FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

STEAUA ªI O EXPLICAÞIE INUTILÃ

«12»
eddie the 'ead14.01.2008 16:21

Dvs cam tot timpul scrieti despre trecut :) de aceea nici nu va citesc articolele! Treziti-va si nu mai traiti din trecut , ce a fost a fost !

Cu regret, prietene, dar istoria trebuie cunoscuta. Nu aprofundata, daca nu tii neaparat, dar macar sa ai o idee. Altfel traiesti in prezent, dar nu stii cum ai ajuns acolo. Ceea ce pentru o minte care are oarece pretentii de la sine e usor jenant.

Lacatush14.01.2008 17:08
Dvs cam tot timpul scrieti despre trecut :) de aceea nici nu va citesc articolele! Treziti-va si nu mai traiti din trecut , ce a fost a fost !
...poate ,evocarea trecutului,nu e adevaratul motiv pentru care nu "citesti" aceste articole.

Pentru dvs D-le Ardeleanu,tot respectul si multa sanatate.

bobochyka1714.01.2008 18:02

Trebuie sa va multumesc ca ne aduceti aminte, din cand in cand, cine suntem, pentru ca altfel ne-am pierde de tot in noroi.

Eu personal nu as vrea sa citesc mereu despre prezent = Becali, chiar daca e bine sa fii informat, la curent cu noutatile.

Respect!

AndyQ14.01.2008 18:31
Nu stricati acest articol prin vendete personale.

Se poare ca nu prea ai fost ascultat :)

Pacat.

Andrei SAVA17.01.2008 10:48

Multi dintre stelistii de azi nici nu i-au vazut la lucru pe vitezistii lui nea Imi, cei care au adus Romaniei cel mai important trofeu la care poate visa o echipa europeana de club. Ca sa nu mai vorbesc de profesorul Constantin, sau de fachirul Marcel Raducanu. Pentru ei, Steaua noastra e Steaua lui Becali...

Forumurile sunt pline de vaicarelile suporterilor echipelor cu palmares ce incape intr-un dulapior din baie, in cel mai bun caz. Ei invart la nesfarsit flasneta care le mai alina durerile si frustrarile: ceauseii, comunistii, ei ne-au furat meciuri, titluri, cupe...

Dar Steaua noastra nu e Steaua umilita de mitocania mustaciosului de la Palat. Steaua noastra are o traditie de peste 60 de ani, un palmares unic in fotbalul romanesc, faurit de atatea si atatea generatii de sportivi care au imbracat cu mandrie tricoul echipei Armatei Romane. Si l-au innobilat cu performantele lor...

De aceea, straduintele domnului Ardeleanu de a aminti celor de azi de vremurile trecute merita stima si recunostinta noastra. Pentru ca, fie ca s-a numit ASA, CSCA, CCA sau Steaua, echipa noastra a luptat mereu acolo unde ii e locul: sus, cat mai sus. Pentru gloria ei si a sportului romanesc.

Iar randurile domnului Ardeleanu sunt si o palma peste pliscul celor care spurca memoria pleiadei de sportivi care au adus Steaua acolo unde este si va fi: in frunte. Pentru ca Steaua nu s-a nascut ieri in tarcul de oi al finantatorului. Iar cei de azi trebuie sa-i cunoasca trecutul glorios, cladit etapa de etapa, an de an, cu truda, uneori cu esecuri, dar, mai ales, cu izbanzi.

Un june mai putin deprins cu scrisul clameaza ceva mai sus: "Treziti-va si nu mai traiti din trecut , ce a fost a fost !" A rememora acele clipe extraordinare (care incep cu victoria Nationalei steliste si turneul din Anglia - 1956 si ating apogeul cu seara unica de la Sevilla si golul lui Hagi care ne-a adus Supercupa Europei, pentru a se continua cu renasterea fotbalului romanesc dupa parcursul european al Stelei din ultimii ani) nu inseamna a trai in trecut. Istoria este cartea de capatai a unei natii, iar un popor fara istorie e ca un om fara memorie. Iar poporul stelist trebuie sa-si cunoasca inceputurile, traditia si ceea ce numim spiritul stelist, de mereu invingatori! Ceea ce altii nu au, dar se amagesc singuri ca ar putea candva...

w3bmaster17.01.2008 23:56

Domnule Ardeleanu toata stima si nu bagati in seamna acesti copilasi ca generatia asta din zilele astea (din care fac si eu parte cu rusine 24 de ani) este praf .....

CaTaLiNsm StElIsTu18.01.2008 07:17

Incredibil peste ce articol am sarit....in perioada in care a fost scris eram f ocupat cu niste probleme si nu am avut timp sa citesc acest articol si vazand ca e si destul de lung l-am ignorat,pana azi.

Citindu-l am ramas pur si simplu mut de uimire,neimabinadu-mi ca cineva poate sa imprime atat de mult in niste cuvinte.Am avut ocazia la viata mea(desi destul de la inceput,20de ani)sa aud multe discursuri din gura unor oameni cu titluri si si distinctii f inalte,insa niciodata nu am auzit sau citit cuvinte atat de grele ca si insemnatate.

Cunosc destul de bine istoria Stelei,dar citind articolul dumneavoastra domnule Ardeleanu am avut pentru o clipa sentimentul ca defapt nu stiu nimic iar Steaua pe care credeam ca o cunosc sa Para o straina......E greu sa simti atunci cand doar citesti sau auzi despre un lucru,gandindute la trecutul lui.Din pacate timpul in care am inceput eu sa inteleg fotbalul si sa iubesc Steaua nu a mai adus momente ca si cel de la Sevilia sau in care Legendele Stelei activau,dar totusi am simtit mereu bucuria de invingator si de suprematie.

Va multumesc domnule Ardeleanu ca ma-ti facut sa simt mandru,odata in plus,ca sunt stelist.

D-zeu sa va dea multa sanatate si putere de a ne mai incanta cu astfel de articole!

Cu deosebita stima si respect.Catalin

novac18.01.2008 08:15

Articolul este intradevar extraordinar, unul ditre cele mai bune citite de mine aici pe fcsteaua. Nu trebuie sa fiti mirati de reactiile negative. Cat timp toate cuvintele sunt scrise integral (fara prescurtari de pe mess) devin stresante si de multe ori de neinteles, deci apar si nemultumitii. Trebuie sa puna mana pe un dex sau, mai rau, sa-si intrebe prietenii tocilari despre "cuvantul ala lung din text" si "ce a vrut sa spuna cu asta?". Postura jenanta la care nu se expun. Este mai simplu sa conteste, asa au fost invatati. Asta este rezultatul dezvoltarii intr-o tara fara valori morale. Asta am facut noi in ultimii 15-20 de ani, ca cineva trebuie sa fie vinovat.

Multumim pentru articol, Domnule Ardeleanu.

«12»