Avand in vedere confuzia creata in timpul zilei de ieri, cand a fost preluata in mass media o declaratie neverosimila a CSA Steaua Bucuresti, conform careia Federatia Romana de Fotbal ar fi solicitat UEFA sa schimbe logo-ul clubului nostru pe site-ul oficial al forului european, Fotbal Club Steaua Bucuresti precizeaza urmatoarele:
Miercuri 01 Iul 2015 15:27
Mentionam ca respectiva modificare a venit in urma corespondentei uzuale pe care clubul nostru o are cu UEFA inainte de fiecare sezon competitional, iar CSA nu face decat sa speculeze intr-un mod descalificant aceasta situatie, in speranta obtinerii unor foloase injuste.
Modificarea siglei clubului nostru a survenit dupa ce Steaua a incheiat sezonul european 2014-2015, motiv pentru care aceasta modificare a fost operata de forul european doar la inceputul noului sezon.
Facem un apel catre mass media sa abordeze pe viitor cu prudenta si responsabilitate informatiile primite de la persoane animate de intentii dubioase si sa evite crearea de confuzii in randul suporterilor nostri.
Va multumim!
Fotbal Club Steaua Bucuresti
Preluare de pe site oficial FC Steaua București
Nota Redacției:
Ieri, 30 iunie, Prosport a publicat articolul “EXCLUSIV | Gata şi cu numele Steaua? Juristul Talpan îi mai dă o lovitură lui Gigi Becali. FRF şi LPF somate de CSA să respecte decizia ÎCCJ. Ultimatum de 5 zile dat de Armată”
În text se preciza:
- “Clubul Sportiv al Armatei e nemulţumit de faptul că pe site-ul UEFA, în dreptul campioanei României apare în continuare numele Steaua Bucureşti şi emblema cu steaua în 5 colţuri.”
- UPDATE 13:40 “Vizita juristului CSA, locotenent-colonel Florin Talpan la sediul FRF a avut efect imediat. La scurt timp, site-ul UEFA a modificat vechea emblemă a Stelei, câştigată prin proces de CSA Steaua, cu logo-ul noul al formaţiei patronate de Gigi Becali, folosit din decembrie 2014.”
- UPDATE 15:54 “ProSport a aflat amănunte din demersul iniţiat de CSA. LPF şi FRF vor avea la dispoziţie 5 zile pentru a reglementa această problemă, în caz contrar se va face memoriu la UEFA şi forurile respective vor fi chemate într-un nou proces privind nerespectarea deciziei ÎCCJ din 3 decembrie 2014.”
Subiectul a fost dezbătut și pe site-ul fcsteaua.ro.
Digi sport:
“Steaua încă păstrează şanse să-şi recupereze vechea siglă şi chiar să revină în Ghencea. A recunoscut-o chiar preşedintele Clubului Sportiv al Armatei, George Boroi, cu ocazia primirii sportivilor stelişti medaliaţi la Jocurile Europene de la Baku de către ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
Oficialii Clubului Sportiv al Armatei le-au transmis conducătorilor echipei de fotbal că sunt aşteptaţi la o nouă rundă de negocieri.
În urmă cu mai bine de două luni, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să respingă ca nefondată contestația împotriva deciziei care stabiliea că marca Steaua aparține CSA. Decizia a fost irevocabilă.
“Aşa cum am fost permanent deschişi, eu spun încă o dată că suntem dispuşi spre dialog. Şi nu exclud posibilitatea ca în următoarele două zile înainte de a anunţa clar că ne-am aşezat în poziţii diferite să ne revedem la masa tratativelor”, a declarat Boroi.
Preşedintele CSA a recunoscut însă că, deocamdată, s-a discutat doar “telefonic şi prin adrese”, fără a se face o invitaţie oficială.
Întrebat dacă FC Steaua Bucureşti poate folosi numele Steaua în mediul online, Boroi a afirmat că brandul protejat în urma hotărârii ICCJ este “Steaua Bucureşti”.
“Eu am vorbit de mult timp, brandul este “Steaua Bucureşti”, iar “steaua” este substantiv comun. Nu o să poată să interzică nici CSA Steaua şi nici alte entităţi folosirea cuvântului “steaua”. Dar “Steaua Bucureşti” aparţie doar Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti”, a explicat Boroi.”
Acum o da la întors. Și cu închirirea și cu marca=palmares etc. A ramas doar “să fie Steaua, nu Steaua Bucureşti”, dar aici dacă se dau bani pe siglă e ok. 🙂
Declarația video a lui Boroi e aici.
Pun si eu ceva aici ca mi-e lene sa scriu un articol specific.
Mitul stadionului Ghencea, modernizat pentru CE 2020
Tot circula vorbe ca stadionul Ghencea va fi modernizat, marit si adus la cele mai inalte standarde pentru Campionatul European din 2020. Ca va fi stadion de rezerva, in cazul in care ceva se intampla cu Arena Nationala. E timpul sa zdrobim zvonurile alea tampite.
Aseara am cautat in arhivele UEFA un document numit “UEFA EURO 2020 Tournament Requirements”. Care contine orice vreti sa stiti despre organizarea competitiei.
In primul rand, termenul de stadion de rezerva e o prostie. Sunt 13 stadioane selectate pentru a gazdui meciuri. Daca printr-o minune unul din ele e incapabil sa mai gazduiasca meciuri, cei de la UEFA vor selecta un stadion din cele care candidasera si nu reusisera sa obtina voturi suficiente, adica Stockholm si Cardiff.
Ce va fi Ghencea atunci? Oamenii iti explica la pagina 166. Centru de antrenament. Care da, trebuie modernizat. Insa daca v-ati asteptat sa se lucreze la marirea capacitatii sau la refacerea integrala a stadionului, sunteti pe cale sa fiti super dezamagiti.
Teams playing matches in a host city will require access to a training centre in that host city. The requirements for a team training centre are:
• within easy reach (max. 10 minutes by bus) of the associated team transfer hotel;
• exclusive use of the training centre for UEFA and the respective teams starting from 2 weeks before the first match in the host city until 3 days after the last match in this host city;
• at least 1 top quality regulation-sized natural grass pitch (105m x 68m);
• two dressing rooms measuring 100m² with benches and clothes hanging facilities for 25 people each as well as toilets, showers and a modern infrastructure;
• two changing rooms measuring 24m² for coaching staff with benches, clothes hanging facilities for six people as well as toilets, showers and a modern infrastructure;
• one medical treatment room measuring 24m² with related equipment;
• one anti-doping room with the relevant facilities;
• best possible training facilities in a clean, safe and protected environment; the training facilities must be fully fenced off; the fencing should be at least 2m high and covered with dressing material to ensure view protection;
• it must be possible to implement strict security measures inside and outside the training centres;
• closed training sessions must be possible; in other words, it must not be possible to watch and/or film training sessions from outside the training centre (e.g. from a tall building);
• the training centre must be equipped with a state-of-the-art floodlighting system in order to host evening training sessions; lighting must uniformly cover every area of the playing field;
• the entire training centre must fully comply with the clean site principle
Era si normal, Alexandru, s-a scris in presa despre asta cu ceva timp in urma. Sincer, nu inteleg de unde apare dezinformarea in randul suporterilor stelisti.
@Xray, S-au speriat cand l-au auzit pe Cioban ca vrea sa-si ia ‘jucariile’ din complex, slabe sanse sa-l mai inchirieze cuiva apoi.
Am intrat pe UEFA.com si in dreptul FCSB era o stea in opt colturi. Identica cu aceea pe care FCSB o foloseste in prezent.
Deci ce mai tura-vura…
Valeriu Argăseală, președintele Stelei, a vorbit pentru Dolce Sport despre invitația MApN-ului de a participa la o nouă rundă de negocieri pentru folosirea complexului Ghencea.
Argăseală s-a declarat extrem de dezamăgit de atitudinea reprezentanților Armatei și a spus că echipa sa va găsi altă soluție.
“Am avut niste discutii preliminare, am fost destul de intelegatori, cred ca am fost niste parteneri loiali, am avut intelegerea sa asteptam pana acum, dar am primit aceasta veste ca nu mai putem continua, refuza sa faca un nou contract pe stadionul Ghencea. Ca atare, cautam o alta solutie, cu consecintele de rigoare.
Nu o sa mai fim in zona in care pana acum eram acasa. O sa ne gasim o varianta de antrenament, dar trebuie sa ne dam seama ca, pe de o parte, clubul(nr-CSA) pierde o mare suma de bani, pe de alta parte, o echipa emblematica e tratata in acest fel si nu cred ca asta e modul in care trebuie tratat cineva care aduce trofee in Romania“, a spus Argăseală pentru Dolce Sport
@maou
Pai de unde sa apara? Din fanteziile lor nocturne. Asa cum se intampla si cu echipa de fotbal.
Declaratia video a lui Boroi, citata mai sus, nu aduce nimic nou sub soare.
Boroi a spus clar ca vor sa inchirieze, sunt dispusi la discutii, dar cer si respectarea deciziei ICCJ (vezi inregistrarea video). De fapt, exact asta a scris si in notificare.
Asta inseamna ca SC FC Steaua Bucuresti SA sa se numeasca SC FC Steaua SA. Dar … dupa asta ar urma alt proces, pt ca CSA are inregistrata din 2004 la OSIM si o sigla cu numele “Steaua”, nu doar denumita “Steaua Bucuresti”. Vezi aici http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?showtopic=36870&p=690501
Circul ar continua, desi Boroi acum ne-a spus ieri ca Steaua nu inseamna CSA ci “„Steaua” este substantiv comun” …
Daca in 16.03.2015 CSA a depus cerere de contestare a siglei FCSB (cea cu stea in 8 colturi, dar in oval, nu in cerc) va dati seama unde s-a ajuns ???
Sigla contestata de CSA este asta: Sigla FCSB a 2-a
Ce legatura mai are asta cu vreo sigla marca “Steaua Bucuresti”???
Deci, mai bine isi vede fiecare de drumul lui. CSA cu Ghencea goala si FC Steaua Bucuresti(FCSB) sa inchirieze alta si concomitent sa-si faca baza ei.
Atat timp cat nu se schimba legislatia si mai raman stadioane si baze sportive ca in comunism, proprietate de stat, nu se termina balciul fripturistilor bugetari si bazele raman darapanaturi de muls fraierii ca Ghencea.
PS
OSIM a trimis către firma Rominvent SA o copie după opoziţia depusă de CSA pentru una dintre siglele FCSB, cea cu formă ovală care are semnul crucii şi două stele ataşate în partea superioară. Rominvent SA este reprezentat/mandatar al SC FCSB SA in relatia cu OSIM.
PS2
CSA nu a contestat-o pe cea in cerc(care o foloseste acum) pentru ca i-a pus pe cei de la Venus sa o conteste.
Deci numai la praduiala, nu cu vreun scop nobil!!
Vedeti aici:
http://prntscr.com/7nu85u
Le gasiti aici: http://api.osim.ro:18080/marci/verifc.jsp?etd=M%202004%2000648