Avand in vedere ca este primul meu articol din acest an, incep prin a va ura tuturor "La Multi Ani!", sanatate, impliniri si multe motive de bucurie ros-albastra in 2008!
Pentru a nu va plictisi "din prima" cu un material stufos, am sa incerc sa-mi ordonez gandurile, prezentandu-va in cele ce urmeaza cateva dintre concluziile la care am ajuns, urmarind evenimentele care s-au derulat in aceasta pauza competitionala, astfel:
- Creditorul clubului FC Steaua Bucuresti ramane acelasi personaj mizerabil, un fanfaron si un caracter josnic, un veritabil scuipat pe blazonul acestei echipe, al carei trecut il batjocoreste doar prin simpla-i prezenta, de ani de zile. Modul descalificant in care s-a descotorosit de Zaharia, un jucator onest, muncitor si de o calitate umana deosebita, care si-a facut datoria cu varf si indesat in sezonul de toamna, spre deosebire de "ratacitele" si rasfatatele non-valori pe nume Vali Badea sau Nicolita, de pilda, felul in care i-a tratat pe Neaga sau Iacob ne arata, inca o data, ca locul acestui primitiv se afla in cavernele carpatine si nu in casa boiereasca din Aleea Alexandru;
- Vali Argaseala ramane acelasi argat sarguincios, mieros atunci cand trebuie si cu cine trebuie;
- Adrian Ilie pare a-si fi intrat in sfarsit ,,in paine", transferurile pe care le-a reusit fiind, in opinia mea, de bun augur, atat in ceea ce priveste probarea capacitatilor lui de manager, puse in mod virulent la indoiala de suporterii Stelei (inclusiv de subsemnatul), cat mai ales din perspectiva fotbalistica. Cred cu tarie ca jucatorii sud-americani care vor imbraca tricoul ros-albastru pot aduce un plus evident de valoare primului 11 si ,,scurtcircuita" astfel pozitiv blazarea multora dintre echipierii lotului stelist, trezindu-i la realitate, in ceasul al 12-lea. Ramane insa de vazut daca vom avea parte de acte de indisciplina sportiva in ceea ce ii priveste pe sud-americani, fiind de notorietate faptul ca sportivii din America Latina sunt mai greu de ,,manageriat" din punct de vedere comportamental, primul nume care imi vine in minte fiind Adriano, care si-a ratat o cariera ce ar fi putut deveni fabuloasa la Inter Milano.
- Transferurile din aceasta iarna si revenirile celor trei vedete accidentate (Ghionea, Plesan si Radoi) il vor obliga pe Marius Lacatus sa regandeasca asezarea echipei si implicit componenta primului ,,11".
Asumand ca Banel Nicolita, acest maratonist ciocolatiu, pierdut insa printre fotbalisti, va ocupa in continuare abuziv un loc de titular, primul 11 ar trebui sa arate astfel, in viziunea mea: Zapata- Nicolita, Goian, Ghionea, Emeghara- Neaga, Radoi, Plesan, Pepe Moreno - Mendoza, Dayro Moreno .
Din nefericire insa, dorinta absurda a creditorului de a-si vedea finul pe un post care nu i se potriveste, acela de stoper, va face ca la mijloc sa-l regasim, mai mult ca sigur, si pe Ovidiu Petre...
S-auzim numai de bine!
Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!
Alex (Piece)
P.S. Gunoierul-sef al Ghiulestinei, Daniel Pancu, nu ne va muta nasul din loc cu prezenta, preferand sa impinga in continuare cu sarg la tomberoanele din amintita zona a Capitalei. Cu atat mai bine, sa ii uram de pe acum "la mai mare" si la o febra musculara indelungata!