Nu prea mã impresioneazã declarațiile oamenilor "din fotbal", mai ales de când m-am prins cã sunt un șir lung de platitudini și clișee. Cu toate acestea, selecționerul Pițurcã m-a "cucerit" cu o declarație, pe care oricât m-am chinuit n-am putut sã n-o aprob. Spunea Victor Pițurcã ceva de genul "la noi investitorii se laudã cã investesc câte 5-6-8 milioane de euro. Ei bine, asta nu înseamnã mai nimic! Dacã nu vor investi și ei 40, 50 de milioane de euro, înseamnã cã nu se respectã pe ei înșiși, așa cum pretind" (evident, am literaturizat puțin declarația, dar în esențã cam asta a spus selecționerul).
Vin deci la situația Stelei și emit o pãrere: aș putea sã bag mâna în foc cã George Becali nu dã, de 2 ani de zile, mai mult de 3-4 milioane de euro anual. Dacã îi dã sau îi împrumutã, așteptând precum hienele rãcirea trupului Stelei pentru a-și recupera "investiția", nu despre asta vreau sã vorbesc acum. Sã presupunem cã îi investește. Dezinteresat.
Averile marelui nostru Conducãtor cresc în revista Capital precum Fãt Frumos. Acum 3 ani 300-400 milioane de euro, acum a sãrit bine de tot miliardul. În același timp, investițiile în Steaua scad sau se mențin la un nivel demn de Liga I. În timp ce nu mai existã probabil microbist român care sã nu asocieze Steaua cu "Gigi" Becali (și - scurtã digresiune - aceasta va fi boala cu care va trebui sã ne acomodãm multã vreme), "Gigi" se zgârcește la bani. Puternic.
Desigur, am putea sã ne aducem aminte cã se spune despre machidoni cã nu-i dã generozitatea afarã din casã. Însã nu asta este problema. Problema este cã suntem amãgiți sistematic. Ni se promite sistematic o Steaua puternicã deși EVIDENÞA ne aratã cã în aceastã echipã nu se bagã anual mai mult de 15 milioane de euro. Suntem mințiți în fațã, fãrã sã ne punem o întrebare de elementar bun simț: de ce s-ar zgârci "Gigi" la încã 20-30 de milioane din marele sãu miliard? Mai ales dacã tot ne împrumutã...?
Ovidiu