Eu nu am prea multe sa ii reprosez lui Laca,exact ca si cu Hagi,pentru ca asta-i lotul si astia ne sunt jucatorii,cu ce e de vina Lacatus ca moreno si mendoza dau de vreo 4 ori in branet si ca Banel,Dica si Goian viseaza pe teren.
Treaba unui antrenor este sa puna in teren o formula echilibrata,in care sa se apere si atace la fel de bine,si sa faca schimbarile necesare cand e cazul,dupa ce astea sunt rezolvate,intra in scena jucatorii si te bazezi doar pe ei. Dupa cum stim cu totii,Steaua are un lot peticit,cu nspe atacanti care au fost reprofilati extreme sau mijlocasi ofensivi,iar de un prim 11 stabil nu poate fi vorba,cred ca au trecut 2 sezoane si noi nu am alcatuit aceeasi formatie de start 3 meciuri la rand.
Singurii mijlocasi ofensivi adevarati sunt plesan si Dayro,iar la atacanti ii avem pe habibou,pepe moreno,mendoza,Neaga,surdu,Badea si sincer l-as baga si pe Dica aici pentru ca el nu da rezultate ca mijlocas.
Trebuie sa ai super-valori in echipa ca sa poti sa faci "turnover" si sa ai rezultate bune,iar noi nu avem asa ceva. Lotul actual al Stelei(veniri si plecari) a fost facut in mare parte peste capul antrenorilor,si ceva imi zice ca gusturile lui Jiji sunt un factor important.
Eu mi-am propus sa nu mai judec antrenorii ce vin la Steaua pentru ca acestia nu au mana libera cu adevarat,cum pierd un meci,vine Jiji,ii duce la tabla si le explica cum trebuie sa stea echipa in teren si cine sa intre,asa ca postul de antrenor la noi e aproape irelevant,din moment ce nu iti e frica de esecuri si de consecintele acestor esecuri,ci de pozitionarea anumitor jucatori in teren ca sa nu-l superi pe Jiji.
Daca am avea anumite criterii de selectie la echipa,pentru meciul cu CFR,Banel,Goian si Dica ar trebui trecuti pe banca pentru ca nu au aratat nimic si si-au batut joc de acest meci important.
Indiferent de cine a facut echipa cateva greseli majore s-au facut totusi:
-emeghara titular dupa ce a ratat majoritatea pregatirii
-Ghionea titular dupa ce nu a mai jucat alaturi de Goian 1 an de zile
-Banel titular,si mai ales titular pe partea stanga,dupa ce ca el nu stie sa centreze nici de pe dreapta,unde poate sa-si foloseasca dreptul,acum mai pierde timp si ca sa-si intoarca mingea.
-neconvocarea lui rada,mult mai potrivit pentru acest meci decat Ghionea,care era nerefacut
-netitularizarea lui nesu,in locul lui emeghara,nesu jucand in majoritatea amicalelor.
Laca,sau cine face echipa,ar trebui sa se gandeasca mai putin la numele jucatorilor si mai mult la forma lor de moment. Apropo,daca batem pe CFR,o sa iasa Jiji si o sa se laude ca el a facut echipa iar daca pierdem o sa se iarasi de cativa jucatori de Lacatus,asa ca pregatiti-va.
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.