Reactiile FRF si LPF sunt a unison: „nu este nici pe departe un caz care să suscite prea multe dezbateri”.
Așa cum am scris în toate articolele pe această temă, inclusiv la ultimul „Cine pe cine manipulează? Vuvuzela de serviciu (IV)„, forurile fotbalistice FRF și LPF au răspuns cuplului Udrea (Prosport) & Talpan (CSA) că bat câmpii și manipulează prin notificări fără temei legal și amenințări cu procese aberante. Nu există sentință care să interzică denumirea clubului de fotbal „FC STEAUA BUCUREȘTI S.A”. Dimpotrivă, există sentința din 11 mai 2016 a Tribunalul București care a respins solicitarea CSA Steaua, permițând astfel FC STEAUA BUCUREȘTI S.A. să folosească în continuare denumirea “STEAUA”.
LPF chiar îi atenționează pe Boroi și Talpan că se joacă de-a procesomania cu banii publici. Răspuns către CSA – 2 (1 august 2016)
Exact ce am scris și eu despre isprăvile bravul soldat „Švejk” din Ghencea, juristul Talpan.
Vă prezentăm mai jos punctul de vedere al FRF:
„Referitor la solicitarea Prosport, dorim să clarificăm următoarele:
1. FRF nu a ascuns în niciun fel solicitarea respectivă. Nu înţelegem de ce CSA Steaua ar trebui să aibă parte de un tratament diferit faţă de celelalte persoane fizice sau juridice care formulează solicitări către Federaţia Română de Fotbal astfel încât simpla notificare primită de la CSA Steaua să fi fost făcută publică.
2. Dorim să învederăm atât Prosport cât şi CSA Steaua că denumirea membrului afiliat la FRF, astfel cum este aceasta înregistrată în toate evidenţele oficiale, este Fotbal Club Steaua Bucureşti SA. Vă rugăm să regăsiţi anexat în acest sens extras de la Registrul Comerţului cu privire la societatea anterior menţionată.
3. Nu înţelegem cum FRF, LPF sau un alt for ar putea utiliza în mod legal o altă denumire a societăţii menţionate în afara denumirii cu care aceasta este înregistrată în evidenţa Registrului Comerţului. De asemenea, nu cunoaştem temeiul legal în care FRF ar putea să nesocotească denumirea unei societăţi astfel cum este aceasta înregistrată şi figurează în evidenţele Registrului Comerţului.
Departamentul Juridic al Federaţiei Române de Fotbal“
Răspunsul complet trimis de Liga Profesionistă de Fotbal în cazul solicitării CSA Steaua de a nu mai folosi numele „Steaua“ în legătură cu FCSB:
Clarificări necesare în cazul dreptului de a folosi denumirea ‘Steaua’ (link)
Răspunzând solicitării ProSport.ro, am precizat că:
CSA Steaua a notificat LPF în 29 iunie 2015, solicitându-ne să nu mai permitem folosirea denumirii “STEAUA” de catre FC STEAUA BUCUREȘTI S.A. La data de 22 iulie 2015, LPF a răspuns CSA Steaua, arătând motivele pentru care nu putem da curs unei astfel de solicitări. Mai mult, am recomandat CSA Steaua să se adreseze instanței de judecată pentru ca aceasta să stabilească dacă și în ce măsura FC STEAUA BUCUREȘTI S.A. are dreptul să folosească denumirea “STEAUA”. În urma acestei recomandări, CSA Steaua a acționat în judecată FC STEAUA BUCUREȘTI SA, cerând obligarea celei din urmă să nu mai folosească denumirea “STEAUA” (dosar nr. 31705/3/2015 aflat pe rolul Tribunalului București).
La data de 11 mai 2016, Tribunalul București a respins solicitarea CSA Steaua, permițând astfel FC STEAUA BUCUREȘTI S.A. să folosească în continuare denumirea “STEAUA” –http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000660029&id_inst=3
Iată atașat cele două răspunsuri date de LPF solicitărilor CSA Steaua.
- Răspuns către CSA -1 (22 iulie 2016)
- Răspuns către CSA – 2 (1 august 2016)
Suntem încredințați că toate dovezile prezentate mai sus lămuresc dreptul FC STEAUA BUCUREȘTI SA de a folosi denumirea “STEAUA”.”
Documente
X Ray