Pinto! Urmasul lui Armenteros, William, Belluschi si celebrului Camus. Incet-incet, dar sigur, ajungem sa fim exact ceea ce eu personal urasc cel mai mult la Becali: niste detasati de realitate, niste exaltati mintali la limita dintre fictiune si ridicol. N-am jucat fotbal in curtea scolii cu nici unul dintre cei insirati mai sus, deci n-ar fi cinstit din partea mea sa le judec calitatile. Problema reala nu este insa cu acesti jucatori, noi am devenit fara voia noastra doar o masa compacta si anonima de visatori pe care marele lider Kim Ir S..., pardon Becali, o manevreaza precum o masinuta de kart. Suntem bataia de joc a lui Gigi & verii Co., atatati de o presa lipsita de onoare si mai ales sclavii dragostei neconditionate pentru culorile ros-albastre. De ce spun asta, sunt oare masochist? Iubesc Steaua de multi ani, au fost ani buni, unii chiar foarte buni, altii mai putin buni dar n-am incetat sa iubesc Steaua stiind sigur ca mai devreme sau mai tarziu soarele va rade frumos pe Ghencea. Si stiam ca asta nu trebuie sa fie neaparat a doua zi, ci doar atunci cand va fi sa fie. Ce este acum? O parodie, ne este indusa starea de necesitate in suflete, vezi Doamne acum trebuie sa castigam. Sa castigam ceva, orice, chiar si locul 2 ar fi bun! Dar oare asta chiar este ceea ce Steaua are nevoie acum? Din aceasta lipsa de rabdare s-au nascut Pinto, William si Camus, dar oare merita? Ce avem de castigat urmand acest scenariu? Probabil ca acesti jucatori sunt peste restul campionatului romanesc, deci Steaua ar ajunge sa castige campionatul sau sa se califice in LC. Dar acolo nu ar mai tine cu astfel de umpluturi, caci fratii intru dragostea de Steaua, daca Camus avea valoare de LC el ar fi fost deja acolo cu o alta echipa. Aceasi logica e perfect valabila si pentru CFR, Fabbiani o fi un superstar in Romania, dar in LC va fi un anonim. O echipa poti sa o construiesti mai ieftin cu rabdare si in liniste, sau poti sa o cumperi cu banii potriviti. Aceasta este adevarata dilema a anului 2008 pentru Steaua. In acest moment Becali incearca a 2-a varianta, dar nu cred ca exista un singur stelist veritabil (Adi Ilie, Leo Strizu si bodigarzii nu se pun!) care sincer crede ca el va cheltui banii potriviti? Caci banii potriviti pentru performanta la nivel de LC nu sunt 1-2 mil euro, ci 100 mil euro. Cu 100 mil euro poate reusesti sa cumperi Messi sau Ronaldo, adica produse de lux. Cu astfel de jucatori poti spune ca punctul de referinta este LC si performanta adevarata. Pentru Fabbiani, Armenteros, Pinto, William, etc, punctul de referinta este Liga romana de burgeri, cu mistouri catre Paskany, Borcea si Copos, si mai ales cu chinuiala crunta cu alde Limassol sau Nicosia. Judecand cu calm eu cred in prima varianta, constructia din interior, cu juniori valorosi, cu tineri care sa-si faca rodajul jucand meci-de-meci, si mai ales fara "tunuri". Deci incotro Steaua?