FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Scurte concluzii

«12»
fcsteaua.ro22.01.2008 19:58

Avand in vedere ca este primul meu articol din acest an, incep prin a va ura tuturor "La Multi Ani!", sanatate, impliniri si multe motive de bucurie ros-albastra in 2008!

Pentru a nu va plictisi "din prima" cu un material stufos, am sa incerc sa-mi ordonez gandurile, prezentandu-va in cele ce urmeaza cateva dintre concluziile la care am ajuns, urmarind evenimentele care s-au derulat in aceasta pauza competitionala, astfel:

- Creditorul clubului FC Steaua Bucuresti ramane acelasi personaj mizerabil, un fanfaron si un caracter josnic, un veritabil scuipat pe blazonul acestei echipe, al carei trecut il batjocoreste doar prin simpla-i prezenta, de ani de zile. Modul descalificant in care s-a descotorosit de Zaharia, un jucator onest, muncitor si de o calitate umana deosebita, care si-a facut datoria cu varf si indesat in sezonul de toamna, spre deosebire de "ratacitele" si rasfatatele non-valori pe nume Vali Badea sau Nicolita, de pilda, felul in care i-a tratat pe Neaga sau Iacob ne arata, inca o data, ca locul acestui primitiv se afla in cavernele carpatine si nu in casa boiereasca din Aleea Alexandru;

- Vali Argaseala ramane acelasi argat sarguincios, mieros atunci cand trebuie si cu cine trebuie;

- Adrian Ilie pare a-si fi intrat in sfarsit ,,in paine", transferurile pe care le-a reusit fiind, in opinia mea, de bun augur, atat in ceea ce priveste probarea capacitatilor lui de manager, puse in mod virulent la indoiala de suporterii Stelei (inclusiv de subsemnatul), cat mai ales din perspectiva fotbalistica. Cred cu tarie ca jucatorii sud-americani care vor imbraca tricoul ros-albastru pot aduce un plus evident de valoare primului 11 si ,,scurtcircuita" astfel pozitiv blazarea multora dintre echipierii lotului stelist, trezindu-i la realitate, in ceasul al 12-lea. Ramane insa de vazut daca vom avea parte de acte de indisciplina sportiva in ceea ce ii priveste pe sud-americani, fiind de notorietate faptul ca sportivii din America Latina sunt mai greu de ,,manageriat" din punct de vedere comportamental, primul nume care imi vine in minte fiind Adriano, care si-a ratat o cariera ce ar fi putut deveni fabuloasa la Inter Milano.

- Transferurile din aceasta iarna si revenirile celor trei vedete accidentate (Ghionea, Plesan si Radoi) il vor obliga pe Marius Lacatus sa regandeasca asezarea echipei si implicit componenta primului ,,11".

Asumand ca Banel Nicolita, acest maratonist ciocolatiu, pierdut insa printre fotbalisti, va ocupa in continuare abuziv un loc de titular, primul 11 ar trebui sa arate astfel, in viziunea mea: Zapata- Nicolita, Goian, Ghionea, Emeghara- Neaga, Radoi, Plesan, Pepe Moreno - Mendoza, Dayro Moreno .

Din nefericire insa, dorinta absurda a creditorului de a-si vedea finul pe un post care nu i se potriveste, acela de stoper, va face ca la mijloc sa-l regasim, mai mult ca sigur, si pe Ovidiu Petre...

S-auzim numai de bine!

Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!

Alex (Piece)

P.S. Gunoierul-sef al Ghiulestinei, Daniel Pancu, nu ne va muta nasul din loc cu prezenta, preferand sa impinga in continuare cu sarg la tomberoanele din amintita zona a Capitalei. Cu atat mai bine, sa ii uram de pe acum "la mai mare" si la o febra musculara indelungata!

ultrash22.01.2008 20:17

super articol **** pancu ruda lu` mailat :steag_steaua_ro:

84ava22.01.2008 20:23

Bine punctat mesajul la adresa lui Nicolita.Nu are ce cauta in primul 11!!!

Virgil22.01.2008 20:25

Zapata - Golansky, Goian, Rada, Emeghara (Nesu) - Nicolita, Lovin, Ovidiu, Mendoza - Dica, Pepe (Dayro)

Radoi, Ghionea si Plesan vin dupa accidentari si nu cred ca pot juca 90 de minute. Oricum avem un lot de super fotbalisti.

1on22.01.2008 20:31
Banel Nicolita, acest maratonist ciocolatiu, pierdut insa printre fotbalisti

Mi-a plãcut.

Da' unde-i Dicã în formația de start?

DanStan22.01.2008 20:38
Zapata - Golansky, Goian, Rada, Emeghara (...)

Aventura lui Ionut Rada la Steaua este pe cale sa se sfârseasca numai dupa sase luni. Presedintele ros-albastrilor, Valeriu Argaseala, ne-a confirmat ieri ca fundasul vicecampioanei României este foarte aproape de un transfer la o echipa din Rusia. "Da! Este adevarat, suntem în tratative foarte avansate pentru vânzarea lui la o echipa din Rusia. Nu va pot spune pentru moment echipa care este interesata de el", ne-a spus Argaseala.

Piece of Mind22.01.2008 21:02
Mi-a plãcut.

Da' unde-i Dicã în formația de start?

Nicaieri. Este un fotbalist care ne tine pe loc in momentul de fata, care incetineste in mod evident jocul. Pacat ca nu a fost vandut pana acum.

vanfootball22.01.2008 21:08

"Din nefericire insa, dorinta absurda a creditorului de a-si vedea finul pe un post care nu i se potriveste, acela de stoper, va face ca la mijloc sa-l regasim, mai mult ca sigur, si pe Ovidiu Petre..."

Pe postul ala s-a facut remarcat, iar eu as spune ca postul de mijlocas nu i se potriveste lui Radoi. Prostia becaliana e alta problema si nu o sa aiba pretentii, scandalul cu Hagi a fost un pretext pentru indepartarea lui, nu locul unde joaca Mirel.

I.N.Money22.01.2008 21:15

Bine,bine,dar in cazul in care Goian nu ar parasi echipa mi se pare absurd sa nu folosesti cuplul Ghionea-Goe( bineinteles,daca primul revine la forma de altadata ) care au reprezentat impreuna stalpii defensivi in acea minunata campanie din 2006 .

Radoi probabil o sa fie fundas central cand Goian o sa se transfere si ne ramane un loc liber la mijloc , iar cum il stim noi pe Plesan cat este de fragil e posibil ca prin martie sa ne trezim iarasi cu un cuplu format din Ovidiu Petre si Lovin in mijlocul terenului , presupunandu-se ca ei vor fi oamenii cu ultima pasa spre varfurile aduse acum .

DelPiero1022.01.2008 21:24

Un articol excelent in opinia mea! Oricum,sperantele in acest retur au prins din nou aripi,e clar ca ne asteptam la un reviriment al echipei,soldat cu cel putin un loc 2!Urmatorul unsprezece il vad eu:Zapata-Golanski,Goian,Ghionea,Emeghara-Nicolita,Radoi,Ov.Petre,Mendoza-Dica,Dayro Moreno!Desigur,e valabil acest unsprezece numai daca Dica,Goian si cine o mai fi nu pleaca!De asemenea,nu este deloc exclus ca Laca sa schimbe sistemul de joc,tinand cont de inflatia de atacanti valorosi care este acum in Ghencea...

cryu22.01.2008 21:25

Parerea mea Primul 11

Zapata-Golanski-Goian-Radoi-Emeghara-Nicolita-Plesan-Ov.Petre-Dica_D.Moreno-Mendoza/P.Moreno

Banel asa primele 2 3 etape ca nu prea are cine sa il inlocuiasca.

FORZA Steaua

PANA LA MOARTE

makaan22.01.2008 21:39

Bine mai era daca prindea si Dica un transfer decent iarna asta undeva in vest...la ce concurenta are acum...o sa vedem ce o sa se intample...

Piece of Mind22.01.2008 22:08
Prostia becaliana e alta problema si nu o sa aiba pretentii, scandalul cu Hagi a fost un pretext pentru indepartarea lui, nu locul unde joaca Mirel.

Stiu ca pe postul ala s-a facut remarcat, dar tot ca stoper a comis gafe memorabile (remember Steaua-Rapid 3-3, Rosenborg-Steaua 3-2, Steaua-Dinamo 2-4).

Continui sa cred ca Radoi este un jucator prea scund pentru a reprezenta un fundas central de calibru in fotbalul actual. Nu are calitatile necesare, nici nu se poate compara cu Cannavoaro de pilda, si el un fotbalist sub 1.80 m, ca sa dau un exemplu, primul care mi-a venit in minte.

In fine, lot avem acum, ramane sa vedem ce poate cu adevarat Marius Lacatus.

vlad7522.01.2008 22:11

Citat marca Oierul:"Cand vreodata,in viata lui, o sa joace Neaga in locul lui Nicolita?Niciodata!" Rhett Buttler are ochiul format la "folbalisti" de clasa! Faptul ca a incercat sa-l transfere pe jegul ala de sub pod,denota ca Oierul are miros la jucatori,exact cum spunea!Ii adulmeca,ii miroase....Pe jegul ala de sub pod l-a mirosit Oierul cel mai bine!Nu de alta,dar putea de la o posta acest pancu!

PS.Sa ma lamureasca si pe mine cineva! Negriciosul de corsican spunea ca pancu a ales rapidul pentru ca e gunoier get-beget!Dar dupa aceea a spus ca l-a amenintat pe Copos ca nu mai intra in stadion daca pancu ajunge cumva la Steaua.Deci ala de ce a ales pe gunoieri??Din dragoste,frica de corsicani.Oricum a facut o alegere foarte buna,dar care a fost motivul?

ASTEPT RASPUNS!Multumesc

1on22.01.2008 22:11
Nicaieri. Este un fotbalist care ne tine pe loc in momentul de fata, care incetineste in mod evident jocul. Pacat ca nu a fost vandut pana acum.

Pãi și ce te face sã crezi cã nici el "nu va ocupa in continuare abuziv un loc de titular"?!

olfgob22.01.2008 22:24

Doar PRESUPUNIND ca pleaca Goian,ar trebui sa arate asa:Zapata-Golansky(dreapta)-Ghionea-Rada-Nesu-..ov Petre(la inchidere)-Eme(dreapta)-cineva impins la mijloc-Armenteros(sau altul in pozitia lui Eme,dar pe stinga)-unul oarecare,ramine de vazut-Dayro

ANTIgigi22.01.2008 22:27

Ai uitat de prea'puternicul l.o.v.i.n. la mijlocul terenului...cel care "face" jocul echipei. Oricum...prea mult optimism in privinta primului 11.

novac22.01.2008 22:58
......................

In fine, lot avem acum, ramane sa vedem ce poate cu adevarat Marius Lacatus.

Foarte bine spus, de fapt aici ne aflam acum. Am primit mult mai mult decat ne asteptam si acum totul este la Marius in ograda. Probabil ca pe oier il vom vedea mai rar (ca-s alegeri) asa ca putem spera la o primavara reusita ( sau mai buna decat cea din 2007).

vlad7522.01.2008 23:05

PANCONE, SUFLETISTUL!Marti, 22 Ianuarie 2008

Ion CUPEN: Pancu face parte din categoria fotbalistilor cu potential retezat. Ale caror realizari, cu alte cuvinte, ramân cu un pas în urma posibilitatilor stralucite. Ceva îi îndeamna sa navigheze între sublim si mediocru. In cazul lui, poate radacina moldoveneasca udata cu sensibilitate si romantism. Cine s-a nascut sub Teiul lui Eminescu, nu poate fi în nici un caz un ropot.

Dupa cum se stie, mânat de rutina, boemie si plictis, el s-a sustras din campionatul turc, revenind în tara. Hrapareata în materie de transferuri, Steaua a tabarât pe el cu o oferta grasa. Când sa-si puna iscalitura pe contract, un suporter de sub Podul Grant i-a trimis pe telefonul mobil un mesaj cu iz de kamikadze: " Daca te duci la Steaua, îmi omor baietelul. Te iubim enorm". Disperare sau santaj? Grozavia l-a înmuiat pe Pancone. Daca nebunul îsi respecta angajamentul? Chiar si o farâma de îndoiala i-a inundat sufletul cu omenie. N-a ezitat. S-a întors la vatra, în Giulestiul fanatic.

CATERINCA LA MAXIM!!!Nu m-am putut abtine!Auzi,isi omoara ala copilu'!

danimarcu22.01.2008 23:59
CATERINCA LA MAXIM!!!Nu m-am putut abtine!Auzi,isi omoara ala copilu'!

Mare lucru,un cocalar mai putin... :wink:

IAMLEGEND23.01.2008 00:41

Felicitari pentru articol.. foarte bine punctat...insa raman la parerea ca Nicolita merita sa fie titular... e doar o opinie... In rest nu cred ca pepe moreno isi va gasi loc in formatia de start a Stelei ...mai degraba Habibou... Cu speranta ca oierul nu se va mai baga la alcatuirea echipei sper intr-un retur de vis care sa ne aduca 24`le...:D Forza Steaua!!!

FortuneTeller23.01.2008 05:12

Prea mult entuziasm. Steaua nu a facut nici o imbunatatire exact in departamentul care sufera cel mai tare: mijlocul terenului. Cu ce mijlocasi avem in lot cred ca atacantii vor fi someri de lux in multe meciuri.

PS Este hilara incrancenarea presei sportive romane de a demonstra inainte de inceperea returului cum ca achizitiile Stelei sunt rateuri flagrante. Deocamdata nu stim nimic de ei, nici de bine, nici de rau, dar inca nu am citit acelasi gen de consideratii despre Fabbiani, Dubarbier, Peralta, etc. Dimpotriva, acestia sunt descrisi ca niste vedete care ne-au facut cinstea sa ne calce pragul, toti cuminti si extraordinari (anonimii Dorsin si Hirsch(..) sunt crema Europei, ce mai!!). O singura replica pentru alde Caramavrov: jenant.

leynad7223.01.2008 06:40

@alex

"Asumand ca Banel Nicolita, acest maratonist ciocolatiu, pierdut insa printre fotbalisti, va ocupa in continuare abuziv un loc de titular, primul 11 ar trebui sa arate astfel, in viziunea mea: Zapata- Nicolita, Goian, Ghionea, Emeghara- Neaga, Radoi, Plesan, Pepe Moreno - Mendoza, Dayro Moreno . "

Din cate stiu, avem voie doar cu maxim 3 extracomunitari in teren + 2 pe banca.

In echipa ta parca sunt mai multi...

Si deja poti sa-i scoti pe Radoi si Ghionea, s-au lovit din nou.

CaTaLiNsm StElIsTu23.01.2008 07:19

Concluzia finala eu cred ca este acea de a ramane cu speranta ca vom ajunge pe primul loc...indiferent de "primul11".Rada cu Ghionea si Goian cred ca vor aparea prin rotatie,iar la mijloc eu ii vad pe Neaga(Ov Petre),Dica si Nicolita,iar in atac ne lasam pe mana Sud-Americanilor.

andyro23.01.2008 08:12
@alex

"Asumand ca Banel Nicolita, acest maratonist ciocolatiu, pierdut insa printre fotbalisti, va ocupa in continuare abuziv un loc de titular, primul 11 ar trebui sa arate astfel, in viziunea mea: Zapata- Nicolita, Goian, Ghionea, Emeghara- Neaga, Radoi, Plesan, Pepe Moreno - Mendoza, Dayro Moreno . "

Din cate stiu, avem voie doar cu maxim 3 extracomunitari in teren + 2 pe banca.

In echipa ta parca sunt mai multi...

Si deja poti sa-i scoti pe Radoi si Ghionea, s-au lovit din nou.

Regulamentul actual (modificat in februarie 2007) pentru sezonul 2007-2008 - 5 jucatori extracomunitari in teren si un numar nelimitat ca rezerve. Ce o sa fie din campionatul viitor, nu se stie.

«12»