensiva in meciul cu CFR. Jucam acasa, oameni buni, tribunele o sa fie pline si noi trebuie sa ne bagam cu dosu-n poarta ca ne ataca Fabbiani sau Semedo? Nu draga, nu.

Stim deja ca am avut intotdeauna probleme cu echipele care practica un anti-fotbal gretos. Dar mai stim ca atunci cand adversarii ies la joc si ne dau spatii de manevra, nu ne poate sta nimeni in cale. CFR-ul nu va veni in Ghencea sa se apere. Va veni sa ne atace, sa demonstreze ca ei sunt mai tari. Acelasi lucru ar trebui sa-l facem si noi.

Sa atacam valuri, valuri, sa nu-i lasam sa respire, sa le stam in coaste pana le pocnesc venele, sa-i incurcam la fiecare minge si sa sutam din orice pozitie. Fundasii lor nu stau prea bine, din ce am vazut in amicalele din pauza de iarna. Motiv pentru noi de ataca pana la ultima suflare, de a-i zapaci prin pressing si suturi. Suturi multe, centrari multe. Fara scheme, calcaie, suruburi si floricele. Doar fotbal pur, fotbal agresiv si ofensiv.

Ori la bal, ori la spital!

alexmk1728.02.2008 18:04

Un lucru e clar!

Banel si Lovin trebuiau si ei dati in aceasta iarna!

Eu nu inteleg antrenorii astia! Pe Lovin il bagi doar ca e inalt si pe Banel doar ca fuge! Oamenilor, antrenorilor si analfabetule (sa-i citeasca cineva ce scrie), Banel si Lovin nu au nimic in comun cu fotbalul! Daca pana si analfabetul spune ca "Banel e cu munca"! Munca, munca, dar aici e fotbal, nene! Sa-i dam o sapa lu' Banel! Dar noua ne trebuie fotbalisti! Oare nu poate juca Dayro pe dreapta si Mendoza pe stanga??? E chiar atat de greu fotbalul asta, mama lui a draq de fotbal!

Pai C.Ronaldo nu e conducator de joc la United??? Si joaca al dracu numai in partea stanga! Hleb?? Tot in banda!

Chiar e atat de greu, mai Laca, sa le spui acestor pseudo-fotbalisti ca dupa ce mingea trece mijlocul terenului trebuie accelerat si urcat in treapta de viteza???? Cu cat te apropii de 16 metri advers, cu atat viteza trebuie sa fie mai mare! Noi cum urcam terenul, incetinim si pasa inapoi! Sau mai da Banel cate o centrare in spatele tribunelor! Chiar nu se vede cum se joaca in vest???

Si la Iasi s-a vazut ca in ultimii 30 de metri, cand s-a accelerat, s-a ramas singur cu portarul! Si nu o data, intamplator, ci de 5 ori!

Nu pot intelege cum jucatori ca Lacatus, Hagi, Piti (vai ce perioada de pitici) care au jucat in echipa Stelei in viteza supersonica in ultimii 30-40 de metri, dintr-o atingere si spre poarta (nu spre corner ca acum) nu pot face echipa asta sa joace un pic mai rapid!

Nu pot intelege de ce echipa nu intra pe teren sa marcheze cat mai repede si doar sa treaza timpul! Eu asa vad fotbalul! Tactica la Steaua trebuie sa fie urmatoarea: Baieti, in prima jumatate de ora trebuie sa marcam 2 goluri! Dupa aia intram in prelungiri care vor dura 60 de minute si trebuie marcat cat mai repede!

M-am saturat ca echipa asta sa intre la lalaiala si cand dau aia gol, s-a terminat meciul! Vreau ca Steaua sa ia prima gol in fiecare meci si dupa aia sa vad cojonesele! Sa vad cum batem cu 2-3-4 la 1!

De meciul cu cefereul, nu pot spune decat ca vom castiga! Ma bazez pe acelasi calcul care imi spunea ca vom pierde la Iasi (desi nu meritam nici macar un egal ci doar victoria)! Cu Iasi nu castigasem in ultimii 3 ani acolo! Si marcam foarte greu!

Acum suntem neinvinsi acasa in sezon de Liga 1, si pe cefere i-am batut in ultimii ani acasa usor! Plus ca atunci cand e scandal la Steaua, echipa face un joc mare! Vezi Valencia(scandal Neaga), vezi CFR acum 3 ani (scandal la Marriot), Lens (scandal Bodu), cefere anul trecut (scandal MM)!

In mod logic si normal, Steaua nu poate pierde! Nici egal nu are cum sa faca! Plus ca mai e si infernul din Ghencea!

In concluzie: Vom castiga cu cefere! Problema e sa-i bagam in panica! Si atunci vom castiga titlul!

AdrianUltras2528.02.2008 18:12

alexmk17

Cu Lovin in echipa Steaua a pierdut 0 meciuri si a luat 2 goluri.

e un om care asigura spatele echipei,recupereaza mult si munceste enorm.

spre deosebire de ceea ce face Banel, ceea ce face Lovin conteaza!

George Stan28.02.2008 18:19

Meciul trezeste un interes mai mujlt decat merita. Asta datorita campaniilor isterice de promovare din presa. Meciul meciurilor, marele meci bla bla. In realitate e un meci intre echipele de pe locul 1 si locul 5 diferentiate de 11 puncte si intre care nu exista nici o rivalitate decat in montile bolnave ale unor personaje precum Jiji fekali sau alti agarici din presa.

st_194728.02.2008 18:35
Meciul trezeste un interes mai mujlt decat merita. Asta datorita campaniilor isterice de promovare din presa. Meciul meciurilor, marele meci bla bla. In realitate e un meci intre echipele de pe locul 1 si locul 5 diferentiate de 11 puncte si intre care nu exista nici o rivalitate decat in montile bolnave ale unor personaje precum Jiji fekali sau alti agarici din presa.

Poate trezeste un interes enorm fiind ultima noastra sansa la titlu. Daca ne-am apropia la 8 puncte, de ce sa nu speram? Am vazut ce s-a intamplat in Spania. Nu se stie niciodata cum o echipa precum Unirea sau Vasluiul pot incurca cefereul.

steaua-no128.02.2008 18:48
Daca baietii vor sa bata, vor bate!

Iar daca Dica vrea sa joace fotbal, o sa fie cel mai bun de pe teren!

P.S.

Si pe mine m-au surprins declaratiile lui becalii.Parca nu era el.Parca gandea INAINTE sa vorbeasca.

Oare poate omul asta sa se schimbe in bine?!

o jigodie ca spurcatul din pipera ramane jigodie toata viata.

spurcatul nu vrea sa se certe cu Dica pentru ca stie ca poate lua multi bani pe el, asa raman "prieteni" si poate in vara ia pe el 1-2 mil de euro. cred ca daca era vb de rada, Baciu, nesu....(jucatori mai putin mediatizati), erau demult trimisi la echipa a doua.

yo_marius28.02.2008 18:56
Poate trezeste un interes enorm fiind ultima noastra sansa la titlu. Daca ne-am apropia la 8 puncte, de ce sa nu speram? Am vazut ce s-a intamplat in Spania. Nu se stie niciodata cum o echipa precum Unirea sau Vasluiul pot incurca cefereul.

Fara sa fiu rautocios, la fel de bine ai putea sa spui ca nu se stie cum echipe ca Pandurii sau Mioveniul ne-ar putea incurca pe noi...

Eu as fi multumit ca in returul asta sa batem chefere, Dinamo, Rapid, Timisoara, Urziceni...

ar fi un sezon ok...

vlad_cj28.02.2008 19:12

Trebuie sa ii impingem pe baieiti din spate, sa fim cu adevarat al 12-lea jucator. Sper din tot sufletul sa invingem si sa am motive de bucurie la intorcerea spre Cluj. Forza Steaua!

***Scopul nobil ne obliga...La bine si la rau, Steaua Bucuresti!***

s0rins_9228.02.2008 20:40

Daca baietii intra determinati de la inceput si dau ce au ei mai bun ,batem sigur!Forza Steaua!Hai pe ei pe mama lor :steag_steaua_ro: :steag_steaua_ro: :steag_steaua_ro:

MoWeed28.02.2008 21:21

Franarii n-au demonstrat nimic cu FC Brasov au jucat chiar penibil in anumite momente deci se poate...

androsteaua28.02.2008 21:32

i-auziti fratilor ce scriu ziarele

Ziarul "Tricolorul" de vineri va scrie cã patronul lui CFR Cluj Arpad Paszkany ar lucra pentru AVO, Serviciul de spionaj maghiar. Informația ar proveni de la surse din interiorul SRI și este datã ca o posibilã explicație a infuziei foarte mari de capital pe care Paszkany o face în infrastructura din Cluj și în echipa de fotbal. Joi, senatorul Corneliu Vadim Tudor i-a transmis un dosar cu respectivele informații și directorului SRI, George Maior

st_194728.02.2008 22:13
i-auziti fratilor ce scriu ziarele

Ziarul "Tricolorul" de vineri va scrie cã patronul lui CFR Cluj Arpad Paszkany ar lucra pentru AVO, Serviciul de spionaj maghiar. Informația ar proveni de la surse din interiorul SRI și este datã ca o posibilã explicație a infuziei foarte mari de capital pe care Paszkany o face în infrastructura din Cluj și în echipa de fotbal. Joi, senatorul Corneliu Vadim Tudor i-a transmis un dosar cu respectivele informații și directorului SRI, George Maior

Stia oaia ce stia?

Daniellone28.02.2008 23:16

Am vazut ca mai multa lume si-a dat cu parerea despre schimbarile pe care ar trebui sa le faca Laca in primul 11 pentru meciul cu Clujul. Zic si eu, ca tot e gratis. Eu l-as vedea pe Radoi in locul lui O. Petre si pe Dayro in locul lui Banel. Cand joci cu un singur inchizator, acela nu poate fi un jucator atat de lent precum O. Petre, e nevoie de un jucator mai rapid, Radoi s-ar adapta mai bine la acest sistem. Nu mi se pare nici ca ar merge Petre cu Radoi impreuna in mijloc, mi se pare ca ar lipsi legatura cu atacantii. De aceea il vad pe Plesan acolo langa Radoi.

AdrianUltras2529.02.2008 00:25

Steaua_no1

Cred ca ai dreptate!

micodo29.02.2008 03:57

Ca bine le zici...iata puterea mass-mediei care i-a isterizat pe toti suporterii. In mod normal, acest meci nu trebuia sa starneasca un interes mai mare ca unul cu Urziceni. Dar a avut grija presa sa mai scorneasca un asa-zis derby din categoria Romania - Bulgaria, Poli-UTA, Dinamo-Poli, si alte facaturi.

FortuneTeller29.02.2008 05:00

De unde atata spionaj la Cluj??? Adevarul e ca probabil Paszkany e doar un alt bisnitar imbogatit peste noapte si cu ceva taxe neplatite. Trebuie sa batem Clujul pentru ca CFR-ul este o echipa mica, chiar daca a luat o sleahta de mediocrii sud-americani si a ajuns pe primul loc cu ajutor de la Lupescu. Trebuie sa-i batem pentru ca oricum o sa-i bata toti in LC, deci sa le dam un free preview.

Piece of Mind29.02.2008 08:08

Din pacate, posibila alcatuire a echipei in meciul de duminica, astfel cum o reveleaza presa, este absolut aberanta! Radoi stoper, in locul lui Ghionea?? Dayro Moreno in tusa dreapta? Lovin, in locul lui Plesan, facand un cuplu "senzational" de inchizatori cu "inegalabilul" Ov. Petre?

Dumnezeule, ne taiem singuri craca de sub picioare!

DelPiero1029.02.2008 09:49

Nu cred ca asta va fi distributia de duminica!Cred ca,din pacate,Banel va juca din nou titular!Radoi va fi la mijloc,fara Lovin...hmmm,asa cred! :rolleyes:

CaTaLiNsm StElIsTu29.02.2008 11:59

Acesta este meciul in care ne putem dovedi valoarea...Clujul este o echipa care joaca pe teren,nu se apara pe 3randuri,astfel nu ramane decat sa le demonstram ca Steaua isi merita din plin titulatura de echipa fanion a Romaniei

vladik29.02.2008 17:36

mai baieti eu nu vreau sa zic nimic mai mult decat atata........... Steaua este o echipa tare si asta v-a ramane in sufletele multor fani dar sa recunoastem inca echipa nu ete inchegata dar ma intreb nu a JUNS CANTONAMENTUL DE PREGATIRE CA JUCATORII SA SE CUNAOASCA SI SA FACA ECHIPA BUNA CE DUMNEZO CAT MAI ASTEPTAM ......PAN AJUNGEM IN Liga 2?

w3bmaster01.03.2008 04:13

Sincer asta e un meci care chiar nu imi pasa daca jucam prost au bine ma intereseaza sa Batem

Forza Steaua

«12»