FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

"Steaua este viața mea!"

«12»
fcsteaua.ro18.02.2008 03:17

Interviu ProSport

Mirel Rãdoi Cãpitanul Stelei vorbește despre finalul celui mai tare sezon din Liga I.

In epoca mess-ului și a emoticonurilor, un interviu pe mail luptã sã devinã firesc. A rond - adicã acesta @ - este puntea de legãturã cãtre un interlocutor virtual pe care îl știm. Mirel Rãdoi. Poșta electronicã umple un vid de comunicare. Oficialii din Ghencea se protejeazã de interpretãri și nuanțe. Latino-Steaua e adepta dictonului ,,Verba volant, scripta manent".

Jurnaliștii din generația regretatului Ioan Chirilã nu ar fi acceptat poate sã trimitã întrebãrile cãtre Gicã Constantin cu porumbelul cãlãtor, nici pe cele adresate lui Tudorel Stoica prin intermediul poștașului. Indiferent de câte ori ar fi sunat acesta.

În 2008, ProSport dã curs provocãrii pentru o comunicare, teoretic, rece și impersonalã. Cu ochii pe ecran și cu trãirile cenzurate de sunetul sec al tastelor, Mirel va spune cât, cum și ce va dori sã spunã din povestea sa. Vor lipsi elementele care pot însufleți un interviu: ,,Zâmbește", ,,Tresare", ,,Lãcrimeazã", ,,Privește în gol", dar vorbele - sau mai exact rândurile sale - au oricând impact în rândul suporterilor steliști. ªi asta pentru cã de la Lãcãtuș, jucãtorul, și pânã acum nu a mai fost un fotbalist atât de iubit în Ghencea.

Ce reprezintã Steaua pentru tine?

Totul! Dupã familie, totul. Este clubul unde m-am realizat ca fotbalist, unde am obținut mari performanțe, echipa care joacã fotbal adevãrat. Steaua este a doua casã pentru mine.

Regreți faptul cã nu ai plecat din Ghencea în perioada în care pe adresa clubului veneau nenumãrate oferte pentru tine?

Da, am un mic regret, însã performanțele și trofeele câștigate mi-au îndulcit acest regret.

Ai fost privit mereu drept antrenorul din teren, vocea autorizatã a vestiarului... Cât la sutã din calitatea ta de lider al echipei crezi cã s-a datorat legãturii cu Gigi Becali?

Nu știu dacã are legãturã cu Gigi Becali, fiindcã eu eram cãpitan și pe vremea lui Viorel Pãunescu și a lui Victor Pițurcã. Vocea vestiarului nu sunt doar eu, ci eu expun ceea ce hotãrãște grupul. Nu decid nimic singur.

Sã spunem lucrurilor pe nume. Cum a decurs colaborarea cu Hagi?

A fost o colaborare normalã, numai cã timpul a fost prea scurt, eu fiind accidentat în acea perioadã.

Declarațiile fãcute de Gigi Becali, cum cã v-ați plâns de calitãțile sale de antrenor, au fost sau nu reale?

Nu.

Te mai enervãm un pic... Te-ai opus venirii lui Marius Lãcãtuș ca antrenor în vara lui 2004?

Nu. A fost un vot. Fiecare jucãtor a avut douã opțiuni: Walter Zenga și Marius Lãcãtuș. Nu puteam eu sã decid antrenorul. Nici atunci, nici acum și niciodatã.

Latino-Steaua, cum am denumit-o noi, de azi cum ți se pare? Cei doi Moreno? Mendoza? Sunteți mai puternici?

În meciurile amicale, se pare cã suntem. Așteptãm și meciurile oficiale. Am spus și înaintea sosirii lor cã trebuie sã fie jucãtori care sã aducã un plus. Toatã lumea își pune speranțe în ei, dar trebuie sã-i ajutãm și noi.

Lupta cu CFR?

E o luptã aprigã, dar e puțin spus cã e doar cu ei, fiindcã eu nu uit de Rapid, Urziceni, Dinamo, Timișoara și Vaslui, care sunt toate în lupta pentru cupele europene. Nu trebuie monopolizatã lupta de Steaua și de CFR.

S-a luat în discuție inclusiv problema depunctãrii echipelor din cauza unor astfel de certuri între oficiali. Ar fi normal?

Am spus-o și o repet. Nu ar fi normal, fiindcã nu ei joacã, nu ei stau în cantonamente și nu ei își rup picioarele. Sã-i tragã pe ei la rãspundere, fiindcã nu trebuie puse în umbrã performanțele echipelor!

Sã vorbim (scriem) despre Victor Pițurcã... deci despre naționalã. Ai fost prins mai mereu la mijloc din cauza și datoritã lui între naționalã și Steaua... Te-a deranjat situația?

Nu. Fiecare antrenor are tactica lui și viziunea lui despre fotbal. Unde îmi cere sã joc, fac tot posibilul sã o fac bine. Chiar dacã nu am evoluat niciodatã pe acel post sau am fãcut-o toatã cariera.

Ai fi vrut sã fii antrenat de... Mircea Lucescu, de exemplu?

Da. Deocamdatã rãmâne cel mai bun antrenor român din istorie. La fel cum mi-aș fi dorit sã fiu antrenat și de Emeric Ienei.

Ai vreo echipã favoritã în strãinãtate?

FC Barcelona.

Te indispune când auzi cuvântul Middlesbrough sau s-a cicatrizat rana?

Nu mã indispune, fiindcã, pânã la urmã, am ajuns într-o semifinalã de Cupa UEFA. Este cea mai mare performanțã a generației noastre. Din acel eșec iau partea frumoasã a lucrurilor.

"Ai ordonat" retragerea în semifinala aia de coșmar din 2006?

Nu pot face eu așa ceva, fiindcã tactica o face altcineva. Nu a fost vorba de o retragere. Așa a fost sã fie.

DUBLA FIESTA

Ce șanse crezi cã are România în Elveția și Austria?

Aceeași șansã pe care a avut-o Steaua la tragerea la sorți pentru UEFA Champions League, când a cãzut cu Dinamo Kiev, Real Madrid și Olympique Lyon. Avem șansa a patra, dar cred cã putem face o imagine frumoasã. Chiar dacã vom pierde, o vom face cu unele dintre cele mai bune echipe din lume.

Ureazã ceva ProSportului. Azi se relanseazã cu un nou format.

Sã aveți succes și sã fiți mai obiectivi pe viitor!

Am înțeles... Acum cititorilor ProSport...

Sã fie sãnãtoși și sã fie alãturi de noi pe 7 mai, când vom avea o dublã sãrbãtoare, titlul cu numãrul 24, la 22 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor!

Intenționat nu te-am întrebat nimic despre șirul accidentãrilor tale. Bucata asta de trecut îți dorim sã o uiți, sã revii mai puternic în prezent. Asta pentru cã, în ciuda faptului cã tu nu ne placi, nouã ne ești simpatic!

Mulțumesc.

Rãdoi despre:

EL ÎNSUȘI

Cred cã sunt mai degrabã un tip retras decât comunicativ. Prefer sã "vorbesc" pe terenul de joc. Nu-mi plac aparițiile în presã, indiferent cã sunt bune sau rele.

VIAȚA PRIVATÃ

Familia este și va rãmâne mereu pe primul loc. Copiii mei mã fac sã râd cel mai mult. Pentru ei muncesc și îmi produc cea mai mare bucurie când ajung seara acasã și îi vãd.

Prietenii din fotbal

Cu Zenga, MM Stoica și Olãroiu am avut o colaborare foarte bunã, poate și datoritã faptului cã au fost mai apropiați de jucãtori. De la Dinamo mã înțeleg foarte bine cu Stoican și cu Boștinã, iar de la Rapid cu Dani Coman.

makaan18.02.2008 08:14

Le-as ura si eu ceva celor de la prosport cu ocazia lansarii noului program: Viata lunga ca morcovul in pamant! Asta pentru tot ce au scris si o sa scrie despre Steaua.

Nicul18.02.2008 08:41

Radoi a vorbit frumos, pe buna dreptate isi merita titlul de capitan al Stelei

cristi_mold18.02.2008 09:41

Un capitan adevarat. Dar nu sunt de acord ca el sa fie introdus in prima echipa, doar pentru ca este capitan, iar altii care au demonstrat in amicale sa fie tinuti pe banca.

SteLuTzZz18.02.2008 09:46

numai va da`ti cu parerea de Radoi, ca tot un magar , care in meciu cu Dinamo de anul trecut s-a intos la peluza si i`a injurat . Asa ca nu are rost . Ducetziva la un antrenament sa`l vedetzi pe Radoi cum vorbeste. Steaua juca mai bine fara el . o sa vedetzi .

nemilosul18.02.2008 09:47

iar apare finu cu declaratii si la primul meci se rupe din nou

cred ca ar trebui el,ca orice jucator din echipa sa mai stea pe bara mai ales ca vine dupa o accidentare de lunga durata si sa lase banderola la un jucator care in ultimii 2-3 ani a facut ceva pentru clubul asta in afara de declaratii si strambe bagate la urechea preamaritului rahat

sper sa nu fie adevarata stirea cu Radoi in locul lui Dayro,daca tot tb sa il vedem in echipa macar sa inlocuiasca pe unu din fratii petarda Lovin sau Petre

DelPiero1018.02.2008 10:20

Ce zicea fituica gesepe ca Radoi il scoate din primul 'unspe' pe Dayro!?

SzabiStelistu18.02.2008 11:28

nu il scoate!!daca o face atunci vai de capul lui Gigi !!!!!!clar ce Dayro ii unul,sau cel mai bun fotbalist de la Steaua!!!

st_194718.02.2008 12:29

Mirel Radoi, este unul dintre noi !

Mult respect pentru cel care de multe ori a intrat pe teren accidentat si a luptat pana la ultima picatura de energie pentru Steaua.

Zoli18.02.2008 12:49

Ok, Radoi a pus suflet pentru echipa, dar el nu mai este demult un fotbalist ff bun. Trebuie sa/si castige locul, nu sa/l ia pentru ca e finu. Daca va fi impus, atunci va fi scandal. Va pati la fel ca si Surdu. La Steaua nu mai e loc de simboluri, ci de performanta. Joci bine, esti simbol, nu, te cari. ce pana mea ca doar Steaua nu casa de binefacere.

laur_2318.02.2008 13:17

intr-adevar!...avem nevoie de certitudini!!!

insa, Mirel, cu toate aspectele negative ce tin de unele interferente ale lui in cadrul vestiarului, nu numai ca si-a dovedit atasamentul nemarginit fata de echipa noastra, ci a si fost mereu in prim plan, a fost util si indispensabil echipei...

e drept, a avut si acele insuccese( vezi meciul cu crrrapizd-'04, meciul cu Rosenborg sau acea iesire necugetata la adresa peluzei-meciul cu mizerabilii-'07), dar acestea palesc in fata devotamentului si puterii lui de lupta , sacrificiului depus pentru Steaua...

nu ar fi normal sa joace de la inceput, avand in vedere perioada lunga de pauza, dar eu cred ca in cateva saptamani, daca-l ajuta Dumnezeu! sa nu mai aiba probleme, ar trebui sa reintre in prima echipa...deoarece ECHIPA are NEVOIE de Radoi !!!

coco_stelistu9918.02.2008 13:19

Daryo nu a jucat inca nici un meci oficial la Steaua si il ridicatzi in slavii.....Cum sa fie mai respectat ca si Radoi.....sau mai valoros decat Dica......sper sa ma insel si sa joace farte bine acesti "LATINI"...dar respectul trebuie purtat lui Radoi, Dica, Goian si inca catziva.....care au facut ceva pentru Steaua nu pusi la zid in fiecare comentariu.....Medoza,Moreno sa asteptam sa demonstreze ca merita sa fie respectati...decamdata RESPECT CE INSEAMNA CU ADEVARAT Steaua.....

nemilosul18.02.2008 13:25

ok de acord Dica Goian si altii dar de ce Radoi???

ce a facut Radoi pentru Steaua??? a refuzat niste oferte imaginare din partea unor super echipe??ne-a bagat mortu in casa in atatea meciuri,a fost in mijlocu la atatea scandaluri?

ce a facut Radoi asa semnificativ ca sa devina el brusc simbolu echipei si capitanul de neclintit al acesteia??

MoWeed18.02.2008 14:07

Prea repede se uita tot ce a facut Radoi pentru Steaua si este injurat prin simplul fapt ca este finul ciobanului. Ca mijlocas la inchidere e peste gemenii Ovidel si Lovinel asa ca nu vad de ce ar trebui scos daryo ca sa joace el...

dr.adrian918.02.2008 14:16

nu inteleg de ce trebuie sa il injuram pe Radoi.personal nici mie numi place de jocul lui.

dar nu e el oare jucator al Stelei. a echipei pe care presupunem ca o sustinem?

suntem oare noi suporteri ai Stelei sau doar nici aurolaci care isi pierd vremea pe net.

ce inseamna sa fim suporteri. inseamna sa SUSTINEM echipa si jucatorii. de aceea trebuie sa fim alaturi de ei. sa fim al 12.lea om pe teren.

nu stiu cati dintre voi inteleg asta.

trebuie intradevar contestati dar nu injurati. Nicolita Lovin Dica Petre ei ne reprezinta pe teren, nu noi pe ei.

incercati sa va puneti in locul lor. var placea sa va injure tot stadionu. oare cand ati da ce aveti cel mai bun de la voi. atunci cand sunteti injurati sau cand sunteti incurajati

DelPiero1018.02.2008 15:32

In primul rand,ne agitam degeaba!Radoi nu are cum sa-l scoata pe Dayro din echipa!Posturi total diferite!Radoi il scoate,daca e,pe Ovidiu Petre!Iar eu il prefer pe Radoi si intr-un picior lui Ovidiu Petre...

axl18.02.2008 15:57

Nu inteleg de ce dupa un interviu care pe mine unul m-a emotionat majoritatea celor care posteaza starnesc dispute inutile.

Deliric118.02.2008 16:09
In primul rand,ne agitam degeaba!Radoi nu are cum sa-l scoata pe Dayro din echipa!Posturi total diferite!Radoi il scoate,daca e,pe Ovidiu Petre!Iar eu il prefer pe Radoi si intr-un picior lui Ovidiu Petre...

Corect. Radoi nu merita sa fie injurat cum am vazut pe aici .

In primu rand el juca foarte bine fundasi central acolo erea postul lui , ca a fost uracat la jumate nu e vina lui e a lui Piturca (marele antrenor) si Oli de aici are tot felu de probleme ,Radoi e un jucator de apare ! treaba asta pana si Jiji a vazut-o ....

Din cate tin eu minte a dat l totul pe teren atunci cand a jucat .

Sper ca pe viitor sa nu se mai accidenteze si sa joace asa cum stie el mai bine . :steagcruce:

warlock18.02.2008 16:23

In primu rand el juca foarte bine fundasi central acolo erea postul lui , ca a fost uracat la jumate nu e vina lui e a lui Piturca (marele antrenor) si Oli de aici are tot felu de probleme ,Radoi e un jucator de apare ! treaba asta pana si Jiji a vazut-o ....

Sper ca pe viitor sa nu se mai accidenteze si sa joace asa cum stie el mai bine . :steagcruce:

dar voi ati auzit de schimbarea tacticii? mare schema sa-l scoata pe Dayro si sa schimbe tactica ... oricum nu mai puneti botu la fiecare tampenie care apare in "ziare"

il_scorpio18.02.2008 19:23
iar apare finu cu declaratii si la primul meci se rupe din nou

cred ca ar trebui el,ca orice jucator din echipa sa mai stea pe bara mai ales ca vine dupa o accidentare de lunga durata si sa lase banderola la un jucator care in ultimii 2-3 ani a facut ceva pentru clubul asta in afara de declaratii si strambe bagate la urechea preamaritului rahat

Nu am mai jignit pe nimeni de cand postez aici pe site-ul asta de vreun an si jumatate dar despre tine pot sa afirm cu tarie ca esti idiot, ca habar n-ai ce inseamna Steaua si ca n-ai vazut mai mult de 15 meciuri cu Radoi in teren. Lasa-ne prietene ca esti afara fenomenului. Ura pentru Gigi Becali nu trebuie sa se reverse pe Mirel chiar daca este finul lui. Este un exemplu de daruire pe teren isi da viata pentru echipa , intra la minge nu ca toti fricosii si de-aia se accidenteaza. Tu crezi ca el vrea sa se accidenteze...crezi ca e vreun jucator pe lumea asta care sa isi doreasca sa se accidenteze???

intr-adevar!...avem nevoie de certitudini!!!

insa, Mirel, cu toate aspectele negative ce tin de unele interferente ale lui in cadrul vestiarului, nu numai ca si-a dovedit atasamentul nemarginit fata de echipa noastra, ci a si fost mereu in prim plan, a fost util si indispensabil echipei...

e drept, a avut si acele insuccese( vezi meciul cu crrrapizd-'04, meciul cu Rosenborg sau acea iesire necugetata la adresa peluzei-meciul cu mizerabilii-'07), dar acestea palesc in fata devotamentului si puterii lui de lupta , sacrificiului depus pentru Steaua...

nu ar fi normal sa joace de la inceput, avand in vedere perioada lunga de pauza, dar eu cred ca in cateva saptamani, daca-l ajuta Dumnezeu! sa nu mai aiba probleme, ar trebui sa reintre in prima echipa...deoarece ECHIPA are NEVOIE de Radoi !!!

Asa este ai mare dreptate si pentru tot ceea ce a facut pentru echipa(si asta conteaza, asta va ramane peste ani si ani nu parerile unor papagali) pentru exemplul care l-a dat in fata tuturor de iubire pentru Steaua nu pot sa zic decat atat:

RESPECT Mirel Radoi!!

AdrianUltras2518.02.2008 19:23

Toata viata mea il voi respecta pe acest om!

Bravo Mirel Radoi!

jeles18.02.2008 19:44
Ok, Radoi a pus suflet pentru echipa, dar el nu mai este demult un fotbalist ff bun. Trebuie sa/si castige locul, nu sa/l ia pentru ca e finu. Daca va fi impus, atunci va fi scandal. Va pati la fel ca si Surdu. La Steaua nu mai e loc de simboluri, ci de performanta. Joci bine, esti simbol, nu, te cari. ce pana mea ca doar Steaua nu casa de binefacere.

Radoi este capitanul , sa nu uiti asta ... daca era vb de oricine altcineva iti dadeam dreptate , capitanul ramane capitan chiar daca este intr`o mana (aminteste`ti ) ... nu uita nimik din cate a facut pentru noi ...

Eu propun sa avem incredere in el si sa`l sustinem pentru ca este al nostru ... daca nu noi atunci cine sa`i fie alaturi ?

Kreator18.02.2008 19:48

"Te mai enervãm un pic... Te-ai opus venirii lui Marius Lãcãtuș ca antrenor în vara lui 2004?

Nu. A fost un vot. Fiecare jucãtor a avut douã opțiuni: Walter Zenga și Marius Lãcãtuș. Nu puteam eu sã decid antrenorul. Nici atunci, nici acum și niciodatã."

A fost un vot?

Si cine a numarat voturile?

_gigi _becali....???

Si sa cred ca retardatul de _becali a fost cinstit o singura data in viata si a spus invingatorul de drept?

Ha, ha, ha!

Au fost si observatori independenti?

jeles18.02.2008 19:57

MUSCA`TI LIMBA .... sper sa nu`l vad in locul lui Ghionea sau Goe , locul lui este in fata lor .

nemilosul18.02.2008 20:09
Nu am mai jignit pe nimeni de cand postez aici pe site-ul asta de vreun an si jumatate dar despre tine pot sa afirm cu tarie ca esti idiot, ca habar n-ai ce inseamna Steaua si ca n-ai vazut mai mult de 15 meciuri cu Radoi in teren. Lasa-ne prietene ca esti afara fenomenului. Ura pentru Gigi Becali nu trebuie sa se reverse pe Mirel chiar daca este finul lui. Este un exemplu de daruire pe teren isi da viata pentru echipa , intra la minge nu ca toti fricosii si de-aia se accidenteaza. Tu crezi ca el vrea sa se accidenteze...crezi ca e vreun jucator pe lumea asta care sa isi doreasca sa se accidenteze???

Asa este ai mare dreptate si pentru tot ceea ce a facut pentru echipa(si asta conteaza, asta va ramane peste ani si ani nu parerile unor papagali) pentru exemplul care l-a dat in fata tuturor de iubire pentru Steaua nu pot sa zic decat atat:

RESPECT Mirel Radoi!!

cuvintele papagal sau idiot nu ar trebuie sa aduca dupa ele un ban???

ai auzit prietene de opinii diferite??

sau trebuie toti sa ii facem statuie finului daca nu suntem idioti si papagali?

daca Radoi inseamna Steaua atunci inseamna ca echipa asta s-a dus de rapa rau de tot

am scris 3 mesaje si nu ai inteles nimic din ele

hai sa-ti mai explic inca o data ca la prosti poate intelegi--poate sa fie si finu lui bill gates ca mi se rupe,poate sa intre cum vrea **** lui la minge dar atata timp cat nu a aratat nimic in teren timp de 3 ani nu are dreptu sa ii ia locul la un jucator care a aratat mai mult ca el,nu avem voie sa facem echipa in jurul unui jucator si nu in ultimu rand ce a facut Radoi pentru Steaua ca sa merite banderola(concret nu idiotenii si aiureli "ca esti prost daca nu stii ce a facut Radoi")

luminati-ma si pe mine cu realizarile fotbalistice ale jucatorului Radoi de preferabil fara jigniri-daca va duce capu`)

vreau si io meciori bune facute de Radoi,calificari cu echipa nationala calificari in faze superioare ale unor competitii europene....ca de jucatori care se daruiesc si intra tare e plina Liga 1

«12»