FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cu cine tin televiziunile?

«12»
Bogdan4Steaua12.05.2005 00:35

In ultimul timp mi se pare ca se duce o campanie impotriva Stelei in media. Nu vreau sa par paranoic, insa as putea face doua asocieri: TVR - Dinamo si Antena 1 - Rapid. Sa aduc si argumente:

1.Nu stiu cati dintre voi au urmarit emisiunea Minutul 91 din aceasta duminica. Invitat a fost Ionica Serea(ar trebui ca Dinamo sa imprime pe cupa capul acestui cavaler onest al fluierului), pe care atat moderatorul emisiunii Vlad Enachescu, cat si Cornel Dinu l-au victimizat, acuzand masurile drastice luate impotriva lui. Cand l-am auzit pe Emil Gradinescu spunand intr-o interventie telefonica "total" dezinteresata si neregizata ca Serea a procedat corect la acele faze am crezut ca imi arunc televizorul pe geam. Ei bine, ma intreb ce crede persoana X, care nu a vazut semifinala din cupa....probabil "Ionica", asa cum il alinta in mod tandru in emisiune Vlad Enachescu este curat ca lacrima, iar masurile luate contra lui au fost total eronate....de aici si prezenta lui Dinamo in finala ar fi teoretic meritata. Arbitrul a fost insa extrem de sincer, si a scapat o fraza de genul "Imi cer scuze fata de suporterii Nationalului pentru ca i-am furat". Replica lui Cornel Dinu a fost foarte prompta..."I-ai dezavantajat, Ionica". Sincer, vorbeam cu unii prieteni, suporteri dinamovisti care au recunoscut ca arbitrul a gresit, insa spuneau ca nu a fost cumparat de Dinamo - ca argument imi aduceau urmatoarea chestie: nu isi risca Serea cariera pentru o anume suma de bani...(facem aici abstractie de faptul ca acesta va reveni in Diviza A) - iata ca emisiunea de care am vorbit mai sus le desfiinteaza si aceasta ipoteza, deoarece mi-a lasat impresia ca Dinamo are o obligatie "morala" de a spala imaginea lui Serea...tot aceasta emisiune mi-a aratat ca Dinamo face acest lucru via TVR. E ceva de genul...lasa Ionica, noi te-am bagat in rahat, tot noi te scoatem.

2. Antena 1 si Gazeta Sporturilor au inceput o campanie Anti-Steaua; Dan Voiculescu, proaspatul lider al Partidului Conservator(PUR Reloaded) i-a facut un favor probabil prietenului sau George Copos, membru in acelasi partid. Altfel nu imi explic de ce tocmai acum, cand Steaua e si asa in criza de forma si inconjurata de scandaluri, Antena 1 mai adauga unul si relanseaza scandalul cu drogurile in care figureaza si numele lui Walter Zenga. Chiar nu imi explic de ce tocmai acum.....daca stam sa analizam activitatea Gazetei Sporturilor si a Prosportului in ultima perioada, observam ca nu fac altceva decat sa mediatizeze excesiv si sa amplifice conflictul dintre Zenga si Ciobanul, dintre Dorinel Munteanu si Neaga, Zenga si Mihai Stoica, etc. Momentan Steaua este ca si un om obosit, cazut la pamant, iar presa sportiva nu face altceva decat sa mai loveasca pentru a se asigura ca nu mai sufla. Eu unul nu vreau sa gasesc scuze in cazul in care Steaua ar rata campionatul(Doamne Fereste!), insa toate aceste aspecte creeaza tensiune si ma pun pe ganduri. Cand Ciobanul aparea la TV si acuza presa sportiva de faptul ca are anumite interese l-am considerat paranoic si nu i-am dat dreptate , dar acum incep sa cred ca totul are un scop. Pe de alta parte, vina o poarta si Ciobanul pentru simplul fapt ca nu se poate stapani si face publice toate scandalurile si contrele care ar trebui rezolvate in "bucataria clubului".

Astept si parerile voastre pe aceasta tema.

Motanu D12.05.2005 05:05

Vlad Enachescu e dinamovist (daca nu altele macar prezenta lui C. Dinu in studioul TVR deminstreaza asta... iar Dinu este mai obiectiv decat Enachescu...), iar in cazul Antenei 1, este de notorietate prietenia( si relatiile politco-economice) dintre D. Voiculescu si G. Copos.

Sa nu uitam ca si Gigi B. "joaca" la Pro TV unde toate banalitatile (si cretinitatile) spuse de acesta se transforma in stiri...

Totusi eu cred ca dincolo de simpatiile personale ale unor indivizi, televiziunile sunt interesate de bani (adica de raiting si toate celelalte...) de aceea vor tine cu cine este nevoie... Si cum la Steaua acum sunt probleme...

fanatica12.05.2005 17:54

cred ac sunteti un pic paranoici(fara suparare!)pentru ca desi tvr si antena 1 difuzeaza meciurile lui Dinamo respectiv rapid, difuzeaza si meciurile Stelei!cred ca de vina pentru ne difuzarea meciurilor cu Steaua pe televiziuni mai celebre este si ora de disputare a acestora,majoritatea celor din deplasare disputandu-se ziua,asa ca e mai greu sa introduci un meci de fotbal in mijlocul zilei(zic si eu)!si in plus sa nu uitam ca tvr a transmis toate meciurile Stelei din Cupa UEFA!iar atunci cand Steaua a fost pedepsita sa joace cu portile inchise antena 1 a transmis meciul,desi se stia ca spectacolul va lipsi(bine ca se stia ca daca stadionul era gol asta insemna ca mai multi se vor uita la TV adica ca se va rating)!

in privinta presei scrise nu pot decta sa spun ca taxeaza cam aspru greselile Stelei,parca nimeni nu greste mai mult ca noi!si chiar daca Steaua castiga gazetele sportive nu laudau victoria ci din contra parca ne stricau toata bucuria!asa ca s-ar putea ca presa scrisa sa taxeze cam dur prestatiile Stelei,asta poate si pentru ca se doreste ca echipa sa se trezeasca la realitate!

oricum daca se duce o campanie anti-Steaua in mass-media noi nu prea putem face nimic pentru ca ii acopera un drept politic numit libertatea presei!9oricum presa ar trebui sa fie obiectiva,iar la noi pana si in presa s-au bagat intersele,pilele si relatiile!)

Bogdan4Steaua12.05.2005 19:04

Nu este vorba despre televizarea sau netelevizarea meciurilor. Este vorba despre buletinele de stiri sau articolele din presa; tendinta este nefavorabila Stelei, intretinand o atmosfera tensionata.

Motanu D12.05.2005 19:07

Partizanatul si prezentarea de informatii false nu face parte din drepturile incluse in categoria "libertatea presei".

Eu nu consider ca presa duce o campanie anti-Steaua, ci doar ca unii indivizi din presa uita ca menirea lor este sa fie impartiali si scriu dupa cum le dicteaza simpatiile sau... buzunarul.

SHAYAN12.05.2005 20:33

Bogdan 4 Steaua,ai o mare dreptate ,cred eu.Steaua a fost mult mai tare 'lovita' de presa decat celelalte echipe.Pana acum vreo 2 saptamani in ziarul fanatik,o anumita rubrica nu facea altceva decat sa insulte si sa faca misto ieftin de Steaua,Becali,Meme,Zenga ba chiar si de raluca,iar asta e curata magarie.Logati-va si cauta-ti in arhiva cine nu crede.Iar azi in prosport,singura televiziune (OTV)unde a declarat Gigi ca vine de placere,sa-l vada lumea ca nu e chiar asa de rau cum scrie presa,a fost numita haznaua media.Exemple sunt multe,cred ca e vizat Becali si cei care ii acorda vreun sprijin ,odata cu el e lovita si Steaua,pentru ca in ciuda tampeniilor facute,el chiar iubeste Steaua si vrea,asa cum stie el,ca acest club sa fie pe locul 1.

Bogdan4Steaua12.05.2005 20:52

Este clar faptul ca Ciobanul isi doreste ca Steaua sa fie pe locul 1, insa a luat multe decizii gresite. Mai are multe de invatat in ceea ce priveste "meseria" de patron al unei echipe. Regula de aur: rufele se spala in familie(presa asteapta scandalurile cu infrigurare) - oricum, daca nu ar exista scandaluri, le inventeaza presa. Nu stiu daca acesta(Becali) constientizeaza faptul ca stilul lui deschis de a vorbi(exagerat de deschis) dauneaza Stelei in aceste momente. Chestia cu OTV este adevarata: sigur, multi vor spune ca OTV e televiziunea prin care Becali isi varsa nervii si acuzele pe unii asa zisi adversari in mod regulat, insa inainte de a lua o pozitie aroganta, GSP-ul ar trebui sa se uite inainte in propria ograda...Antena 1 nu este cumva postul de televiziune prin care Dan Voiculescu isi improasca cu noroi orice adversar(dupa castigarea alegerilor, tenta pro sau contra a buletinelor de stiri referitoare la Traian Basescu varia drastic in functie de declaratiile acestuia referitoare la "partidul imoral" PUR? Acest lucru mi se parea si inca mi se pare penibil....si mi se pare penibil in acest context ca Gazeta Sporturilor sa faca astfel de constatari malitioase. Daca ar fi sa compar OTV cu Antena 1, pot sa remarc doua treburi: OTV merge pe o singura linie de la inceput(cauta senzational, incearca sa mai scoata la iveala unele chestii), pe cand Antena 1 se schimba dupa cum bate vantul in freza lui Voiculescu. Deci nu stiu cine da lectii de moralitate cui.....

Bogdan4Steaua13.05.2005 11:51

" Landi despre Ciobanul:

"M-a insultat!"

Antrenorul "bancarilor", Roberto Landi, a ținut ieri o conferințã de presã în nume propriu, subiectul abordat fiind una dintre ultimele declarații ale lui Ciobanul, care îl vizau. "O sã batem miercuri pe FC Național fãrã probleme, fiindcã Roberto Landi i-a spus lui Cristi Borcea cã se va rãzbuna pe Dinamo și se va lãsa învins cu 3-0 de cãtre Steaua", a spus finanțatorul roș-albaștrilor. Italianul a precizat: "N-am nici o relație personalã cu Ciobanul sau cu Cristi Borcea, de aceea nu puteam eu afirma asemenea lucruri. Sînt polemici gratuite și am fost insultat, mai ales cã s-a spus cã vom pierde și cu 3-0. Cu Walter Zenga am un raport de prietenie, în sensul cã vedem meciurile de Champions League împreunã, însã una e amiciția și alta lupta pe puncte din teren"."

gsp.ro

Acesta e articolul de pe site-ul GSP aparut azi. Titlul este exagerat si este menit sa starneasca din nou valva. Afirmatiile lui Landi au fost facute intr-un anume context si nu erau atat de acide. Conferinta de presa a fost tinuta special pentru a clarifica acele aspecte aparute tot in presa(conform carora Landi l-ar fi amenintat pe Borcea cu non combat in meciul cu Steaua. Daca ar exista o posibilitate ca meciul sa fie aranjat(eu unul nu cred si nu imi doresc acest lucru), GSP are grija sa elimine aceasta posibilitate starnind si mediatizand un eventual conflict intre cei doi(Landi si Becali). Analizand articolul, observam anumite "scapari" in articol:

1. "O sã batem miercuri pe FC Național fãrã probleme, fiindcã Roberto Landi i-a spus lui Cristi Borcea cã se va rãzbuna pe Dinamo și se va lãsa învins cu 3-0 de cãtre Steaua", a spus finanțatorul roș-albaștrilor."

Corect era :

"O sã batem miercuri pe FC Național fãrã probleme, fiindcã Roberto Landi i-a spus lui Cristi Borcea cã se va rãzbuna pe Dinamo și se va lãsa învins cu 3-0 de cãtre Steaua", a spus in gluma finanțatorul roș-albaștrilor."

Un cititor oarecare poate sa creada ca Ciobanul vorbea serios.

2."Italianul a precizat: "N-am nici o relație personalã cu Ciobanul sau cu Cristi Borcea, de aceea nu puteam eu afirma asemenea lucruri. Sînt polemici gratuite și am fost insultat, mai ales cã s-a spus cã vom pierde și cu 3-0."

Din aceasta fraza cei de la GSP au tras concluzia din titlu: Ciobanul m-a insultat. Orice om cu abilitati logice elementare isi da seama ca Landi se referea si la Cristi Borcea, pentru simplul fapt ca acesta a declarat primul ca echipa lui Landi nu isi va apara corect sansele(Becali a aflat din presa acest aspect). Afirmatia lui Landi are un fir logic usor de urmarit: in jurul acelei presupuse declaratii facute lui Borcea, s-au starnit polemici intre presedintii de cluburi(de la Steaua si Dinamo), iar imaginea lui ca si antrenor are de suferit, deci se simte evident jignit.

Treaba e simpla: Borcea lanseaza o acuza, presa o preia, o mediatizeaza, Ciobanul vede articolul in presa, si repeta ironic ceea ce a declarat Borcea. Comparati aceasta poveste cu articolul in sine.

De asemenea, daca Steaua va castiga la National, presa il va da drept blat sigur. Mi se face sila de aceste articole. Pe de alta parte, sa fim seriosi: chiar crede cineva ca Vlad Munteanu sau Cristi Munteanu, dinamovisti convinsi, ar accepta sa nu isi apere corect sansele atunci cand isi pot ajuta echipa(pe Dinamo) sa ia titlul?

Pun pariu ca cei de la GSP sunt pe drum spre biroul lui Ciobanul, asteptand o replica dura din partea acestuia. Va fi ceva de genul: Domnule Becali, Roberto Landi, antrenorul lui FC National a afirmat ca l-ati jignit"....

Sper ca Ciobanul sa dea macar acum dovada de inteligenta si sa evite acest "scandal" urmarit de presa. NU MAI AVEM NEVOIE DE INCA UN SCANDAL!AVEM DESTULE!

ADRIAN PACURAR13.05.2005 11:55

E normal ca s-a simtit insultat omul , fiecare doarme cum isi asterne ...

SHAYAN13.05.2005 21:20

tot conducerea echipelor e vinovata in cea mai mare masura de aceste scandaluri,pentru ca nu sunt diplomati,pentru ca nu sunt in stare sa faca o declaratie eleganta,care sa nu poata fi interpretata in fel si chip.Iar cand sunt intrebati de ziaristi anumite chestii mai acide,arunca inapoi un alt suvoi de insulte.E cel mai usor lucru sa starnesti un scandal in fotbal.Te duci,pui o intrebare tampita,ala se oftica de nu se poate si incepe sa debiteze prostii.

reddog13.05.2005 21:30

Pe voi asta va racaie acum? Cu cine tin televiziuniile? Cui ii pasa?

SHAYAN13.05.2005 22:08

cum sa nu ne pese cu cine tin televiziunile,odata ce lovesc in echipa noastra de suflet? Dar ce-ti pasa tie,doar tii cu cainii,cu toate ca ,ironie,dupa nr. de mesaje ai rang de mare stelist.

reddog13.05.2005 22:37

Chiar trebuie sa le explic tuturor nou-venitilor ca "stelist pana la moarte" e un rank in functie de numarul de mesaje? :x

De cand tin televiziunile cu Dinamo? 8O

Neaga8813.05.2005 22:43

de cand arunca semintze de scandal spre Steaua ... :(

reddog13.05.2005 22:48

Ca spre Dinamo nu arunca nimeni cu nimic, in special spre jucatori si viata lor...

Neaga8813.05.2005 22:53

hmmmm ... nu chiar asa cum o face cu noi ... :P

reddog13.05.2005 22:57

Ia da-mi tu un exemplu, Neaga...sa vad la ce anume te referi.

Bogdan4Steaua13.05.2005 23:01

Reddog, au fost si scandaluri amplificate in ceea ce priveste clubul Dinamo, nu neaga nimeni acest lucru. Insa eu nu vad aceeasi tenta malitioasa ca si in cazul Stelei. GSP-ul face jocurile lui George Copos si ale lui Dan Voiculescu, persoane cu care Gigi se afla in conflict(in plus, Copos are si un interes "fotbalistic").

In alta ordine de idei, aceasta campanie de dezinformare continua si pe Prosport.

"Landi se simte jignit

Antrenorul "bancarilor", Roberto Landi (foto), a ținut ieri o conferințã de presã, subiectul abordat fiind una dintre ultimele declarații ale lui Ciobanul. "O sã batem miercuri FC Național fãrã probleme, fiindcã Roberto Landi i-a spus lui Cristi Borcea cã se va rãzbuna pe Dinamo și se va lãsa învins cu 3-0 de cãtre Steaua", a spus finanțatorul roș-albaștrilor. Italianul a precizat: "N-am nici o relație personalã cu Ciobanul, de aceea nu puteam afirma asemenea lucruri. Sînt polemici gratuite și am fost insultat, mai ales cã s-a spus cã vom pierde și cu 3-0. Pe domnul Becali l-am întîlnit o singurã datã în viațã, la o emisiune televizatã, și doar l-am salutat. Este absurd sã spui cã jucãtorii vor pierde intenționat și vor primi 50 de mii de euro. Cu Walter Zenga am un raport de prietenie, însã una e amiciția, iar alta este lupta pe puncte". (Daniel VLAD)"

Articolul este asemanator cu cel din Gazeta Sporturilor, dar este mai bland in ceea ce priveste titlul. Chiar atat de greu este de inteles ca Landi nu se referea la Becali ci mai degraba la Borcea? Doar el a facut aceste declaratii, pentru numele lui Dumnezeu! Becali le-a preluat in gluma. Repet, il credeam paranoic pe Becali cand tot acuza presa sportiva ca scrie la comanda, insa incep sa ii dau dreptate in aceasta privinta. In semn de protest, eu de azi inainte nu voi mai cumpara nici Gazeta nici Prosport-ul. Pur si simplu refuz sa mai umplu buzunarele unor oameni care scriu numai tampenii la comanda.

Neaga8813.05.2005 23:01

tot ce spun despre Zenga, despre viatza lui personala, despre ce spune Gigi si poate unele declaratzii nici macar nu sunt adevarat ... felul in care tensioneaza situatzia la echipa ... sunt multe ... chiar nu le observi ?

reddog13.05.2005 23:18

Nu numai la voi sunt tensionate. Anumite ziare sunt pe fata cu anumite echipe. Sa va dau un exemplu. Pacat ca nu cititi editia de vest a GSP sa vedeti un ziar pro Timisoara si anti Dinamo si capitala. Sa nu uitam ca multi din stafful GSP tin cu Craiova. Deci, nu numai voi sunteti luati in vizor de GSP.

In ceea ce priveste Nationalul, lasand la o parte discutiile aparute in ziare, eu unul bag mana in foc ca Steaua nu va avea de furca cu Nationalul si cu Poli. Aceste doua echipe urasc Dinamo si vor face tot posibilul ca titlul sa nu cumva sa ajunga in Groapa.

Bogdan4Steaua13.05.2005 23:31

Asa au bagat si altii mana in foc ca Gigi e prieten cu Sechelariu si vom castiga in tur la Galati(s-a terminat 2-2), sau ca Meme e prieten cu cei de la Otelul si in retur am luat-o pe coaja.....

In ceea ce priveste Nationalul, am mai spus-o si o repet: este greu sa ii sugerezi spre exemplu lui Cristi Munteanu sa nu apere bine in meciul cu Steaua....de asemenea daca e sa ne referim la Poli Timisoara, nici Contra sau Viorel Moldovan nu ar inghiti astfel de propuneri....si ei nu sunt singurii.

Repet: in ceea ce priveste ambele echipe s-au facut o groaza de speculatii...problema este ca in cazul Stelei majoritatea au fost infirmate, pe cand in cazul lui Dinamo au fost confirmate majoritatea. Analizeaza prestatia echipelor in aceasta editie de campionat....una joaca cu Steaua si alta joaca cu Dinamo...ma refer la echipele asupra carora planeaza suspiciuni...se stiu ele care. Abia astept sa vad teatrul din meciurile cu Apulum sau FC Arges. Cred ca am sa inregistrez acele meciuri.

reddog13.05.2005 23:34

In afara de faza cu Serea, ce alt meci a mai fost sub semnul indoielii?

Neaga8813.05.2005 23:35

cel cu Gloria ... care mi-a venit acum in minte ... si mai sunt .. stai linistit ! aaa da, si ala cu sportu ...

reddog13.05.2005 23:42

Cu Gloria? Asta de 1-0? Cred ca glumesti... Sportul lui Dan Petrescu, alta gluma misto. Oare pe cine era suparat Bursucul, dupa care meci cam contesta arbitrajul si un penalty neacordat? :evil:

Bogdan4Steaua13.05.2005 23:56

Sa le enumeram:

1.FCM Bacau - Dinamo 0-2

Dinamo avea un bilant dezastruos, iar FCM Bacau le-a dat prieteneste o gura de aer. Am vazut meciul si prestatia celor de la Bacau mi s-a parut penibila. Sper ca esti deacord cu mine.

2.Dinamo - Gloria 4-1

Meciurile in deplasare ale Gloriei impotriva echipelor din Bucuresti merg pe un fagas standard de multi ani.

3.Dinamo - Apulum 4-2

Alt meci penibil, in care cei de la Apulum numai fotbal nu au jucat. Ca si meciul cu Gloria, a fost si meci pentru cosmetizarea golaverajului.

4.Dinamo - FC Arges 4-0

Dinamo era in plin scandal, conducerea era invinuita pentru lipsa de performanta pe plan European si in campionat(infrangerile din primele etape erau inca in mintea suporterilor), si Dinamo avea nevoie de o victorie cu 4-0 in fata lui FC Arges pentru a-si adjudeca titlul de "vicecampioana de toamna". Cei de la FC Arges nu au avut nimic de obiectat. Borcea jucase parca la pariuri in saptamana aceea.

Cam astea ar fi cele mai evidente din turul campionatului.

In retur, m-au "sensibilizat" meciurile cu Poli Iasi(2-0), CFR Cluj(4-0), si ma astept la "surprize placute" si de acum incolo(probabilitatea o dau in procente):

1.Apulum - Dinamo(100%)

2.Dinamo - Otelul(60%)

3.Dinamo - Craiova(70%)

4.FC Arges - Dinamo(100%)

«12»