FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua anului 2015 !

«123»
fcsteaua.ro28.01.2008 01:20

Adrian Ilie pregãtește un megaproiect pentru viitorul Stelei. Steaua anului 2015 e asiguratã: nu mai puțin de 16 tineri fotbaliști, liderii generațiilor lor din toatã țara, au semnat cu trupa din Ghencea.

Steaua pune bazele unui proiect deosebit în ceea ce privește Centrul de copii și juniori. Adrian Ilie a demarat o acțiune de transferare în Ghencea a celor mai buni fotbaliști din toatã România, de la toate categoriile de vîrstã, nãscuți în perioada 1986-1992.

Deja, pînã la aceastã orã, au fost acontați nu mai puțin de 16 puști, aceștia semnînd contracte cu roș-albaștrii pe minimum 5 ani. Majoritatea dintre ei evolueazã deja pentru diverse loturi naționale și vor fi cedați echipei a doua a clubului, care activeazã în Liga a III-a, formație care va fi restructuratã din temelii de cãtre Ilie.

Nu mai puțin de 5 dintre ei au fost aduși de la ªcoala de Fotbal Gicã Popescu, consideratã printre cele mai bune din țarã, dar managerul sportiv din Ghencea a intrat, mai nou, și pe filiera ªcolii de Fotbal Ardealul Cluj-Napoca, poate cea mai valoroasã din România. De acolo a fost adus Marius Albu, 16 ani, un atacant care deja a fost selecționat la lotul UEFA Under 17.

Cei mai mulți dintre ei vor fi pãstrați în lot la Steaua II, dar unii, cum ar fi Onicaș (Mureșul Deva), vor fi lãsați sã joace în continuare la cluburile lor.

"Cobra" e cel care coordoneazã proiectul, iar colaboratorii sãi cei mai importanți sînt Gigel Gheorghe, șeful centrului de copii de la Steaua, Leo Strizu, antrenor la Steaua II, dar și președintele Valeriu Argãsealã și vicepreședintele Teia Sponte, ultimii doi avînd un rol determinant în a-l convinge pe Gigi Becali sã aloce sume mari de bani pentru proiectul "Steaua anului 2015".

Vor sã le construiascã un cãmin

Copiii aduși în Ghencea locuiesc în apartamente închiriate de club pentru sume de 700-800 de euro pe lunã, însã este în derulare un alt proiect.

Gigi Becali vrea sã cumpere o suprafațã de teren în apropierea stadionului și sã construiascã un cãmin de 45-50 de locuri, unde sã stea puștii.

Copiii au supercondiții

- locuiesc în apartamente de 3-4 camere, fiecare avînd camera lui

- sînt trimiși la cele mai bune licee din București, Steaua avînd o colaborare strînsã cu "Mircea Eliade"

- cei care sînt selecționați la loturile naționale au un salariu lunar cuprins între 7 și 10 milioane de lei, iar ceilalți minimum 3 milioane

- beneficiazã de 3 mese la restaurantul de la stadion, avînd același meniu ca și Dicã și Rãdoi

- pentru fiecare copil sînt repartizate cîte 3 mingi de joc

- echipament gratuit, începînd cu ghete, tricou și șort, trening, dar și geci de fîș

- nu se percepe nici o taxã de înscriere sau de antrenament, totul fiind suportat de club.

Gazeta Sporturilor

1on28.01.2008 01:37

Totuși, ce antrenori vor lucra cu tinerii ãștia? Cã dacã rãmân aceeași restul e apã de ploaie.

john_8628.01.2008 01:41

isi va pune Becali nepotii sa ii antreneze

oricum, felicitari Adi Ilie pentru ca te-ai gandit la un asemenea proiect. orice echipa mare trebuie sa aiba un centru de copii si juniori puternic. sper sa reuseasca sa il duca pana la capat

w3bmaster28.01.2008 02:14

Intram si noi in randu echipelor precum Barca Mu care cumpara pusti de 14016 ani (Barca chiar de 13 roman MU de 12)

Sper sa se continue tot asa

Forza Steaua

CaTaLiNsm StElIsTu28.01.2008 03:31

Incepem sa semanam tot mai mult cu un club cu adevarat European!!!(doar patronul aduce mai mult a Evul Mediu decat"European").Felicitari Adi si etern respect!in sfarsit s-a gandit si cineva la viitor...Desi in ceasul a-l12-lea acest proiect este extraordinar de bine venit!!!

Forza Steaua!

MEREU SUPERIORI!!!!!

1on28.01.2008 03:50

offtopic:

doar patronul aduce mai mult a Evul Mediu decat"European

Așa este. Chiar Evul Mediu Timpuriu (care începe odatã cu sfãrâmarea Imperiului Roman de Apus și care denumit în Age of Empires "Dark Age"). A fost epoca în care umanitatea a înregistrat un regres extraordina fațã de Antichitate.

sauce28.01.2008 04:45

Mai bine mai tarziu decat niciodata...se pare ca au inteles si ei ca o echipa mare sa cunoaste de la echipele de juniori pana la capitanul seniorilor...sper ca in 2015 sa avem o echipa formata macar 30% din acesti jucatori...Felicitari Steaua

dee28.01.2008 05:10
Mai bine mai tarziu decat niciodata...

Cam asa e! Pana acuma, la nivel de organizare, cel mai bun centru pentru copii si juniori il are Dinamo (din punctul meu de vedere). E un lucru benefic ca se fac progrese si la Steaua, insa sper ca talentul micutilor sa fie dublat de niste antrenori buni, nu doar de conditii optime de cazare. Multi dintre cei de 14 ani care prind lotul national se pierd la 18, deci, trebuie monitorizati constant, iar 'talentele' canalizate spre directia cea buna.

MoWeed28.01.2008 05:20

Foarte bine in sfarsit s-a gandit cineva la Steaua si la viitor. Dar sper sa nu-i antreneze rudele lu Becali....totusi cred ca Ilie s-a gandit si la antrenori. Din astia 16 fotbalisti sa ajunga macar 5 in lotul echipei mari si tot e bine

trance_tactics28.01.2008 05:37

Cat m-am rugat sa se intample asta. Copiii astia trebuie sprijiniti din toate punctele de vedere. Sa se elimine banii dati la antrenori de catre parintii cu bani ce au copii cu aspiratii inalte ( dar din pct de vedere al valorii =0 ) antrenorii sa nu fie selctionati pe baza de cat de prieten e cu stiti voi cine si asa se pun bazele unei pepiniere ce va da randament. Bravo Adi ,la inceput am zis ca esti degeaba, dar m-ai contrazis acum dupa ce ai pus bazele acestui proiect si dupa transferurile din iarna. Felicitari ! Cu totii la meciuri la Steaua II :P

Kustic28.01.2008 06:49

adica Becali o sa stea pana in 2015!!!

zloty28.01.2008 07:18

In sfarsit ceva cu cap la echipa asta, bv Adi Ilie

CaTaLiNsm StElIsTu28.01.2008 07:24

Ca tot venii vorba de antrenor pentru "pustii minune" si ca acest vis mi sa implinit,acum cel mai mult mi-as dori ca antrenor sa le fie Gica Hagi sau chiar nea' Imi si sa nu se opreasca cu ei(ajutati de4-5achizitii) decat in finala UCL...utopie,nu?...Adevarul ca ne-a cam exaltat sufletul cand am auzit veste mult asteptata si cred ca de la asta mi se trage si mie euforia asta;))...speranta moare ultima...

Forza Steaua!!!!!!!!!!!!! :steagcruce:

MEREU SUPERIORI!!!!!!!!!!

fularsteau2

leoc98028.01.2008 07:53

In sfarsit, o veste buna dupa atatea belele.

DAR!

Sper sa nu fie inca o manevra a creditorului, prin lingaii din presa care mananca pe la "palat", pentru a ai potoli suporterii.

strezahuzum28.01.2008 07:55

Prima data cand cineva din onor. conducere se mai gandeste dincolo de varful nasului. Dupa cum s-a zis insa, mai trebuie si antrenori care sa lucreze cu baietii astia. Antrenori profesionisti, nu doar .. rudele lui stiti-voi-cine.

Oricum insa, e un pas inainte ! Bravo Adi Ilie !

stelis228.01.2008 08:01

e un proiect exceptional.acum sa vedem daca se va si finaliza,sa nu fie doar apa de ploaie...

oricum idee e ff buna bv Adi.si asa cum au spus si ceilalti,sa vedem ce antrenor o sa aduca

INTOTDEAUNA SUPERIORI!!!!!!!

ANTIgigi28.01.2008 08:25
adica Becali o sa stea pana in 2015!!!

mda.....cel putin:(...poate pana atunci isi lasa si cioc !

Una peste alta e un proiect de care nu credeam sa aud tare repede. Sa fie de bun augur si sa nu se intample cu majoritatea copiilor cum s-a intamplat cu Ochirosii.

para28.01.2008 08:25

In primul rand e bine pentru fotbalul romanesc! steagro Ma bucur ca avem la Steaua un om cu suflet si caracter!Forza Steaua,iar dak totul merge conform proiectului,atunci vom fi suporterii celei bai bune echipe din Europa,insa pana atunci... steag3

cristi_mold28.01.2008 08:42

In sfarsit un proiect bun la Steaua. Felicitari Adi Ilie, Argaseala, Strizu si celorlalti care au participat la acest proiect.

-jon-28.01.2008 08:46

Excelent proiect!

De mult asteptam asa ceva.

Pe langa echipa mare erau doua mari proiecte la care clubul trebuia sa se implice:

1. Stadionul - sa devina al clubului (desi condus de Becali prefer sa ramana asa cum e). Sa fie modernizat, locuri de parcare, crestere de capacitate etc.

2. Scoala de copii si juniori. Chiar nu am inteles de ce pana acum creditorul nu a luat un teren pe langa stadionul Ghencea, ca terenuri libere sunt destule in zona. Acolo sa contruiasaca o baza moderna de pregatire (gen Sahtior) cu multe terenuri de antrenament, zona de refacere, sala de forta, sauna, piscina, locuri de cazare pentru tinerii fotbalisti, eventual o mini-scoala etc. Pe 10-20 de hectare se putea crea o super astfel de baza. E si asta un inceput cu pustii, si Adi Ilie merita felicitari. Imi dau seama ca a fost un proiect destul de mult gandit, a trebuit sa aibe ideea, sa-l convinga pe oierul sef, sa faca scoutingul, si apoi achzitiile. Vezi si articolul lui Tolontan Ar mai trebui cativa antrenori valorori (eventual recrutati de la Craiova sau Pitesti - care au centre de copii si juniori foarte valoroase in special datorita antrenorilor de acolo). Dar parerea mea ca mai trebuie lucrat la capitolul infrastructura. Si fara bani nu se face nimic :sad2:

DelPiero1028.01.2008 08:58

E,ar fi ceva sa vedem asa ceva la Steaua,insa pana nu vad cu ochii mei,lasati-ma sa fiu un pic circumspect in privinta acestei idei...

alexmk1728.01.2008 09:46

Absolut corect! Am mai vorbit de asta!

Problema e sa le faca si niste terenuri de antrenament naturale sau artificiale pentru iarna, sau chiar in sala!

Hatter28.01.2008 09:49

Adi incepe sa se miste. Imi pare rau ca nu am avut incredere in el.

danimarcu28.01.2008 10:27

Eu cred ca trebuie sa ramanem realisti!E bine ca se investeste in viitor,dar nu e cazul sa ne extaziem prea tare.Sa nu uitam ca e an electoral,si ciobanul va face anul asta orice ca sa castige capital politic!Pe cat pariem ca anul asta nu va mai vorbi urat de suporteri?

Il ciobandante a vazut clar ca nu ajunge sa arunci cu bani in stanga si-n dreapta,sa platesti facturi in Ferentari,ca sa castigi increderea oamenilor...Steaua e ultimul tren pentru a castiga electorat.

Totusi,e bine pentru noi,stelistii ca se fac investitii in viitorul Stelei.Ilie are meritul principal,precum si cei care l-au convins pe cioban ca investitiile pe termen lung sunt mai profitabile decat cele cu care era obisnuit el,de azi pe maine...

Sunt curios ce iepuri mai scoate anul asta din palarie Jiji Becali!

Daca a fost el in stare sa-si calce pe principii, si a adus jucatori straini,cu cercei in urechi si lantisoare pe picior,desi acum un an se jura ca el nu mai aduce straini,va mai fi in stare sa ne ofere si alte surprize!Speram sa fie placute!

adi_zbarcea28.01.2008 10:32

bravo Adi Ilie..ar fi cazul sa mai formam si noi jucatori...forzza Steaua

«123»