FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Drumul spre titlu începe la Iași

«12»
fcsteaua.ro18.02.2008 20:32

Toatã lumea vorbește numai despre meciul cu CFR Cluj. Presa a scris tot ce s-a putut scrie despre ,,marea confruntare", a stors complet subiectul și a început sã se aplece asupra grãsimii pierdute a lui Arpi, a remarcat cã Becali nu mai are mustațã și altele asemenea.

Printre picãturi, am remarcat o declarație a lui Ionuț Popa. Antrenorul ieșenilor spunea despre meciul cu Steaua cã va fi unul ,,aspru". Imediat mi-au venit în minte alte meciuri ,,aspre" cu Poli Iași, cum a fost acela în care criminalul Onofraș i-a rupt piciorul lui Neșu. Popa își dorește de asemenea un teren "impracticabil", astfel încât Steaua sã nu-și poatã face jocul. Aceasta este mentalitatea cu care joacã echipele mici cu Steaua! Fiindcã nu sunt în stare sã câștige meciul în condiții normale își doresc condiții meteo nefavorabile, care însã nu-i ajutã nici pe ei. Se gândesc la victorie doar ca eventualã urmare a unei greșeli a adversarului, nu ca o consecințã fireascã a pregãtirii și a valorii jucãtorilor. Mai mult, sunt în stare sã schilodeascã oameni prin intervenții criminale. Asta îi învațã Ionuț Popa pe elevii sãi, asta face acest ,,mare" antrenor, care, deși ne este simpatic uneori prin declarațiile și acțiunile sale pitorești, nu are ce sã caute în sport. Nu poți sã te numești antrenor profesionist atunci când pregãtești un meci învãțându-ți jucãtorii sã rupã picioare, sã distrugã cariere, sã determine retrageri premature din activitate.

De ce existã asemenea mentalitãți, asemenea metode? În primul rând pentru cã arbitrii permit aceste comportamente, mai ales echipelor din provincie. Bãieții în negru se gândesc probabil sã compenseze discrepanța de valoare dintre jucãtorii echipei Steaua și ai adversarilor din provincie. ,,E, dacã sunt buni, se descurcã ei! Fotbalul e un joc bãrbãtesc, nu suntem femei.!" Acum, de când cu hulirea ,,strãinilor" din fotbalul românesc, mai ales de când jucãtori din alte țãri au venit și la Steaua, probabil cã se va mai adãuga încã un motiv de a tolera intervențiile dure: ,,'R-ați ai dreacu' de strãini, na cã și voi vã rupeți picioarele, nu sunteți cu nimic mai buni decât românașii noștri! Ați venit sã ne furați nouã femeile și bãieților noștri posturile de titulari!".

În mod normal, arbitrii care nu pedepsesc jocul extrem de dur, cu intrãri criminale, încã de la primele manifestãri de acest gen, ar trebui aspru sancționați. Da, dar pe cine ar mai delega atunci Mezelu' Lupescu, care nu prididește sã declare în dreapta și-n stânga cã ele e dinamovist? ªtim cu toții asta, dar din postura de oficial al Federației Române de Fotbal ar trebui sã mimeze mãcar obiectivitatea.

Oricum ar fi, trebuie sã fim conștienți cã, pentru a cuceri Clujul, trebuie mai întâi sã câștigãm Iașiul!

alexblaja

CaTaLiNsm StElIsTu18.02.2008 21:02

Intr-adevar nu numai meciurile cu Clujul,Dinamo,Rapid si Urziceniul sunt"capitale",in acest retur absolut toate meciurile sun"capitale".E clar ca toate echipele,asa-zise,mici incearca orice tertipuri pentru a zmulge un rezultat bun echipelor mai bine clasate,insa eu unul nu cred ca antrenorii predau lectii de K1...Mai exista si intrari tari insa cred ca acestea se datoreaza starii psihice.Sa nu uitam ca si Radoi a avut o inerventi care doar prin minune sa incheiat cu bine si nu cred ca a fost pus de Oli(parca el era antrenor)sa execute acea lovitura,sau sa fi avut indicatie sa scoata pe cineva din jos.Cei drept exista si antrenori care cer intrarile mai tari pentru intimidarea adversarului,dar de aici pana la intrari"criminale"e cale lunga...parerea mea.

Oricum razboiul incepe Sambata,iar pentru al castiga trebuie sa castigam toate cela15batalii(atatea sunt,nu?).

Am incredere in echipa si sper ca la sfarsit Radoi sa fie cel care ridica cupa de-asupra capului

Forza Steaua!

DelPiero1018.02.2008 21:23

Meciul cu Iasiul va fi mai greu decat cel cu CFR!

Virgil18.02.2008 21:40

Eu cred ca oricat ar dori sa ne opreasca Popa din cursa pentru castigarea ultimelor 15 meciuri, nu are resursele necesare. Doar cu amenintari nu se poate castiga un meci. Apreciez pozitia lui Marius Lacatus care tace si pregateste cum stie el mai bine meciul. Echipa are o alta atitudine fata de joc de cand au fost transferati cei trei sud-americani si de cand au revenit, dupa accidentari, trei dintre cei mai buni jucatori ai echipei. Nu vom pierde niciun punct la Iasi. Am aceasta convingere.

uvi18.02.2008 22:18

Ne legam degeaba de declaratia lui Popa! Sa nu uitam ca si noi am apelat oarecum la tactica asta in meciurile cu echipele mai puternice din Europa cand aveam gazonul de dinainte...sa ne amintim ca si la meciul cu valencia gazonul a avut rolul lui, chiar daca nu neaparat cel mai important. E in firea noastra sa apelam la astfel de lucruri cand ne batem cu cei mai puternici. ca sa fac o paralela, sa ne amintim de istorica otravirea a fantanilor si parjolire a campurilor:D

SSK18.02.2008 23:21

In mod normal, Iasul n-are cum sa ne faca fata, orice fantani ar otravi ei. Intr-o zi normala a Stelei, cu actuala echipa, ar trebui sa invingem si punct. Sper sa nu se lase cu accidentari, totusi.

MoWeed19.02.2008 06:58

In mod normal si sa joace cu un jucator in plus si Poli Iasi tot nu au cum sa bata. Dar sa nu uitam ca diferentele intre jucatori se cam anuleaza pe un teren noroios...

Ma bucur ca n-a raspuns nimeni la declaratiile lui Popa sper sa demonstreze pe teren ca sunt superiori iesenilor

Bundy19.02.2008 09:06

Ne-am saturat cu totii de echipele care ar face orice numai sa nu primeasca gol, lucru care tot se intampla pana la urma...dar astia nu se invata niciodata. La fel au facut si in tur, in Ghencea pana i-a torpilat Bicfalvi:) Toate tertipurile astea la care recurg inainte de meci, declaratii de genul "va urcam pe garduri" sau"gazonul ii va dezavantaja" acopera de fapt unele slabiciuni de care Steaua trebuie sa profite.

FORZA Steaua!

morosanu'19.02.2008 09:24

in gsp-ul de ieri, ce-mi vad ochii... o analiza din taberele celor 4 din frunte(fara Urziceni)... si,binenteles niste atacuri subtile la adresa Stelei: 1. habibou lasat singur! nici un coleg nu a fost in masina care-l transporta la spital!!! bravo jurnalistilor de rahat! ce sa faca alde Lovin in masina, sa-i mai ia si aerul bietului jucator??? 2. in conflictul dintre pepe si sarmala din Cluj,stelistul a fost lasat singur! sigur ca o bataie 11 la 11 era subiectul lunii,autorul frazelor(ca articole nu se pot numi) era dezamagit ca sfada nu a degenerat intr-o bataie ca-n 7 pacate... PACAT! pacat ca ii lasa cineva sa scrie pe acesti tembeli ai gazetariei... SPER DIN TOT SUFLETUL INTR-UN RETUR REUSIT, INCUNUNAT CU TITLUL. ASA AM INCHIDE GURA MULTOR LEPRE DIN FOTBALUL ROMANESC! SUCCES Steaua!

MoWeed19.02.2008 09:49

@morosanu'

eu nu mai citesc GSP de mult timp tocmai pentru ca mereu au articole asemanatoare referitoare la Steaua. Chiar daca am lua titlul tot s-ar gasi un ziarist sa comenteze ceva....

laur_2319.02.2008 10:32

eu nu va cer decat sa va reamintiti felul in care au castigat, cel putin in acest sezon, d&r la Iasi...usurinta cu care au facut-o!!

unde a fost acea ''rautate'' de care ne tot vorbeste ''mister''Popa??

pe noi ne-au rupt mereu in ultimii ani acolo...si la propriu si la figurat!..remember Nesu !

bine...aceasta determinare impotriva noastra nu se regaseste numai acolo, ci este carecteristica tuturor echipelor, izvorata dintr-o invidie fara margini, un complex de inferioritate transmis de la ''marile echipe'' d&r...

DelPiero1019.02.2008 11:37

GSP...ce sa ceri?Laca este exigent,insa bineinteles ca exagereaza asa-zisii ziaristi!Numai prostii au inventat cei de la ghesepe in aceste zile,si faza cu Radoi,ca vezi Doamne il scoate pe Dayro din echipa,si chestia asta...noi insa nu trebuie sa avem incredere in aceste trucuri ieftine de a strica atmosfera in echipa!Sa avem incredere in Laca si-n baieti!Pentru ca acum chiar cred ca putem sa devenim campioni pentru a 24-a oara!

strezahuzum19.02.2008 12:14

Asteptati-va la toate "armele" obisnuite : tragere de timp din minutul 1, tavaleli la orice pretext acompaniate de urlete de durere, coate plasate jucatorilor nostri, intrari la limita regulamentului, urlete si grohaituri din tribune gen "... Steaua" , "Hotii, hotii". Bineinteles, terenul va fi lasat intentionat in starea in care este, adica jalnica. Daca LPF si-ar respecta propriul statut, i-ar exclude pe milogii astia din divizia A de urgenta. Daca n-ai stadion stai dracului departe.

Evident dupa meci vom auzi ca "arbitrul ne-a furat", "am vrut sa incurcam Steaua". Stilul obisnuit al acestei echipe de cacao care n-ar fi trebuit sa iasa vreodata din divizia C. Sper sa se intoarca rapid acolo, si pentru inceput sa-i ajutam batandu-i si de data asta.

makaan19.02.2008 12:15
eu nu va cer decat sa va reamintiti felul in care au castigat, cel putin in acest sezon, d&r la Iasi...usurinta cu care au facut-o!!

unde a fost acea ''rautate'' de care ne tot vorbeste ''mister''Popa??

Si mai reaminteste-ti cum stateau sclavii de la Poli Iasi in frunte cu acest mascarici Popa la coada in fata vestiarului rrapidului acum 2 ani,sa ia autpgrafe, dupa ce luasera 5-1!!!! pe teren propriu...ce mentalitate de amatori...

MoWeed19.02.2008 12:31

strezahuzum

Asa se intampla peste tot in tara cand joaca Steaua. In afara de celelalte echipe din Bucuresti si 2-3 din afara bucurestiului aceste "arme" sunt singurele cu care pot sa-i tina piept Stelei. Asa e mentalitatea romaneasca...

strezahuzum19.02.2008 13:35
strezahuzum

Asa se intampla peste tot in tara cand joaca Steaua. In afara de celelalte echipe din Bucuresti si 2-3 din afara bucurestiului aceste "arme" sunt singurele cu care pot sa-i tina piept Stelei. Asa e mentalitatea romaneasca...

Asta e cam adevarat. La noi echipele de provincie, cu extrem de putine exceptii, nu joaca fotbal pentru ele, joaca pentru ca "sa moara dujmanii din Bucuresti de ciuda". Eu zau ca i-as zbura din divizia A. Ce rost are o echipa al carei unic rost e "sa-i incurcam pe X sau Y" ? In restul de 25-30 de meciuri ce fac ?

Ariel19.02.2008 16:06

Pentru strezahuzum: nu uita starea terenului din Ghencea de acum cativa ani! Asta nu insemna ca Steaua nu mai putea juca cu Valencia dupa logica ta?

Continuind, cred ca la momentul asta echipa noastra se situeaza in Liga Campionilor cam in aceeasi postura ca Poli Iasi in campionatul intern (ma refer aici nu numai la valoarea lotului ci si la bugetul echipei). Asta inseamna ca nu avem ce cauta acolo? Nu am auzit pe nimeni declarand ca vrea sa castige Liga in ultimii ani.

Valoarea echpei pe care o sustinem nu ne da dreptul sa privim de sus eforturile mari sau mici pe care le fac alte echipe sa participe in Liga I.

Tin sa va aduc aminte ca Poli Iasi a fost una din tintele lui Gigi Becali pentru a fi preluata, insa, spre parerea mea de rau, cei de acolo nu au renuntat la influenta puternica a celor de la Dinamo. Mare pacat pentru ei.

Urmatorul pas in logica ta ar fi sa existe doar un campionat cu echipele din Bucuresti, o idee foarte proasta avand in vedere provenienta jucatorilor de la echipele bucurestene. Nu uitati ca de la echipele astea mici, "de rahat", provin majoritatea marilor jucatori. asa ca putin respect si pentru ele nu strica.

Ca sa nu existe vreo interpretare gresita, sunt stelist de mai mult timp decat majoritatea de pe forum, iar duminica la Iasi voi sustine Steaua si nu pe Poli Iasi.

1uLy4Nn19.02.2008 16:14

drumul este lung si cu multe hopuri + ca avem mai multi adversari, nu decat pe CFR..sa speram ca echipa isi va revenii si vom castiga titlul. sa fim acolo unde ne este locul, pe locul 1 noi vom fi spre24

MoWeed19.02.2008 16:27

@Ariel

Nimeni nu zice ca toate echipele romanesti ar trebui sa aiba stadioane de elita dar comparativ cu bugetele nu costa extrem de mult un gazon decent. Sa nu uitam ca pana si Gloria Bistrita isi perimite sa faca gazonul. Asa cum lipsa scaunelor din tribuna sau datoriile pot impiedica promovarea unei echipe(vezi cazul Delta Tulcea sau Sportul Studentesc) asa ar trebui si un gazon de calitate.

Pe de o parte inteleg si punctul tau de vedere dar repet un gazon decent nu costa extrem de multi bani comparativ cu bugetul echipelor de Liga 1

yo_marius19.02.2008 16:51
Pe de o parte inteleg si punctul tau de vedere dar repet un gazon decent nu costa extrem de multi bani comparativ cu bugetul echipelor de Liga 1

mai mult de jumate din echipele Ligii I au bugete de maxim 1.5 - 2 milioane. un gazon decent costa 500.000 + cateva luni bune de inutilizare a respectivului stadion. daca ne mai gandim ca in marea lor majoritate, stadioanele nu apartin cluburilor ci altcuiva (primarie, etc..) iata ca avem deja motive suficiente pentru a amana cat se poate investiile in gazon...

LARI19.02.2008 17:06

Nimic despre Popa si Poli Iasi. Nu merita...

Urmariti, va rog, declaratiile sale inaintea meciurilor cu Dinamo. S-ar putea sa fiti socati (yeah, right!).

Mi-a "placut", de asemenea, modul cum si-a asezat echipa in meciul cu Rapid din tur. Mi-a venit sa plang de emotie...

AdrianUltras2519.02.2008 17:49

bai, nu are rost sa mai comentam.

Daca avem valoare, batem.

Daca ne fura arbitrii, se va vedea.

asa ca ****'em all!!!

costhinia19.02.2008 19:47

sa incepem cu dreptul in acest"retur" si sa luam cele 3 puncte la Iasi.

daca tot ai pomenit despre atacul lui onofras la nesu poate era mai bine sa nu il aduci in discutie sau ai uitat de intrarea lui Radoi la palimaru acum in toamna la Bucuresti? da asta e se mai uita. fular-campionii . nascuti sa ne bucuram si sa fim campioni

cristian8619.02.2008 22:51

Incepe asaltul, urmeaza 15 finale.

TREBUIE sa fim prima echipa din Romania calificata in CL direct. ISTORIA ne obliga.

danimarcu19.02.2008 23:03
Nimic despre Popa si Poli Iasi. Nu merita...

Urmariti, va rog, declaratiile sale inaintea meciurilor cu Dinamo. S-ar putea sa fiti socati (yeah, right!).

Mi-a "placut", de asemenea, modul cum si-a asezat echipa in meciul cu Rapid din tur. Mi-a venit sa plang de emotie...

Lasa-i mai,trebuie sa traiasca si ei...

«12»