Dictatura coloneilor sau prostia statului?

de | martie 24, 2016

Faptele

La un an distanță de la ultimul meci de fotbal disputat pe stadionul Steaua, Ziare.com scoate la iveala detalii incredibile despre starea in care a ajuns arena de pe care campioana Romaniei a fost alungata.

Reprezentanții MApN s-au întâlnit cu Becali săptămâna trecută pentru a discuta despre revenirea echipei în Ghencea, dar de pe ordinea de zi a lipsit un amănunt important. Întoarcerea Stelei pe stadionul de fotbal din Ghencea nu a fost adusă în discuție, întrucât lui Becali i s-a transmis că acest lucru ar fi imposibil pentru că stadionul va intra în curând într-un proces de modernizare.

Adevărul este cu totul altul. După un an în care nu a mai fost folosit, stadionul Steaua s-a degradat și nu mai poate gazdui nici măcar meciuri din Liga 1.

Presupusa modernizare a stadionului este doar un alibi pentru a ascunde adevărul. Pentru modernizare nu s-a depus nici macar studiul de fezabilitate la Minister, iar, daca se va ajunge la reconstructie, procesul va incepe abia in partea a doua a anului 2017. În realitate, stadionul nu a putut fi omologat si nu mai poate gazdui meciuri de fotbal pentru ca s-a degradat”, susține o sursa din cadrul CSA Steaua pentru Ziare.com.

Armata a incercat sa omologheze stadionul Steaua și la inceputul lunii martie, în cadrul procesului de valorificare solicitat de ministrul Mihnea Motoc. Astfel, stadionul Steaua a fost inspectat de reprezentați ai Ligii Profesioniste de Fotbal, Jandarmeriei Române și ISU Bucuresti, care au depistat mai multe probleme și au ajuns la concluzia că stadionul nu mai poate gazdui meciuri nici măcar din Liga 1.

“Informația pe care o aveți este adevarată, am inspectat stadionul Steaua în urmă cu aproximativ două săptămâni și s-a ajuns la concluzia că nu poate fi omologat”, a confirmat Mihai Stancu, directorul Departamentului de Ordine si Siguranta din cadrul LPF, pentru Ziare.com.

Contactat de Ziare.com pentru a comenta starea în care a ajuns stadionul Steaua după un an de neutilizare, comandatul CSA, George Boroi, a fost vizibil enervat de subiect, ca orice funcționar public obligat prin lege la transparență și comunicare. “Problemele sunt trecute in procesul verbal pe care il puteti găsi la LPF sau la celelalte instituții care au fost prezente”, a declarat țâfnos Boroi.

Pentru remedierea problemelor găsite la stadionul Steaua ar fi necesară o sumă ce ar depăși 100 de mii de euro, însă Armata nu are acești bani disponibili pentru a-i investi. În consecință, pentru 100 de mii de euro, bani pe care i-ar recupera în doar 4 luni de închiriere, a decis să lase în paragină și ruină zeci de milioane de euro. Conform vechii intelegeri cu echipa de fotbal, CSA încasa 24 de mii de euro pentru fiecare meci disputat in Ghencea. Contractul a expirat în vara anului trecut, iar Steaua a jucat ultimul meci aici pe 22 martie 2015, cu Viitorul Constanța.

“La nivelul CSA Steaua s-a stabilit ca nu se va investi niciun ban pentru refacerea problemelor, iar in momentul de față sperăm ca stadionul să fie selectat pentru procesul de modernizare in vederea gazduirii meciurilor de la EURO 2020″, mai afirma sursa ziare.com din cadrul CSA Steaua.

Însă Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit ieri despre modernizarea stadioanelor pentru EURO și a declarat că Ghencea nu poatea avea 50.000 de locuri, pentru că nu este un proiect fezabil. Mai mult, MApN nu are depuse nici actele necesare demarării acțiunii“Astăzi, încă nu avem făcute studii de fezabilitate. Totuși, un stadion de 50.000 de locuri nu este fezabil. Acum se modernizează stadionul Arcul de Triumf, care va avea 7-8.000 de locuri. Următorul pe listă este stadionul lui Dinamo. Acolo este un proiect pentru o arenă de 30.000 de locuri, dar cred că fezabil ar fi ca stadionul să aibă 20.000 de locuri. Al treilea stadion care va fi modernizat va fi cel al Rapidului”, a mai adăugat președintele FRF.

Analiza faptelor

Așa cum v-am mai informat, Boroi a sifonat chiar el în presă tergiversarea la prelungirea contractului de inchirere a Ghencei cu FC Steaua, obligat formal și de întâlnirea MApN-Becali urmată de comunicat. Deși explicația pare logică și corectă,  dacă o analizăm în context ne devoalează o rea-intentie pe averea statului “în formă continuată”.

Ce spunea Boroi in emisiunea Campionii Digi Sport de joi, 17 martie 2016? În ciuda demersurilor, nu s-au obținut avizele de funcționare pentru stadionul din Ghencea. Pentru asta trebuia o investiție în remedierea unor probleme de care depindea avizul. Având în vedere că la anul stadionul va fi predat Fondului de Investitii pentru modernizare, după spusele lui Boroi, nu s-a mai făcut nimic, considerând investiția inutilă. Totul pare logic și corect ca abordare!

În schimb, pentru baza de antrenament lucrurile sunt in regulă, ceea ce duce cu gandul la rea-credință din partea CSA, pe parcursul a șapte luni de zile, iulie 2015 – februarie 2016. În toată această perioadă Boroi a avut poziții oficiale publice duplicitare, mascând o vendetă personală. Mai mult, deși a trecut un an de zile de când nu s-a mai jucat în Ghencea, duetul Boroi-Talpan nu a depus documentația necesară pentru programul de reabilitare a stadionului în vederea lui Euro 2020.

“Master” planul Boroi-Talpan

1) Au condiționat abuziv prelungirea contractului de inchiriere anterior, de schimbarea numelui SC FCSB SA, deși în realitate știau că nu avea ce să inchirieze. Stadionul, cu exceptia gazonului, era nefuncțional și neautorizat pentru organizarea de meciuri cu public. Nu avea nici avizul de licențiere al comisiilor LPF.

2) Strânși cu usa de media, de pozițiile publice ale SC FCSB SA și personalități din lumea sportului, Boroi-Talpan au invocat apoi regulamentele militare și evaluări similare cu marca. Să evalueze chiria la ce? La un stadion nefuncțional? Neavând avize, CSA renunțase să mai execute remedierile strict necesare pentru ca meciurile cu public să se dispute în siguranță. Motivația cu “regulamentele militare” și evaluarea a fost „fabricată” pentru a închide gura lumii și a nu inchiria o bază de antrenament care este utilizabilă. Adică, abuz! Exact ca în filme cu tâmpiți, unde unii în uniforme iau nevasta omului din pat și îi închid gura sec: “Mucles! Din rațiuni de stat și de siguranță națională”.

NOTĂ: La întrebarea moderatorului: “În derby-ul Dinamo – Steaua (fotbal), cu cine ați ținut?”, răspunsul capului CSA Steaua a fost halucinant: “Nu a fost derby, a fost FCSB”. Moderatorul a precizat:” Da, a fost Fotbal Club Steaua…”, la care Boroi a închis: ” Nu, e FCSB și nu m-a interesat cine bate!” Sunt clare “bunele” intențiile ale lui Boroi, în contrast cu cele ale ministrului MApN. Colonelul făcut la apelul de seară și pus în fruntea CSA în 2003, odată cu transformarea din A FCSB în SC FCSB SA,  nu are nici cea mai mică intenție de conciliere legală, ci de a menține sigla în sertar, Ghencea în ruină și “Steaua” fără fotbal. Deh, efectul Oprea nu trece ușor, mai ales că actualul ministru MApN, tehnocrat, mai are zile doar până la alegeri și apoi poate revine “Oprea Reloaded”. Tragerea de timp e singura soluție pentru singurul comandat din istoria CSA care nu a reprezentat nimic în istoria Armatei sau a Stelei. Un alergător la “metri garduri”. Nici măcar un titlu din miile cucerite de roș-albaștri și incluse în bradul Steaua cu care el se împăunează acum. (DNQ= Did Not Qualify):

De fapt MApN a confirmat miercuri, 16 martie, că nu a existatat nici o evaluare la stadion și bază, urmând abia de acum încolo să se lucreze la un tarif pentru baza de antrenament. Asta dacă între timp nu cade guvernul de tehnocrați și cuplul Boroi-Talpan își va continua împerturbabil opera de a tranforma Templul în ruină și deasupra molozului, înfiptă într-o baionetă, sigla din 2004. Deadline-ul pentru evaluarea siglei este deja mutat la calendele grecești odată cu găzduirea evaluatoarei în beciul DNA-ului.

Arestarea evaluatoarei a dinamitat tot ce au convenit reprezentanții MApN cu Becali, referitor la marcă și licitație, pentru că nu mai are cine finaliza evaluarea mărcii pentru fotbal, iar licitația  pe licență nu mai poate avea loc în termenele estimate de MApN.

Dacă nu e prostie, e premeditare. Sau învers. Boroi și Talpan au făcut caietele de sarcini, au admis la licitație și apoi au declarat câștigătoare o evaluatoare aflată pe centura deontologiei profesionale în raport cu legea. De fapt Armata a realizat “opera” Boroi-Talpan, dar era prea târziu. MApN a făcut cerere la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor prin care a solicitat anularea licitaţiei pentru evaluarea mărcii Steaua, dar i-a fost respinsă. (link) Arestarea evaluatoarei a fost pentru MApN ca o lovitură sub centură dată indirect de celebrul cuplu.

Cine are împresia că certificarea ANEVAR e ceva “de NASA”, “derivate, integrale…” îi recomand să consulte site-ul oficial, secțiunea Membri: http://nou.anevar.ro/
Vă rețin atenția cu următorul paragraf din regulamentul ANEVAR:

Calitatea de membru titular poate fi pierdută în cazul în care persoana se află în oricare dintre următoarele situații:

  • nu urmează anual un program echivalent a minimum 20 de ore de pregătire continuă;
  • nu încheie un contract de asigurare de răspundere civilă profesională pentru activitatea de evaluare;
  • nu achită cotizația anuală în cuantumul și la termenele stabilite de Consiliul director;
  • este condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni cu intenție.

Dacă madam GÂNGOE – SIMION GABRIELA va fi condamnată, fapta încriminată de DNA fiind comisă în paralel cu evaluarea-nefinalizată, brandul Steaua va avea o evaluare făcută de o persoană care legal nu mai are calitatea de evaluator acreditat. Exact ce-i lipsea chelului! Nu mai spun că nici o instanță din Papua nu ar lua în considerare o astfel de evaluare, făcută contracost  de un penal la cererea expresă a beneficiarului.

Concluzia

După ce a rămas cu ochii în soare la evaluarea mărcii, DNA arestând-o pe evaluatoare înainte de a finalaza jobul cu brandul, MApN riscă să rămână și cu ochii împăienjeniţi pe “Ruina din Ghencea”.  Vom trăi și vom vedea!

Până atunci să auzim numai de bine, cei care reușim să nu devenim niște surdo-muți față de realitate.

XRay

21 de comentarii la „Dictatura coloneilor sau prostia statului?

  1. sikander

    logic ca se modernizeaza groapa, ca doar securistii nu paraziteaza in continuare structurile statului degeaba…

    dar kktu de sub pod de ce plm se modernizeaza??? pentru meciuri de matineu?!?!?! prin declaratia lui burleanu inteleg sforile miscate de cei care l-au pus de drept la federatie…

    si armata plii!!! le maresc astia bugetul pentru a se incadra in cerintele nato, da’ ei tot plutonieri ceausisti sunt…

    mi-e scarba!

    1. xray Autor articol

      @sikander

      Câinii au avut noroc cu una dintre cele mai titrate sportive din România, all time, declarată în 2000 cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj. Elisabeta Lipă este prima canotoare din lume care a câștigat vreodată 6 medalii olimpice, apoi 7 medalii olimpice și în final 8 medalii olimpice. Totodată, este singura canotoare din lume care a câștigat aurul olimpic la 35 de ani, performanță repetată și la 39 de ani. Deține recordul de 20 de ani între câștigarea a 2 medalii olimpice de aur.

      În 1997, a absolvit Fac. de Educație Fizică și Sport și Colegiului Național de Apărare. În anii 2003 și 2005 cursuri postuniversitare în Dreptul Muncii, respectiv Managementul activității sportive. În anul 2009, a obținut titlul de Doctor în educație fizică și sport. Din 2009, este președinte la CS Dinamo și acum este ministrul sportului.

      Suportă vreo comparație Boroi sau Talpan cu ea? Vorbesc ca român, nu partizan de club!

      Lipă a pus mai presus interesul sportului din CS Dinamo, decât orgoliile sau nod în papură cu Borcea, Badea, Negoiță… În 6 ani a realizat la CS investiții incomparabil mai multe decât Boroi in 12 ani la CSA, cu fonduri atrase, nu prăduiri. A colaborat cu FCDB, nu l-a faultat, chiar dacă pe la FC erau interlopi ca frații Becali, Borcea, Turcu și alte specimene de teapa lui Becali de la FCSB.

      De ce?
      Pentru că are personalitate și creier. A știut ce vrea facă și cum să facă. Un sportiv de excepție înzestrat și cu capacitate managerială, care a reușit să atragă resurse fără să-i jupoaie pe cei care jucau în alb-roșu. De ęxemplu, FC Dinamo plătea o chirie la CS de 1500 de dolari pe lună, nu 26.000 de dolari cât plătea FC Steaua la CSA, plus modernizări de vreo 3 mil euro.

      Mai mult, Lipă a facut echipă de fotbal CS Dinamo, dar nu s-a dus cu un Talpan al ei sa ia identitatea, locul în Liga 1 și palmaresul FCDB-ului! Și la ambele cluburi cedarea secțiilor s-a făcut la fel. Din 1998 până acum, CS nu a primit 1 leu pentru secția de fotbal, transferată exact ca secția CSA, și nu primește 1 leu taxă pentru marca “Dinamo” de la FCDB.

      “Pe lângă handbal, polo, canotaj, scrimă sau box, Clubul Sportiv Dinamo va avea începând cu anul viitor şi o secţie de fotbal. „Am decis să ne afiliem la Federaţia Română de Fotbal, cu accent pe copii şi juniori. Avem o bază superbă, cu o mulţime de terenuri, nu ne lipseşte absolut nimic aşa că nu văd de ce nu am avea grupele noastre de copii şi juniori”, a declarat Lipă în 2013.
      “Domnul Negoiţă nu are de ce să se supere, pentru că juniorii de valoare de la noi vor ajunge la echipa dumnealui. Dacă tot avem baza noastră de ce să ia alţii banii pe juniorii crescuţi la noi?”, a mai punctat Lipă.
      Așa făcut, gândire constructivă și productivă, nu a furat copii și juniorii lui Negoiță, nu l-a dat afară din locație să-i lase jucătorii (copii, juniori și adulți) pe drumuri!

      Suporterii s-au supărat pe Borcea &Co., i-au înjurat etc., dar nu s-au dus la CS să strige și să-i scrie pe garduri “Vrem echipă”, “Dinamo este CS nu FCDB”, “FCDB nu e Dinamo”, “Muie FCDB”… oricât de mult i-au urât pe Borcea, Turcu, Badea… și acum pe Negoiță! Și galeria FCDB susține activ și celelalte sporturi de la CS Dinamo.

      La Steaua, șulfele au băgat zâzanie între suporteri. Uneori inclin să cred că unii au fost și javre sub acoperire care nu au mai suportat ďominația stelistă.

      Însă tot statul e cel mai mare idiot. A avut două branduri “Steaua” și ” Dinamo” pe care le-a instrăinat identic în 1998. Acum, după 18 ani, vrea să revină și să rejudece cu ďouă unități de măsură, total ďiferite, același lucru. Pentru că a cere taxă de licență pe marcă numai de la FCSB și de la FCDB nu, este penibilul extrem într-un stat de carton care se pretinde “de drept” și european. Evident, nici noi suporterii nu suntem mai breji… că doar trăim în România, ce dracu’!

  2. alexandru-h

    Sa incerc si eu sa explic celor nefamiliarizati cu subiectul.

    Pentru meciurile de la Campionatul European din 2020, Bucurestiul are nevoie de 4 stadioane de antrenament. Au fost alese Ghencea, Stefan cel Mare, Giulesti si Arcul de Triumf. Necesitatile UEFA sunt clare: gazonul bun si vestiare/cabinete medicale/utilitati igienice perfecte, plus putinta de a izola antrenamentele de ochiul curiosilor. In caietul de sarcini nu scrie nimic de tribune sau modernizare generala a stadioanelor pentru ca nu face parte din nevoia UEFA – de ce sa modernizezi tribunele cand oricum antrenamentele nu sunt deschise publicului?

    Ideea unei refaceri totale a stadioanelor a aparut dupa aceea – cu fonduri exclusiv de la bugetul de stat si raspunzand nevoii cluburilor detinatoare ale acestor stadioane – CSA, CS Dinamo si CS Rapid. Problema e alta – de ce sa treci peste nevoile minime ale competitiei si sa bagi bani cu nemiluita de la buget in niste stadioane folosite pana la urma de particulari (Steaua, Dinamo, Rapid)? Iar daca le bagi, cat de fezabila e investitia – ca pana la urma trebuie tratata ca o investitie, fie chiar si pe termen lung…

    Eu nu as fi asa de extaziat in privinta acestor modernizari. De la inceput e evident faptul ca va creste valoarea chiriei. Poate ca Steaua isi va permite chiria ceruta de CSA – dar ce te faci cu Dinamo sau, mai ales, cu Rapid, ce joaca pe bani putini pe respectivele stadioane? Vedeti cazul Cluj sau Ploiesti – stadioane noi lasate in paragina pentru ca Universitatea respectiv Petrolul nu-si permit sa plateasca chiria si utilitatile. Va fi probabil aceeasi chestie la Craiova unde echipa locala depinde deocamdata de bunavointa primaritei.

    Eu nu vreau astfel de “cadouri” otravite de la stat. In loc sa reducem dependenta fata de statul birocratic inutil, reprezentat de indivizi precum Talpan sau Boroi, am fi in stare sa ne scuipam interesele pentru o promisiune de stadion. Nu le vreau nici sigla aia copiata de la Barcelona, nici numele inventat in 1961, nici medaliile pe care pretind ca le-au castigat pe vremea cand se jucau in groapa de nisip, nici stadionul. Sa inchirieze “brandul” marelui patron care e bucuros sa plateasca 500 de mii de euro anual pe folosinta stadionului de care analfabetii managementului de la CSA isi bat joc in fiecare zi.

  3. xray Autor articol

    Dincolo de FCSB-ul colonelului Boroi, Marca.com scrie azi de Stanciu al Stelei

    “Un golazo al debutantului Nicuşor Stanciu a rezolvat partida amicală dintre România şi Lituania. Jucătorul Stelei a marcat de la mare distanţă în cel mai pur stil Hagi, de la care a moştenit numărul 10”, au scris cei de la Marca.

  4. siegfried

    Hai că am găsit destul de rapid cerinţele necesare pentru centrele de antrenament Euro 2020. http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/EuroExperience/competitions/General/01/95/21/41/1952141_DOWNLOAD.pdf pagina 168:

    Teams playing matches in a host city will require access to a training centre in that host city. The requirements for a team training centre are:

    •within easy reach (max. 10 minutes by bus) of the associated team transfer hotel;

    •exclusive use of the training centre for UEFA and the respective teams starting from 2 weeks before
    the first match in the host city until 3 days after the last match in this host city;

    •at least 1 top quality regulation sized natural grass pitch (105m x 68m);

    •two dressing rooms measuring 100m² with benches and clothes hanging facilities for 25 people each as well as toilets, showers and a modern infrastructure;

    •two changing rooms measuring 24m² for coaching staff with benches, clothes hanging facilities for six people as well as toilets, showers and a modern infrastructure;

    •one medical treatment room measuring 24m² with related equipment;

    •one anti-doping room with the relevant facilities;

    •best possible training facilities in a clean, safe and protected environment; the training facilities must be fully fenced off; the fencing should be at least 2m high and covered with dressing material to ensure view protection;

    •it must be possible to implement strict security measures inside and outside the training centres;

    •closed training sessions must be possible; in other words, it must not be possible to watch and/or film training sessions from outside the training centre (e.g. from a tall building);

    the training centre must be equipped with a state-of-the-art floodlighting system in order to host evening training sessions; lighting must uniformly cover every area of the playing field;

    the entire training centre must fully comply with the clean site principle.

    Deci, aşa cum zicea şi alexandru-h, ideea de stadioan nou n-are nicio legătură cu cerinţele UEFA pentru EURO 2020. Probabil că actualele stadioane (mai puţin cel de rugby) îndeplinesc aceste minime condiţii.

    1. empyro

      Iti dai seama ca e o basina mascata de politic. Acea asa zisa “Companie Nationala de Investitii” are un buget de cca 110 milioane de EUR pe anul curent (nu sunt sigur de suma exacta). Bani din care si-a asumat o multitudine de proiecte la nivel national, scoli , sali de sport , s.a.m.d.
      Un stadion nou, de cca 20.000-30.000 de locuri costa de la 20 pana la 50 de milioane EUR. De unde prostia asta cu 3-4 stadioane, noi ? De fezabilitate nici nu are sens sa mai vorbim, fiindca e destul de evident ca NU se vor face.
      In cel mai fericit caz vorbim de o spoiala, o vopsea si niste grupuri sanitare. Pana atunci insa, e destul de evidenta lipsa de buna vointa a gradatilor din MApN/CSA.

  5. alexandru-h

    @siegfried

    Hai sa o spunem pe aia dreapta – ceea ce vrea UEFA nu sunt stadioane de genul Steaua, Dinamo sau Rapid, aflate in buricul targului, inconjurate de blocuri, fara locuri de parcare suficiente. E motivul pentru care va fi modernizat acel teren de la Arcul de Triumf – e suficient de izolat pentru ca o echipa sa poata sa se antreneze in liniste, fara zgomot de masini/bormasini/batai intre barbat si nevasta etc.

    Ceea ce vrem noi e ceva tipic romanesc – hai sa ne ajutam pe noi insine si sa bagam bani in stadioane utilizate exclusiv de privati, ce vor fi apoi incapabili sa le foloseasca din cauza costurilor ridicate cu chiria si utilitatile. Sunt atatea exemple prin Europa cu stadioane decente de 15-20.000 de locuri, fara constructii masive de beton in jurul lor, care se integreaza perfect in mediu si, mai ales, ieftine – dar noi nu facem asa, ca vrem stadioane precum Camp Nou…

    Exemplu: http://www.scp07.de/medien/12082/original/2/Luftbild_Benteler_Arena_Februar_2013.JPG

    1. empyro

      Becali daca era un om cu scaun la cap si facea acea “reteta financiara” de care sa lauda, facea frumos la Pipera un stadion cochet de 15-20 de mii cu baza de pregatire.
      Si incheia toate raporturile de “afaceri” cu janghinele din “aparatul de stat”.

      1. siegfried

        Vezi nu, intram iar în logica “nimeni la meci”, Ghencea e casa noastră.
        Oricum e scump rău să faci stadion, pe lângă construcţia în sine trebuie teren mult, trebuie utilităţi, acces la şosea, ceva RATB prin preajmă etc.

          1. double

            Zona e f buna ?!!!! Stau in Balta Alba si lucrez in Pipera…zilnic-naveta de 1,5-2 ore

  6. siegfried

    Nu ştiu prietene, dar treaba mi se pare complicată şi scumpă. Un stadion nou trebuie branşat la reţeaua de electricitate, la reţeauna de apă, de canalizare ş.a..m.d. Dacă faci un stadion nou bănuiesc că trebuie şi investiţii în reţele astea. Nu e ca şi când se racordează o casă. Nocturna trebuie să aibă nşpemii de lucşi, bănuiesc că pentru a livra o astfel de energie necesară, Enel trebuie să construiscă noi posturi de transformare care costă şi alea nişte bani, la fel cu alimentarea de apă necesară, cred că ar trebui şi acolo investiţii. Nu mai zic că ar trebui să asfaltezi calea de acces de la parcare la bulevard/stradă.Trebuie să ai şi spaţiul necesar. Că nu pot pleca simultan 2.000 de maşini de la stadion pe o aleee de 4 m lăţime.

  7. empyro

    @siegfried : Tu cand vorbesti de Pipera, iti imaginezi padurea Baneasa ? Sau business park-ul Pipera ? Infrastructura electrica e foarte buna, cu atat mai mult cu cat acolo au fost candva consumatori industriali. Asta ar fi ultima grija.
    De altfel un exemplu ar fi Chiajna.

    @double : In oras este imposibil de construit un stadion. Dupa cum ai vazut asta e tendinta si in Occident. Romanul trebuie sa se obisnuiasca cu lucrurile astea.
    In conditii de trafic 1,5 h faci si din Pantelimon/Titan pana la Ghencea, deci nu vad care ar fi tragedia. Daca meciul se joaca intr-o zi a saptamanii, termini munca, bei o bere la bodegile de pe-acolo, apoi ajungi direct la meci, asa cum ar face un neamt. Daca e in week-end, cu atat mai bine. Pe de alta parte astia de prin Vest nu sunt slugile televiziunilor si nu pun meciuri duminica la ora 22:00, ba de multe ori se joaca si pe timp de zi…

    1. empyro

      P.S. Siegfried : Sa ai totusi in vedere faptul ca vorbesc de un stadion mic, maxim 20.000 – 25.000 de locuri.
      Iar la faza cu nocturna, poti sta linistit. Un mall sau un “turn” de birouri “papa” mai mult curent.
      Costurile investitiei nu trec de 20-30 milioane EUR.

    2. double

      Tu de cind nu ai mai trecut prin zona aia? Pe Pipera Tunari se schimba nu stiu ce tevi, lucrarea tb terminata de 6 luni, dar e la fel ca la inceput, singura diferenta fiind gropile si santurile. Ref la reteaua electrica: se tot construieste linga sediul firmei la care lucrez si reteaua pica regulat, pe motiv ca nu e adaptata cf cerintelor de consum. Vrei sa stii cam cite echipamente electrice s au ars si au tn casate ? Chiar si cu regulatoate de tensiune. Ca sa ajungi acolo, nu prea ai variante decit B Vacarescu sau Petricani. Primul full, indiferent de ora. Al doilea, asemenea. Si te poti considera norocos daca scapi doar o data sau de doua ori cu bariera.
      Accesul la stadion ? Parcare ? Cred ca iti place umorul negru…unde toate astea, cind sint constructii pina in drum, unele portiuni nu mai permit nici macar trotuare, nici vorba sa porti mari numarul de benzi ….daca nu ar fi trist, as ride

Lasă un răspuns