FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sport si justitie ?

«12»
fcsteaua.ro12.02.2008 07:43

Este ciudat modul in care gsp intelege sa mediatizeze conflictul dintre Gigi Becali si conducerea echipei CFR Cluj. Modul in care se insista asupra unor schimburi de intepaturi si jigniri, desi autorul acestora - Becali are bube si mai negre pe cap, arata ca receiverul sugerat al penitentei este echipa si nu persoana vinovata.

Este ingrijorator faptul ca, in conformitate cu aceeasi publicatie, Ionut Lupescu, directorul general FRF s-a antepronuntat, fara a lasa comisiile abilitate sa fie sesizate si sa adopte o decizie in mod independent. Asta daca intr-adevar a fost facuta o astfel de declaratie. Mai mult, din mesajul acestuia se poate extrage urmatoarea traducere "domnii de la CFR sa depuna o plangere pentru ca sunt sanse ca Steaua sa fie depunctata".

Este revoltatoare tactica domnilor Muresan si Paskany de a cere depunctarea unei grupari sportive pentru niste jigniri venite din partea finantatorului acesteia, desi acestia militeaza sus si tare ca "nu se tem de Steaua". Este jenant ceea ce fac cei doi daca ne aducem aminte ca au mai cerut o data depunctarea unei alte contracandidate la titlu - Rapid - pentru o altercatie petrecuta in timpul unui meci de fotbal intre doi jucatori giulesteni. Probabil ar trebui ca LPF sa acorde echipei din Cluj toate punctele meciurilor directe cu echipele bucurestene pentru ca domnii mai sus evidentiati sa-si urle linistiti superioritatea.

Fara indoiala d-l Becali a tarat echipa Steaua mai tot timpul in noroi prin iesirile sale, incantandu-i pe multi cretini, dar de ce sa se aplice o pedeapsa sportiva ce ar afecta jucatorii si suporterii pentru lipsa de creier a unei singure persoane ce ar putea fi actionata lejer in instanta de cei care se simt jigniti?

"Dacã șefii lui CFR vor depune o plîngere, sînt șanse ca Steaua sã fie depunctatã din cauza declarațiilor agresive!"

Ionuț Lupescu, director general FRF

alexmk1712.02.2008 08:10

Cine face delegarile la arbitrii care au furat pentru CFR????

Raspuns: Lupescu!

De meciul de la Dej intre CFR si rapid 1-3, cand a fost un blat CLAR, nu mai aducem aminte!

Dar de faptul ca Andone l-a facut CIOARA pe Pepe Moreno?????

Propun oficialilor clubului Steaua sa faca un memoriu oficial impotriva acestei afirmatii!

Dar faptul ca Andone a spus de analfabetul gigibecalic: "Gigi, mirosi a oaie!"

Asta nu e jignire????

Astia inventeaza regulamente! Nu ai voie sa depunctezi si sa iei munca unor oameni! E ca si cum la serviciu, cand lucrezi cu strungul, se opreste curentul si tu scapi printre dinti un " Baga-mi-as in .........", dupa care vine seful si zice: Bai, tu nu mai iei salariu ca ai injurat!

FRF, LPF, Lupescu si ma-sa nu au voie sa depuncteze Steaua, pentru ca jucatorii clubului Steaua vor da in judecata aceste DEJECTII si vor castiga! Ei nu au gresit ca sa fie furati! Este FURT! Nu poti fura munca unora pentru niste afirmatii ale altora!

Iar, sa-l faci pe unul taran si pe altlul comunist, cand chiar sunt astia, nu este jignire!

Oricum, e bine ca echipa si Lacatus sa nu intre in acest conflict, ca de fiecare data si vom castiga, ca de fiecare data!

Saracii prostovani de la Cluj, habar nu au cum ii joaca un analfabet prost pe degete!

Leon_ktp12.02.2008 08:15

toti sunt niste grobieni...niste berze,branzeturi,viezuri si mosi

MoWeed12.02.2008 08:17

Nu ar fi corect sa fim depunctati pentru tampenia unui om care oficial este creditorul nu patronul Stelei.

Acum se incearca creearea artificiala a unui mare scandal de catre presa scrisa ca deh tre sa vanda si ei ziarele. De fapt nici nu stiu daca Becali are oficial vreo functie la Steaua ca sa poata sa depuncteze Steaua.

1on12.02.2008 08:30

Niște mojicii ordinare ce fac cheferiștii. Parcã nici subpodarii nu sunt chiar atât de jenanți.

PS: Atunci cheferiștii nu au cerut depunctarea Rapidului, au cerit suspendarea jucãtorilor în cauzã.

andyro12.02.2008 08:45

Catalin, ai exagerat aici.

Lupescu nu s-a antepronuntat, ci a emis o posibilitate : "sunt sanse ca Steaua sa fie depunctata". Nu a zis ca "Steaua va fi depunctata", ci pur si simplu si-a expus o parere bazata pe regulament. Daca facem analiza sintactica pe text, putem extrage orice din fraza aia; inclusiv "ma indoiesc ca Steaua va fi depunctata", "sunt sanse" imi suna mai mult a posibilitate decat a probabilitate.

"Tactica" celor de la CFR mi se pare normala pentru orice tara civilizata. Exista un regulament, care presupune anumite reguli de conduita ale conducatorilor, iar in momentul in care acele reguli sunt incalcate, cineva (conform regulamentului, clubul in cauza) trebuie sa plateasca. Ca noi ne-am obisnuit ca anumiti conducatori de cluburi sa se balacareasca in public nu face atitudinea in cauza normala.

Daca vom fi depunctati din cauza lui Becali va fi 100% legal, etic si corect dupa orice sistem de valori ai folosi, si va fi o consecinta a faptului ca il acceptam la echipa; alaturi de multe alte iesiri, va trebui sa ii multumim si pentru asta.

Il Soldatino12.02.2008 09:25

Omule, a exagera inseamna altceva. Eu nu fac altceva decat sa evidentiez o TENTA. Lupescu putea sa spuna foarte simplu "exista comisii abilitate dar eu nu stiu nimic despre vreo plangere". Acest domn este un OFICIAL al fotbalului romanesc si trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a face o declaratie. Prin modul in care a pus problema nu a facut decat sa incurajeze avantul celor din Cluj.

Dupa asta, mai degraba consider ca exagerarea este in alta parte atunci cand urli in gura mare ca nu te temi de nimeni dar in realitate astepti ca adversarele tale sa piarda puncte Nu pe teren ci prin depunctare la masa verde. Normal ar fi ca d-nii Muresan si Paskany sa-l actioneze in instanta pe d-l Becali, iar onorabil si sportiv ar fi din partea lor sa nu solicite depunctarea Stelei.

Mai mult, sunt absolut uimit de modul in care pui problema. Sincer, nu ma asteptam la asa ceva de la tine. Dimpotriva, eu vad lucrurile altfel. Daca am fi depunctati din cauza d-lui Becali ar fi o mare nedreptate pentru ca au mai fost zeci de situatii cand OFICIALI ai cluburilor romanesti s-au jignit intre ei fara ca Liga si FRF sa faca atata caz. Mai departe, daca FRF si LPF vor sa elimine jignirile atunci ar fi foarte simplu sa dicteze sanctiuni vinovatului dar sa NU stabileasca ierarhia in prima Liga de fotbal in afara gazonului. Fara indoiala ca d-l Becali isi merita papara si la un loc cu el cretinii care-l aduleaza, dar niciodata nu voi fi de acord ca Steaua sa fie pedepsita in plan sportiv pentru declaratiile imbecile ale unuia care poate fi foarte usor actionat in instantele judecatoresti. Campionatul trebuie sa se joace pe terenul de fotbal.

Catalin

P.S. Daca este nevoie pot sa fac si o ierarhizare a jignirilor aduse intre oficialii fotbalului romanesc fara ca sa se intample absolut nimic. Voi incepe cu Mirea Sandu si conflictul deschis cu Marcel Puscas si Sechelariu, apoi voi continua cu Dragomir, voi trece pe la Netoiu si Borcea si ma voi opri la Copos, Mititelu si Porumboiu.

De vreo doi trei ani Steaua se confrunta cu astfel de tratamente, doar suporterii ei sunt huligani, primeste doar ea cele mai mari suspendari pe fondul rasismului, iar JUSTITIARII se fac ca nu observa tratamentul la care este supus Radoi in Giulesti, m**a pe care ne-o da Pancu, sau razboaiele giulestene cu dinamovistii incarcate cu insulte. Este vorba de acelasi noroi dar numai Steaua este cea mai afectata. Mai ales ca acum si-a facut si echipa Mai gandeste-te....

mdionis12.02.2008 10:00

Lupescu nu s-a antepronuntat, ci a emis o posibilitate : "sunt sanse ca Steaua sa fie depunctata". Nu a zis ca "Steaua va fi depunctata", ci pur si simplu si-a expus o parere bazata pe regulament. Daca facem analiza sintactica pe text, putem extrage orice din fraza aia; inclusiv "ma indoiesc ca Steaua va fi depunctata", "sunt sanse" imi suna mai mult a posibilitate decat a probabilitate.

Teoretic, din fraza respectiva se poate intelege orice la modul "posibilist". In practica si in contextul in care a fost emisa, fraza lui Lupescu este o incurajare fatisa pentru clujeni de a depune plangere impotriva ciobanului sef, dupa care va avea el grija ca posibilitatea evocata sa ajunga realitate.

"Tactica" celor de la CFR mi se pare normala pentru orice tara civilizata. Exista un regulament, care presupune anumite reguli de conduita ale conducatorilor, iar in momentul in care acele reguli sunt incalcate, cineva (conform regulamentului, clubul in cauza) trebuie sa plateasca. Ca noi ne-am obisnuit ca anumiti conducatori de cluburi sa se balacareasca in public nu face atitudinea in cauza normala.

Este just sa fie pastrata o anumita decenta in public intre orice persoane, nu numai intre conducatorii de club. Cu atat mai mult trebuie pastrata decenta in comportamentul oficialilor unui club care doreste sa isi respecte imaginea. Insa ciobanul sef nu are functie oficiala in cadrul clubului Steaua: el se impopotoneaza cu titlul inexistent in organigrama de "finantator" sau "creditor" (in functie de chef) pe baza caruia face legea in cadrul clubului desi nu are nici un fel de temei legal pentru aceasta. Situatia aceasta nu este normala ci abuziva si va trebui sa inceteze la un moment dat; intre timp insa, individul George Becali nu este conducator al clubului ci doar o persoana particulara cu gura mare. In consecinta, orice persoana ce se simte jignita de declaratiile oierului are tot dreptul legal sa se adreseze instantelor de judecata civile pentru a cere daune morale impotriva cetateanului George Becali; la fel de evident este ca exista temei juridic pentru a il ataca pe taram fotbalistic.

Tactica conducatorilor oficiali ai CFR Cluj este nu numai lipsita total de fair-play (o notiune care este, din pacate, din ce in ce mai putin luata in considerare aici) ci si de obiect. Mai bine zis: ar trebui sa fie lipsita de obiect. Te simti insultat de un cetatean cu gura mare si in loc sa ceri daune cetateanului vrei depunctarea clubului cu care te afli in competitie directa in campionat si pe care cetateanul cu gura mare pretinde ca il dirijeaza, insa nu are acte in acest sens: nu este o tactica "normala pentru orice tara civilizata" ci o tactica de mizerabili pentru care scopul scuza orice mijloace. Exista un adevar in declaratiile oficialilor clujeni, spus in urma cu catava vreme, anume ca in tot ce au invatat sa aplice s-au inspirat din ceea ce au facut bucurestenii. Numai ca acesta este un drum care duce drept spre anormalitate generalizata.

Daca vom fi depunctati din cauza lui Becali va fi 100% legal, etic si corect dupa orice sistem de valori ai folosi, si va fi o consecinta a faptului ca il acceptam la echipa; alaturi de multe alte iesiri, va trebui sa ii multumim si pentru asta.

Fals. In momentul in care spunem ca "il acceptam la echipa" inseamna ca "noi" (subiectul implicit al propozitiei -- nu se intelege foarte bine cine suntem "noi" aceia, insa in mod sigur nu e vorba de George Becali insusi) am dispune de posibilitatea practica de a nu il accepta la echipa si am dispune si de putinta de a transpune in act refuzul de a il avea la club. Insa aceasta nu se petrece. Cei care scriu pe forum sunt de regula suporteri: ei pot sa sustina echipa, pot sa propuna manifestatii, sa scandeze impotriva ciobanului-sef, sa isi declare dezgustul total fata de el si metodele lui, insa aceste posibilitati nu au efect practic. De efect practic imediat si sigur sunt mijloace oprite de lege.

Daca echipa va fi depunctata din cauza (mai bine zis: sub pretextul) declaratiilor oierului, va fi 0% legal intrucat acesta nu are functie in cadrul clubului Steaua si va fi 10% etic intrucat rostul sportului este disputarea partidelor pe teren, nu la masa verde, iar inaintea declaratiilor (fara indoiala iresponsabile) ale oierului, ar trebui sanctionate o gramada de alte declaratii insultatoare ale unor conducatori oficiali ai altor cluburi.

andyro12.02.2008 10:39

Exista, intr-adevar, 2 variante (marturisesc ca nu sunt la curent cu cadrul legal de la Steaua - de fapt, nu cred ca este cineva)

A) Jiji nu reprezinta in mod oficial/legal Steaua. Caz in care discutia ia sfarsit, si eu sunt de acord cu mdionis.

B) Jiji reprezinta oficial/legal Steaua, din postura de finantator/creditor. Caz in care trebuie sa privim problema echidistant ,ceea ce voi nu ati facut.

Daca Lupescu face o declaratie, o considerati declaratia unui oficial. Daca Becali face o declaratie, o considerati declaratia unei persoane care poata fi actionata civil in instanta (deci nu un punct de vedere oficial). Haideti sa ii consideram (dat fiind punctul B) de mai sus) ori pe amandoi persoane "oficiale", care dau declaratii ce reprezinta punctul de vedere al organizatiei pe care o reprezinta, ori pe amandoi simpli cetateni, caz in care nu li se pot imputa declaratiile (decat civil).

@mdionis, judecatile de valoare apropo de context raman la latitudinea fiecaruia. Atat timp cat nu e o declaratie clar acuzatoare gen "Steaua e vinovata", prezentata inaintea aparitiei unui verdict, personal nu vad o problema, interpretarea ei ca o instigare fiind, inca o data, personala.

Cat priveste ultima parte, eu o interpretez putin altfel. Acceptarea o vad ca inactiune, fara a implica neaparat un rezultat practic (corect, imposibil). Acceptarea starii de fapt este, ai ghicit, o acceptare :).

Etic, sportul reprezinta un conglomerat de joc sportiv, comportament sportiv si declaratii "sportive". Pentru ca judecand dupa logica ta, blaturile din Italia nu ar fi trebuit condamnate prin retrogradarea echipelor, ci rejucate meciurile pentru a avea un rezultat corect pe teren. Probleme de genul "de ce se aplica legea in cazul nostru" sunt false, cele reale fiind "de ce nu se aplica in alte cazuri".

@ Catalin, cum ziceam si mai sus, ierarhia din campionatul italian nu s-a stabilit (pe buna dreptate) pe gazon. Hai sa nu ne victimizam atunci cand nu e cazul. Daca Lupescu ar fi raspuns "exista comisii abilitate", ar fi putut fi interpretata la fel de bine ca "Lupescu ii sfatuieste pe cei de la CFR sa se adreseze comisiilor abilitate" :).

84ava12.02.2008 10:58

"Cred ca e cel mai prost articol pe care l-ai scris vreodata.

Deci,am inteles ca tu vrei sa disociem numele Becali de Steaua si Steaua sa nu fie depunctata din cauza declaratiei finantatorului.Pai tu crezi ca acum mai poti disocia numele Steaua de Becali?Sa iti spun ceva:NU.Simplu.pentru ca vrei sau nu asta e Steaua lui,asta pentru care tu sau eu ne batem cu pumnii in piept.E A lui.Trist dar adevarat.E jucaria lui,la care tu nu mai acces decat umflandu-i buzunarele.Nu ne mai apartine demult prietene si viitorul e cam gri,sa nu zic negru.Daca Steaua lui Becali e Steaua ta atunci pastreaz-o sanatos si bucura-te de ea.Steaua SUNTEM NOI si dak depunctarea,retrogradarea si ce mai vrei tu inseamna plecarea ciobanului atunci mi-o doresc din tot sufletul(deabia se mai selecteaza si "persoanele" de pe stadion)

Numai bine!"

mdionis12.02.2008 11:26
Exista, intr-adevar, 2 variante (marturisesc ca nu sunt la curent cu cadrul legal de la Steaua - de fapt, nu cred ca este cineva)

A) Jiji nu reprezinta in mod oficial/legal Steaua. Caz in care discutia ia sfarsit, si eu sunt de acord cu mdionis.

B) Jiji reprezinta oficial/legal Steaua, din postura de finantator/creditor. Caz in care trebuie sa privim problema echidistant ,ceea ce voi nu ati facut.

Tehnic vorbind, statutul ciobanului nu este definit in organigrama clubului. El isi asuma verbal calitatea de finantator sau creditor. Probabil ca in mod practic exista o anumita circulatie a banilor intre conturile oierului si cel al clubului, lucru care nu ar fi teoretic prea legal daca nu se petrece in cadru regulat.

Acceptand totusi ca situatia lui ar fi de finantator oficial al clubului (desi si aici exista chestiuni tehnice apropo de celelalte sponsorizari), aceasta nu ii confera statut de oficial al clubului si nici nu ii permite sa vorbeasca in numele clubului Steaua (cumva tipii de la compania aviatica care tocmai au semnat un acord de sponsorizare cu Steaua vorbesc in numele clubului? daca unul dintre ei il injura pe Muresan trebuie depunctata Steaua?! devin membrii C.A. al companiei oficiali ai clubului Steaua?!).

Cel mult, se poate vorbi de un deficit de imagine pentru club adus de continuarea colaborarii cu acest individ ale carui declaratii iresponsabile ajung sa fie asociate cu numele Stelei. Vina este in acest caz a C.A. al clubului Steaua, insa acest C.A. este total subordonat ciobanului-sef. Asa cum am spus, situatia este anormala, insa nu exista un mod practic legal de a impune schimbarea ei.

Daca Lupescu face o declaratie, o considerati declaratia unui oficial.

Desigur. Lupescu este oficial al FRF.

Daca Becali face o declaratie, o considerati declaratia unei persoane care poata fi actionata civil in instanta (deci nu un punct de vedere oficial).

Desigur. Individul George Becali nu este oficial al clubului Steaua.

Haideti sa ii consideram (dat fiind punctul B) de mai sus) ori pe amandoi persoane "oficiale",

Haideti sa haidem. Daca punem ghilimele, orice discutie inceteaza sa mai aiba temei juridic.

care dau declaratii ce reprezinta punctul de vedere al organizatiei pe care o reprezinta, ori pe amandoi simpli cetateni, caz in care nu li se pot imputa declaratiile (decat civil).

Statutul lor nu este asemanator. Cetateanul Ionut Lupescu este angajat al FRF cu o anumita functie si anumite atributii. Declaratiile facute intr-un context oficial relative la chestiuni tinand de activitatea lui de la FRF sunt declaratii ce angajeaza implicit organizatia respectiva. Cetateanul George Becali nu reprezinta Steaua in mod oficial, el isi autoatribuie verbal aceasta calitate din cand in cand. Declaratiile lui nu sunt declaratii oficiale ale clubului si nu reprezinta un punct de vedere oficial al clubului Steaua.

@mdionis, judecatile de valoare apropo de context raman la latitudinea fiecaruia. Atat timp cat nu e o declaratie clar acuzatoare gen "Steaua e vinovata", prezentata inaintea aparitiei unui verdict, personal nu vad o problema, interpretarea ei ca o instigare fiind, inca o data, personala.

Daca citim intregul context, incurajarea reclamatiei este cat se poate de evidenta:

Iuliu Mureșan: "Sunt curios care va fi reacția LPF și a FRF pentru cã tot timpul sunt anumite personaje care jignesc, fac rãu. Asta este una dintr-un șir lung. Liga și Federația ar fi obligate sã ne apere, dar deocamdatã nu au fãcut-o. Comisiile indiferent la cine sunt, ar trebui sã se autosesizeze și sã ia mãsuri. Depunctarea e singura soluție care pe unii i-ar durea pentru cã sunt persoane pe care, dacã le dai o amendã de 100.000 de euro, nu i-ar durea"

Ionuț Lupescu: "Steaua are sanse sa fie depunctata. E la un pas de prapastie. Totul depinde de cei de la Cluj, daca vor reclama declaratiile lui Gigi Becali.

Cat priveste ultima parte, eu o interpretez putin altfel. Acceptarea o vad ca inactiune, fara a implica neaparat un rezultat practic (corect, imposibil). Acceptarea starii de fapt este, ai ghicit, o acceptare :).

In ceea ce priveste presupusa acceptare din partea suporterilor, nu vad cum existenta sau inexistenta unor actiuni de protest din partea lor s-ar putea rasfrange asupra eticitatii sanctionarii clubului insusi prin depunctare.

Etic, sportul reprezinta un conglomerat de joc sportiv, comportament sportiv si declaratii "sportive".

Daca declaratiile oierului fac parte din sport, atunci operam cu definitii diferite pentru aceasta notiune. In acelasi spirit, daca o persoana ce are de-a face cu sportul isi sufla nasul in public si asta face parte din sport, nu?!

Pentru ca judecand dupa logica ta, blaturile din Italia nu ar fi trebuit condamnate prin retrogradarea echipelor, ci rejucate meciurile pentru a avea un rezultat corect pe teren.

Ati amestecat doua chestiuni distincte.

Tentativa dovedita de influentare a arbitrilor din partea unor oficiali ai cluburilor a fost pedepsita cu sanctiuni mergand pana la retrogradare.

Stabilirea unui clasament corect pentru un an competitional ar fi trebuit sa se faca pe teren, insa acest lucru era evident imposibil in mod retroactiv. Solutia aleasa nu a fost decat alegerea celui mai mic dintre rele (neatribuirea titlului, respectiv atribuirea retroactiva a titlului celei de-a treia clasate).

Probleme de genul "de ce se aplica legea in cazul nostru" sunt false, cele reale fiind "de ce nu se aplica in alte cazuri".

Singura problema este ca nu se aplica legea. Aplicarea diferentiata a legii este o alta problema.

carminastan12.02.2008 12:01
Presedintele clujenilor Iuliu Muresan, a precizat ca nu va depune plangere impotriva lui Gigi Becali.

"Din cate stiu Gigi Becali nu are nicio calitate oficiala la Steaua, de aceea nu vom depune nicio sesizare, fiindca nu se va petrece nimic. In plus, nu stiu daca e normal ca jucatorii Stelei sa sufere pentru declaratiile altcuiva. Ma asteptam insa ca FRF si LPF sa ne apere, sa ia masuri. Eu cand am facut niste declaratii privind jucatorii straini, declaratii civilizate de altfel, imediat m-am trezit convocat la comisii, desi nu jignisem pe nimeni" a declarat Muresan.

"Acum un an jumatate conducatorii din fotbal au cerut sa se ia masuri, mergand pana la depunctare daca vor mai exista jigniri. Regulamentele prevad acest fapt, decizia urmand a fi luata de comisiile Federatiei. FRF se poate sesiza doar daca atacurile o vizeaza. Nu ne putem autosesiza altfel. Asteptam o cerere din partea CFR pentru a analiza cazul", a declarat Lupescu pentru RTV.

sport.ro

makaan12.02.2008 12:01

Mama... ce rabdare aveti astia care incercati sa le explicati unor prosti ca uneori sunt "politically correct" fara temei...doar asa ca e interesant sa ai o alta opinie...

@ andyro

nu prea ai viziune despre cum functioneaza lucrurile in lumea asta bai baiatule...du-te frate si lasa-ne cu etica ta ca ai multe gauri in rationament.sau nu intelegi sensul cuvantului "etic" si circumstantele in care se foloseste

**alex**12.02.2008 13:00

Conform regulamentului nu putem fi depunctati :

"Acest caz se va deschide numai dacã vom primi o sesizare din partea clubului CFR Cluj sau din partea domnului Adalbert Kassai (n.r. - secretarul general al Federației Române de Fotbal, Adalbert Kassai). Steaua nu riscã depunctarea pentru cã se aflã la prima abatere dupã noul regulament, care a intrat în vigoare în luna noiembrie 2007", a precizat sursa citatã.

Articolul 52 din Regulamentul Disciplinar prevede cã depunctarea unei echipe se poate face la a doua abatere:

"1. Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputației, demnitãții sau imaginii publice a unei persoane se sancționeazã astfel:

a) Dacã autorul este un jucãtor sau antrenor, va fi suspendat de la 1 la 3 jocuri;

b) dacã autorul este un oficial, va fi suspendat de la 2 la 6 jocuri.

2. Dacã fapta arãtatã la pct.1 a fost sãvârsitã prin intermediul mass media sancțiunile vor fi urmãtoarele:

a) dacã autorul este jucãtor sau antrenor, va fi suspendat 4 – 6 jocuri si, respectiv 8 – 12 jocuri în caz de recidivã;

b) dacã autorul este oficial al unui club, sau asimilat acestuia (finanțator, sponsor, alții asemenea), el va fi sancționat cu interzicerea oricãrei activitãți legate de fotbal pentru 4–6 luni la prima abatere; la fiecare dintre urmãtoarele abateri oficialul va fi sancționat cu interzicerea oricãrei activitãți legate de fotbal pentru 1 – 2 ani, iar clubul de care aparține aceastã persoanã va fi sancționat cu scãderea a 3 puncte din cele obținute în campionatul în care participã echipa de categorie superioarã.

3. În cazul sancțIonãrii jucãtorilor, cuantumul penalitãților aplicabile pentru sãvârsirea abaterilor de mai sus este prevãzut în anexa la prezentul regulament. În cazul sancțIonãrii oficialilor conform prevederilor pct.2 lit.b al prezentului articol penalitatea aplicatã este de 100.000 lei."

prosport

CaTaLiNsm StElIsTu12.02.2008 13:13

Nu exista om sa-l urasc mai mult in fotbalul romanesc decat acest Ionut Lupescu;defapt ce-l mai numesc eu om...asta deja e o metafora.

Steaua nu va fi depunctat,pentru ca dupa cum mai spune cineva pe un alt topic,Jiji nu detine functii oficiale la clubul FC Steaua,din cate stiu eu........

Asa ca ceferisti pot sa-l acetioneze in judecata pe parte civila,ca acest puroi intitulat"finantatorul Stelei"sa mai scoata din buzunar si bani pentru"iesirile"lui!

Bundy12.02.2008 13:29

Trebuie sa ne luptam cu toti...asta e...asa e victoria mai frumoasa si mai valoaroasa.

Vreau totusi sa stiu cum ar putea Steaua sa fie sanctionata in conditiile in care Gigi nu are nicio functie oficiala la club???

andyro12.02.2008 13:50
Mama... ce rabdare aveti astia care incercati sa le explicati unor prosti ca uneori sunt "politically correct" fara temei...doar asa ca e interesant sa ai o alta opinie...

@ andyro

nu prea ai viziune despre cum functioneaza lucrurile in lumea asta bai baiatule...du-te frate si lasa-ne cu etica ta ca ai multe gauri in rationament.sau nu intelegi sensul cuvantului "etic" si circumstantele in care se foloseste

In primul rand fa un joc de glezne cu "baiatule" ca n-am pascut vacile cu tine pe campia familei (tale).

Ia explica-mi tu viziunea aia, cum e cu gaurile alea si care-i sensul cuvantului etic, daca esti capabil sa scrii mai mult de 5 randuri. Vorba aia, oricine poate baga si scoate ce vrea din gura.

Ce rabdare tre' sa aiba lumea cu toti prostii care se baga degeaba in seama...

@mdionis - tot rationamentul meu continua de la punctul B) (adica lucrurile care urmau rezultau din faptul ca Becali e un reprezentant oficial al clubului). Daca nu e, cum ziceam la punctul A), iti dau dreptate.

AdrianUltras2512.02.2008 15:44

Bai,

**** muresan

**** pascaniiiii

**** becaliii

**** lupescu

**** toata conducerea fotbalului romanesc

**** presa romana

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daca acele persoane s-au simtit jignite de declaratiile lui becaliii si li se pare ca imaginea le-a fost afectata, atunci sa il dea in judecata si sa ceara despagubiri!

paszckanixyz si mooresan nu sunt CFR Cluj.ei sunt 2 persoane,cetateni,oameni,etc.

cand o subspecie a familiei viermilor, adica becaliiii, face o declaratie impotriva lor, inseamna ca ii injura pe ei ca cetateni,persoane,oameni.

asa ca sa il dea in judecata si sa ceara daune morale si gata.

dar probabil ca din moment ce nu il dau in judecata, nu ii intereseaza si nu se simt jigniti.

ca incearca sa faca Steaua sa fie depunctata, asta e lipsa de maturitate.asta e un comportament infantil.

ca atunci cand stii ca fratele tau e mai bun ca tine la nu stiu ce joc si te duci sa ii zici la tata ca el triseaza si ca sa nu il mai lase sa joace.

mdionis12.02.2008 16:13

mdionis. iti multumesc.

Nu pentru ca mi-ai luat apararea ci pentru ca ai inteles esenta articolului. In felul acesta simt satisfactia ca nu scriu pentru ziduri. Sincer, uneori ma apuca deznadejdea pentru ca propozitii simple si idei elementare sunt interpretate intr-un mod greu de inteles. In plus, exprimarea unora este mizera (probabil face parte din structura si ceea ce reprezinta uzual pentru acestia)

Personal apreciez o proverb chinezesc: "unei persoane mai slabe din punct de vedere intelectual (nu-mi permit sa citez exact pentru a nu jigni pe nimeni) - atunci cand ii arati luna cu degetul, aceasta va privi spre deget".

danimarcu12.02.2008 19:05
Dar faptul ca Andone a spus de analfabetul gigibecalic: "Gigi, mirosi a oaie!"

Asta nu e jignire????

Nu.E o constatare ... :wink:

Intre timp lucrurile s-au mai domolit.Sper din tot sufletul sa nu ne ingroape ciobanul in returul asta!

E incredibil ca jegul asta murdareste numele Stelei de fiecare data cand deschide gura, iar noi acceptam in continuare aceasta stare de fapt.Azi -maine probabil ca vom crede ca virgula campionatul a fost corect chiar si cand ne va arata jijinho chitantele de la blaturi...

makaan12.02.2008 20:56
In primul rand fa un joc de glezne cu "baiatule" ca n-am pascut vacile cu tine pe campia familei (tale).

Ia explica-mi tu viziunea aia, cum e cu gaurile alea si care-i sensul cuvantului etic, daca esti capabil sa scrii mai mult de 5 randuri. Vorba aia, oricine poate baga si scoate ce vrea din gura.

Ce rabdare tre' sa aiba lumea cu toti prostii care se baga degeaba in seama...

Frate eu nu te corectez pe tine ca esti prea cunoscator...mai ales ca poti sa scrii mai mult de 5 randuri si asta e semn clar de IQ mare.Sunt de acord cu tine,ba nu,chiar propun sa strangem semnaturi sa fie depunctata Steaua, ca sa fim servili si sa nu ne dezmintim natura de romani lingai si intotdeauna in frunte la facut pe plac...Ce,n-ar fi deloc greu, bustul lui Antonescu l-am dat jos cat ai zice "evreu!"

P.S. Eu nu am pascut de fapt vaci sau alte animale;saracutul de tine...cred ca ai avut o copilarie grea...le si mulgeai? :)))

fane_casieru'12.02.2008 21:04

@ALL

Baietii ati luat-o pe aratura...de ce nu incercati s-o faceti pe privat ?

joe2112.02.2008 21:58

Mai fratilor, ascultati la mine, nu se va mai intalni CFR-ul cu situatia asta de acum veci pururi si de-asta-i sperie intaririle echipelor din Bucuresti, ca sa nu vorbim de Steaua.Dar le spun eu, am fi luat poate o depunctare de 1 punct, caci am fi fost la prima abatere, ceea ce n-ar fi schimbat prea mult contextul problemei. Opt puncte intre ei si noi ii sperie enorm, sper sa fiti cu totii pe stadion pe 2 martie sa-i invingem...eu voi fi din nou plecat, dar voi fi alaturi de voi ! Forza Steaua !

fular-campionii

Danntes12.02.2008 22:46

Il Soldatino ti-a spalat si tie ciobanu' zona cenusie??!!

Oameni buni scrieti articole anti-oligofren sa constientizati stelismul tanar sau cel mai sarac cu duhul de cancerul care a parazitat clubul nu mai dati apa la moara stelistilor oportunisti!

Mi s-a sters postul dar repet, as fi cel mai fericit daca am fi depunctati (pe dreptate sau nu!!) cu 20 de puncte dar sa il vad pe imputitul de oligofren a doua zi la TV, sa zica ca pleaca de la Steaua!

Jigodia de cioban loveste nonstop in Hagi, zice ca pune toate steagurile echipelor pe sigla Stelei, ca ar cumpara, ar blatui tot numai sa ia campionatul - unde e reactia acestui site la elucubratiile oligofrenului!?!?!

Steaua e stirbita pe zi ce trece de onoare si mandrie de acest infam iar voi totusi duceti "lupte" cu inamici neinsemnati.

PS: SLAB ARTICOL!

hypno12.02.2008 23:45

In acte Becali nu are nici o functie la Steaua deci implicit nu reprezinta acest club. ... asta in acte. Deci juridic vorbind nu au de ce sa depuncteze pe Steaua, poate sa zica Becali ce vrea, poate si sa-i impuste daca vrea. Singurul lucru care-l pot face bozgorasii de la CFR e sa-l dea in judecata pentru calomnie ... dar oricum nu are nici o legatura cu Steaua. E doar o mediatizare tampita si inca o data o smecherie a ratatilor de la GSP care nu au altceva de facut decat sa instige lumea ca sa-si umple paginile de rahat. Stati linistiti fratilor ca nu au cum sa depuncteze Steaua ... atata timp cat Argatu, Ilie, Laca sau jucatorii Stelei nu fac declaratii defaimatoare (sic ... ca doara ciobanu' are dreptate la urma urmei, aia doi de la CFR sunt niste looseri) nu se va intampla nimica. Hai sa ne vedem de meciurile noastre. Este inca o data o campanie menita sa instige spiritele si sa provoace mizerii ... sau poate o diversiune de la ceva ? oare mai cumpara CFR-u arbitrii si-n retur?

Forza Steaua !!!

nu va fi legal pentru ca el nu reprezinta clubul in acte. Nu este angajat al clubului de fotbal Steaua. Intelegeti odata. Ciobanul se joaca cu ei, ii futilizeaza pe toti la melodie ca si-a asigurat bine spatele. SIngurul lucru care-l pot face este sa deschida proces civil impotriva lui cu acuzatie de calomnie. Pedeapsa daca se va dovedi ca Jiji e calomnios ? Cateva mii de euro ... de care mii de euro il doare pe cioban la basina. Asa ca le mai da o ****** doua la bozgorasi si cu asta basta. Nush de ce se lasa toata lumea (sau mare parte din ea) antrenata in jocurile astea mizere ale GSP-ului ... stati domle in banca voastra si lasati-l pe cioban sa-si faca jocu psihologic ... ii freaca pana innebunesc si tot n-au ce face. E f simplu ....

Forza Steaua !!!

«12»