FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Marius Lacatus, antrenorul

«12»
fcsteaua.ro25.02.2008 13:06

Asadar, am pierdut la Iasi. Ce se poate spune dupa acest meci? Mai nimic. Noua nu ne-a iesit absolut nimic, in timp ce iesenilor le-a iesit totul. Ba inca si ceva in plus.

Vad ca trendul acum este acuzarea antrenorului. Intrebarile sunt nenumarate si toate incep cu formula "de ce...". Ca unul care a jucat ceva fotbal si are o vaga idee despre meseria de antrenor, n-o sa ma inscriu in acest trend. Lacatus este de 5 luni la echipa. Aproape zi de zi lucreaza cu baietii. Le stie punctele forte si punctele slabe. La naiba, stie si ce au mancat acum 2 zile. Ii cunoaste pe jucatori mai bine ca noi toti la un loc. Si atunci cum as putea eu, suporterul x-ulescu, sa-l trag la raspundere si sa-l intreb de ce l-a schimbat pe Golanski cu Nesu? Sau de ce nu a fost Dayro titular?

"Replica" de pe buzele unora este ca "Lacatus nu e antrenor". Domnilor, Fiara are licenta de antrenor, in caz ca nu stiati. Faptul ca noi nu intelegem unele decizii ale lui nu ne da dreptul sa-l contestam sau, mai rau, sa-l acuzam.

Apoi, se tot vorbeste de jucatorii impusi in echipa. Faceti domnilor un exercitiu de imaginatie. Toti avem un servici, toti avem unul sau mai multi sefi. Tuturor ni s-a intamplat ca seful sa ne impuna ceva. Este cineva care i-a spus sefului "du-te ba de aici ca eu stiu mai bine!?". Sunt sigur ca nu. In aceasta situatie este si Marius. Nici unul dintre noi, in situatia lui Lacatus, nu i-ar spune oierului "du-te ba ciobane!" Situatia asta se intampla la orice echipa din lume.

Va mai amintiti domnilor cum, dupa infrangerile din trecut, la conferintele de presa era trimis cate un secund? Va amintiti cum alti antrenori ai Stelei intrau in jocul tampit al presei si erau interesati mai mult de ce declara cutarescu decat de echipa lui?

Cu venirea lui Lacatus, lucrurile astea s-au schimbat! Este un antrenor in genul Protasov, pasionat de meseria lui si, extrem de important, pasionat de Steaua! Cate "intepaturi" spre rivali ati auzit de la Laca?

Pentru crearea unei echipe este nevoie de timp si liniste. Lacatus nu a avut, nu are si nu va avea nici una din cele doua conditii. Iar faptul ca unii arunca cu noroi intr-un om, dupa doar un singur meci, mi se pare jenabil.

Inchei cu un mare adevar pe care mi l-a spus un amic. La FIFA si Manager toti castigam cupe si campionate, toti suntem "manager of the year". Trist este ca unii nu fac diferenta intre un joc si viata de zi cu zi.

P.S.: Daca intrau golurile in fazele de 1 la 1 de la Iasi, si castigam cu 3-2, nimeni nu mai dadea in Marius.

Respect Lacatus!

FORZA Steaua! SEMPER SUPERIORES!

yo_marius

diego_cj25.02.2008 13:58

Un meci in care nu ne-a iesit nimic.. in care putem invoca orice teren rau, ghinion, lipsa de motivatie.. talent.. nu cred ca Lacatus a gresit cu ceva (poate doar introducerea lui Surdu).. am avut 3 ocazii singur cu portarul ... nu e vina antrenorului ca Mendoza si Pepe nu o baga in atze sau ca Goian dupa ce face un fault stupid, mingea era la Golanski deja, mai si doarme in post.. saracul Zapata a scos mingea de 2 ori...

Problema antrenorului Lacatus este ce VA URMA... adica ciobanul a anuntat ca se va implica.. ca va intra Lovin... Surdu si Banel sunt iar favoritii ciobanului ... deci Doamne ajuta-ne cu astia trei in echipa... de fapt nici D-zeu nu mai poate face nimic cu astia trei ... sa vedem ce reactie va avea Lacatus... se va lasa calcat in picioare de cioban??? sau ia modelul Hagi... sau e barbat si face tot cum vrea el ... ca Becali nu cred ca o sa aiba tupeul sa-l dea afara...

p.s. din nou e acalmie la club.. razboiul cu ciobanul iar a incetat.. presimt ca va reincepe iar ... cand dracu o sa intzelegem ca asta e cancerul clubului ??!! ca trebuie sa plece din Ghencea...

novac25.02.2008 14:01

Foarte bine mah yo_marius! Laca este al nostru la fel cum Steaua este dragostea noastra. Iasiul a fost pentru toti o mare deziluzie ... dusul rece care trebuie sa ne trezeasca: jucatori, echipa tehnica si suporteri. Parca prea repede am trecut de la agonia din toamna la super entuziasmul generat de rezultatele din pregatire si "peticirea" echipei cu stranieri. Trebuie timp sa se reconstruiasca echipa, sa se hotarasca soarta celor cu picioarele in doua luntre (Dica, Goian) si cel mai important sa se aduca un mijlocas de creatie (acolo am suferit in toamna si tot acolo a fost "gaura" aseara ... si in meciurile din pregatire) ... mi-e frica de reactia idotului de oier care se pregateste pentru alegeri si-l va sacrifica pe Lacatus din motive electorale.

Indiferent de rezultatul "nefericit" de ieri si eu raman pozitiv, sprijinim echipa, sprijinim antrenorul si ... cel mai important pentru momentul acesta: TOATA LUMEA PE G H E N C E A la meciul cu franarii!

rivelino25.02.2008 14:04

Sa fim realisti:cata vreme bklee va fi la echipa,nici un antrenor nu va face mare branza in Ghencea,indiferent de nume sau de calitati.Asta pentru ca vor fi mereu in teren Banel si ovidel si altii ca ei,impusi din loja.La Steaua trebuie sa te indoi ca o trestie in fata ciobanului dac vrei sa ramai pe post.

mfun25.02.2008 14:15

Respect Laca, corect!

Dar nu inteleg un lucru la Laca.....cum naiba nu a vazut ca Dica, la meciul de ieri, nu avea nicio treaba cu fotbalul?!? incetinea actiunile, pirdea mingile, nu putea sa castige nici un duel. intr-un cuvant ERA PENIBIL!!

cum fratilor sa nu l scoti pe Dica, macar prin minutul 60??!?? cum naiba il scoti pe plesan si nu l scoti pe Dica??

oare Laca nu vede jocul??! aaa , s-o fi bazat pe faptul ca asa cum doarme Dica in teren poate are el vreo executie ceva.

De kkt daca s-a bazat pe asta

Vreau si yo un antrenor la Steaua, care sa aiba sange in el, daca Dica nu e in forma si are un joc slab, sa aiba ""tupeul"" sa l schimbe naibii! cer prea mult?

fansteaua4625.02.2008 14:20

Cit mai repede trebuie sa aducem antrenor la Steaua. Afara cu Lacatus , nu are habar de antrenorat . E ca si Hagi. Au fost mari jucatori , dar ca antrenori sunt zero barat . Vreau un antrenor adevarat . Nu mai vreu sa vad jocuri chinuite. Si mai lasati-ma cu sentimentalismele. Chiar daca Steaua e mai buna decat CFR Cluj noi nu avem antrenor !!!

yozisss25.02.2008 14:25

Mie mi-e tare greu sa inteleg ce s-a intamplat aseara.

Am vazut o echipa Steaua puternica, mai ales in repriza a doua, care a impins mereu jocul spre poarta adversa. In schmib, am vazut si o serie de jucatori care au avut rol de frana.

Degeaba a jucat Steaua lui Lacatus combinativ, daca Dica a pierdut toate mingile care au ajuns la el, daca Banel e 0 (zero), si nu vrobesc de autogol neaparat (totusi, chiar daca daca nu-i sarea mingea, unde vroia sa degajeze, ca mie mi se pare ca tot inspre propria poarta se ducea mingea), daca flancurile Emeghara si Golanski au avut un aport ofensiv de 15% maxim, daca Ov. Petre nu poate sa dea mai mult de 3 pase utile (desi ieri l-am vazut ca vrea), daca Plesan a fost perechea ideala a lui Dica (maini moarte).

Aici este paradoxul lui Lacatus, a incercat sa joace bine cu jocatori care joaca prost.

Sa vedem ce urmeaza, poate Laca va reusi sa iasa din acest joc tampit impus de patron, in care sunt fortati jucatori blazati, fara nicio alta motivatie decat un transfer din ce in ce mai indepartat.

PS. Nu inteleg cum se poate renunta la un juucator ca Rada, care a tinut apararea in spate in cele mai multe meciuri din toamna, in conditiile in care Goian joaca 30% din ce poate, iar Ghionea, desi mare valoare, nu a mai jucat de vreun an.

mfun25.02.2008 14:39

PS. Nu inteleg cum se poate renunta la un juucator ca Rada, care a tinut apararea in spate in cele mai multe meciuri din toamna, in conditiile in care Goian joaca 30% din ce poate, iar Ghionea, desi mare valoare, nu a mai jucat de vreun an.

o fi jucat Rada binsior in aparare, dar la constructie era 0, nu stie sa dea o pasa de 10 metri, pierdeam mereu mingea dupa ce ajungea la el in aparare si incerca sa o dea la atacanti. Si in fotbal multe goluri pleaca si de la lansarile in adancime date de fundasii centrali..

Oricum, e bun ca o solutie in caz ca se accidenteaza cineva

yo l-as da pe Baciu si as tine pe astia 4 : Ghionea, Radoi, Goian, Rada

ebonyc25.02.2008 14:40

si eu joc manager dar am si idee despre fenomenul fotbalistic. intre cele 2 sunt diferente de la cer la pamant. la manager poti da oricand quit daca ceva nu merge bine si o poti lua de la capat si schimba jucatorii, bugetul etc. la fotbal tre sa lucrezi cu ce ai. sa zicem ca cei 3 sud-americani nou-adusi sunt jucatori de clasa + portarul zapata. dar pana la 11 pe cine mai numaram? emeghara si golanki sunt de asemenea jucatori buni. dar axul central e varza cu carne. fundasii centrali joaca slab mijlocasii centrali joaca prost. o pasa utila n-am vazut de la ov Petre si plesan. de la nicolitz nici nu ma asteptam sa dea vreuna. deci 4-5 locuri in echipa sunt ocupate "ilegal" cu mentiunea ca plesan e totusi un jucator bun dar in revenire dupa accidentare. asa e in Romania; ne place sa facem lucruri de ochii lumii, asa pe jumatate. nu puteau sa mai aduca si un mijlocas capabil de pasa. a si am uitat sa spun 2-3 cuvinte despre Dica. a da stai! ca e total de inteles de ce am uitat de el: pentru ca n-a fost pe teren ieri. a fost pe gazon pe undeva pe-acolo dar nu si-a facut simtita prezenta. Goian si Dica sunt la pamant. asa de mult isi doresc sa ajunga la echipe mari incat joaca, cu parare de rau la Steaua. strainii vin in Romania iar ei vor afara. pai cum sa ajungi afara cand alergi in reluare?? e adevarat ca au facut meciuri memorabile, e adevarat ca Dica are uneori executii care te lasa masca si Goian are intervenii imperiale uneori. dar n-avem nevoie de fotbalisti cu jumatate de norma(sunt indulgent). Radoi ,saracul, si blestemat de accidentari cum este veti vedea ca va pune mai mult suflet ca toti ceilalti de pe teren. poate nu va juca el senzational dar va pune osul. nu ca multi celalti din echipa( se stiu exceptiile). atat am de spus

LeoKinG25.02.2008 14:59

Lacatus este cel mai potrivit antrenor pentru Steaua...nu e vina lui ca am pierdut la Iasi..si nici a lui Banel...am avut destule ocazii...dar a aparat super bine portarul lor...ca sa castigam campionatul asta ne trebuie si putin noroc...aveti rabdare...eu sunt sigur ca o sa luam campionatul anul asta!Forza Steaua!Respect maestre Lacaus!

1on25.02.2008 15:31

Total de acord. Totuși, dacã iar începe ciobanu' sã arunce cu rahat, așa cum a aruncat în Hagi, vreau sã plece.

Observație: Poza aia e de când Lãcãtuș a fost numit președintele clubului.

Alexica25.02.2008 15:47

Si eu joc manager si i-am cumparat pe Dayro,Pepe si Mendoza si castig tot(joc fara Dica Nicolita,Badea).Cea ce vreau sa zic ca e o diferenta mare intre joc si viata reala dar ca o echipa fara jucatori considerati de baza dar parca ''plictisiti'' de Steaua ar juka mult mai bn cu straini adusi in iarna care se daruiesc pe teren(Zapata,Emegara-jucatori care au doar jumatate de sezon la Steaua si dau totul pe teren pentru culori si pentru c reprezinta Steaua).Nicolita nu se potriveste ca titular,Dica in ultima vreme nu mai joaca nimic,Ghionea revine dupa 1 an in care a fost departe de teren la fel si Plesan jucatori care nu si-au revenit complet.Am vazut mai nou un Surdu care parca saturat de injuraturi a inceput sa se daruiasca pe teren (in amicale a jucat destul de bine si aseara au fost cateva faze in care treb sa fie 2-3 ieseni sa il deposedeze.

Hai Laca!!!Hai Steaua!!!

Intotdeauna Superiori!

alexmk1725.02.2008 15:49

Baieti, care e avocat pe aici???

Onut, jucator al Iasiului, a jucat la pariuri pe victoria Iasiului! Putem castiga meciul la masa verde???

Nu ma intereseaza ca am pierdut pe teren ci daca putem sa luam 3 puncte de la Iasi, considerand ca jucatorii nu au voie sa joace la pariuri!

dee25.02.2008 15:57
[/br]Vad ca trendul acum este acuzarea antrenorului. Intrebarile sunt nenumarate si toate incep cu formula "de ce...". Ca unul care a jucat ceva fotbal si are o vaga idee despre meseria de antrenor, n-o sa ma inscriu in acest trend. Lacatus este de 5 luni la echipa. Aproape zi de zi lucreaza cu baietii. Le stie punctele forte si punctele slabe. La naiba, stie si ce au mancat acum 2 zile. Ii cunoaste pe jucatori mai bine ca noi toti la un loc. Si atunci cum as putea eu, suporterul x-ulescu, sa-l trag la raspundere si sa-l intreb de ce l-a schimbat pe Golanski cu Nesu? Sau de ce nu a fost Dayro titular?

[br]

Marius, ai dreptate, insa partial. Nimeni nu-l ataca pe Lacatus, eventual ii contesta anumite decizii pe care nu le intelegem. Nefiind antrenori, tacticieni, nu putem impartasi intotdeauna viziunea acestuia, iar discutiile ulterioare sunt tocmai pentru a lamuri acest aspect, pentru a gasi justificarea. Sigur antrenorul urmareste ceva prin ceea ce propune si asta trebuie noi sa descoperim, mi se pare normal sa discutam.

p.s sa te mai prind eu ca te legi de Surdulica sau Banel, cand vei juca cel putin un meci in divizia A, atunci sa faci comentarii referitoare la ei ;))

axl25.02.2008 15:58

@Alex

Acum vreo doi ani aparea Mirel Radoi la TV cu vreo 50 de bilete de pariuri in mana, pariase, nu mai stiu in ce meci, pe victoria lui Dinamo(era blat). Lucrurile stau putin altfel aici, pentru ca Onut a pariat, daca a facut-o, pe propria echipa, deci a pariat pe meciul in care juca el insusi. Bineinteles ca jucatorii n-au voie sa parieze, mai ales intr-un meci de-al lor, dar nu cred ca se va ajunge la masa verde aici.

1uLy4Nn25.02.2008 16:00

nu a spus nimeni ca Lacatus nu este antrenor, dar s-a spus ca Lacatus nu are in acest moment valoare sa antreneze Steaua ceea ce este adevarat...pacat... spre24

costy_k1_G.25.02.2008 16:01

E si normal sa fim alaturi de Laca...cei care il injur nu au nici o treaba cu Steaua. Respect Laca!

Garrincha25.02.2008 16:02

Felicitari pentru articol Marius. Cred ca vorbesc in asentimentul tuturor cand spun ca vreau ca ciobanul sa dispara din Ghencea, dar mai cred ca toti de pe acest forum isi dau seama ca acest lucru nu este posibil si mai cred ca in loc sa aruncam cu noroi in Lacatus mai bine ne-am mobiliza cu toata capacitatea noastra(stiu ca e greu in aceste momente) si am merge in Ghencea la meciul cu CFR Cluj ca sa le aratam tuturor ca noi suntem al 12-lea jucator, sa le aratam de ce suntem cel mai tare public din Romania. De la un suporter stelist alaturi de Steaua si la bine si la rau.

CaTaLiNsm StElIsTu25.02.2008 16:05

Hai s-o lasam balta....scuze se gasesc mereu.Bine ca a venit Protasov si in2luni a facut din Steaua o adevarata stea...Ala e antrenor dom'le...Astia sunt jucatori profesionisti,munca antrenorului nu e sa-i invete sa faca preluari,sa dea o pasa sau cum trebuie sa loveasca mingea(desi uneori si la unii ar trebui si asta)...Cand spui antrenor spui tactica si forta....forta avem,tactica...fiecare ce-a invatat.Acuma nu imi permit sa dau eu sfaturi ce si cum ar trebui sa faca,dar ceea ce a facut Laca la meciul cu Iasul a fost dovada de neprofesionalism.Unii spun ca echipa a jucat bine...da,intr-adevar echipa a jucat mai bine ca si atunci cand juca f prost...daca juca bine vedeam o schema prin care sa-i"scoata din joc"pe ieseni...asa ne-am chinuit cu pase de5metri,driblinguri in tusa si centrari in careul de6metri.Defapt nici n-ai ce sa te miri ca nu s-a vazut mare lucru,cand echipa a jucat practic in8oameni...ceilalti3contribuind doar la"franarea"si insuccesul echipei...

Respect etern pentru Gica si Laca ca si jucatori,deveniti pe merit legende...insa ca antrenori...raman sperante.Suntem nevoiti de prea multe ori sa inchidem ochii la greseli pe care altora nu le-am tolera doar pentru ca-i iubim...

Si mai lasati-ma cu scolile astea de antrenori si atestate si io mai stiu ce...daca nu ti-e dat sa fi antrenor poti sa faci1000de scoli...exact ca si la desen...poti face liceul de arta de la Paris ca vine un tzanc cu talent care iti face un portret ca o poza in10minute,iar ala cu scoli ii ia o zi si ti-l face cum ti-l face....

M-am saturat de scuze...da intr-adevar si Barca si Real,sau alte echipe mari trec prin "deziluzi",e firesc,e omenesc...admitem ca e asa....dar nu mereu scuze si scuze.Laca a gresit in meciul cu Iasul si nu poate nega nimeni asta...

Nu sunt adeptul schimbarii de antrenori la fiecare3luni...dar sa se aduca o data un antrenor care a dovedit ca stie meserie si care a avut rezultate si sa fie lasat sa-si faca treaba...Mai nou am ajuns sa luam antrenori de la"retrogradate" sau echipe mediocre,in timp ce noi ne batem dupa jucatori,pe cat posibil buni...Aici nu merge cu"compensare"...avem jucatori de valoare,avem nevoie si de un antrenor de valoare...iar rezultatele sunt comvinsa ca nu se vor intarzia sa apara.

Acesta este punctul meu de vedere si va rog sa faceti abstractie de el pentru ca s-ar putea sa gresesc,dar eu asa vad lucrurile!

Numai bine!

Stelist pana la ultimul picur de sange!!!!!!! :steagcruce:

DT25.02.2008 17:07

sunt aproape intru totul de acord cu articolul, cu cateva exeptii. si anume:"Este cineva care i-a spus sefului "du-te ba de aici ca eu stiu mai bine!?". Sunt sigur ca nu." eu sunt unul dintre aceia care chiar ieri, duminica, 24.02.08 i-am spus sefului ca vom face asa cum spun eu si nu cum spune el, ca d-aia m-a angajat, ca sa iau decizii in locul lui. apoi "La FIFA si Manager toti casticam cupe si campionate, toti suntem "manager of the year." ei bine, nu am castigat nici macar titlul de "manager of the month" d-apoi ala de "year". una peste alta, nu sunt de acord cu atacarea lui Lacatus. nu se descurca cum ne-am asteptat multi dintre noi, dar hai sa fim seriosi, nu stiati cine e Lacatus ca antrenor? Lacatus este Lacatus si cu asta basta. nu fiti nesimtiti cu numarul 7. faptul ca suntem suporteri nu ne da dreptul sa ne luam de omul acesta. haideti sa discutam mai bine de cum se comportau peluzele la sfarsitul turului(aveam si eu impresia ca vom ajunge undeva cu acele proteste) si cum se comporta acum. incurajari, forza Steaua. oare am uitat de protestele noastre contra escrocului? a cumparat 4 jucatori si ne-a prostit pe toti! dragi prieteni, imi pare rau, este o parere personala, dar nu sunt de acord cu voi. eu o sa raman contra pana cand va pleca lepra si astept peluzele sa se rascoale din nou. nu ma multumesc cu locul doi, nu e pentru Steaua. vreau locul intai, dar nu in orice conditii, nu cu Becali la conducere. mi-a ajuns cat ne-a facut de ras. cred ca v-a ajuns si unora dintre voi. m-a intrebat odata un coleg de serviciu dupa meciul de cupa de la Urziceni, de ce am mai fost la meci, daca nu ii mai suport? -pentru culori, totul pentru culori. mergem inainte cu Lacatus!

Astristul25.02.2008 17:59
@Alex

Acum vreo doi ani aparea Mirel Radoi la TV cu vreo 50 de bilete de pariuri in mana, pariase, nu mai stiu in ce meci, pe victoria lui Dinamo(era blat). Lucrurile stau putin altfel aici, pentru ca Onut a pariat, daca a facut-o, pe propria echipa, deci a pariat pe meciul in care juca el insusi. Bineinteles ca jucatorii n-au voie sa parieze, mai ales intr-un meci de-al lor, dar nu cred ca se va ajunge la masa verde aici.

Meciul despre care vorbesti era CFR - Rapid, jucat la Dej, pe Rapid. Era printre ultimele etape, si din cauza asta, Liga a interzis jucatorilor sa mai parieze.

Uite dovada:

http://www.onlinesport.ro/forum/archive/in...hp/t-13847.html

axl25.02.2008 18:18

@Astristul

Memoria mea e selectiva si proasta, viva la net! In fine, ideea e aceeasi, jucatorii au interzis la pariuri, dar daca se dovedeste ca Onut a pariat sunt sigur ca nici nu se pune problema de masa verde. Cel mult va fi sanctionat jucatorul cu o amenda, ceva.

enjoy25.02.2008 18:33

parerile sunt impartite, ca asa-i in democratie, si e bine.eu cred ca nu avem antrenorul necesar pentru. locul 1 dar Laca merita respectul nostru si timpul necesar sa vedem daca creste. Punctul 1: in atare situatie solutia ar fi spijinul total si neconditionat atat pentru. Laca cat si pentru. echipa. Punctul 2: daca vrem o solutie radicala, asta ar fi indepartarea "patronului"; atunci tribunele ar trebui sa fie goale, ar tebui sabotata total conducerea si in acelasi timp echipa. ar pleca cine trebuie sau ar ceda galeria? iata dilema! cantariti si decideti: puteti? mult succes! HAIDE Steaua!

MoWeed25.02.2008 18:39

Un articol bun! Sunt de acord cu majoritatea afirmatiilor mai putin cea cu imixtiunea analfabetului de cioban. Nu, un patron normal nu se amesteca unde nu se pricepe si asemenea lucruri nu sunt normale

milovan djilas25.02.2008 18:44

Cred ca Lacatus trebuie sustinut!

«12»