FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Reacție la articolul lui Constantin Ardeleanu

«12»
fcsteaua.ro17.01.2008 13:53

Multi dintre stelistii de azi nici nu i-au vazut la lucru pe vitezistii lui nea Imi, cei care au adus Romaniei cel mai important trofeu la care poate visa o echipa europeana de club. Ca sa nu mai vorbesc de profesorul Constantin, sau de fachirul Marcel Raducanu. Pentru ei, Steaua noastra e Steaua lui Becali...

Forumurile sunt pline de vaicarelile suporterilor echipelor cu palmares ce incape intr-un dulapior din baie, in cel mai bun caz. Ei invart la nesfarsit flasneta care le mai alina durerile si frustrarile: ceauseii, comunistii, ei ne-au furat meciuri, titluri, cupe...

Dar Steaua noastra nu e Steaua umilita de mitocania mustaciosului de la Palat. Steaua noastra are o traditie de peste 60 de ani, un palmares unic in fotbalul romanesc, faurit de atatea si atatea generatii de sportivi care au imbracat cu mandrie tricoul echipei Armatei Romane. Si l-au innobilat cu performantele lor...

De aceea, straduintele domnului Ardeleanu de a aminti celor de azi de vremurile trecute merita stima si recunostinta noastra. Pentru ca, fie ca s-a numit ASA, CSCA, CCA sau Steaua, echipa noastra a luptat mereu acolo unde ii e locul: sus, cat mai sus. Pentru gloria ei si a sportului romanesc.

Iar randurile domnului Ardeleanu sunt si o palma peste pliscul celor care spurca memoria pleiadei de sportivi care au adus Steaua acolo unde este si va fi: in frunte. Pentru ca Steaua nu s-a nascut ieri in tarcul de oi al finantatorului. Iar cei de azi trebuie sa-i cunoasca trecutul glorios, cladit etapa de etapa, an de an, cu truda, uneori cu esecuri, dar, mai ales, cu izbanzi.

Un june mai putin deprins cu scrisul clameaza ceva mai sus: "Treziti-va si nu mai traiti din trecut , ce a fost a fost !" A rememora acele clipe extraordinare (care incep cu victoria Nationalei steliste si turneul din Anglia - 1956 si ating apogeul cu seara unica de la Sevilla si golul lui Hagi care ne-a adus Supercupa Europei, pentru a se continua cu renasterea fotbalului romanesc dupa parcursul european al Stelei din ultimii ani) nu inseamna a trai in trecut. Istoria este cartea de capatai a unei natii, iar un popor fara istorie e ca un om fara memorie. Iar poporul stelist trebuie sa-si cunoasca inceputurile, traditia si ceea ce numim spiritul stelist, de mereu invingatori! Ceea ce altii nu au, dar se amagesc singuri ca ar putea candva...

Andrei Sava

shack3r17.01.2008 14:32

Foarte bun articol . In fond,de-aia tinem cu Steaua,pentru istoria ei si pentru suporteri.Asta inseamna Steaua,nu jucatori si conducatori efemeri,ci palmares si suporteri.

In alta ordine de idei,arabii il dau pe Elton,insa Adrian Ilie a declarat ca brazilianul ar putea veni la Steaua II,in niciun caz la prima echipa.

P.S. : nu-l injurati pe Adi Ilie,nu are nicio vina..

1uLy4Nn17.01.2008 16:03

mijto articolul...tine-o tot aja

red_blue_ultras17.01.2008 16:19

Imi retrag cuvintele , si imi cer scuze Domnului Ardeleanu pentru ca am contestat articolele sale fiind unele din trecut despre oameni de care eu personal nu stiu prea multe (decat din auzite) si sicer sa fiu nici nu prea ma intereseaza sa stiu mai multe. E adevarat ca aceste articole sunt pentru a scoate in fata trecutul si istoria fabuloasa a Stelei, pentru a ne mandrii din nou cu aceste lucruri, dar pe mine unul deja m-au plictisit si ma multumesc sa ma mandresc doar cu cele 3 calificari in primavara cupei UEFA , 1 semifinala Cupa UEFA , si cele 2 calificari consecutive in Liga Campionilor(ca performanta vorbesc). Aceea victorie cu 2-0 impotriva Barcelonei in 86 cand nici nu eram nascut , nu ma atrage prea tare sau sa aflu cine erau acei "spartani" care au invins Barcelona, nici asta nu prea ma atrage,mai mult ma atrage victoria contra Valenciei, dar asta nu inseamna ca articolele nu sunt binevenite , cine vrea sa le citeasca , sa le citeasca , pe mine unul ma plictisesc si nu sunt foarte dornic sa dezgrop istoria si trecutul Stelei .

cristian8617.01.2008 16:32

Cum adica nu are nici o vina ? Sau poate si-a pierdut coloana vertebrala. Ilie nu are decat sa isi vada de treburile lui, sa isi mai faca niste hoteluri, nu sa se faca de ras pe el si Steaua.

La Steaua este o problema de IDENTITATE la toate nivelele. Criza de rezultate vine si trece, cea de identitate daca nu este rezolvata, implica un risc major pentru viitorul stelist al Stelei si stelistilor.

danimarcu17.01.2008 16:47
Imi retrag cuvintele , si imi cer scuze Domnului Ardeleanu pentru ca am contestat articolele sale fiind unele din trecut despre oameni de care eu personal nu stiu prea multe (decat din auzite) si sicer sa fiu nici nu prea ma intereseaza sa stiu mai multe. E adevarat ca aceste articole sunt pentru a scoate in fata trecutul si istoria fabuloasa a Stelei, pentru a ne mandrii din nou cu aceste lucruri, dar pe mine unul deja m-au plictisit si ma multumesc sa ma mandresc doar cu cele 3 calificari in primavara cupei UEFA , 1 semifinala Cupa UEFA , si cele 2 calificari consecutive in Liga Campionilor(ca performanta vorbesc). Aceea victorie cu 2-0 impotriva Barcelonei in 86 cand nici nu eram nascut , nu ma atrage prea tare sau sa aflu cine erau acei "spartani" care au invins Barcelona, nici asta nu prea ma atrage,mai mult ma atrage victoria contra Valenciei, dar asta nu inseamna ca articolele nu sunt binevenite , cine vrea sa le citeasca , sa le citeasca , pe mine unul ma plictisesc si nu sunt foarte dornic sa dezgrop istoria si trecutul Stelei .

Pai atunci ignora articolele respective,nu e neaparat sa ne aduci aminte de fiecare data ca pe tine te plictisesc !...

"Istoria este cartea de capatai a unei natii, iar un popor fara istorie e ca un om fara memorie. Iar poporul stelist trebuie sa-si cunoasca inceputurile, traditia si ceea ce numim spiritul stelist, de mereu invingatori! "- cat de mult adevar in aceste cuvinte...Pacat ca unii nu pricep nimic din ele!

MoWeed17.01.2008 16:48
Foarte bun articol . In fond,de-aia tinem cu Steaua,pentru istoria ei si pentru suporteri.Asta inseamna Steaua,nu jucatori si conducatori efemeri,ci palmares si suporteri.

In alta ordine de idei,arabii il dau pe Elton,insa Adrian Ilie a declarat ca brazilianul ar putea veni la Steaua II,in niciun caz la prima echipa.

De ca nu are nici o vina Adi Ilie? ar trebui sa recunoasca ca nu se pricepe ca nu se supara nimeni. Daca e impresar asta nu-l face si un manager de club bun. Ma indoiesc ca Adi Ilie e asa de sarac incat sa depinda de banii ciobanului asa ca ar putea sa aiba mai mult curaj in dialogul cu creditorul. Oricat de blamat ar fi MM Stoica uite ca de cand a plecat el ciobanu a devenit pe zi ce trece tot mai nebun(de fapt era inainte nebun numa ca il oprea MM sa arate asta). Ca sa nu mai vorbim ce jucatori a adus Adi Ilie....Zapata probabil a fost un noroc chior bine ca a mers DVD-ul

shack3r17.01.2008 17:03

OK,ma scuzati,nu m-am exprimat complet.Nu cred ca are nicio vina la neefectuarea transferului lui Elton.Intr-adevar,vina lui este aceasta supunere dubioasa in fata lui Becali ( cu "b" mic ) ,insa poate ii place pozitia pe care o are in club.Nu stiu ce sa cred despre el...

CaTaLiNsm StElIsTu17.01.2008 17:06

Nici nu stiu de ce te-ai obosit sa dai raspuns acelor pentru care trecutul ne reprezinta decat ceva neimportant.A ignora trecutul si a spune ca doar prezentul si viitorul conteaza e ca si cum n-ai fi existat si tot ce ai facut a fost de prisos...nu e si cazul Stelei.Steaua merita cu prisosinta sa traiasca din trecut pentru ca cei de acum sa invete din ceea ce a fost atunci si sa le fie jena ca ei in ziua de azi in care beneficiile sunt coplesitor mai mari si in care au toate conditiile nu sunt in stare sa faca ceea ce altii au facut doar prin disciplina si daruire

zagado2617.01.2008 17:17

Trebuie sa te contrazic dar victoria din 1986 si cistigarea Cupei Campionilor Europeni va ramine pentru multa vreme, daca nu pentru totdeauna, trofeul suprem al fotbalului din Romania.

Oricit si-ar dori-o cateii sau altii nu vor ajunge niciodata acolo.

Si atunci nu putem spune ca un asemenea trofeu nu reprezinta mare lucru, mai importante fiind niste calificari neurmate de nimic.

red_blue_ultras17.01.2008 17:19

Inca o data , imi cer scuze , nam vrut sa supar pe nimeni, mi-am spus doar parerea . Si eu sunt mandru de acel trofeu UNIC cucerit in 86 si de alte izbande ale alor nostri , mai exact de istoria fabuloasa a Stelei ,chiar daca nu prea i-am prins pe atunci dar eu prefer istoria recenta a Stelei. Deci nu ma simt interesat sa aflu cine au fost acei jucatori (profesorul Constantin, sau de fachirul Marcel Raducanu)\si altii :))))))))))

MoWeed17.01.2008 17:21

Din pacate la ce prezent avem istoria a ramas singura consolare. Cum poti zice ca stelist ca nu te intereseaza sa aflii cine a jucat pe teren la Sevilia?

Asta e cea mai mare performanta a fotbalului romanesc si un izvor al frustrarii pentru adversarii nostri

Daca te plictiseste istoria poate te multumeste prezentul si ceea ce face Becali cu Steaua

dee17.01.2008 17:34

@red_blue_ultras

nu te teme de termenul de cultura fotbalistica.

yo_marius17.01.2008 18:16

@ red_blue_ultras

inteleg ca pe tine te atrage istoria recenta a Stelei,istorie la care ai fost cumva martor.este foarte ok.

dar,si aici este un mare dar, nu trebuie ca la fiecare articol care evoca perioade si jucatori de care tu nu se simti legat si interesat sa postezi si ne spui cat de mult de plictiseste articolul respectiv.

este foarte simplu ca odata ce ai gasit un articol care nu este pe gustul tau,pur si simplu sa-l ignori!!!

este evident ca redactorii fcsteaua.ro nu pot multumii toti userii(nici nu se poate asa ceva) asa ca iti recomand cu caldura sa treci peste tot ce ti se pare "neinteresant" fara a mai posta doar de dragul postarii.

eddie the 'ead17.01.2008 18:44

Nu vreau sa-i iau apararea lui red_blue_ultras, dar trebuie apreciat ca macar omul e sincer si si-a cerut scuze. Ii poti face praf pe multi pustani de 16-18 ani, interesati mai mult de cum le sta freza sau ce "gumari" sa-si mai ia decit de ceva care necesita utilizarea cit de cit a intelectului. Istoria nu e la moda, nu e cool, asa ca... asta e. Eu sunt pasionat de ea, dar ar fi absurd sa le cer tuturor sa fie ca mine. Si ar fi chiar enervant...

Sper doar ca junele are pasiuni mai mari decit fotbalul, pentru ca daca asta e una dintre marile lui pasiuni (in fond, e "ultras", nu?), dar ii trezeste un interes atit de limitat...

Lacatush17.01.2008 20:38

Excelent ! Intr-adevar,acele articole ale D-lui Ardeleanu...adevarate eseuri literare,reusesc de fiecare data sa readuca printre noi amintirea acelei extraordinare nopti seviliene. Iti multumim maestre Ardeleanu.

shack3r17.01.2008 21:28
Inca o data , imi cer scuze , nam vrut sa supar pe nimeni, mi-am spus doar parerea . Si eu sunt mandru de acel trofeu UNIC cucerit in 86 si de alte izbande ale alor nostri , mai exact de istoria fabuloasa a Stelei ,chiar daca nu prea i-am prins pe atunci dar eu prefer istoria recenta a Stelei. Deci nu ma simt interesat sa aflu cine au fost acei jucatori (profesorul Constantin, sau de fachirul Marcel Raducanu)\si altii :))))))))))

Pai,cred ca esti mai mare ca mine,dar daca nu te intereseaza cine au fost acei jucatori,de ce tii cu Steaua?Ca asa e "cool" , ca si tatal tau e stelist sau ca baietii de la bloc sunt toti stelisti?

w3bmaster17.01.2008 23:52

Copii din ziua de azi lipsa asta de respect of doamne in ce tara si natie spurcata traim ...

Mie rusine ca sunt roman

Ca sunt stelist inca sunt mandru da asta pentru Trecutu ei nu pentru prezent sau viitor (care nu suna bine cu bbeeeeeeeeehhhhaliiiii) ....

Da asta e ce sa te intereseze cum Juca Hagi pentru noi sau Laca sau Iordanescu sau Bumbescu dute ba baiatule si impuscate .... sau dute la meciurile javrelor vezi ca l-au luat pe Torje asta e prezent go go fiule asta e pentru ala reb blue sau cum isi zice el :) saracu copil .....

AdrianUltras2518.01.2008 00:04

Va intreb: ce e Steaua de acum fara istorie? Ce?

Daca luam istoria, Steaua ramane doar o echipa de fotbal a unui iubitor de oi(in fund).

Eu nu tin cu echipa aia.Eu tin cu Steaua.

Acest iubitor de oi cu mustata(el cu mustata, nu oile) a distrus aproape complet tot ceea ce insemna Steaua.

Steaua insemna, si inseamna(pentru ca vreau sa cred ca inca mai exista macar un pic de Steaua in lumea asta, in stelistii adevarati) spirit de lupta,ambitie,spectacol, dorinta de a fi intotdeauna nr 1,daruinta totala.

Steaua a luptat intotdeauna pentru locul 1.

si acum vine acest mustacios cu miros de branza care ne zice ca locul 2 e pentru noi.

Asta e Steaua?

locul 2?

Asta e Steaua?

o echipa pentru care cupa Romaniei nu conteaza?

Asta e Steaua?

o echipa care vrea sa intre in grupele CL, sa faca bani si sa termine pe 2 ca sa intre iar?

Pe mine unul nu ma impresioneaza atat de mult intrarea in CL daca acest lucru se face de pe locul 2.

Sa nu ma intelegeti gresit.

Si eu m-am bucurat si am zambit cand am vazut ca Steaua e singura echipa din tara care joaca in cupe europene si mai mult , chiar in CL, dar nu pot sa zambesc cand stiu ca al 2lea obiectiv al sezonului e locul 2(ca primul era sa facem rost de banii din CL).

NU NU NU NU!!!

Steaua trebuie sa fie intotdeauna prima!

Obiectivele Stelei trebuie sa fie in aceasta ordine: locul 1 in campionat, castigarea cupei, performante cat mai mari in cupele europene.

Daca voi credeti ca participarea in grupele CL e o performanta eu va zic ca nu e!

Performanta inseamna castigarea unei cupe europene, a unei supercupe europene, jucarea unei finale de cupa europeana sau chiar a unei semifinale.

Doar participarea de dragul participarii nu e o performanta.

Ori esti sus, ori nu contezi.

p.s. pentru cei care continua cu Elton.

mai lasati-l si pe ala in pace! voi credeti ca se face primavara daca vine Elton inapoi?

in primul rand ca baiatul desi are calitati, nu e bun pentru marea performanta.

e tehnic,are viteza,vede bine jocul, dar fizicul il distruge!

In fotbalul de azi nu se poate sa joci cu jucatoari asa de mici.Un adversar puternic il mananca cu fulgi cu tot.

Elton cu siguranta e bun pentru Liga 1dar in cupe europene, contra unor echipe serioase, nu prea cred ca ar face fata.

SI AS MAI VREA SA ADAUG CEVA IN FINAL.

E PAREREA MEA CA ACESTI COPII CARE VIN SI SCRIU AICI TOT FELUL DE PROSTII NU AR TREBUI BAGATI IN SEAMA.

CU OAMENI CARE SCRIU "i-l" in loc de "il" si "ave-ti" in loc de "aveti" CHIAR NU STIU CE AS PUTEA AVEA DE DISCUTAT.

BAI COPILASILOR, INVATATI SA SCRIETI, MERGETI SI INTERESATI-VA CE INSEAMNA Steaua, CITITI CEVA DIN ISTORIA Stelei SI APOI VENITI AICI SI VA DATI CU PAREREA!!!

Azazello18.01.2008 08:59

Felicitari pentru articol !

Intr-adevar asa trebuie sa gandim. Eu unul am trait langa aceasta echipa marile performante ale anilor 80 si desi eram un pustan pe atunci, imi aduc aminte marile meciuri... Imi aduc si acum aminte penalty-urile lui Dukadam sau golul lui Hagi cu Dinamo Kiev ! Toata ziua discutam cu colegiii despre aceste lucruri in pauze la scola, in ziua urmatoare si multe altele care au urmat. Si despre multe alte meciuri.

Sa tii cu Steaua inseamna si trecut si prezent dar si viitor !

Un singur amendament am la articol: si istoria recenta a Stelei, cu trei primaveri europene la rand, o SEMIFINALA de cupa europeana si 2 participari la rand in UCL - conteaza. Si demostreaza inca odata unicitatea in performanta (la nivel autohton) a echipei noastre.

Andrei SAVA18.01.2008 10:12
Un singur amendament am la articol: si istoria recenta a Stelei, cu trei primaveri europene la rand, o SEMIFINALA de cupa europeana si 2 participari la rand in UCL - conteaza. Si demostreaza inca odata unicitatea in performanta (la nivel autohton) a echipei noastre.

Azazello, eu chiar asta am vrut sa subliniez: firul neintrerupt al performantelor steliste. Citeste mai atent:

acele clipe extraordinare (care incep cu victoria Nationalei steliste si turneul din Anglia - 1956 si ating apogeul cu seara unica de la Sevilla si golul lui Hagi care ne-a adus Supercupa Europei, pentru a se continua cu renasterea fotbalului romanesc dupa parcursul european al Stelei din ultimii ani)

Aceasta este Steaua noastra, nu a umbrei "piperate" lui Clark Gable...

red_blue_ultras18.01.2008 10:43
Copii din ziua de azi lipsa asta de respect of doamne in ce tara si natie spurcata traim ...

Mie rusine ca sunt roman

Ca sunt stelist inca sunt mandru da asta pentru Trecutu ei nu pentru prezent sau viitor (care nu suna bine cu bbeeeeeeeeehhhhaliiiii) ....

Da asta e ce sa te intereseze cum Juca Hagi pentru noi sau Laca sau Iordanescu sau Bumbescu dute ba baiatule si impuscate .... sau dute la meciurile javrelor vezi ca l-au luat pe Torje asta e prezent go go fiule asta e pentru ala reb blue sau cum isi zice el :) saracu copil .....

@ pentru w3bmaster si shak3r .

Ba , sicer sa fiu sunt stelist de la 10 ani de cand ma ducea tata pe stadion , iar daca el era rapidist atunci eram si eu ca el . De ce sa mint cum fac altii : sunt stelist de mic , sunt stelist din 86(cand ei abea se nascusera si peste cativa ani aflasera de izbanda Stelei in fata Barcelonei) , sunt nascut stelist de cand ma stiu etc. Si abea acum imi dau seama ce norocos am fost ca tata a fost stelist.Sincer sa fiu , nu prea imi trezeste multe interese Hagi , Lacatus , Iovan , Piturca , Enei etc. si stii de ce? pentru ca nu i-am prins jucand si de asta nu-mi trezeste mare interes , pentru mine sunt doar niste legende ale Stelei , din trecut. Pe mine ma/m-au interesat/eaza Claudiu Raducan , Trica , Falemi , Fl. Dumitru , Martin Tudor , Dica , Radoi , Neaga , Goian si altii. Sunt nascut in 88 , in martie fac 20 de ani , deci nu poti imi ceri sa-mi placa de cineva din moment ce nu l-am vazut jucand pentru Steaua (live ma refer sau la TV) decat din inregistrari de acu cativa ani . Iar inainte sa ma jignesti , mai stai si gandeste-te un pic .

laur_2318.01.2008 11:04

e dreptul fiecaruia la o parere vizavi de un aspect sau altul legat de viata echipei noastre;

insa e ridicol( cel putin...) sa spui despre trecutul Stelei ca ''nu ma intereseaza'', '' ce a fost a fost'', ''nu e important'' - si alte asemenea aberatii...

am mai spus-cei mai tineri(ma refer aici la adolescenti sau cei abia trecuti de 18 ani) ar trebui sa priceapa ca TRECUTUL NOSTRU GLORIOS este un motiv de MANDRIE pentru noi si este necesar ca el sa fie implementat si generatiilor viitoare de stelisti...pentru ca toti cei ce se ''dau'' mari stelisti sa inteleaga originile termenului de ''STELIST''...

eu unul nu ma voi identifica niciodata( si sunt convins ca nu sunt singurul...) cu Steaua lui Becali--desi am fost partas la majoritatea izbanzilor din ultimii 3-4 ani (mai putin returul fabulos cu Valencia)...

Steaua mea este acea echipa care, in toata ISTORIA ei, nu a avut alt tel decat acela de a fi cea mai buna, de a fi mereu pe locul 1, de a castiga intotdeauna...

Steaua s-a nascut ca echipa Armatei Romane- adica avand o legitimitate care ia conferit mereu dreptul de a se lupta pana la sacrificiu pentru izbanda!!! Asta- i Steaua pe care ne-o dorim cu totii si la care AVEM DREPTUL!!!

MoWeed18.01.2008 11:17
e dreptul fiecaruia la o parere vizavi de un aspect sau altul legat de viata echipei noastre;

insa e ridicol( cel putin...) sa spui despre trecutul Stelei ca ''nu ma intereseaza'', '' ce a fost a fost'', ''nu e important'' - si alte asemenea aberatii...

am mai spus-cei mai tineri(ma refer aici la adolescenti sau cei abia trecuti de 18 ani) ar trebui sa priceapa ca TRECUTUL NOSTRU GLORIOS este un motiv de MANDRIE pentru noi si este necesar ca el sa fie implementat si generatiilor viitoare de stelisti...pentru ca toti cei ce se ''dau'' mari stelisti sa inteleaga originile termenului de ''STELIST''...

eu unul nu ma voi identifica niciodata( si sunt convins ca nu sunt singurul...) cu Steaua lui Becali--desi am fost partas la majoritatea izbanzilor din ultimii 3-4 ani (mai putin returul fabulos cu Valencia)...

Steaua mea este acea echipa care, in toata ISTORIA ei, nu a avut alt tel decat acela de a fi cea mai buna, de a fi mereu pe locul 1, de a castiga intotdeauna...

Steaua s-a nascut ca echipa Armatei Romane- adica avand o legitimitate care ia conferit mereu dreptul de a se lupta pana la sacrificiu pentru izbanda!!! Asta- i Steaua pe care ne-o dorim cu totii si la care AVEM DREPTUL!!!

ai mare dreptate si eu am numai 19 ani si nu prea am vazut decat Steaua lui Becali. Nu am devenit stelist datorita parintilor(taicamiu nu e microbist) nici datorita prietenilor ci datorita istoriei de care sunt mandru desi nici nu eram nascut in 1986

Mihai Somanescu18.01.2008 11:24

@red_blue_ultras

Nu ma mira ca nu te intereseaza cine au fost cei care au facut Steaua, trebuie doar sa ma uit la cum te exprimi ca sa-mi dau seama de nivelul tau. Sincer, mi-e rusine ca te intitulezi stelist, mi-e rusine ca intri pe acest site. Esti un ignorant, o oaie, cei din categoria "usor de condus", tocmai ca nu te intereseaza istoria propriei echipe.

Crezi un suporter de varsta ta al lui Liverpool, Milan, Barcelona sau River Plate, vorbeste astfel despre istoria echipei sale? Sa nu te miri ca Steaua n-o sa ajunga sa bata vreodata aceste echipe, pentru ca tu nu te respecti pe tine, cum sa te respecte altii? E pacat ca esti atat de tanar, dar cu toate astea esti atat de ignorant.Hai, fuga la sport.ro!

«12»