"O decizie incredibilă", a spus Mihai Stoica. "E anormal", a zis şi rapidistul Paul Cazan. Ambele declaraţii au fost făcute miercuri, după ce Comisia de Disciplină a FRF a decis că Steaua şi Rapid vor disputa cîte un meci pe teren propriu cu porţile închise.
Cum s-a ajuns aici? Ambele cluburi au trimis faxuri la LPF în care se acuzau reciproc. "Domnul Dinu Gheorghe a venit la stadion fără invitaţia pe care noi i-am oferit-o şi cînd, în mod logic, n-a fost lăsat să intre, a găsit de cuviinţă să spună: «Chemaţi-l, mă, pe boul de MM Stoica»...Apoi, în timpul desfăşurării jocului, galeria Rapidului a scandat «Ciobanul, la m..e Ciobanul», scrie în adresa trimisă de Steaua.
În replică, Rapid a înştiinţat LPF că "oficialii Stelei, prin vocea crainicului stadionului, au jignit şi au murdărit imaginea Rapidului. O reprezentaţie grobiană de la microfonul staţiei de amplificare şi pentru acest comportament huliganic, solicităm LPF să ia măsuri". Avînd cele două faxuri pe masă, semnate de Mihai Stoica şi Dinu Gheorghe şi ţinînd cont şi de raportul observatorului şi de scandările spectatorilor din timpul jocului, Comisia a penalizat cele două cluburi.
"E adevărat, sesizările făcute de cele două cluburi au stat la baza deciziei de a le interzice accesul spectatorilor la primul meci de pe teren propriu atît Stelei, cît şi Rapidului"
Alexandru Boc, vicepreşedinte Comisia de Disciplină
Azi se judecă apelul
Steaua a depus ieri un memoriu prin care atacă decizia Comisiei de Disciplină. Apelul va fi judecat astăzi, la ora 14:00, de către forul prezidat de Anton Pandrea şi, în cazul în care va da cîştig de cauză grupării din Ghencea, spectatorii vor putea avea acces pe stadion mîine, la meciul Steaua - FC Argeş, care va începe la ora 20:30.
"Amenzile vor continua!"
Deciziile Comisie de Disciplină împotriva Stelei şi a Rapidului au venit după ce Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat gruparea din Ghencea cu 40 de milioane de lei din cauza lozincilor strigate de cele două galerii la derby. "Sancţiunile financiare vor deveni o obişnuinţă dacă se va continua cu scandările cu caracter rasist pe stadioanele din România", a declarat Asztalos Ferenc, preşedintele CNCD. / Ionuţ Iordache
16.600 este media spectatorilor prezenţi la meciurile Stelei de pe teren propriu în acest sezon al Diviziei A, în timp ce rapidiştii au fost urmăriţi, în medie, de 9.100 de fani la partidele din Giuleşti
CONTRE
Gigi se ia la trîntă cu Ursu
Patronul Stelei şi preşedintele Comisiei de Disciplină au schimbat replici dure
Marius Mărgărit
Ciobanul: "Ursu ăsta e de fapt iepuraş"
Patronul Stelei l-a acuzat dur ieri pe preşedintele Comisiei de Disciplină, Doru Viorel Ursu: "Se crede stăpîn, iar toţi ceilalţi execută ce spune el. Nu cred că Dinamo are vreo implicare, pur şi simplu domnul Ursu tot timpul a fost contra Stelei. Este stelist? Nu, este o hahaleră, n-are pic de caracter. L-am găsit pe Ursu să-l punem la comisie, pe altul nu găseam. El, urs? Nici măcar căţeluş, mai degrabă iepuraş de Crevedia este, dar are vrăjeală, impresionează şi gata, facem ce spune Ursu!".
Ursu: "Nişte minţi înfierbîntate!"
Preşedintele Comisiei de Disciplină a FRF a reacţionat la acuzaţiile lui Ciobanul: "Fiecare reacţionează cum îi e felul, însă trebuie să ne păstrăm luciditatea. Dacă vor depune apel? De ce nu mă întrebaţi dacă îmi vor da foc la maşină? Nu a fost o atitudine ostilă din partea noastră. Sigur că ne expunem unor riscuri, din cauza unor minţi înfierbîntate, dar trebuie să ni le asumăm şi să facem ceva". Ursu s-a referit şi la afirmaţia lui MM Stoica, oficialul Stelei spunînd că "a fost o decizie premeditată pentru ca Steaua şi Rapid să aibă cît mai puţine şanse în lupta pentru titlu". "Este problema lui, va trebui să susţină cu argumente ce a zis", a replicat Doru Viorel Ursu.
Baroneasa şi antirasistul
Alin Buzărin
Doi federali de viţă veche s-au trezit vorbind zilele trecute şi-au apucat să spună că n-au auzit de programele FIFA pentru combaterea rasismului pe stadioane. Forul mondial investeşte o grămadă de bani în egalizarea eschimoşilor cu zuluşii, iar conţopiştii de Bucureşti, specialişti în grătare şi protocoale, ignoră edictele lui Blatter!
Ca să repare neghiobia celor doi, Federaţia vrea să arate că nouă ne pasă de rasism mai mult decît altora şi ca atare închidem porţile stadioanelor Ghencea şi Giuleşi cum auzim o silabă cu conotaţii de şatră.
Ca să fim mai încovoiaţi şi mai convingători, dăm decizia pe mîna lui Doru Viorel Ursu. Un antirasist convins, de vreme ce ne-a băgat în gura lumii. După ce şeful de la Disciplină a năşit o mireasă balaoacheşă de 12 ani, baroneasa Emma Nicholson ne-a dat culcaturi de nu ne-am văzut. Nu c-am fi rasişti, ci perverşi dintr-ăia care năşesc la televizor, în clinchetul cocoşeilor de aur, copii care încă n-au învăţat la anatomie ce sînt trompele uterine." , preluat de pe www.gsp.ro