FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Masinatiunile lui Maldini

«12»
fcsteaua.ro17.12.2007 10:47

Vom avea o plecare importantã, dar nu va fi una completã: cea a lui Maldini, care va rãmâne, precum Costacurta, Baresi, ca alții, în familia AC Milan și își va aduce în continuare contribuția de cãpitan. El va fi un cãpitan în afara terenului.

Silvio Berlusconi, patronul echipei AC Milan

Milan tocmai a castigat Campionatul Mondial al Cluburilor, adica versiunea "politically correct" a Cupei Intercontinentale. In teren echipa a fost condusa, asa cum inspirat spunea ziarul Prosport, de "indestructibilul" ei capitan, Paolo Maldini. Nu am ascuns niciodata, ca sunt un fan al filosofiei dupa care "traieste" AC Milan. In timp ce multi ii ironizau pe "batraneii" milanezilor, eu ma numaram printre admiratorii celor care pot sa faca performanta la o varsta inaintata si iata ca au mai cucerit un trofeu major. Dar nu despre asta-i vorba. E vorba despre crearea si mentinerea unei filosofii. A unei politici de conduita, a unor principii care trebuie respectate de toti cei care vor sa se alature GRUPULUI.

Iarasi revin la Milan. Acum cativa ani, multa lume( cu mine inclusiv ) se intrebau de ce echipa milaneza dorea sa scape de Cosmin Contra, unul din cei mai la moda fundasi laterali ai vremii. Evolutiile sale nu rupsesera gura targului, dar nici nu-l faceau un candidat la lista de plecari. In schimb toata lumea isi aduce aminte de bataia cu Davids, intr-un meci amical cu Juventus.Sa fie vreo legatura intre cele doua? Eu cred ca da. Va mai amintiti un scandal asemanator in care sa fi fost implicat vreun jucator de-al lui Milan? Pana si Rino Gattuso s-a abtinut de la astfel de gesturi. E simplu: la Milan exista principiul conform caruia nu este permis niciunui jucator vreun act care sa fie considerat un exemplu negativ. Cine nu se supune regulii, se autoexclude din GRUP. Aici intervine rolul oamenilor de care vorbea Silvio Berlusconi mai sus: Costacurta, Baresi, Ancelloti, Tassoti si in curand Maldini, vor fi acolo sa le explice celor ce vor imbraca tricoul rosu-negru, ca la Milan nu poti sa te comporti oricum. Ca la acea echipa standardele sunt sus. Sa le explice, ca daca nu te supui, mai bine pleci!

Desi probabil asa pare, acest articol nu a fost gandit pentru a glorifica o echipa sau pentru a-mi arata simpatia pentru AC Milan. Ca sa nu existe dubii, in Italia simpatizez cu Torino. AC Torino. Acest articol s-a vrut a fi o explicatie, pentru cum se reuseste in fotbal. Sigur, o sa-mi spuneti: dar ce buget are Milan? Daca nu baga Berlusconi bani, degeaba era Maldini cu filosofia lui! Pai haideti sa facem o comparatie: pe Milan, Kaka i-a costat 8.5 milioane de Euro, acum e cel mai bun din lume. Oddo a costat 12 milioane, la varsta de 32 de ani, iar Gilardino, cel mai scump transfer din ultimii ani, imparte rolul de titular cu Inzaghi, care are 33 de ani! Asta in timp ce Real Madrid cheltuie cu nemiluita si n-a mai castigat nimic de cativa ani, iar Chelsea si Manchester baga zeci de milioane ca sa castige cate un campionat englez. Ideea e simpla: intr-un loc unde principiile sunt sanatoase, potentialul tau creste, iar valoarea ta atat ca fotbalist cat si ca om, creste si ea. Cu alte cuvinte, devii un model demn de urmat. Totul e sa gasesti acolo oamenii potriviti si capabili sa-ti transmita acele principii.

In acest timp, pe malurile inzapezite ale Dambovitei, descoperim ce s-a intamplat cu echipa cu care Milan a jucat cel mai memorabil meci al istoriei sale( declaratia aceluiasi Silvio Berlusconi) in Cupa Campionilor: Steaua Bucuresti. Iata deci, filosofia care ii asteapta pe actualii si viitorii purtatori ai tricourilor rosso-blu:

"Luati simbolurile acasa si faceti ce vreti cu ele. Nu-mi pasa de ele. O luam pe Nadia Comaneci si ii facem statui in toate orasele. Si lui Hagi "Regele" si lui Ilie Nastase. Dar asta nu inseamna ca Hagi imi poate distruge mie masinatiunea mea."

George Becali, cel care imprumuta cu bani FC Steaua Bucuresti si model de urmat pentru 4.86% din romani

Mihai Somanescu

cristi_mold17.12.2007 11:14

E adevarat ca Milanul are principii sanatoase, dar astea s-au format, dupa multi ani. Mentalitatea aceasta occidentala, este la cluburi ca Milan, Real sau Manchester de zeci de ani, pe cand la noi abia patrunde pe alocuri. Despre acest subiect putem sa discutam si 100 de ani, pentru ca pe Becali, Borcea, Copos sau altii nu ii vom schimba niciodata/

jarhead17.12.2007 11:14

Uneori sunt fericit cand realizez ca am vazut Debutul lui Maldini ... alteori ma intristez ca am ostenit sa vad cum Eroii se retrag si devin Legende in orice loc de pe fatza Pamantului iar la noi se terfeleshte in mocirla "cultul eroilor" ...

Trist ...

ariven2117.12.2007 11:44

Mda...Milan, Bayern, Juventus, si alte echipe.

Cat despre Contra, dupa ce Milan i-a reziliat contractul nu a mai jucat fotbal...

Cat despre eroi, maresalul Jucov al URSS,cel care a cucerit Berlinul a spus asa: "Eroii sunt buni dar numai morti!"

Cu respect.

Alexanderhoff

MIREL6RADOI17.12.2007 11:47

Se pare ca Maldini in copilarie,era fan juventus.Ciudat,deoarece tatal acestuia,Cesare,era capitanul lui AC Milan:)Din cate am inteles,se va retrage la finalul sezonului.O precizare, Contra n-a fost alungat de la Milan...a cerut sa plece, cel putin asta a afirmat intr-un interviu acordat Kicker Magazin.Bineinteles,acesta afirmand ca aceasta decizie a fost cea mai neinspirata din cariera sa de fotbalist. Milan Ac este unul din putinele cluburi de talie mondiala,care si-a retras definitiv un numar de joc( nr.6 al lui Baresi).Odata cu retragerea lui Maldini,nimeni,exceptie fii acestuia(are 2 baieti) vor putea sa foloseasca nr .3,asta daca vor dori sa faca fotbal.:) Pe plaiurile dambovitene,dominate de un cioban,un butelist si un cofetar...mai greu sa-ti respecti legendele...de cand se tot chinuie ciobanu si MM-ul,acu si Argaseala,sa-i faca un meci de retragere lui Laca...sa nu mai vorbim de retragerea "NR.7" De situatia cu Hagi, nici n-are rost sa mai scriu...

PS AC Milan E UNICUL CAZ DIN LUME,CARE IN ULTIMII 60 DE ANI A AVUT DOAR 4 CAPITANI:CESARE MALDINI,RIVERA,BARESI SI PAOLO MALDINI.(exceptie cazuri in care jucatorii in cauza erau suspendati,accidentati)

Acu "batalia" pentru banderola se da intre:ambrosini,gattuso si kaka....kaka a declarat in repetate randuri ca vrea sa fie capitan la Milan.:)Sa vedem...

steaua_gloria17.12.2007 13:17

Ai dreptate, in ziua de azi unde nu este disciplina nu este nimic.

radusor17.12.2007 13:17

"Oddo a costat 12 milioane, la varsta de 32 de ani, iar Gilardino, cel mai scump transfer din ultimii ani, imparte rolul de titular cu Inzaghi, care are 33 de ani!"

Pai..si astea sunt transferuri profitabile? Ca un impatimit al football manager, 12 mil mi se pare mult pentru oddo(si acu vbesc de realitate) pentru ca are 32 de ani si e fundas, iar gilardino, daca e cel mai scump transfer, si nu e titular mereu,e o afacere buna?Eu zic ca mai bun e un Ruud van Nisterlooy luat pe un pret mult mai mic.Deci comparatia cu Real nu cred ca e reusita.

stelistu din sm17.12.2007 13:49
Mda...Milan, Bayern, Juventus, si alte echipe.

Cat despre Contra, dupa ce Milan i-a reziliat contractul nu a mai jucat fotbal...

Cat despre eroi, maresalul Jucov al URSS,cel care a cucerit Berlinul a spus asa: "Eroii sunt buni dar numai morti!"

Cu respect.

Alexanderhoff

ba da a jucat

cu aliutza si cu nu mai stiu cine, pe terenu lui laura andresan!!

Mihai Somanescu17.12.2007 14:02

@ radusor Eu m-am referit la faptul ca Gilardino si Oddo, care au costat mai mult decat Kaka, au fost adusi pentru ca se incadrau in filosofia Milanului si cel mai important li s-a dat sansa sa se integreze in colectiv. Chiar daca nu au stralucit din prima. Si comparatia cu Van Nistelrooy e aberanta: pai Gilardino are 25 de ani iar olandezul are 31! Tocmai asta am vrut sa arat: Milan cumpara pe termen lung, chiar daca esti Oddo( care va mai juca 2-3 ani) si iti da sansa sa te integrezi asa cum a facut-o si cu Kaka, Seedorf sau altii.

red_blue_ultras17.12.2007 15:01

Milan-Steaua / Becali-Berlusconi / Maldini-Radoi / Dida-Zapata / Gatusso-Paraschiv(da' a plecat) cam multe asemanari nu credeti ?

axl17.12.2007 15:07
Milan-Steaua / Becali-Berlusconi / Maldini-Radoi / Dida-Zapata / Gatusso-Paraschiv(da' a plecat) cam multe asemanari nu credeti ?

Scuza-ma dar nu vad nicio asemanare intre urmatoarele cupluri:

Milan-Steaua

Berlusconi-Becali

Maldini-Radoi

Dida-Zapata

Gatusso-Paraschiv

asa ca nu inteleg unde vrei sa bati.

dorel8217.12.2007 15:17
E adevarat ca Milanul are principii sanatoase, dar astea s-au format, dupa multi ani. Mentalitatea aceasta occidentala, este la cluburi ca Milan, Real sau Manchester de zeci de ani, pe cand la noi abia patrunde pe alocuri. Despre acest subiect putem sa discutam si 100 de ani, pentru ca pe Becali, Borcea, Copos sau altii nu ii vom schimba niciodata/

completare:

in italia, anglia, etc., erau fotbalisti prosionisti inca de la inceputul sec. xx. la noi doar de la sfarsitul aceluiasi secol... in plus, la inceputul anilor 80, cand milanul a fost retrogradata in serie b in urma scandalului cu meciuri aranjate, iar apoi a retrogradat din nou, de aceasta data din cauza rezultatelor, baresi a refuzat un contract de la Real Madrid si a preferat sa joace pentru Milan in b, celelalte simboluri avand la randul lor propuneri pe care le-au refuzat din acelasi motiv. acesta este cea mai buna dovada de devotament clubului care i-a format. ulterior au fost rasplatiti din toate punctele de vedere, dar cine leputea garanta atunci ca vor castiga multiple trofee interne si internationale?

Belodedici, cand a auzit ce salar are un jucator peste hotare, a fugit din tara fara sa se uite inapoi... exemplele pot continua...

red_blue_ultras17.12.2007 15:21
Scuza-ma dar nu vad nicio asemanare intre urmatoarele cupluri:

Milan-Steaua

Berlusconi-Becali

Maldini-Radoi

Dida-Zapata

Gatusso-Paraschiv

asa ca nu inteleg unde vrei sa bati.

chiar nu intelegi deci Milan-Steaua , cele mai bune echipe din tara lor nu atat pe plan intern cat pe plan extern .

Berlusconi-Becali , dastia cum le zice... dastia ma cu partide... cu politica .. n fine , sunt de dreapta amandoi au aceleasi idei in politica , fiecare si-au luat cate un club de fotbal ca sa castige in sondaje..

Maldini-Radoi , amandoi vor termina la Steaua respectiv Milan , caracter tare , jucatori inteligenti , adevarati insurgenti, liderii echipei.

Gatusso-Paraschiv , luptatori , batausi , rup totu la mijlocu terenului .

mai multe nush

cristian8617.12.2007 17:19
Belodedici, cand a auzit ce salar are un jucator peste hotare, a fugit din tara fara sa se uite inapoi... exemplele pot continua...

Nu a fost singurul motiv.

chiar nu intelegi deci Milan-Steaua , cele mai bune echipe din tara lor nu atat pe plan intern cat pe plan extern .

Berlusconi-Becali , dastia cum le zice... dastia ma cu partide... cu politica .. n fine , sunt de dreapta amandoi au aceleasi idei in politica , fiecare si-au luat cate un club de fotbal ca sa castige in sondaje..

Maldini-Radoi , amandoi vor termina la Steaua respectiv Milan , caracter tare , jucatori inteligenti , adevarati insurgenti, liderii echipei.

Gatusso-Paraschiv , luptatori , batausi , rup totu la mijlocu terenului .

mai multe nush

Nu compara un mafioso cu un oier.

Ma tem ca Mirel a fost afectat si el de boala oii nebune.

Pacat ca nu avem si un Pirlo sau un Kaka.

red_blue_ultras17.12.2007 17:43
Nu a fost singurul motiv.

Nu compara un mafioso cu un oier.

Ma tem ca Mirel a fost afectat si el de boala oii nebune.

Pacat ca nu avem si un Pirlo sau un Kaka.

Dica/Pirlo - Kaka/Neaga

1on17.12.2007 18:17

Cu toate principiile sãnãtoase care guverneazã la Milan, abia au scãpat de retrogradarea în Serie B vara trecutã.

@ãia de comparã Milan cu Steaua: Io zic cã Zapata e mai bun ca Dida.

yo_marius17.12.2007 18:29
Dica/Pirlo - Kaka/Neaga

hai ca deja o dai in mistouri!!!nu exista coparatie intre Milan si Steaua......iar Berlusconi a fost premier in Italia avand totusi o doctrina politica cel putin stabila,pa cand oierul se "zbate" pe undeva pe la 2-3 % iar de doctrina? azi e umanist,maine popular,poimaine crestin-democrat.......deci mai usor..:wink:

eferman17.12.2007 18:55

Rusine celor 4.86 romani ce l-au votat ! Rusine !

1on17.12.2007 19:42

Dacã ție ți-ar lua apa casa și ar veni cineva și ți-ar face-o la loc fãrã sã-ți cearã nimic în schimb (doar votul), nu i-ai rãmâne recunoscãtor toatã viața?

uvi17.12.2007 19:58
Rusine celor 4.86 romani ce l-au votat ! Rusine !

4,86% din aproximativ 30% din romani. e o diferenta.

eddie the 'ead17.12.2007 20:09

Dacã ție ți-ar lua apa casa și ar veni cineva și ți-ar face-o la loc fãrã sã-ți cearã nimic în schimb (doar votul), nu i-ai rãmâne recunoscãtor toatã viața?

Asta seamana cu o pilda din Biblie... Ghici cine e Diavolul!

yo_marius17.12.2007 20:36

NU!!! daca as trai intr-o zona in care exista posibilitatea de a se produce inundatii fii foarte sigur ca as avea o asigurare!!!!IN NICI UN CAZ NU AS ASTEPTA DE POMANA!!!

guguta17.12.2007 20:55

Ce are Steaua cu Milanul sau maldini cine mai este si asta pentru mine e numai Steluta si ai nostri jucatori nimic mai mult. Ba daca mai pui rahaturi de astea sa tile bagi intr-un loc ca-s de ceam amintit mai tirziu.Doar asta exista ceilalti doar nimicuri.

"Pentru Steaua traiesc pentru ea imi dau viata "

:steagcruce:

Moarte dinamuistilor

Mihai Somanescu18.12.2007 00:13

@Ion Pai ori e nimic, ori e votul? Hotaraste-te!

EuroSTELIST18.12.2007 01:23

Exista o mare diferenta intre recunostinta si optiunea politica. Aproape 5% dintre cei care au fost la vot nu par sa stie asta.

«12»