FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Civilizat, împotriva lui Becali!

«12»
fcsteaua.ro15.12.2007 19:21

Mâine, Steaua întâlnește Farul Constanța, într-o partidã contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I. Dupã 3 decizii contradictorii, meciul se disputã în cele din urmã cu spectatori, pe stadionul Steaua, echipei noastre fiindu-i anulate cele 3 etape de suspendare decise de Comisia de Apel. Partida va începe de la ora 17:00.

"Militarii" încheie în fața propriilor suporteri unul din cele mai slabe sezoane din trecutul recent al clubului. Eliminați din Europa, eliminați din Cupa României, aflați pe locul patru în campionat, cu un atac de toatã jena (sub 1 gol pe etapã), putem considera cã Steaua terminã acest an 2007 în genunchi.

Dincolo de cifre și statistici, acest an a adus un imens deficit de imagine pentru echipa noastrã, ce va fi foarte greu de șters din mintea suporterilor roș-albaștri, dar și a celorlalți microbiști. Rând pe rând, cel intitulat "finanțatorul Stelei" a reușit sã depãșeascã cele mai permisive bariere ale bunului simț. Ieșirile sale marcate de stãri mergând de la simpla grandomanie pânã la delir au trezit o rușine de nedescris în sufletele suporterilor.

- alungarea unor jucãtori cu potențial, dar în mod cert foarte iubiți de public - Elton și Thereau, pentru singurul motiv - probabil - de a fi devenit mai populari decât Becali însuși.

- intervenția în alcãtuirea echipei, în vremea mandatului lui Cosmin Olãroiu, cu consimțãmântul tacit al acestuia

- terfelirea unui simbol al Stelei și al României, Gicã Hagi, pe care l-a umilit în public în numeroase rânduri, ajungând pânã la dezvãluiri de alcov din tinerețe, pentru singura vinã de a nu fi acceptat sã facã pactul cu diavolul pe care Olãroiu îl fãcuse

- intervenția directã și brutalã în alcãtuirea echipei în vremea lui Massimo Pedrazzini, printre "beneficiari" numindu-se Romeo Surdu, între victime apãrând Zaharia, Golanski, Bãdoi

- pretinderea ca o echipã adversã, Gloria Buzãu, sã-i fi cedat meciul direct, în contul investițiilor (nedeclarate public) fãcute la aceastã echipã

Acestea au fost doar cele mai grave dintre faptele lui George Becali. Din cauza lui, climatul la echipã a devenit insuportabil, jucãtorii din ce în ce mai blazați și lipsiți de motivație, iar echipa din ce în ce mai ocolitã de tehnicieni. Steaua a devenit un nume asociat prostului-gust, mitocãniei și grobianismului celui care - dupã cum am aflat din propria-i declarație de avere - îi este doar creditor, în niciun caz "finanțator", "patron" sau altele asemenea.

Tocmai de aceea, personal cred cã a venit unul din momente în care putem sã-i arãtãm ce credem despre el. Ce credem despre el și despre isprãvile lui la Steaua, despre stilul lui de a conduce și despre imaginea pe care i-o imprimã Stelei. Sau mai degrabã despre cum a confiscat imaginea Stelei și a înlocuit-o cu propria-i imagine.

Civilizat, fãrã înjurãturi și fãrã violențã. Dar dur și fãrã loc de interpretãri. Mâine avem o șansã sã-i arãtãm lui George Becali ce credem despre el. Acum, pânã când marele sãu prieten Miticã Dragomir nu ne va suspenda definitiv terenul sã-l scape pe "finanțator" de glasul mulțimii.

Nu existã, în definitiv, nicio lege care sã ne interzicã sã strigãm: Becali, PLEACÃ din Ghencea!

Ovidiu

viktor15.12.2007 19:28

maine la 5 voi fi la stadion a venit timpul s aratam ca Steaua e a noastra a suporterilor nu a oierului

1uLy4Nn15.12.2007 19:41

pleaca din Ghencea, Becali pleaca din GHENCEAAAAAAAA, pleaca din GHENCEAAAAAAAAAAAA....maine pe stadion..cu cat mai multi cu atat mai bne..ne vdm acolo

P.S.:foarte bun articolul...exact ce gandesc si eu

Virgil15.12.2007 20:00

@ Ovidiu

Sa nu ne amagim, Becali este patronul Stelei.

Faptul ca isi crediteaza afacerea, eliminand posibilitatea obtinerii unui credit bancar, e un lucru obisnuit in mediul de afaceri. Doar cu o conditie. Sa te tina buzunarul. Ce e rau in asta?

In mod sigur e si investitor, iar investitiile sunt vizibile. Nocturna, gazon la standarde europene, noul sistem de intrare a spectatorilor, etc, etc.

Spun aceste lucruri doar pentru a-i lamuri pe cei neavizati si nu pentru a-l apara pe Becali. Lumea trebuie sa intelega ca notiunile de proprietar sau patron, creditor si investitor se intrepatrund. Cu alte cuvinte poti fi in acelasi timp patron, creditor si investitor.

Mihai Somanescu15.12.2007 20:30

Excelenta radiografia ta, Ovidiu. Haideti maine pe stadion sa-i aratam creditorului ca nu-l vrem!

razvan_cmi15.12.2007 20:47

daca nu luam atitudine , suntem mai terminati ca el. As vrea sa vad-aud maine " Cu degetu' din mijloc ridicat.....Ciobanu' Gigi-i de kkt...". Dar nu o sa se intample asta pentru ca Nordul e preocupat sa i injure pe Surdu , Petre , Iacob. As vrea sa vad si eu Nordu; facand front comun cu sudul. M ar unge pe suflet mai mult decat o victorie cu Farul. Asta daca nu ne am vandut cu totii ciobanului.

Semnat: Suporterul independent

sangreal15.12.2007 20:56

AM auzit ca este protest si ca nu se vor prezenta peluzele? E adevarat? PN si PS nu vin la meci?

st_194715.12.2007 21:02

Frumos articol.Lucruri adevarate!Dar nimeni din Nord nu va da tonul la scandari anti creditor

1uLy4Nn15.12.2007 21:04

@st_1947

maine o sa il dau eu..sa vedem ce o sa se intample m--e becaliiii

st_194715.12.2007 21:13
@st_1947

maine o sa il dau eu..sa vedem ce o sa se intample m--e becaliiii

sa imi dai idul tau de mess..chiar vreau sa vad asta :)

SzabiStelistu15.12.2007 21:17

pacat ca nu pot merge la meciurile lui Steaua.....eu sunt din tg-mures,da tin cu Steaua cu trup si suflet....dar nu pot sa merg din cauza scolii si banii.....jos cu Becali si FORZZA Steaua

1uLy4Nn15.12.2007 21:19

@sangreal nu am auzit nimic despre asa ceva

@st_1947 ce e asa ciudat? :D..am sansa sa imi iau omor? :D..

st_194715.12.2007 21:21
@sangreal nu am auzit nimic despre asa ceva

@st_1947 ce e asa ciudat? :D..am sansa sa imi iau omor? :D..

Nu, dar nu cred ca se vor lua multi dupa tine..:| .totusi sper sa ma insel.ok astept sa dai tonu maine la meci..:) ne vedem jos la gard:))

1uLy4Nn15.12.2007 21:25

daca te iei tu este de ajuns :P..ne va auzi fECALI si va pleca :)) :steag_steaua_ro:

st_194715.12.2007 21:29
daca te iei tu este de ajuns :P..ne va auzi fECALI si va pleca :)) :steag_steaua_ro:

Noi nu vom renunta..si ne vom apara..emblema si..

andyro15.12.2007 21:31
@ Ovidiu

Sa nu ne amagim, Becali este patronul Stelei.

Faptul ca isi crediteaza afacerea, eliminand posibilitatea obtinerii unui credit bancar, e un lucru obisnuit in mediul de afaceri. Doar cu o conditie. Sa te tina buzunarul. Ce e rau in asta?

In mod sigur e si investitor, iar investitiile sunt vizibile. Nocturna, gazon la standarde europene, noul sistem de intrare a spectatorilor, etc, etc.

Spun aceste lucruri doar pentru a-i lamuri pe cei neavizati si nu pentru a-l apara pe Becali. Lumea trebuie sa intelega ca notiunile de proprietar sau patron, creditor si investitor se intrepatrund. Cu alte cuvinte poti fi in acelasi timp patron, creditor si investitor.

O sa zici ca iar ma iau de tine, dar realitatea nu-mi lasa o alternativa. Cum naiba sa zici ca notiunile de creditor si investitor se intrepatrund ?!

CREDITÓR, -OÁRE Persoanã, instituție etc. care a dat bani cu împrumut sau care are de primit o datorie

INVESTITÓR, -OÁRE adj., s. m. f. (cel) care face o investiție, care plaseazã un capital. (< investi + -tor)

Becali este creditor, adica imprumuta FC Steaua Bucuresti SA cu niste bani, care indiferent de ce se intampla, vor trebui dati inapoi. Bani din care s-au facut nocturna, gazonul, sistemul de intrare. Deci Becali nu a facut NICI o investitie in Steaua, pentru ca banii si-i va primi inapoi de la club (inzecit).

Ovidiu, de cand asteptam articolul asta. Cu totii maine, in Ghencea !

Macar maine, sa lasam jucatorii in pace, sa-l lasam pe Dragomir, si sa ne ocupam de singurul, unicul, imensul rau care ne pangareste clubul.

1uLy4Nn15.12.2007 21:34

@andyro

te bagi cu noi la scandat in pn??? cu tne suntem 3 :))

andyro15.12.2007 21:36

Din pacate nu stau in PN, dar cred ca o sa fiti mult mai multi ;). Just my 2 cents ;).

1uLy4Nn15.12.2007 21:46

asta sper si eu...sa fim multi si sa strigam in cor...M--E la creditor :steagcruce: :steagcruce: :steagcruce:

Virgil15.12.2007 22:02

@ andyro

Nu vreau sa crezi ca m-ar tenta foarte tare sa-ti raspund, dar se pare ca ti-e greu sa intelegi. Daca apelezi mereu la DEX, deci la teorie, fara ca practica sa-ti fie cunoscuta, ai toate sansele sa interpretezi gresit. Exact cum ai facut acuma.

Daca taceai...

@ 1uLy4Nn

andyro la PN? Poate la Iasi sau la Vaslui.

john_8615.12.2007 22:39

daca ar veni multa lume la stadion pe gerul asta pentru a-l huidui pe cioban probabil ar realiza si el ca nu il mai doreste nimeni in Ghencea si va pleca. asadar haideti baieti sa ragusim si sa inghetam pentru binele Stelei. pentru cine nu vrea sa vina din cauza frigului, dau eu un ceai sau un vin fiert :P :tongue:

ultras_seed15.12.2007 22:43
O sa zici ca iar ma iau de tine, dar realitatea nu-mi lasa o alternativa. Cum naiba sa zici ca notiunile de creditor si investitor se intrepatrund ?!

CREDITÓR, -OÁRE Persoanã, instituție etc. care a dat bani cu împrumut sau care are de primit o datorie

INVESTITÓR, -OÁRE adj., s. m. f. (cel) care face o investiție, care plaseazã un capital. (< investi + -tor)

Becali este creditor, adica imprumuta FC Steaua Bucuresti SA cu niste bani, care indiferent de ce se intampla, vor trebui dati inapoi. Bani din care s-au facut nocturna, gazonul, sistemul de intrare. Deci Becali nu a facut NICI o investitie in Steaua, pentru ca banii si-i va primi inapoi de la club (inzecit).

Ovidiu, de cand asteptam articolul asta. Cu totii maine, in Ghencea !

Macar maine, sa lasam jucatorii in pace, sa-l lasam pe Dragomir, si sa ne ocupam de singurul, unicul, imensul rau care ne pangareste clubul.

eu zic mai bine sa ii luam pe toti... fiindca avem probleme cu toti nu numai cu unul singur....ar tb sa inteleaga toti un lucru...suporterii Stelei nu merita sa fie terfeliti asa cum vori ei cum li se scoala lor dimineata...nu suntem niste mizerii...!!! MAINE CU TOTII IN Ghencea SA STRIGAM IMPOTRIVA CELOR CARE FAC DE RAS CLUBUL NOSTRU MULT IUBIT....IUBIM Steaua SI O VOM URMA ORIUNDE LUME V-A PLECA!!! MERCENARII MERDA...Jiji MERDA....MITICA MERDA!!!!

AdrianUltras2515.12.2007 23:21

voi astepta maine in fata TV-ului sa aud aceste proteste la adresa camatarului dar va spun sincer ca ma indoiesc ca le voi auzi

si asta din 2 motive:

1.controlul pe care il are camatarul asupra galeriei prin intermediul unor lideri de galerie care sunt fie platiti fie amenintati de gorile

2.noua lege Dragomir

din cauza legii Dragomir lumea nu mai poate sa injure, sa aduca la stadion bannere sau steaguri,etc

asa ca mai ramane varianta politicoasa: "becalii pleaca din Ghencea"

sa vedem daca maine dupa amiaza galeria va striga acest lucru

threat15.12.2007 23:39

Becali a fost finantator si pe premea lui Paunescu(Pavel era sef de galerie nu ?) . A ramas finantator si dupa ce a plecat acesta , cu toate ca a fost imbratisat de public precum " unicul patron " . Sunt ani si ani de zile in care Hagi , prin asocierea lui cu verii Ion (nu Giovanni ca nu l-a facut italian statutul de lingau si apoi de asasin al lui Alban ) si Victor- un taran nevinovat - a fost mult timp hulit de suporterii adevarati. Sa nu uitam nici ca Hagi a refuzat sa vina la Steaua pana dupa mai 1986 , fiind protejatul lui Nicu Ceausescu . Cand a vazut ca e o paine de mancat dupa Sevilla , ca putea sa mai manance si el firimituri supa Lacatus , Stoica , Iovan & co. , s-a prezentat imediat . Nu-l faceti pe Hagi simbol al Stelei pentru ca el a urat Steaua in perioada aia ! A venit doar la de-a gata atunci ! Ca orice machedon

Ca orice machedon , berbecali a folosit si el Steaua (cu girul hotilor de paunesti eliberati de moartea marelui Alecsandrescu) pentru a ajunge dintr-un bisnitar obscur un mare om de afaceri cu veleitati de politician . Ca sa n-o mai lungim , cand s-au intalnit doi machedoni ,Gigi si Gica , unul mai non valoare ca celalalt, au facut ce au stiut ei mai bine : au adus noroiul din viata lor pe fata clubului pe care il iubim atat de mult . Despre Hagi si dorinta lui de a juca putem vorbi multe (pentru mine e de ajuns exemplul Brescia , serie B , 1994 , cand nu avea orizonturi si a jucat cum stia el mai bine doar pentru un contract mai bun). Dupa , vad numai momentul demiterii lui Piturca la ordinul fratilor / verilor berbecali .

Ah ... Trebuie sa fiu mai concis.

Pavel si-a luat banii atunci , pe vremuri , v-a prostit pe toti ca berbecali e bun , a fost mazilit cand a vrut bani mai multi ca de era super suporter...

Sa plece berbecali , dar trebuie sa vina cineva in loc. Daca suporterii erau curati , niciodata aserviti ciocoiului , poate exista o solutie . Ca la marile cluburi , puteau deveni actionari , socios . Sa zicem ca reusim sa gonim oierul . Cred ca cu 100 de Euro pe an , 5.000.000 de socios pot face un buget bun , pot alege conducerea , poate fi un inceput bun .

Asa , sa plece berbecali si sa vina alt berbec in locul lui nu rezolvam nimic. Pace !

john_8616.12.2007 00:22

Becali e un baiat de zahar. te pisi pe el si ...gata ceaiul.

«12»