Liniștea la echipã, vectorul marii performanțe, nu este o noțiune cunoscutã locuitorilor Þãrii lu' Zdreanțã și Geantã. Zdreanțã se apucã ca un inconștient sã jigneascã absolut gratuit pe unii dintre adversarii în lupta pentru titlu și-i numește "țãrani". Asta deși știe cã Kaiseru' (cacofonie intenționatã între conjuncție și porecla lui Lupescu, care vine de la mezelul omonim, nu de la cuvântul german) stã la pândã. Cum s-a mai "autosesizat" Mezelul ãsta și cum a declarat el cã poate depuncta Steaua, dar asta doar dacã bineînțeles cei de la Cluj vor reclama! Bineînțeles cã Mureșan a returnat mingea ridicatã la fileu de fostul dinamovist și a declarat cã va reclama declarațiile lui Zdreanțã de cum va ajunge în țarã. Oare de asta aveam noi nevoie acum? Zdreanțã crede cã este rãzboinic, dar nu știe cã pentru marii luptãtori vorbesc faptele, nu vorbele. Mai mult, de parcã aceste declarații aberante și fãrã rost nu erau de ajuns, Zdreanțã recidiveazã în obsesia lui cu echipa de români verzi, fãrã sã-și dea seama cã am avut aceastã echipã în tur, cu o singurã excepție, Zapata. Dacã și în poarta noastrã era un român verde, cred cã acum discutam despre salvarea de la retrogradare!
Geantã și cei asemenea lui se apucã de ce știu ei mai bine: denatureazã faptele. Zdreanțã zice "Pașcany și Mureșan sunt țãrani", Geantã și ai lui titreazã "BECALI: Cei de la CFR sunt țãrani!". De altfel, de când și la Steaua au ajuns mai mulți strãini, de data asta și valoroși, brusc pe toți i-a apucat patriotismul. Mincinașu' Sandu se plânge cã nu vom mai avea jucãtori la Naționalã. Sã reținem nuanța: dacã nu mai dã Steaua jucãtori de Naționalã nu mai existã alte cluburi care sã o facã. ªi asta vine din gura celui care spunea nu de mult cã Steaua nu e un club important. Unii din presã încep, de parcã le-ar fi comandat cineva, sã-și punã și ei întrebãri, oare e bine sã ajungã atât de mulți jucãtori strãini în România? Ce se va întâmpla cu sãrmanii jucãtori români? Ei vor fi acum marginalizați de strãinii rãi și lacomi, care sunt plãtiți cu sute de mii de euro pe sezon! Acești unii din presã nu și-au pus aceste întrebãri când au venit "enșpe" jucãtori portughezi la Cluj. Nu, atunci era în regulã, iatã, Campionatul românesc își crește valoarea! Însuși reprezentantul de seamã al acestor "unii" din presa sportivã, Geantã pre numele sãu, scrie despre "riscul Mendoza". Dupã ce în deschiderea mãrețului articol Geantã se ofticã pentru cã Mendoza va fi mai bogat cu 900.000 de euro în urma contractului cu Steaua, el scrie apocaliptic: "Toți ochii vor fi pe Mendoza, de la el se vor aștepta golurile, victoriile, minunile. ªi tot spre el se vor îndrepta, în caz de eșec, înjurãturile". Bãi geantã care ești Geantã, pentru Dayro Moreno s-au plãtit 2 milioane de euro, adicã dublu. ªi de la el se vor aștepta goluri. ªi de la Dicã, și de la Habib, și de la Pepe, și de la Badea, și de Neaga, chiar și de la Surdu. ªi fundașii dau goluri, am auzit cã și lui Zapata îi place sã dea goluri! Existã ceva adevãrat în articolul lui Geantã: "Invidia e o trãsãturã umanã mai presus de colegialitate și spirit de echipã". Eu aș adãuga cã invidia e, în cazul lui Geantã și a celor asemenea lui, mai presus și de deontologia profesionalã.
alexblaja