FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Marius Lacatus, antrenorul

«12»
cyril thereau25.02.2008 18:56
Baieti, care e avocat pe aici???

Onut, jucator al Iasiului, a jucat la pariuri pe victoria Iasiului! Putem castiga meciul la masa verde???

Nu ma intereseaza ca am pierdut pe teren ci daca putem sa luam 3 puncte de la Iasi, considerand ca jucatorii nu au voie sa joace la pariuri!

Asa este,dar totusi eu cred ca sunt unele achizitii sau transferuri la Steaua care nu trebuiau facute...vedeti....Criste a plecat de la Steaua si acuma a ajuns sa joace impotriva ei (Stelei) si a facuto destul de bine sau Stancu;acest jucator mi se pare un jucator de echipa a II,cred ca Steaua are alti jucatori mai buni pe postul lui Stancu. Oricum,desi sunt din Iasi,imi pare foarte rau ca Steaua nu a putut scoate macar un egala din aceasta partida..

schumy25.02.2008 20:04

Frumos articol! Felicitari! :wink:

Totusi nu sunt 100% de acord cu ce ai scris, de ce? Pentru ca Lacatus a demonstrat ca nu stie sa faca schimbari. L-a scos pe Golanski si l-a bagat pe Nesu atunci cand echipa era condusa cu 2-1. Da,poate vroia sa-l treaca pe Emegara pe partea unde joaca el normal (dreapta), dar nu trebuia sa scoata un jucator puternic si care pe langa faza de aparare facea si faza ofensiva, pentru ce a fost aceasta schimbare?!? Nu cred ca ciobanu a impus o asemenea schimbare.

Oricum una peste alta unii jucatori ( si aici ii includ doar pe cei romani ) nu au avut deloc determinare.Nu stiu la ce se asteptau, poate ei chiar au crezut ca cineva a platit echipa Iasiului sa se dea lovita. De ce zic doar de romani, pentru ca restul chiar au jucat bine sau binisor ( Emegara, dar sa zicem ca revine dupa o accidentare si nu e in forma ).Ceilalti, desi erau la primul meci oficial, au incercat sa joace cumpot ei mai bine!

Pana la urma toti sunt vinovati, deci aici il includem si pe Lacatus. Dar asta nu inseamna ca acum trebuie sa-l punem la zid, cum face ciobanul ala idiot. Sper totusi ca Lacatus va mai antrena cel putin astea 14 etape si astfel sa demonstreze ca stie meserie. Chiar nu vreau sa vad iar scandal la Steaua, mai bine ramane Lacatus si vom vedea ce va fi. Oricine ar veni tot nu rezolva nimic, ciobanul e tot aici!

BAFTA!!!

yo_marius25.02.2008 20:13
Totusi nu sunt 100% de acord cu ce ai scris, de ce? Pentru ca Lacatus a demonstrat ca nu stie sa faca schimbari. L-a scos pe Emegara si l-a bagat pe Nesu atunci cand echipa era condusa cu 2-1. Corect, pe partea lui Emegara a fost bulevard, dar deja eram condusi si nici nu mai aveam mult timp sa revenim, pentru ce a fost aceasta schimbare?!? Nu cred ca ciobanu a impus o asemenea schimbare.

:) schimbarea a fost Golanski - Nesu si, dupa ultimele declaratii, se pare ca pe langa faptul ca Pawel era obosit, el a acuzat si o lovitura. asadar, schimbarea nu mai pare asa lipsita de sens nu?

bodanelu25.02.2008 20:35

astia care criticati schimbarea lu` Golanski cu Nesu... ia sa va aud eu acum ce schimbare putea el sa faca? Badea in locul lu` Pepe?

marius-m26.02.2008 08:03

Parerea mea am mai zis-o pe acest forum....si legat de antrenorul Hagi si de antrenorul Lacatus

mi-e jena mie de ceea ce gandesc... dar cred ca gandesc bine... il respect pe Hagi, Lacatus.... ca pe oricare alta glorie fotbalistica a Stelei dar mai mult ca orice iubesc Steaua...

am mai zis-o si o repet.... Laca daca ar avea lotul lui chealsea si barca la un loc si nu ar face treaba.... ei... Hagi si Laca au fost mari fotbalisti datorita talentului.... si calitatilor fizice...etc dar ca antrenor .... ca sa fi bun antrenor ai nevoie de alte calitati

regula se aplica in toate cazurile.... fara exceptie.... marii fotbalisti... ca antrenori au fost 0 .... cum este si cazul lui Laca

asa ca eu cred ca poate ciobanul sa transfere pe cine vrea.... atata timp cat nu o sa avem antrenor.... nu o sa avem nici rezultate

In rest numai bine

predatorpulse726.02.2008 10:04

Eu nu am prea multe sa ii reprosez lui Laca,exact ca si cu Hagi,pentru ca asta-i lotul si astia ne sunt jucatorii,cu ce e de vina Lacatus ca moreno si mendoza dau de vreo 4 ori in branet si ca Banel,Dica si Goian viseaza pe teren.

Treaba unui antrenor este sa puna in teren o formula echilibrata,in care sa se apere si atace la fel de bine,si sa faca schimbarile necesare cand e cazul,dupa ce astea sunt rezolvate,intra in scena jucatorii si te bazezi doar pe ei. Dupa cum stim cu totii,Steaua are un lot peticit,cu nspe atacanti care au fost reprofilati extreme sau mijlocasi ofensivi,iar de un prim 11 stabil nu poate fi vorba,cred ca au trecut 2 sezoane si noi nu am alcatuit aceeasi formatie de start 3 meciuri la rand.

Singurii mijlocasi ofensivi adevarati sunt plesan si Dayro,iar la atacanti ii avem pe habibou,pepe moreno,mendoza,Neaga,surdu,Badea si sincer l-as baga si pe Dica aici pentru ca el nu da rezultate ca mijlocas.

Trebuie sa ai super-valori in echipa ca sa poti sa faci "turnover" si sa ai rezultate bune,iar noi nu avem asa ceva. Lotul actual al Stelei(veniri si plecari) a fost facut in mare parte peste capul antrenorilor,si ceva imi zice ca gusturile lui Jiji sunt un factor important.

Eu mi-am propus sa nu mai judec antrenorii ce vin la Steaua pentru ca acestia nu au mana libera cu adevarat,cum pierd un meci,vine Jiji,ii duce la tabla si le explica cum trebuie sa stea echipa in teren si cine sa intre,asa ca postul de antrenor la noi e aproape irelevant,din moment ce nu iti e frica de esecuri si de consecintele acestor esecuri,ci de pozitionarea anumitor jucatori in teren ca sa nu-l superi pe Jiji.

Daca am avea anumite criterii de selectie la echipa,pentru meciul cu CFR,Banel,Goian si Dica ar trebui trecuti pe banca pentru ca nu au aratat nimic si si-au batut joc de acest meci important.

Indiferent de cine a facut echipa cateva greseli majore s-au facut totusi:

-emeghara titular dupa ce a ratat majoritatea pregatirii

-Ghionea titular dupa ce nu a mai jucat alaturi de Goian 1 an de zile

-Banel titular,si mai ales titular pe partea stanga,dupa ce ca el nu stie sa centreze nici de pe dreapta,unde poate sa-si foloseasca dreptul,acum mai pierde timp si ca sa-si intoarca mingea.

-neconvocarea lui rada,mult mai potrivit pentru acest meci decat Ghionea,care era nerefacut

-netitularizarea lui nesu,in locul lui emeghara,nesu jucand in majoritatea amicalelor.

Laca,sau cine face echipa,ar trebui sa se gandeasca mai putin la numele jucatorilor si mai mult la forma lor de moment. Apropo,daca batem pe CFR,o sa iasa Jiji si o sa se laude ca el a facut echipa iar daca pierdem o sa se iarasi de cativa jucatori de Lacatus,asa ca pregatiti-va.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Mihai Gruia26.02.2008 10:40

Parca am vazut acest articol postat la comentariile unui alt articol de pe site. Oricum felicitari ! Chiar cautam sa ma dezabonez de la acest site care aveam impresia ca tinde sa reprezinte tot mai mult o anumita mentalitate pe care nu vreau sa o pomenesc

Sa nu uite cei care il tot plang pe Hagi ca Laca reprezinta pentru Steaua 1000 % fata de ce a reprezentat Hagi - Laca inseamna Steaua.

Ma bucur ca aceste opinii au loc pe acest site si ca mai exista loc pentru Steaua si nu pentru ce a mancat jj la asa de pranz.

Pentru asta exista asa - zisa presa de sport ...

Recent am facut o constatare, nu stiu daca au vazut si altii ... in ziarul "Can Can" (f multi probabil vor rade) apar stiri din sport si informatii de culise din sport (in special fotbal) mai reale si mai bine documentate decat in gsp, spor.ro si altele.

serban2326.02.2008 11:11

Concluzia este una destul de simpla si clara: pana nu vom avea un antrenor care sa stie ce sa faca cu o echipa de nivelul la care ne dorim sa fim nu vom face nici o branza.

Echipa ar trebui sa fie intr-un proces de reconstructie profund si avem nevoie de un om care sa stie cum se face treaba asta.

Deci, dragul meu Gigi mai fa un efort si ia un antrenor adevarat si o sa vezi si jocul si rezultatele pe care le doresti. Altfel, poti sa te implici tu, toti verii, toti prietenii "priceputi" la fotbal si chiar ma ofer sa ma implic si eu alaturi de tine in antrenarea si alcatuirea echipei, dar rezultatele nu vor veni... curaj, mai e un un pic, un pas mic... stim ca poti...

SSK26.02.2008 11:36
astia care criticati schimbarea lu` Golanski cu Nesu... ia sa va aud eu acum ce schimbare putea el sa faca? Badea in locul lu` Pepe?

Corect, asta e o intrebare la care nu raspunde nimeni. Pe moment, si pe mine m-a enervat introducerea lui Nesu (pe care nu-l simpatizez mai deloc), dar apoi mi-am dat seama ca oricum la acel moment Steaua avea in teren tot ce era mai bun in materie de jucatori ofensivi: Dica, Pepe, Dayro, Mendoza.

schumy26.02.2008 12:10
:) schimbarea a fost Golanski - Nesu si, dupa ultimele declaratii, se pare ca pe langa faptul ca Pawel era obosit, el a acuzat si o lovitura. asadar, schimbarea nu mai pare asa lipsita de sens nu?

Am facut modificarea imediat dupa ce am postat, dar se pare ca ai fost mai rapid. :tongue:

NU, nu trebuia sa-l bage pe Badea, ci trebuia sa-l bage pe Dayro mai devreme si sa-l scoata pe Dica care nu a facut nimic, dar aici nu e vina lui Lacatus, aici intervine ciobanul care da ordine.

Oricum nu vreau eu sa dau sfaturi, nu sunt in masura, doar faceam o observatie.

Totusi, desi vad ca multi spuneti ca nu avem antrenor, eu zic ca avem, dar nu este lasat sa antreneze asa cum vrea.

bodanelu26.02.2008 12:20

Dica e un jucator puturos, dar poate sa produca o sclipire si sa inscrie un gol din nimic.

**alex**26.02.2008 12:53

Pun pariu ca daca acum aveam alt antrenor ii sareau toti in cap ca de ce nu a jucat cu Dayro titular, cu Radoi titular, cu Nesu pe stanga si mai stiu eu ce. Laca are si el o parte din vina, la fel ca si jucatorii, Gigi, terenul, ghinionul..

Daca lucrurile vor continua la fel de prost trebuie sa ne gandim serios cine e problema. Au plecat majoritatea jucatorilor contestati, au venit altii cu valoare si experienta, deci echipa ar trebui sa joace mai bine ca in tur.

corinstelistul26.02.2008 14:07

eu unul nu as lovi in Laca asa tare ....chiar oierul zicea aseara la Nasul ca s-a interesat si Laca antreneaza foarte bine si foarte modern ....ba mai mult a stiut sa faca si o atmosfera foarte buna la lot....numai ca el face echipa cu sufletul....este prea sufletist....si oricat il urasc pe Gigi aici trebuie sa-i dau dreptate....asta este adevarul ...Laca este un suflet mare.....nu a tinut cont ce jucatori sunt in forma si a alcatuit o echipa dupa suflet ...si asta este o mare greseala.....apoi dupa faza cu autogolul ,Banel era o carpa ...trebuia inlocuit imediat ...asa am jucat in 10 oameni si ei in 11....iar schimbarile...nu-i putem reprosa...pe parcursul unui meci ai multe surprize ori antrenorul de aia este acolo sa le rezolve...asa ca daca Golansky a fost inlocuit cu Nesu insemna,si am incredere in Laca , ca acolo erau probleme....

escape26.02.2008 14:09

misto articolul si sunt in mare parte de acord mai putin faza cu normalitatea implicarii patronului la echipa...oricum nu cred ca este adevarat in cazul lui Laca.

CaTaLiNsm StElIsTu26.02.2008 14:13

Mda....exact cum spuneam in postul de mai sus....scuze si iar scuze....nu incercati sa-l mai scoateti pe Laca,n-are rost...a gresit!Unii spun ca Golansky ar fi fost accidentat(faza cu oboseala nu e plauzibila),e posibil si asta,desi nu prea cred pentru ca am urmarit cu atentie meciul iar polonezul nu a avut nici un contact dupa care sa se fi vazut ca se resimte.

Iar cu faza in care vi si spui"...ce schimbare putea el sa faca? Badea in locul lu` Pepe?"...cred ca iti bati joc de noi...nu!,nu pe Badea in locul lui Pepe...ci pe Badea sau Neaga in locul lui Dica,iar Dayro putea sa ii preia sarcinile "decarului"...acum nu vin si ma dau eu antrenor pe acest forul,mi-am exprimat doar o parere,existau si alte solutii,pe care Laca sunt comvinsa ca le cunoaste...dar e imposibil sa ti un om pe teren care tot meciul n-a facut altceva decat sa"sprijine"iarba.

Mai erau cateva minute de joc in care eram condusi...trebuia sa riste totul,solutii se gaseau,chiar daca trebuia scos Golansky;ca am pierdut2-1,ca pierdeam3-1...e tot acelasi lucru pentru ca noua mai putin ne pasa de golaveraj...noi de puncte avem nevoie!

@corinstelistul

da-mi voie sa te contrazic putin intr-un aspect....Steaua nu a jucat in"10oameni"....ci in8.....Nicolita cand e pe teren mereu putem socoti ca jucam cu unul in minus,insa Duminica i sa alaturat si Dica cu Goian.

Andrei SAVA26.02.2008 14:16

Un articol cum as vrea sa mai vad pe acest site. Un articol de bun simt, echilibrat...

Pentru ca a injura ca la usa cortului un jucator sau antrenor, abia ridicat in slavi in meciul trecut, e cel mai simplu lucru.

Si cel mai meschin...

De acord, Marius nu este cel mai bun antrenor, dar nu vi se pare ca deveniti niste Becali?

Tot voi, cei care dati sfaturi care mai de care mai fanteziste, vezi exulta de fericire duminica, dupa victoria din meciul cu infatuatii lui Paszkany si Muresan. Pentru ca, in ciuda infrangerii de la Iasi, eu am incredere in baieti. Si chiar cred in titlu...

bodanelu26.02.2008 14:46

@Catalin singura varianta ofensiva a lu` Laca era Badea. Neaga nu a fost in lot.

Si legat de Dica, cate meciuri a facut el.. in care nu juca nimic si dintr-o sclipire de geniu inscria cate un gol? Poate s-a mers pe aceasi ipoteza..

corinstelistul26.02.2008 15:54
Mda....exact cum spuneam in postul de mai sus....scuze si iar scuze....nu incercati sa-l mai scoateti pe Laca,n-are rost...a gresit!Unii spun ca Golansky ar fi fost accidentat(faza cu oboseala nu e plauzibila),e posibil si asta,desi nu prea cred pentru ca am urmarit cu atentie meciul iar polonezul nu a avut nici un contact dupa care sa se fi vazut ca se resimte.

Iar cu faza in care vi si spui"...ce schimbare putea el sa faca? Badea in locul lu` Pepe?"...cred ca iti bati joc de noi...nu!,nu pe Badea in locul lui Pepe...ci pe Badea sau Neaga in locul lui Dica,iar Dayro putea sa ii preia sarcinile "decarului"...acum nu vin si ma dau eu antrenor pe acest forul,mi-am exprimat doar o parere,existau si alte solutii,pe care Laca sunt comvinsa ca le cunoaste...dar e imposibil sa ti un om pe teren care tot meciul n-a facut altceva decat sa"sprijine"iarba.

Mai erau cateva minute de joc in care eram condusi...trebuia sa riste totul,solutii se gaseau,chiar daca trebuia scos Golansky;ca am pierdut2-1,ca pierdeam3-1...e tot acelasi lucru pentru ca noua mai putin ne pasa de golaveraj...noi de puncte avem nevoie!

@corinstelistul

da-mi voie sa te contrazic putin intr-un aspect....Steaua nu a jucat in"10oameni"....ci in8.....Nicolita cand e pe teren mereu putem socoti ca jucam cu unul in minus,insa Duminica i sa alaturat si Dica cu Goian.

da ai dreptate...dar exact asta spuneam ca Laca a facut primul 11 dupa ureche si dupa suflet....Dica nu trebuia bagat in primul 11 si aici este clar vina lui Laca....apoi de Goian sincer nu ma asteptam ....asta este acum ma resmnez si astept meciul de duminica...o sa vedem ce schimbari vor face si cum vor aborda jocul.....dar tare imi este teama ca .....

CaTaLiNsm StElIsTu26.02.2008 16:49

@ bodanelu

Nu a fost Neaga in lot???In fine....dadeam numai un exeplu si oricum si Badea era o solitie.

Sunt de acord cu gandirea ta care ar fi putut fi adoptat si de Lacatus,cum ca sa asteptat o"sclipire"a decarului...Insa eu unul nu sunt de acord cu asa ceva...sa ti pe teren un om ca da'de,da'de a face ceva....Dupa cum spunea si cineva mai sus...Dica e omul care10meciuri se plimba pe teren dar al11-lea il castiga de unul singur....mie unul nu mi se pare un procentaj deloc bun si e de stiu ca Dica este unul dintre cei mai neconsecventi jucatori si nu ca nu poate ...ci pentru ca nu-l lasa"vedetismul".Daca ar fi serios si in fiecare meci ar trage de el sunt comvins ca ar fi poate cel mai bun jucator din liga1.

De ce cand a fost Protasov au fost si rezultate si echipa a aratat altfel....pentru ca ala a fost un antrenor care a stiut meserie,a stiu ce si cum sa-i invete si cel mai important a fost un antrenor care nu a tinut cont de nume ci de prestatie si forma.Iar in timpul meciurilor intotdeauna a avut capacitatea de a schimba lucrurile din mers intr-o situatie nefavorabila.Noi la Iasi am inceput prost si am tinut-o tot asa pana la final.Consider ca daca Laca schimba mai devreme un Banel care a dat 0 randament,un Dica care de cate ori se intalnea cu mingea o tinea peste5secunde si incetinea jocul....altele erau datele problemei.Nu am nimic cu Dica,insa sa vazut diferenta la echipa in amicalul in care acesta a lipsit fiind convocat la nationala.Am vazut un Dayro care a dat drumul la minge fara sa o"mangaie",am vazut devieri,am vazut angajari bune ale atacantilor...am vazut o stea vitezista.Probabil gresesc...insa eu asa am vazut lucrurile!Intr-adevar si atunci a fost Lacatus antrenor...si m-am bucurat pentru ce am vazut si am avut incredere ca cunoaste bine meseria asta.......dar jocul cu Iasul,in care a fost lipsit total de reactie si total neinspirat,ma facut ,cel putin pentru un moment,sa privesc cu neincredere potentialul lui.

@corinstelistul

Eu nu-l acuz pe Lacatus ca ia bagat in primul11pe Goe si Dica....asta era un lucru normal la valoarea celor doi....problema e ca ia tinut pana la final,in ciuda jocului slab facut.Laca a preferat un Ghionea care revine in teren dupa un an in locul lui Rada,un jucator care sa achitat cu brio de obligatii in tur...un Ghionea care nu a reusit sa suplineasca jocul slab al colegului din centrul apararii,avand si el o prestatie mediocra.

AU26.02.2008 17:27

Desigur sunt multi factori care au dus la situatia in care ne aflam acum, cum ar fi: cam tot ce e legat de conducerea manageriala inclusiv patronul bun la toate, schimbari de antrenori , jucatori pe criterii extrafotbalistice( caracter=subordonare). Sunt niste factori determinanti cei enumerati mai sus dar nu singurii.

unu lucru trebuie luat in seama. cum spunea cineva mai devreme pe un topic( nu mai stiu care), un antrenor trebuie sa stie randamentul cel mai bun al jucatorilor pe care ii are SI PE ACELE POSTURI SA-I FOLOSEASCA. Altfel poti distruge un jucator si implicit performantele echipei. Astfel trebuie avut mare grija cu acesti sud-americani pentru ca ei sunt chiar de certa valoare dar trebuiesc folositi pe posturile lor. Asadar din nou revenim la conducerea care nu a stiut sa acopere posturile deficitare si acum se fac improvizatii. Poate aici as putea sa-i acord o vina lui Lacatus deoarece in rest a incercat sa se adapteze si deci sa supravietuiasca sub oranduirea marelui Becali( pentru ca nu ai altfel cum). Doar asa se lucreaza cu aacest tip de om. Altfel riscam sa nu mai vina nimeni la aceasta echipa.

Altceva . Da , jucatorii iesiti din forma trebuie sa faca tusa pentru ca exista altii carora trebuie sa li se dea o sansa pentru ca de aceea sunt la acest club. Daca Dica nu merge sau Goian sau nicolitza(de vreo cateva luni bune) sau un Lovin sau un ov Petre , sau un Petre Marin , sau un Radoi( ca a avut si el perioade proaste), toti acestia trebuie sa fie si rezerve sau trebuie adusi jucatori care sa-i inlocuiasca.

Tine si de antrenor , in spetz de Lacatus, sa-si impuna punctul de vedere sau sa observe lucrurile astea. Cam astea ar fi anumite hibe pe care i le imput lui Laca.

In rest, ne vedem la stadion.

EI PE BUTOANE , NOI PE SCAUNE!!!!!!!!!!

greenyes27.02.2008 19:54
....este prea sufletist....si oricat il urasc pe Gigi aici trebuie sa-i dau dreptate....asta este adevarul ...Laca este un suflet mare.....nu a tinut cont ce jucatori sunt in forma si a alcatuit o echipa dupa suflet ...si asta este o mare greseala.....

Tu te mai uiti in gura ..... "Laca e sufletist" ar trebui tradus: " Laca, faci echipa cum vrei tu dar soldatii mei de suflet tre sa stea in teren".

Yoyoyoi28.02.2008 17:59

Splendid articolul tau, Marius. Absolut minunat. Asta inseamna a fi stelist si a crede in Steaua, in puterea echipei, in forta grupului si in priceperea antrenorului. Mie Lacatus mi-a adus dragostea pentru Steaua, el m-a facut sa iubesc aceasta echipa. Si a-l condamna pe Lacatus, a-l alunga si a da cu pietre in el, ar insemna sa arunc cu noroi in Steaua, inseamna a-mi trada iubirea de-o viata si a ataca ce-am iubit toata viata mea.

«12»