FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua și goleadorii ei

«12»
fcsteaua.ro30.12.2007 06:11

" Ha, ha,ha, hahalerelor, cum sã nu pot impune în formație pe cine vreau eu ? Ho,ho, ho, hotãrãsc orice, zdrențelor, sunt banii mei. Hi, hi, hi, himere cã Steaua se va clasa înaintea Arsenalului sau Sevillei ? De ce ? Așa vreau Io". Palat și urși, Athos și elefanți, liste negre și oi șchioape. Disprețul adversarilor ("tu nu vorbești, ci behãi") și ura visceralã a steliștilor, potolitã viclean de aducerea lui Hagi și Lãcãtuș. Atacul grețos la rege și împãcarea cu verii. Bijuteria coroanei Armiei Române înlocuitã cu leasa cu brânzã a unor foști bișnițari, ce n-au nimic sfânt, deși-și declamã credința și chiar ridicã biserici. S-a ajuns la profeția lui Virgil Economu, unul din artizanii CCA1956, spusã în alt context "Ne vom prãbuși într-un hohot de râs".

Ha, ha, ho, ho, hi, hi...5 luni de coșmar, în care partitura unei foste echipe europene a fost înlocuitã cu derizoria exprimare a unei echipe de cartier, FC Național (sub bagheta unor pafariști Zenga și Olãroiu). Echipa a mai rãsuflat din cheagul lui Protasov și datoritã talentului peste medie al jucãtorilor steliști, atacați cel mai vehement de propriul patron și neștiind ce antrenor vor avea în urmãtoarea etapã. Iar galeria, orgolioasã, a pãrãsit pe patron în partide importante, dar implicit echipa. ªi însoțind "zborul deasupra unui cuib de cuci" al nebuniei din Ghencea, realitatea tristã a 20 de goluri marcate în 19 etape. Peste lumina adusã de Crãciun în casa fiecãrui creștin, sã adãugãm difuza amintire a marilor noștri golgeteri.

Cap de listã, în 1956, cu 18 goluri, Ion Alecsandrescu, Sfynxul din mitologia stelarã. La apusul marelui imperiu CCA se situeazã hat trick-ul Profesorului (1960, 61,62), cu 20, 22, 24 goluri. Veți înțelege ceva din jocul lui celebral, dacã veți accepta o blasfemie: Hagi, în comparație cu Gheorghe Constantin, avea doar instinct (nu și clarviziune) de geniu. Ce i-am putea reproșa fratelui lui Nae Tãtaru I, Gigi Tãtaru II, golgeterul țãrii în 1971 cu 15 goluri, cel care a fãcut ultima reprizã la Guadalajara cu Brazilia de o manierã formidabilã , doar bara refuzând un 3-3 istoric? Peste 11 ani, Puiu Iordãnescu va pãrãsi Ghencea cu un titlu de golgeter al campionatului, cu 20 goluri, ca un rãspuns la decizia noului selecționer(Il Luce) de a întineri lotul, dupã ce Puiu și Marcel Rãducanu marcaserã golurile ce umiliserã Anglia la București.

În 1988, Pițurcã,cu 34 goluri, obține coronița, dupã ce în 1886 a fost golgeterul internațional al Stelei Sevilliene(a nu se uita duelul cu sportistul Hagi din același an, pe care îl conducea cu 26-25 în penultima etapã. În ultimul meci, Balcaniada și-a dat în petec, Hagi-Pițurcã 6-3, acest zar mincinos stând la originea conflictului de mai târziu). Trubadurul neliniștit, Gabi Balint, nu se dezminte și ia laurii eficienței în 1990, compensaroriu oarecum pentru titlul furat de Dinamo(rejucarea abuzivã a meciului cu Farul). Jucãtori exponențiali ca Ilie Dumitrescu (24 goluri), Vlãdoiu (25) și Sabin Ilie (31; da rãtãcitul de azi de la Acvila Giugiu, cãruia steliștii îi datoreazã un titlu și o cupã) au "marcat" ultimul deceniu al secolului XX.

La Steaua au evoluat și golgeteri ai țãrii, cu titlul obținut sub alte culori: Moldoveanu, Hagi, Radu II, Câmpeanu II. Dar o repartiție aleatorie pe campionate au privat de aceasã onoare marcatori de elitã ca Voinea(117), Marcel Rãducanu(94), Tãtaru I(78), Drãgan-Cârlig(77 goluri), Majearu(69), Lițã Dumitru(64), Pavlovici(57), Roșu(45), Rotariu (44), Zavoda I(43), Tudorel Stoica(43), Adrian Ilie(40). O remarcã pentru fundașii ofensivi: Dan Petrescu(27), Belodedici(21), Sameș(21), Iovan(20), Sãtmãreanu(17), Prodan(13). Dintre cei de astãzi doar Dicã și Goian ar putea completa lista.

Cronica aceasta pare o încercare nereușitã de kamikadze, dar cum sã acoperim golul din sufletele noastre dacã nu cu golurile memorabile ale unui trecut fastuos ? Ha,ha, ha, halucinant ! Ho, ho, ho, homeric ! Hi, hi, hi, hiperbolic !

Constantin Ardeleanu

vlad7530.12.2007 09:07

Tot respectul meu pentru acest articol,domnule Ardeleanu!

AdrianUltras2530.12.2007 09:57

Am zis-o si o sa o mai zic de cate ori e nevoie: URASC FOTBALUL ITALIAN! FOTBALUL ITALIAN A DISTRUS Steaua!!!!

A inceput cu Piturca(tot un antrenor defensiv-italian), a continuat cu Zenga si s-a finalizat cu Olaroiu.

Intr-adevar Steaua lui Zenga a facut performante dar asta pentru ca acei baieti aveau foame de rezultate.Dupa 3 ani in care Steaua nu mai castigase nimic, au simtit si Dica si Ghionea si Nicolita si ceilalti jucatori care nu au castigat niciodata nimic la profesionisti ca e randul lor.Si au tras tare si au luptat si numai noi stim cat s-au chinuit in ultima parte a sezonului ca sa castige niste meciuri care s-au dovedit a fi mai grele decat cel cu Valencia.

De ce nu mai dadea Cristea goluri?pentru ca Zenga era interesat de defensiva.

De ce nu mai dadea Neaga goluri? pentru ca era in Korea iar Zenga,desi putea sa faca un miniscandal(ca doar era la "putere".publicul oricand i-ar fi luat apararea in lupta cu oricine.mai ales cu becaliii), a tacut si a schimbat sistemul.

Dintr-un 4-3-3 destul de frumos si ofensiv, Steaua a ajuns sa joace un 4-4-1-1 inchis.

Acel 4-3-3 de la inceputul sezonului era un sistem care se potrivea perfect Stelei.Era ofensiv,rapid si spectaculos.

La mijloc erau ba Paraschiv-Dorinel Munteanu-Dica ba Paraschiv-Radoi-Dorinel.

Atacantii primeau pase de calitate.

Iar atacul era superb.

Cu 3 atacanti Dica-Cristea-Neaga sau Neaga-Cristea(Ciocoiu)-Oprita sau Neaga-Oprita-Dinita.

Tot timpul pe teren se aflau 2 atacanti de viteza!!!!

Si a urmat acel 4-4-1-1 cu varfuri impinse improvizate.Ba Litu, ba Simion - jucatori fara experienta.Noroc cu Dica!

Totusi eu ii multumesc lui Zenga pentru lucrurile bune care le-a facut la Steaua.

Si aici ma refer la "eliberearea" lui Ogararu, eliminarea jucatorilor pitiscieni(Rachita,Pompiliu Stoica,etc - jucatori care jucau la Steaua pe pile) si formarea defensivei(lsi asta e important intr-o anumita masura)

Cand a venit Protasov a luat ce era acolo, a bagat pe Iacob varf impins, a format un cuplu de fundasi centrali care sa ajute ofensiva(Ghionea-Goian), a lucrat la fazele fixe(Steaua era de temut la faze fixe pe vremea lui),a mutat pe Radoi la mijloc pentru a compensa plecarea lui Dorinel(echipa avea nevoie de un lider la mijloc care sa o traga dupa el) si a dat libertate de miscare "aripilor" Bostina si Nicolita si mai ales varfului retras Dica.

SI SA NU UIT!

Protasov A ADUS LA Steaua CEL MAI IMPORTANT LUCRU.(PAREREA MEA)

Protasov A "FORTAT" LA Steaua SUTUL DE LA DISTANTA!!!!!!!!!!!

Pe langa jocul din prima, cu devieri, Protasov i-a facut pe jucatori sa traga la poarta de la distanta.Mai tineti minte golurile lui Radoi?

Din ultimii 10 ani cred ca Protasov a fost cel mai bun antrenor care a venit la Steaua(sper sa nu se supere domnul Ienei ca zic asta pentru ca si el a fost la Steaua in 99-2000.Oricum, Emeric Ienei e cel mai mare antrenor roman!!!).Cel mai bun pentru Steaua a fost Protasov!

Si apoi Protasov a fost lasat sa plece(ca doar putea sa ii mareasca salariul dar de ce sa o faca?doar Oli tocmai fusese pus pe liber de Poli[de bun ce era]).

A venit Oli, si-a impus "punctul de vedere", a eliminat libertatea de miscare a jucatorilor de banda si i-a legat de aparare(mijlocasii laterlai trebuie sa ajute fundasii laterali sa securizeze flancurile.- de asta nu mai joaca Nicolita nimic.de asta e el asa de defensiv acum!!!),a scos jocul din prima, mai rapid dar mai riscant, si a bagat jocul la sigur, incet si a scos suturile de la distanta(ca sa nu ofere mingea prea repede adversarului).

Si asa s-a transformat Steaua din echipa de "vitejisti" in echipa "italiana".

Iar in legatura cu sezonul acesta, stiti ceva?

Noi avem valoare!!!!!!!!!!!

Suntem pe locul 3 desi au existat 10000000 de scandaluri si tot atatea accidentari.

Pai orice alta echipa din Liga 1, in locul nostru, ar fi retrogradat.

:biggrin:

Si mai tare e acum campania de transferuri care ne va duce pe locul 1.

Pe langa cele 4 transferuri finalizate(Radoi,Plesan,Ghionea si marele atacant dorit de toti granzii europei,noul van Nistelrooy,Habibou) mai vin niste necunoscuti imprumutati care vor da totul pentru echipa la care vor juca 6 luni.

:biggrin:

of of!

Ajuta-ne Doamne!

Sarbatori fericite la toata lumea si sa va aduca Anul Nou numai bucurii.

Forza Steaua!

fularsteau2 :steagcruce:

Tupac Amaru30.12.2007 10:39

"de asta nu mai joaca Nicolita nimic"

Am ras cu foarte multa pofta la aceasta gluma extrem de reusita (sper sa nu te superi ca o consider gluma).

La multi ani!

AdrianUltras2530.12.2007 11:03

Tupac Amaru

poate ca ti se pare ciudat dar e adevarat.

Nicolita nu e un jucator cu personalitate.El nu poate gandi un meci.Lui trebuie sa ii spui ce sa faca.El e un jucator muncitor.Un soldat nu un general.

Protasov i-a dat libertate de miscare si i-a zis sa mearga cat mai mult in atac.Baiatul a facut asta.Avea spatele asigurat de Ogararu asa ca nu prea il interesa defensiva.

Statea la contra atac si astepta.

Cum a venit Olia, i-a taiat aripile, si l-a pus sa apere!

De asta il ia si Piturca la nationala.

ca stie sa se apere foarte bine pentru un mijlocas.

chiar daca facand asta e practic inexistent in atac.

Pe vremea lui Protasov,Nicolita dadea pase de gol si goluri.

Acum se apara bine. Asa l-a invatat Oli si pana nu vine un nou antrenor care sa ii zica ce sa faca tot asa o sa fie.

zloty30.12.2007 11:43

doamne ce jucator era sabin Ilie cand era la Steaua si ce a ajuns acuma , cat talent irosit

LARI30.12.2007 14:24

Formidabil articol!

Am si uitat care a fost ultimul golgheter al Romaniei dat de Steaua. Daca nu ma insel, a fost chiar Sabin. In fine... Cert e ca Mihai Stoichita si Oleg Protasov au fost ultimii pentru care jocul Stelei era sinonim cu spectacolul. Asta fara sa neg cu nimic meritele lui Piturca, Zenga sau Olaroiu, carora le voi multumi pana la sfarsitul vietii pentru bucuriile pe care mi le-au oferit.

Daca tot am vazut ca AdrianUltras25 a largit discutia, as mai adauga ca prefer un joc colectiv foarte bun (cam cum i-a pus Wenger pe pustii lui sa joace in perioada asta) decat o partitura ofensiva care sa se bazeze pe un pivot sau pe un golgheter. In opinia mea, o echipa sanatoasa si cu adevarat viguroasa marcheaza cu toate liniile.

Fiara noastra draga sper sa le ridice moralul baietilor, pentru ca asta cred ca e problema la noi, nu valoarea (desi exceptiile sunt evidente).

Sa speram la un an de exceptie! LA MULTI ANI TUTUROR!!! UN 2008 CAT MAI ROS-ALBASTRU VA DORESC!!!

viostelistul30.12.2007 16:44
Formidabil articol!

Am si uitat care a fost ultimul golgheter al Romaniei dat de Steaua. Daca nu ma insel, a fost chiar Sabin.

Ultimul golgheter a fost Claudiu Raducanu, in 2003. Dar inainte de el ultimul intr-adevar a fost Sabin Ilie, in 1997. Oare urmatorul "goleador" stelist va primi titlul de golgheter tot la sase ani distanta, adica in 2009? Oricum, sezonul acesta sigur niciun stelist nu va avea parte de asa ceva...din pacate!

LARI30.12.2007 17:20

@VioStelistul

Multzam de corectura.

A-propos de transferuri. Panionios a pierdut in seara asta cu 3-1 pe teren propriu, in fata penultimei clasate. Ma gandesc: ce jucatori de Champions League poate avea echipa asta?!

Uitati aici si linia lor de clasament: 14 meciuri, 5 victorii, 4 remize, 5 esecuri, 17 goluri marcate, 20 goluri primite, 19 puncte.

Of, of, of si-un cartof!

choli30.12.2007 17:23

De ceva timp citesc si vad la TV tot felul de zvonuri in legatura cu "iminenta sosire" a lui m.Lucescu...! Vreau sa stiu de ce voi nu luati nicio atitudine! Din tacerea voastra se intelege ca sunteti de acord cu venirea celui mai mare ANTISTELIST! Cum se poate asa ceva? Eu personal am putut intelege multe lucruri vizavi de Club de Becali de Hagi..........Asta nu o pot digera NICIODATA! VA ROG LUATI ATITUDINE!!!!

SuperSteaua30.12.2007 17:34

Pe lângã rejucarea cu Faul, dinam0 a furat campionatul din 1990 și cu:

- Steaua, 2-2 în groapã, cu penalti inventat în ultimele minute pentru a ne egala

- Sportul, 1-1, cu Mucescu senior introdus pe teren (la 44 de ani) la 1-0 pentru Sportul,

deși nu era trecut în lot -> trebuia 3-0 pentru Sportul

Un al motiv pentru rivalitatea Pițurcã - Hagi e și faptul cã primul a câștigat o Cupã a Campionilor.

cristian8630.12.2007 18:13

La Steaua lui fecali orice este posibil, inclusiv venirea lui il muce.

@SuperSteaua

Daca ar avea cineva imagini cu intrarea lui mucescu in meciul cu sportul (eu doar am auzit de acest episod), le-am inchide gura pe vecie ghinamuvistilor si in acelasi timp si asa-zisilor stelisti care il preamaresc pe acest individ.

Este adevarat ca a promovat jucatori tineri la nationala (Hagi si Lacatus de exemplu), acum nu stiu in ce masura din proprie initiativa.(?)

Campionatul '89-'90 a fost pierdut si datorita "toamnei negre 89" , infrangere cu ghinamu 0-3 si cu Universitatea Craiova 1-2 in Ghencea, sincopa la Cluj 1-1 cu hU (tare as vrea sa le dam un 5-6 la 0 in retur, sclavilor de la Cluj).

Serilius30.12.2007 19:32

care e cel mai bun transfer la Steaua?.......Becali la CFR Cluj :steag_steaua_ro:

hypno31.12.2007 06:49

pana una alta sa va uitati la video asta ... sa vedem cati ii dam dreptate lui Meme. Oricat l-am injurat si blagoslovit, dar pe vremea lui adevarul ca Becali nu-si dadea in petec.

imi doresc in noul an sa crape oieru. modalitatea prin care crapa, nu ma intereseaza. cotizez daca trebuie.

http://www.youtube.com/watch?v=5VeGugxD37E...feature=related

forta Steaua ! spiritului Stelei, Steaua care castiga corect ....

marshal31.12.2007 08:59
care e cel mai bun transfer la Steaua?.......Becali la CFR Cluj :steag_steaua_ro:

mai bine vine paskany ca am face mai mult decat cu ciobanu si nu face macar declarati aberante

akebono31.12.2007 11:41
doamne ce jucator era sabin Ilie cand era la Steaua si ce a ajuns acuma , cat talent irosit

nu stiu exact daca era sezonul cu pricina dar cred ca din alea 31 de goluri 18 -20 au fost din penalty (penalty-uri daca tin minte marca Lacatus)

La multi ani!

leynad7231.12.2007 15:02

Intrebare : Cum ar trebui sa arate Steaua in 2008 ?

Raspuns : Spre deosebire de 2007, in 2008 echipa Stelei ar trebui sa contina fotbalisti.

hypno31.12.2007 16:53
De ceva timp citesc si vad la TV tot felul de zvonuri in legatura cu "iminenta sosire" a lui m.Lucescu...! Vreau sa stiu de ce voi nu luati nicio atitudine! Din tacerea voastra se intelege ca sunteti de acord cu venirea celui mai mare ANTISTELIST! Cum se poate asa ceva? Eu personal am putut intelege multe lucruri vizavi de Club de Becali de Hagi..........Asta nu o pot digera NICIODATA! VA ROG LUATI ATITUDINE!!!!

hai sa fim seriosi. sunt pure inventii d-ale ziaristilor sau cum ii cheama pe ratatii aia care scornesc astea...

Wally01.01.2008 16:54

Va mai trece mult timp pana cand un fotbalist al Stelei va lua titlul de golgheter al Romaniei...

ytse jam01.01.2008 18:11

apropo de rejucarea abuziva cu Farul... puteti explica mai multe cei care a-ti prins acele vremuri? de exemplu, imi aduc aminte de meciul cu Dinamo cand s-a terminat 2-2. a fost primul derby din viata mea ce l-am vazut la televizor, eram foartre frustrat de acel penalty dat aiurea celor de la Dinamo... dar pe vremea aia nu imi statea gandul la clasament, la ce meciuri are Dinamo de jucat etc etc. eu voiam ca Steaua sa castige. de mic copil stiam de Hagi, Lacatus, Rotariu sau Balint, sunt niste nume ce iti ramaneau in cap fara sa vrei. din pacate mai sunt cateva nume din tabara cealalta ce iti ramaneau in cap atunci cand erau rostite de celebrul si inconfundabilul Cornel Pumnea: Rednic, pase la Andone, la balon Mateut, lansare in adancime pentru Sabau... sut, si apara Lung, deci lol

oricum, ar fi interesant sa se discute si pe marginea acelui meci a lui Dinamo cu Farul, cu toate ca este putin off topic....

Cezaryca01.01.2008 18:21

steagro aici e biografia golgeterului Stelei in sezonul UCL 2006-2007 si idolulu meu :biggrin:

Dica

Nicolae Constantin Dica (n. 9 mai 1980, Arges) este un jucator de fotbal din Liga I, un mijlocas ofensiv, in prezent fiind jucator la Steaua Bucuresti. Este numit de colegi si de fani "Dicanio", numele apatinand marelui Paolo Di Canio, un atacant italian ce a ramas in istorie datorita golurilor sale spectaculoase.

A inceput fotbalul la FC Dacia Pitesti, unde la numai 20 ani era deja titular in prima echipa . A jucat peste 50 de meciuri in tricoul Daciei si a marcat 19 goluri. A fost transferat in vara anului 2000 la FC Arges unde a inceput sa fie titular incontestabil un an mai tarziu. A evoluat in 89 de partide si a marcat de 34 de ori.

in iarna anului 2004 a fost transferat in Ghencea pentru 250.000 USD si a fost titular inca din primele meciuri. La meciul sau de debut in tricoul ros-albastru a marcat un gol in victoria contra echipei FC Brasovului, scor 1-0.

Nicolae Dica a jucat in Cupa UEFA si in preliminariile Champions League 30 de meciuri, unde a marcat de 9 ori pentru Steaua Bucuresti.

A debutat in Champions League intr-un meci senzational impotriva lui Dinamo Kiev, marcand de 2 ori. Primul gol a fost dintr-o lovitura libera , iar al doilea o "scarita" deasupra lui Oleksandr Shovkovsky. A jucat 6 meciuri si a marcat de 4 ori, calificand Steaua in primavara europeana pentru a treia oara consecutiv. Datorita celor 4 goluri a fost ales in data de 25 mai 2007 al treilea jucator din UEFA Champions League in sezonul 2006-2007 dupa Kaka si Cristiano Ronaldo.

La echipa nationala a Romaniei a debutat pe cand juca la FC Arges, intr-un meci amical cu Japonia. A evoluat in 17 meciuri si a marcat de doua ori, impotriva Ciprului si Albaniei.

in palmaresul lui Dica se afla doua titluri de campion (2004/2005 si 2005/2006) si o Supercupa a Romaniei (2006/2007). in competitiile europene mai detine si o semi-finala de Cupa UEFA, in care Steaua a jucat in compania formatiei engleze FC Middlesborough si a marcat doua goluri.

in 2006 , Nicolae Dica a fost numit cel mai bun jucator din campionatul intern, impartind podiumul cu rivalul de la Dinamo, Claudiu Niculescu.

Desi Nicolae Dica este cunoscut ca un jucator care se accidenteaza foarte rar, in minutul 34 al meciului cu echipa de tineret a Sienei, Nicolae Dica a suferit o ruptura de ligamente incrucisate. Jucatorul a absentat tot returul sezonului competitional 2006/2007.

AdrianUltras2501.01.2008 20:33

cezaryca

vezi ca idoulul Dica a mai dat de atunci 2 goluri cu albania

Daniellone02.01.2008 20:23
oricum, ar fi interesant sa se discute si pe marginea acelui meci a lui Dinamo cu Farul, cu toate ca este putin off topic....

subscriu. este cineva care ar putea povesti aceasta intamplare?

ultras_SS_985503.01.2008 12:30

scuze daca postarea este off topic dar articolul este de caliate :http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/7168641.stm

ca sa fac un scurt rezumat ,se incearca o analiza a cauzelor care au dus la "inistea mormantala" de pe stadioanele ede fotbal din Anglia din prezent.

bineinteles ca orice ziarist adevarat ,autorul Chris Whyatt s-a documentat bine inainte+pareri avizate..si nu in ultimul rand a incercat sa gaseasca si solutii pentru iesirea din "criza"

cat de mici par "ziaristii" romani pe langa un ziarist englez care doar isi face bine meseria..

Lacatush04.01.2008 18:21
Va mai trece mult timp pana cand un fotbalist al Stelei va lua titlul de golgheter al Romaniei...
Cred ca va mai trece si mai mult timp,pana figurantii de la Steaua vor fi numiti fotbalisti.
«12»