Conference League – tur 2: FC Steaua va întâlni echipa CSKA 1948 Sofia

de | iunie 21, 2023

FC Steaua, CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe și-au aflat adversarele din turul 2 preliminar Conference League: CSKA 1948 Sofia, CSKA Sofia și Adana Demirspor.

  • CSKA Sofia, adversara lui Sepsi Sfântu Gheorghe din turul 2 preliminar al Conference League, este echipa ”militarilor” din Bulgaria, cea înființată pe model sovietic în 1948 și ”reînviată” după faliment prin fuziunea din 2016 cu Litex Loveci.
  • CSKA 1948 Sofia, adversara lui FC Steaua, este echipa apărută în 2016, ca reacție a suporterilor față de fuziunea cu Litex, și care a promovat succesiv din liga a patra până în prima divizie.

FC Steaua va juca împotriva bulgarilor de la CSKA 1948 Sofia, în turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League.

Manșa tur se va disputa pe 27 iulie, la Sofia, în timp ce returul, programat pe 3 august, va avea loc la București.

Partida retur de la București va avea loc fără spectatori, ca urmare a unei decizii a Comisiei de Etică și Disciplină a UEFA din sezonul trecut.

X Ray

22 de comentarii la „Conference League – tur 2: FC Steaua va întâlni echipa CSKA 1948 Sofia

  1. xray Autor articol

    Se pare că Damjan Djokovic și Gigi Becali au ajuns la un acord. Mijlocașul croat de 33 ani a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire.

    „A semnat. Cred că la ora asta a semnat. S-a dus să semneze. A semnat pe un an, plus un an. Contractul se prelungește automat dacă vom lua campionatul. Acum nu mai am niciun fel de stres.

    Mai trebuie un fundaș central și un atacant. Dar ca atacant poate juca și Coman și Miculescu. Nu avem stres. Mai vreau un atacant și un fundaș. Dar nu mai am niciun fel de grabă”, a spus Gigi Becali pentru GSP.

    Presa susține că Gigi Becali îi va da lui Djokovic suma de 100.000 de euro la semnătură pentru că vine liber de contract și un salariu de 20.000 de euro pe lună.

    Damjan Djokovic a jucat în două perioade la CFR Cluj. Prima dată a evoluat în sezonul 2013-2014, sub formă de împrumut de la Bologna, iar a doua oară între septembrie 2017 și ianuarie 2021, după ce a fost adus liber de contract. Croatul are în palmares patru titluri de campion cu CFR, 2017–18, 2018–19, 2019–20, 2020–21, și Supercupa României în 2018. El a fost cedat la începutul anului 2021 la Caykur Rizespor pentru 400.000 de euro.

    Djokovic a jucat de-alungul carierei la Spartak Trnava, Gorica, Monza, Cesena, Bologna, CFR Cluj, Livorno, Gazelec Ajaccio, Greuther Furth, Spezia, NK Rijeka, Caykur Rizespor și Adana Demirspor.

    În ultimul sezon Djokovic a plecat liber de contract cu Șumudică în Arabia Saudită, la Al Raed unde a marcat 2 goluri în 29 de partide de campionat.

    Djokovic e al treilea transfer realizat de FC Steaua în această vară, după mijlocașul Alexandru Băluță și stoperul Siyebonga Ngezana.

  2. FortuneTeller_revived

    Doi refuzati la export si unul care e copia la indigo a celui care trebuia refuzat la noi. Nu conteaza asta, mai nasol e cu stafful tehnic, nu cred ca vom vedea o imbunatatire, desi e atat de necesara!

    FCSteauaB – TSKA1948, e piatra de incercare pt Pintilii (si Haralamb..).

    Borza, cica ala bun de la Farul reghelui, e facut muci de spanioli la meciul de tineret. Marea vedeta a litoralului e f…t de Rodri mai ceva decat curvele din Mamaia, l-a facut pe toate partile. Adaugam si “paradele” lui M Popa care reuseste cu succes plonjoane inutile, noroc chior cu spaniolii.

  3. FortuneTeller_revived

    Dupa Borza a intrat si Mazilu, alta hahalera de vedeta. Nu ca Tavi nu trebuia schimbat (probabil nu merita nici convocarea), dar oare Sandoi e orb, chiar nu se vede ca Borza e varza? Un antrenor decent il scotea pe amaratul ala dupa primele 30 min, cel tarziu la pauza. Un plus pt Lixandru si Racovitan, poate si Dican, singurii cu ceva cojones. Oare care e situatia contractuala a lui Racovitan in Polonia?

  4. bucur

    Nu stiu pentru altii dar, aducandu-mi aminte, m-a întristat o zicere a lui Hagi referitoare, nu la partida de 1-1 cu Elveția, ci la modul cum am pierdut noi, Steaua, niste partide cu ei si mai ales titlul de campioni, adica prosteste !
    …..”după Elveția – România 2-2: „Contează cum termini!”„Vă spun cum gândesc eu. Nu contează cum începi, contează cum termini…..”
    Poate va fi invatatura pentru stelistii nostri in noua editie despre…finalurile de meci facute de Steaua !
    Cat despre Borza, Munteanu si Mazilu, cum o fi gandind Hagi referitor la prestatia de nota 3….., de mici soricei pe langa tinerii spanioli ! 🙂

    https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/gica-hagi-interventie-maraton-dupa-remiza-din-elvetia-va-spun-cum-gandesc-eu-cum-a-caracterizat-prestatia-lui-ianis-asta-s-a-vazut-701936.html

  5. Gosu

    Scuzați acum am citit mai bine sunt talpanistii bulgarilor. Ce destine frumoase au tarile astea doua. Chiar nu avem de ce sa ne dezlegam de ei vizavi de schengen, căci suntem eminamente la fel de dobitoci.

  6. Gosu

    Si p.s. 2 . Am spus de o mie de ori ca la Gicuta e vrăjeală. Copiii aia (câți erau și nu mulți la numar), au foarte multe de învățat. De ce tace acum Gicuta cu manjii lui după Spania ? De ce nu spune nimic basinosul de Gica Popescu ?
    Si mai corect spus cine mai crede ca ei nu produc non-valori supraevaluate ? Umflate cu pompa media și cu FRF.
    Bai oameni buni când le vedeți tatuajele de doi lei ( măcar de ar avea o însemnătate), pipitele și mașinile pe care nici măcar ei nu și le permit, ar trebui sa înțelegeți ca sunt toți formatati pe o prostie crasa și o ambiție relativa.
    Acum câțiva ani chiar pe site ul asta eu ai alți colegi de vaza am spus ca euro u21 din Italia nu înseamnă nimic. Rezultat nici măcar unul ajuns acum la o maturitate sportiva nu reprezinta nimic. Zero barat.
    Dar asta e problema întregului ecosistem, pornind chiar și de la fani. Dacă în ligue 2 și o parte din ligue 1 , Belgia locurile sub podium, Portugalia sub podium oferă salarii sub 10k , mai ales pt ăștia mici, cum ma noi aruncam efectiv bani pe fereastră? Și ce ii învață ma Hagi ? Pe Borza sa I bage în cap ca e cel mai bun la 17 ani sa viseze salar de 30k ? Sau panarame precum Garita care retrogradează dar are pretenții de vedeta europeana.

    1. FortuneTeller_revived

      @Gosu: U21 inseamna ceva, dar nu totul. Da, e mai bine sa poti juca acolo si sa ajungi pe primele locuri, iti da confidenta si atentie din partea lumii fotbalistice. Dar nu e totul, nu poti face referire numai la asta pt urmatorii 5 ani, trebuie sa existe progres ulterior. Sunt cativa U21 care ulterior au confirmat si bineinteles au evoluat. Adi Petre sau Puscas (chiar si Coman sau Hagi) au stagnat, sau chiar regresat. Dar Olmo, Chiesa, Barella, etc chiar au folosit prezenta acolo ca pe o baza de trecere la alt nivel. Nu Hagi reghe e vinovat ca Borza e varza, ci Sandoi ca il lasa pe teren. Iar presa cu simbrie e vinovata ca tace si amesteca la gramada tot rahatul, un fel de comunism al incompetentei fotbalistice. Da, toata echipa e penibila, dar unde e critica pt antrenor? Cum e posibil ca la un turneu final sa ai coechipieri care nu stiu cum sa faca pressing colectiv? Se uita Petrila dupa alti participanti la pressing ca un maidanez vlaguit cand vede hingherii. Markovici parca avea lene si sa se uite unde e mingea. Iar Borza a fost catastrofal, mai evident decat orice alt jucator pe teren. Nici chiar Mazilu cu tentative de dribling fara noima, nu a fost atat de penibil.

  7. E.K.88

    @Gosu La bulgari e mai trist ca la noi, niciuna dintre cele două echipe CSKA nu mai are vreo legătură cu echipa adevărată. Cea adevărată a falimentat prin 2016 și CSKA care joacă acum cu Sepsi e de fapt Litex Loveci rebranduit ca CSKA (cam la fel ca la “fuziunea” Viitorul cu Farul). CSKA1948 e o echipă nou înființată susținută de o parte dintre suporterii lor care nu au vrut să susțină cioara vopsită. Este incorect să îi numim “talpaniștii bulgarilor” pentru că ministerul apărării bulgar nu finanțează și nu are vreo legătură niciuna dintre echipe. Noi suntem unicat în Europa cu cei 300 de talpaniști care își vor cazarma sportivă în “A”…

  8. Gosu

    @fortune,
    Si cam ce procent din toti cei participanti la acel turneu final au si continuat devenind fotbalisti decenti , nu neaparat de top? Si nu ma refer doar la romani , ci pur si simplu ca e o perioada in care foarte multi se pierd.
    Problema insa era extazul si emulatia care s-a produs atunci probabil intemeiat si justificat pe lipsa de rezultate ale nationalei mari , insa nu si ca aspecte fotbalistice.
    Echipele mari sunt mereu prezente , dar nu pentru ca isi propun neaparat sa castige competitia , ci pentru ca le vine absolut natural sa aiba ce tineri sa etaleze.

    1. FortuneTeller_revived

      Pai ai dreptate, dar tot inseamna ceva. Procentul e mic, dar e mai mult decat 0. Fotbalul de performanta are nevoie de lideri, iar aia nu apar peste noapte. Deci rezultatele pozitive in competitii puternice pot (dar nu garanteaza) sa emuleze calitatile de lider. Si e nevoie de progres continuu, sustinut de ambitie personala, pregatire buna (d-aia sunt importanti Antrenorii pt jucatorii in formare) si niste sansa. Problema la noi (si la alti estici) e ca nu exista planuri coerente pt tranzitia la performanta adevarata, la nivel de seniori. Coman a fost lasat de izbeliste, sa aiba vedetisme balcanice in cap si nici o noima de pregatire tactica. Driblinguri, suturi si cam atat. I Radu a fost si mai rau, rezerva fara interes din partea clubului, nici macar vedetisme nu are. Hagi jr la fel, dar tata reghe are loz, asa ca l-a luat inapoi si a primit sansa de fi pe teren indiferent de realizari. Puscas, Nedelcu, etc, la fel. Toti au urmat unul din 2 trasee: a. vedeta direct sub presiune; b. rezerva anonima. In mod normal aveau nevoie de alt traseu, unul bazat pe dezvoltare tactica, fizica si de psihica. Tot aduc in discutie un Boloni, tocmai pt ca e unul din putinii antrenori care inteleg ce sa ceara de la un jucator si ce sa-i ofere. Oare cum ar fi evoluat cariera lui Coman sau Tavi cu Boloni antrenor?

  9. Gosu

    Au plâns după egalul ‘nemeritat’ cu Elveția și care susțin cu tărie ca nu au mai văzut asa ceva. Pe 10 oct 1998 România câștiga la Porto un meci cu naționala lusitana primar un gol nesperat marcat de Dorinel. De ce nesperat fiindcă portughezii ne-au bombardat în ultimul hal. Nu găsesc nicăieri statistica meciului dar sigur veți găsi rezumat sau chiar meciul complet pe undeva. Pana aici nimic special, s-a scris ici colo o știre dar a fost cu precădere ignorata, mai ales ca basinosul a jucat în acel meci și chiar din postura de căpitan.
    Despre portughezi pot fi ușor înșiruite staruri : Figo, Rui Costa , Joao Pinto, Fernando Couto, Paulo Bento, Nuno Gomes ori Sergio Conceicao. Nume care ar da fiori și acum, doar ca…la data disputării acelui meci de calificare Euro 2000 , Portugalia nu mai jucase la un mondial de 16 ani, iar la euro abia revenise cu o ediție anterioara în Anglia ’96. Pe scurt dacă în meciul direct ar fi existat o favorita acea nu putea fi decât România.

    1. FortuneTeller_revived

      De adaugat ipocrizia tuturor celor legati de fotbal in Romania, direct sau indirect. Ani de zile Dan Petrescu a oferit acelasi “plan” de joc, autobaza + tare in fata si la noroc, iar asta a fost catalogata drept inteligenta tactica, pragmatism, etc. Acum insa toti sunt oripilati, de parca n-au vazut aceeasi tactica la meciurile CFR-ului cu cehii. Si sa lamurim lucrurile: as zice ca au dreptate cei care critica vehement calitatea jocului facut de echipa Romaniei, in felul asta la plesneala iti iese cam o data la 100 meciuri. Insa critica trebuia sa lase deoparte chestiile gen niciodata asa rau, mai ales ca se intampla cam des la noi.

  10. E.K.88

    Despre naționala U21 din 2019 se vede clar că nu a confirmat nici unul dintre jucători având în vedere faptul că nici unul nu e mai sus de Serie B din Italia.

    https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/romania-u21-mihai-stoica-basarab-panduru-702053.html

    MM cu Panduru au încercat să analizeze cu ceva indulgență, dar oricât am încerca să găsim elemente pozitive (de genul Man a fost cel mai scump transfer din România sau Manea e titlular la CFR…), eu nu prea văd. Ideea e că este bine să ai la un moment dat un grup bun de U21, dar contează și cum sunt parcurse următoarele etape, care din motive binecunoscute nouă, au fost parcurse prost…

    Cât despre meciul naționalei cu Elveția, cea mai echilibrată atitudine, a avut-o tocmai antipaticul Șumudică. A semnalat din start tactica proastă aleasă de Edy la startul partidei, adică degeaba bagi 5 fundași, dacă nu ai oameni care să anihileze jocul adversarilor de la mijlocul terenului.

    https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/elvetia-romania-marius-sumudica-a-intrat-in-direct-la-tv-si-a-criticat-strategia-lui-edi-iordanescu-abordare-total-gresita-701687.html

    Apoi s-a văzut, Hagi Jr. (titularizat la insistențele ”regelui” Hagi în cârdășie cu vopsitul Popescu) și cu Stanciu sunt catastrofali pe faza defensivă, iar titularizarea lui Screciu, pe care nu îl recomandă nimic la echipa națională, a fost o glumă proastă. Iar cei trei fundași centrali se cam călcau pe bătături, nu au înțeles ce au avut de făcut, și doar faptul că elvețienii și-au bătut joc de ocazii a făcut ca scorul să fie doar 2-0 pentru ei.
    Schimbarea în bine s-a produs în momentul în care a fost scos Hagi Jr. și Coman (a avut o evoluție ștearsă, dar nici nu a prea ajuns mingea pe la el) și au fost introduși Moruțan și Mihăilă, care cu un pic de noroc și inspirație au creat ambele goluri.
    Șumudică, spre deosebire de Popescu, după meci nu s-a pus să distrugă naționala și să îl jignească pe Edi, având în vedere rezultatul pozitiv a apreciat mutările inspirate ale lui Edi.

    https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/elvetia-romania-preliminarii-euro-2024-marius-sumudica-edi-iordanescu-701735.html

    Până la urmă ce era de făcut? Elveția e o echipă net superioară României și oricât de prost ar fi pregătit Edi meciul din punct de vedere tactic, măcar a fost inspirat la schimbări.Trebuie să fii bolnav mintal să îți închipui că cu naționala actuală poți încerca altceva decât un joc defensiv cu echipele mult mai bune, dar ideea e că și jocul ăla trebuie să îl faci bine. Apoi da, așa-zisa generație de aur, în cel mai mare meci el ei, cel cu Argentina din 1994 a a avut o posesie de doar 38%…

    1. FortuneTeller_revived

      Joc defensiv e una, dar sa bagi toti fundasii centrali disponibili si sa nu stie ce cauta pe teren, e alta. In plus, nu cred ca Elvetia e atat de fantastica, joaca tot cartea defensiva cand joaca cu cei cu adevarat buni, si cam o scalda cu cei mai slabi.

  11. Gosu

    Diferenta e ca Elvetia are o cursivitate extraordinara in ceea ce priveste turneele finale. De 14 ani nu doar ca se califica la toate turneele finale dar trec si de grupe. E o performanta pe care nu o prea mai reusesc olandezii , altadata o forta continentala. Noi ne laudam in Romania fix cu un deceniu 90-00, deceniu in care am ratat Euro 92 si am fost lamentabili la Euro 96.
    Departe gandul de a putea lauda jocul tricolorilor, dar de punctat totusi ca nu s-a jucat cu niste neica nimeni si ca ipocrizia provoaca greata. Nefiind nici prima si nici ultima data cand vom avea probleme , ba chiar daca tot am scris de acel meci din ’98, cum de am uitat de Olanda pe o Arena Nationala plina si o umilinta si mai plina. Suntem mici si mai mult am fost mici mereu, chiar si atunci cand ne minteam ca sunem mari.

  12. E.K.88

    Păi dacă vorbești de Steaua, vrând nevrând ajungi și la echipa națională, Steaua fiind mai mereu principalul furnizor de jucători, fie direct, fie prin jucători care au plecat de la Steaua la echipele din străinătate. Nici acum nu stăm rău la capitolul ăsta. Apoi mai e ceva timp până începe noul sezon, iar problemele le cunoaștem deja…

  13. FortuneTeller_revived

    FCSteauaB e in pauza competitionala, iar cativa dintre jucatorii lor sunt implicati la echipe nationale. Deci vorbim in acest context.

    Iar despre U21, mai exact Marica si aia de la Farul. Cica Mazilu ar fi cel mai bun (!?), si de ce nu au jucat Borza si Mazilu cu Ucraina. Pai mai Marica, n-au jucat pt ca au fost varza cu Spania, pana si Sandoi a vazut asta. D-aia. Numai faptul ca presarii sunt prietenii reghelui face ca Borza si Mazilu sa fie protejati de critici.

  14. FortuneTeller_revived

    Gica Craioveanu: „Eram cândva pe locul trei în lume, după extraordinarul Mondial din 1994. Și în 1998 ne-am descurcat destul de bine, deși Croația ne-a eliminat. La acea vreme, aveam cel puțin 15 sau 20 de jucători de top, dar încet, încet fotbalul românesc a dispărut”, a declarat Craioveanu.

    Regretă și e supărat în același timp: „De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că mulți patroni de club vor să vândă peste noapte. Apare un talent și patronii cer 20 de milioane chiar dacă n-a debutat la națională și nici n-a jucat în Europa. Iar jucătorii se duc în Arabia, în Azerbaidjan, ligi modeste, foarte slabe, mult sub România”. Dă vina și pe tineri: „Se gândesc la tatuaje, la mașini de lux…”.

    https://www.gsp.ro/international/campionate/gica-craioveanu-interviu-marca-liga-1-702397.html

Lasă un răspuns