FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Unde sunt banii?

«12»
fcsteaua.ro29.12.2007 00:22

Nu prea mã impresioneazã declarațiile oamenilor "din fotbal", mai ales de când m-am prins cã sunt un șir lung de platitudini și clișee. Cu toate acestea, selecționerul Pițurcã m-a "cucerit" cu o declarație, pe care oricât m-am chinuit n-am putut sã n-o aprob. Spunea Victor Pițurcã ceva de genul "la noi investitorii se laudã cã investesc câte 5-6-8 milioane de euro. Ei bine, asta nu înseamnã mai nimic! Dacã nu vor investi și ei 40, 50 de milioane de euro, înseamnã cã nu se respectã pe ei înșiși, așa cum pretind" (evident, am literaturizat puțin declarația, dar în esențã cam asta a spus selecționerul).

Vin deci la situația Stelei și emit o pãrere: aș putea sã bag mâna în foc cã George Becali nu dã, de 2 ani de zile, mai mult de 3-4 milioane de euro anual. Dacã îi dã sau îi împrumutã, așteptând precum hienele rãcirea trupului Stelei pentru a-și recupera "investiția", nu despre asta vreau sã vorbesc acum. Sã presupunem cã îi investește. Dezinteresat.

Averile marelui nostru Conducãtor cresc în revista Capital precum Fãt Frumos. Acum 3 ani 300-400 milioane de euro, acum a sãrit bine de tot miliardul. În același timp, investițiile în Steaua scad sau se mențin la un nivel demn de Liga I. În timp ce nu mai existã probabil microbist român care sã nu asocieze Steaua cu "Gigi" Becali (și - scurtã digresiune - aceasta va fi boala cu care va trebui sã ne acomodãm multã vreme), "Gigi" se zgârcește la bani. Puternic.

Desigur, am putea sã ne aducem aminte cã se spune despre machidoni cã nu-i dã generozitatea afarã din casã. Însã nu asta este problema. Problema este cã suntem amãgiți sistematic. Ni se promite sistematic o Steaua puternicã deși EVIDENÞA ne aratã cã în aceastã echipã nu se bagã anual mai mult de 15 milioane de euro. Suntem mințiți în fațã, fãrã sã ne punem o întrebare de elementar bun simț: de ce s-ar zgârci "Gigi" la încã 20-30 de milioane din marele sãu miliard? Mai ales dacã tot ne împrumutã...?

Ovidiu

Kekea29.12.2007 00:34

Intrebarea este "De ce acceptam?", daca vedem ca suntem mintiti sitematic.

LARI29.12.2007 01:03

Nu trebuie sa ai studii economice sa-ti dai seama ca topurile revistei "Capital" sunt niste aiureli. De la un an la altul apar si dispar miliardarii si milionarii de parca s-ar juca "Monopoly". Mai mult, discutia despre averi nu poate fi purtata in afara unei cunoasteri elementare a economiei romanesti. Unde se invart bani mai negri decat Emeghara (tot respectul pentru tine, Ifeanyi, NO OFFENSE INTENDED!!!). Ca sa nu mai spun ca e un fapt notoriu ca in amintita revista se publica articole si "analize" platite zdravan.

Cele de mai sus au insa o relevanta redusa intr-o discutie despre cici jegali. Nu stiu cum o crede respectivul primat in Dumnezeu, ce simte el cand merge la Muntele Athos sau cum stie el sa-si iubeasca familia. Cert e ca nici macar o pisica nascuta de 3 zile n-ar fi adus Steaua in situatia asta. Omul actioneaza instinctual, ca o maimuta infometata care vede o banana mai mare sau mai galbena decat are el.

Pe de alta parte, orice protest, orice articol sau orice glas ridicat impotriva-i merita salutat cum se cuvine.

Numai sa avem cu totii ficati rezistenti, ca jegali pute din ce in ce mai nasol.

colaps29.12.2007 01:35

una e sa ai avere, alta e sa ai lichiditatzi.. ca sa faci tranzactii cu contracte de fotbalisti tre sa ai contul plin, nu mosia mare... asa ca topul capitalului nu e prea relevant..

altminteri mai lari, scuza-ma da comparatia aia e de tot rahatul, si daca tot specifici cu musca pe caciula ca no offense intended, fa bine si editeaza-ti mesajul... daca aveai intr-adevar "tot respectul" pentru el, pur si simplu te abtineai...

84ava29.12.2007 06:59

Cred ca am postat de zeci de ori aici ca Steaua merge singura de cativa ani asa cum bine zici si tu in articol.Singurii bani pe care ii baga jegali sunt aia negri,contractele si primele si alea restante si neimpozitate care le plateste cand mai vinde vreo bucata de pamant.Problema mai grava e ca nimeni nu se sesizeaza,a incercat bodu acum ceva timp sa il faca sa plateasca toate datoriile si sa ii ia la puricat actele da taranu' a inceput sa faca spectacol,s-a urcat pe maybach si aduna toti sclavii in jurul lui si aparea la TV in victima.

Locul lui e la puscarie si cu asta s-ar putea sa vina si singura noastra scapare numai ca nu se atinge nimeni de el.Oare dc?

Poate pentru ca Radoi&co. nu o sa recunoasca niciodata ca au mai mult decat 600 ron cat scrie la ei pe contracte pentru ca la 300.000E mai tre sa mai dea vreo 60.000 impozite (pensia la vreo 100.000 de batrani poate),poate pentru ca pe multi i-a cumparat cu o tarla,poate pentru ca e prea popular(pentru asta ne facem vonovati noi si massmedia),poate pentru ca....

ps:a fi speculant nu inseamna a fi om de afaceri,azi poti fi in castig maine poti pierde totul pentru ca nu produci.

La multi ani fcsteaua.ro!

steaua_gloria29.12.2007 07:09

Sincer nici eu nu inteleg acest lucru. Poate lui i se pare de ajuns atata cat da. Oricum in realitate e un mare zgarcit si tot ce mai da el la biserici e pentru campanie electorala.

SuperSteaua29.12.2007 07:48

Pentru 2008 îmi și vã urez CA CICI JEGALI sã intre în Liga Campionilor cu muntele Athos, cã a investit acolo la fel de mulți bani ca și la Steaua.

Kustic29.12.2007 08:49

in primul rand clubul, echipa Steaua sund ale lui Becali face ce vrea cu ele . poate chiar desfiinta clubul. deci nu va mai bateti voi capu pentru ca nu a veti ce sa faceti ca sa il schimbati

novac29.12.2007 09:12

Nu trebuie sa avem dubii referitoare la sustinerea in bani a echipei sau sa speram la marii jucatori anuntati pentru ca pur si simplu aceste lucruri nu se vor intampla. cici nu a bagat bani si nici nu o va face altfel decat pentru un nivel mediu de Liga 1. Tinand cont ca el oricum dubleaza orice suma rostita ca lauda, ajungem sa socotim ca Steaua traieste din 2 - 2,5 mil euro/an.

Dobitoaca Cici (ce-mi place noul nick! ) a declarat in ZIARUL ca : "In fiecare zi trebuia sa scot 15.000 de dolari pentru Steaua. Ma spalam pe fata dimineata si ma gandeam ca trebuie sa scot din buzunar banii astia. In total 4.5 milioane pe an". Duminicile trebuiesc scazute ...

Tot aici anunta ca Steaua va fi clauza in mostenirea lui si ca viitorul "stapan" va fi Lucian Becali.

Nici un cuvant despre banii incasati pe jucatori sau din CL, nimic despre capitalul de imagine adunat pe spatele Stelei. Mooooriiii Ciciiiiii!

MoWeed29.12.2007 09:16

Gandacul asta e mai chitros decat Copos, el numai se lauda ca da bani. De ani de zile tot apare la TV inainte de campania de transferuri si ne promite marea cu sarea, jucatori de milioane de euro. Si tot de ani de zile apare dupa ce se termina perioada de transferuri zicand ca atat s-a putut. Nu ia un jucator daca ii cere mai mult de 2-300.000 contract.

Becali nu da bani decat in scopuri electorale. De aia face biserici, case etc....bine ca nu a reusit sa fraiereasca decat 4.86% din romanii care au votat

Lionheart29.12.2007 10:52

Credeti ca analfabetu' nu e constient ca facand din Steaua "Real Madridul" Romaniei, nu ii creste popularitatea??Ca altfel la capitolul "oferta politica" e nul.

NU are bani my friends pe cat pretinde, iar clasamentu' din Capital e platit.

Paszkany are bani, nu asta.

Ca ii spala, ca nu, faceti un calcul al investitiilor de la CFR si o sa ramaneti cu gura cascata!

Iar mass media il umfla ca e circar si da bine pe sticla, stiut fiind faptul ca romanii sunt mari amatori de cancan.

Hai La multi ani si un an mai bun decat asta, ca asta a fost dezastru!

blood_2_hot29.12.2007 10:55

Realitatea este clara inca de acum 6-7 ani de cand a venit Gigi la Steaua, doar ca majoritatea stelistilor sunt/au fost prea naivi - creduli ca sa o priceapa:

Gigi Becali nu poate fi patronul acestui club pentru primul motiv ca NU ARE BANI sa tina clubul.

Celelalte motive - morale, de competenta, etc. palesc puternic in fatza acestuia.

Am urmarit forumurile steliste de-a lungul anilor astia si am si scris si m-am contrat cu o groaza de lume naiva. Acestia aveau principalul argument pentru Becali, ceva de genul urmator:

"Becali e cam nebun si nu respecta stelistii, DAR ARE BANI si ce s-ar intampla cu Steaua, daca ar pleca Becali, doamne fereste....."

Pai daca Becali avea bani si un pic de minte, acuma era super-bogat din fotbal, iar Steaua era in primavara europeana din Liga Campionilor. Dar n-ar minte si n-are nici bani pentru o echipa ca Steaua. El e un fel de Sechelariu sau Mititelu, ar trebui sa mearga sa patroneze Buzaul.

Si oricine ar veni in locul lui si va avea un pic de minte, va fi mai bun. Iar daca Becali pleca/era dat afara acum cativa ani, Steaua putea fi acuma detasata in Romania.

Ecuatia este extrem de simpla si numai prostii nu o pot intelege: Becali a platit cu nimic un BRAND URIAS cand a cumparat (furat de fapt) Steaua.

Sa o luam numai asa: El a mostenit palmaresul clubului. Palmaresul clubului ii da dreptul la trageri la sorti din postura de favorit in cupele europene. Jucand cu echipe mai slabe, se poate castiga si intra in Liga Campionilor sau fazele superioare ale cupei UEFA. De acolo vin banii. Cu banii cumperi jucatori mai buni care reiau ciclul asta.

Asa face Lyon-ul care ia campionatul in Franta 7 ani la rand fara nici cel mai mic rival. IN FRANTA!.

Sau asa a facut Rosenborg in Norvegia. Sau Olympiacos in Grecia.

Noi am ajuns sa fim batuti de U. Cluj,UTA,Buzau si Pandurii dupa 2 ani in Champions League si o semifinala de UEFA...

Iar in ce priveste asa-zisa avere a lui Becali, topurile revistelor in ce priveste bogatasii se fac in felul urmator:

- Alo, domnu' Becali? suntem de la revista Capital. Ce avere mai aveti anul asta?

- IO? IO am 3 miliarde de euro!!!!!!!!!

- Felicitari, domnule Becali, am notat, sunteti pe primul loc....

alexsteaua29.12.2007 11:16

Gigi are aproximativ 3 miliarde de euro si ii e greu sa scoata 50-60 d milioane p sezon forzateauafularsteaua2

stelistub29.12.2007 11:25

@methodman Vezi sa nu iei warn de la mozi,dar daca il aveam pe George Copos care e de 10 ori mai zgarcit?

Meth0dMan29.12.2007 11:28

iti zic eu ma ca Becali e mai zgarcit chiar si decat Copos ala baga bani care nu ii mai vede inapoi niciodata dar fecali tot ce a investit i s-a intors dublu inapoi

alexsteaua29.12.2007 11:36

asa e da oricum dal in plm ca are d unde sa dea 50 d milioane p sezon ca oricum bani care ia bagat i sau intors dublu :steagcruce:fular-campioniifularsteaua2 fularsteau2 forzateaua

84ava29.12.2007 12:05
Ecuatia este extrem de simpla si numai prostii nu o pot intelege: Becali a platit cu nimic un BRAND URIAS cand a cumparat (furat de fapt) Steaua.

Sa o luam numai asa: El a mostenit palmaresul clubului...

Nu sunt sigur exact cum e cu palmaresu asta,adu-ti aminte ca multi s-au legat intr-o vreme cum ca nu i-ar apartine lui si se dovedise ca asa e dar a ramas in aer toata treaba,oricum daca nu ma insel el a schimbat numele fara sa preia datoriile vechii societati deci dupa mine,nu ma pricep recunosc,dar ar fi anormal sa preia palmaresul atata timp cat teoretic nu mai e acelasi brand.

Wally29.12.2007 12:34

Eu unul nu mai cred nimic. Pana nu vad transferurile alea cu care se lauda, nu mai cred nici un cuvant. Vrem fapte, nu vorbe!

dax4729.12.2007 12:57

Sa facem un banner prin care sa-l rugam pe Paskany sa cumpere Steaua. Ca asta chiar vrea sa faca performanta, nu politica de 2 lei precum fecali.

Si inca un banner pe care sa scrie : fecali e sarac, paskani e bogat !!! Asta il va intarata pe oier. La ce orgoliu are sandibelul.. aici trebuie lucrat. Oricum, ii doresc falimentare rapida ! Lui si tot neamului lui de hoti !

AdrianUltras2529.12.2007 12:58

intentiile ciobanului iubitor de oi(in fund) sunt clare:

"vom lua 3-4 jucatori necunoscuti din strainatate sub forma de imprumut si daca vor confirma ii cumparam"

adica da 2-3 sute de mii de euro pe cativa jucatori necunoscuti, ii aduce la echipa, daca joaca foarte bine, daca nu ce conteaza? doar sunt imprumutati.

ciobanul e implicat la Steaua doar cu numele.

banii cu care a creditat clubul si i-a recuperat de mult timp iar acum, nu mai vrea sa bage, doar sa scoata.

de cumparat nu cumpara jucatori pentru ca Steaua nu a vandut inca nimic si deci nu are bani, iar creditorul nu mai poate credita...

cu jucatori imprumutati se vrea sa se castige titlul.

de parca un jucator imprumutat da totul pentru clubul pe care il va parasi peste cateva luni.

dar sa zicem ca dam lovitura si luam un jucator exceptional, care joaca la nivelul marilor jucatori din vest, care trage echipa dupa el si castiga titlul de unul singur.

dupa 6 luni acel jucator paraseste clubul pentru ca e doar imprumutat.

si daca primeste o oferta mai buna de la un club mai mare sigur o accepta.de ce n-ar face-o?

a facut-o Thereau si el era cumparat!

si mai exista un scenariu.jucatorul e bun dar nu e pe placul iubitorului de oi.la sfarsitul campionatului il pierdem pentru ca berbecul nu il mai vrea.(cazul Elton)

in ultimele zile am stat si m-am gandit la un lucru.Adi Ilie a iesit destul de sifonat din treaba asta cu transferurile.toate oalele s-au spart in capul lui.

adevarul e ca nu e vina lui deloc!

omul are un buget(foarte mic luat pentru o echipa de nivelul Stelei) si cu el trebuie sa lucreze.

de asta nu prea sunt adusi jucatori de valoare.

daca stam sa analizam campania de transferuri din vara vom vedea ca in afara de Golanski,Plesan, Surdu si Emeghara toate transferurile au fost sub 1 milion de euro.

Dintre acestea, Golanski a fost adus pentru ca a vrut Olaroiu iar ceilalti 3 pentru ca i-a vrut berbecul.

dar ceilalti?

ceilalti au fost toti sub un milion.si aici ma refer la transferurile facute de Hagi:Zaharia,Rada si Zapata.Zaharia 500000.Zapata 500000.Rada 800000(sau poate un milion - nu stiu.oricum, daca nu erau accidentarile din lot, Rada nu ar fi fost adus)

Hagi l-a cerut pe Dady.Baleneses a cerut 5 milioane pe el iar berbecul a refuzat sa plateasca.

acelasi berbec care se dadea mare ca da 5 milioane pentru un jucator oricand, in orice conditii.

nu a platit atunci pentru ca cica jucatorul nu voia sa isi activeze clauza de 3 mil euro si deci nu voia sa vina la Steaua.de parca jucatorul ar fi refuzat daca se platea 5 mil pe el.a mai fost si treaba cu accidentarea lui si...

si ce a urmat?

pai ce a urmat e foarte ironic.Osasuna a dat 5 milioane de euro pe Dady.

jucatorul si-a revenit dupa accidentare si e golgeterul osasunei cu 5 goluri marcate in 13 meciuri jucate( a fost titular in 10 din ele).

asadar e vai de noi.

noroc ca Zapata nu a costat mai mult de un milion!!!

p.s.iubitorul de oi si-a facut averea ilegal. din acest motiv e asa de mare si creste asa de mult.

sa speram ca intr-o zi va fi prins!

si il vor prinde.

si pe Capone l-au prins si ala era mult mai destept decat berbecul!

dax47

la CFR banii sunt bagati de firma ungureasca trigranit(astia au facut polus mall-mallul lui paszkanyi).adica se face spalare de bani.din acest motiv cumpara ei asa de mult(ca nu e normal sa cumperi atatia jucatori.se creaza tensiuni la echipa nu doar concurenta).

dar mi-ar place sa fac un banner cum ai zis tu.

dar sa fie mare. sa il vada berbecul.

problema e ca puscariasul Dragomir nu ne mai lasa cu bannere pe stadion.

habarnam8529.12.2007 13:06

Boss diferenta e ca NOI traim in Romania si ala era in U.S...acolo se aplica legi pe cind aici ...Vai de mama noastra!

Editat de moderatori! Nu mai cita postul anterior in intregime!

predatorpulse729.12.2007 13:11

Jiji nu face transferuri scumpe pentru ca nu e prost,e incult,e cioban in comportament,e un om care nu a luat-o pe scara evolutiei dar prost nu e. De ce spun asta? pentru ca el a luat un brand f cunoscut mai pe nimic pentru ca Paunescu bagase clubul in datorii,a facut jijel niste smecherii juridice,taca-paca Steaua nu mai are datorii si de atunci incolo puteau sa curga banii.

Steaua are pe departe cei mai multi suporteri,deci banii din bilete erau asigurati. Un lot decent era pentru ca venise Piturca inainte si Jiji a avut norocul sa-l aiba pe Stoica p-acolo care l-a gasit pe Zenga si pe cativa jucatori care mai apoi au devenit de baza pentru echipa noastra.

Singurul lucru bun pe care l-a facut jijel a fost ca a ridicat salariile pana la 300.000 lucru nemaivazut acum vreo 4-5 ani cand toate echipele mari abia plateau jucatorii buni cu sume de 100.000-200.000 cam asa ceva. Problema lui jijel e ca si restul s-au luat dupa el si unii chiar i-au luat-o in fata,dar el a ramas tot acolo.

Omul si-a zis cam asa:bag maxim 10 milioane pe ani(toate cheltuielile,inclusiv transferuri+indirecte) termin pe 2,vin usor vreo 12 milioane cu o prestatie decenta in grupe si cu stadionul plin la fiecare meci si reteta de imbogatire merge,sau mai bine zis mergea pentru ca Stoica a plecat,echipa a clacat pentru ca pe mana lui Jiji a intrat.

Plafonul lui Jiji la transferuri e maxim 2,5 milioane(asta daca e vreun super-jucator in mintea lui Jiji) si salariul nu mai mare de 300.000 pe an. Pe de alta parte sunt sigur ca CFR ar da si 10 milioane doar sa isi asigure serviciile unui jucator pentru ca aia au capital nene,Jiji are banii in terenuri obtinute din afaceri ilicite,daca maine il da cineva in vileag ciobanul isi pierde peste jumatate din avere. Si daca vreti stiti unde merg banii din calificarile in CL mergeti sa-i vedeti palatul lui sheepfucker.

Asa ca sa nu ne mai agitam,nu are rost,echipa noastra a ajuns pe mainile unui sarac,iar daca la un moment dat nu ii va mai aduce voturi si va pierde bani an de an de pe urma ei,o va da altuia

Off-topic: Jiji il vrea pe Mircea Lucescu la Steaua. Hai ca asta a fost buna,omul care a facut tot ce a putut ca sa denigreze acest club de-a lungul timpului,sa vina la noi la echipa. Eu zic ca sa vina de mana cu zicu sa vezi ce urari de bine o sa le facem. Oricum n-o sa vina pentru ca stie ca Jiji nu da bani si daca Lucescu n-a facut performanta la sahtior in conditiile in care s-au dat 60 milioane pe transferuri nu cred ca ar face la noi unde se dau 3-4.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

AdrianUltras2529.12.2007 13:20

predatorpulse7

:))

vezi ca am drept de copyright pentru "sheepfucker"

:))

dar las orice stelist adevarat sa il foloseasca daca se refera la un anumit creditor.

ai zis ca daca e descoperit, sheepfucker risca sa piarda jumatate din avere.

te asigur ca ar pierde-o toata.

pentru ca baiatul e foarte murdar (retele de prostitutie in franta,proxeneti,etc).

iar faza cu Mircea stralucescu, s-a trezit creditorul sa vb despre el ca cica e cel mai mare antrenor roman.pai cel mai mare tot Ienei e.numai ca Ienei nu va veni niciodata la un club condus de un om care nu stie ce e ala respect.

kosm1n29.12.2007 13:44

Becali e un parlit se zicea cand a venit prin '99 ca are vro 100 de milioane de dolari si acum ce? te pomeni ca are 3 miliarde de euro nu dolari ca atunci in dolari a fi vro 5 miliarde! Si el ne indupleca cu transferuri de 700 de mii in opinia lui si pupincuristilor drept BOMBE! Eu nu o sa contest pe baieti pentru ca nu i-am vazut pe teren dar ii rugam sa nu ne mai vanda sperante! Stelist pana la moarte!

hypno29.12.2007 15:45

Steaua ***** . Asta am ajuns sa zic. Stam si ne lamentam pe forumurile astea, dar asta nu va schimba absolut nimic. Ciobanul tot cioban e si ce-i mai grav e ca ciobanu' sheepfucker tot patron e. Astea fiind spuse, sper la o retrogradare sau o clasare cat mai rusinoasa in clasament care sa-l determine fie sa plece fie sa faca un management mai bun. Oricum a fi si daca pleaca, Steaua are mostenitor in persoana lu Lucian Becali .. cine o fi si ala, dzeu mai stie. O fi vreo tanara speranta a familiei Becali cu ochi de scouter si picior de fier...cine stie ... oricum a fi se anunta vremuri cacacioase ... propun sa i se arunce 1000 de suluri de hartie peste palatu lui.

Forza Steaua

«12»