Asadar, am pierdut la Iasi. Ce se poate spune dupa acest meci? Mai nimic. Noua nu ne-a iesit absolut nimic, in timp ce iesenilor le-a iesit totul. Ba inca si ceva in plus.
Vad ca trendul acum este acuzarea antrenorului. Intrebarile sunt nenumarate si toate incep cu formula "de ce...". Ca unul care a jucat ceva fotbal si are o vaga idee despre meseria de antrenor, n-o sa ma inscriu in acest trend. Lacatus este de 5 luni la echipa. Aproape zi de zi lucreaza cu baietii. Le stie punctele forte si punctele slabe. La naiba, stie si ce au mancat acum 2 zile. Ii cunoaste pe jucatori mai bine ca noi toti la un loc. Si atunci cum as putea eu, suporterul x-ulescu, sa-l trag la raspundere si sa-l intreb de ce l-a schimbat pe Golanski cu Nesu? Sau de ce nu a fost Dayro titular?
"Replica" de pe buzele unora este ca "Lacatus nu e antrenor". Domnilor, Fiara are licenta de antrenor, in caz ca nu stiati. Faptul ca noi nu intelegem unele decizii ale lui nu ne da dreptul sa-l contestam sau, mai rau, sa-l acuzam.
Apoi, se tot vorbeste de jucatorii impusi in echipa. Faceti domnilor un exercitiu de imaginatie. Toti avem un servici, toti avem unul sau mai multi sefi. Tuturor ni s-a intamplat ca seful sa ne impuna ceva. Este cineva care i-a spus sefului "du-te ba de aici ca eu stiu mai bine!?". Sunt sigur ca nu. In aceasta situatie este si Marius. Nici unul dintre noi, in situatia lui Lacatus, nu i-ar spune oierului "du-te ba ciobane!" Situatia asta se intampla la orice echipa din lume.
Va mai amintiti domnilor cum, dupa infrangerile din trecut, la conferintele de presa era trimis cate un secund? Va amintiti cum alti antrenori ai Stelei intrau in jocul tampit al presei si erau interesati mai mult de ce declara cutarescu decat de echipa lui?
Cu venirea lui Lacatus, lucrurile astea s-au schimbat! Este un antrenor in genul Protasov, pasionat de meseria lui si, extrem de important, pasionat de Steaua! Cate "intepaturi" spre rivali ati auzit de la Laca?
Pentru crearea unei echipe este nevoie de timp si liniste. Lacatus nu a avut, nu are si nu va avea nici una din cele doua conditii. Iar faptul ca unii arunca cu noroi intr-un om, dupa doar un singur meci, mi se pare jenabil.
Inchei cu un mare adevar pe care mi l-a spus un amic. La FIFA si Manager toti castigam cupe si campionate, toti suntem "manager of the year". Trist este ca unii nu fac diferenta intre un joc si viata de zi cu zi.
P.S.: Daca intrau golurile in fazele de 1 la 1 de la Iasi, si castigam cu 3-2, nimeni nu mai dadea in Marius.
Respect Lacatus!
FORZA Steaua! SEMPER SUPERIORES!
yo_marius