Comunicat FRF: Partida FC Voluntari – FCSB din Cupa României nu se va disputa joi

de | octombrie 26, 2021

Comunicat FRF, 25/10/2021

„Federația Română de Fotbal anunță că partida FC Voluntari – FCSB din optimile de finală ale Cupei României nu se va desfășura.

Meciul, programat initițial miercuri, 27 octombrie, nu va mai avea loc, după ce clubul oaspete a înștiințat Departamentul de Competiții al Federației Române de Fotbal că se află în imposibilitatea de a putea disputa acest joc, având în vedere “Principiile de Desfășurare a Competițiilor pentru sezonul 2021-2022”, aprobate de FRF prin decizie de Comitet de Urgență în data de 27.07.2021.

Cazul urmează a fi judecat la Comisia de Disciplină.”, a scris FRF pe site-ul oficial frf.ro

⚽️???Cel mai probabil, FC Steaua va fi eliminată din Cupa României prin forfait.

Din cauza problemelor de lot – jucători accidentați sau infectați cu COVID-, FC Steaua a informat FRF că nu va putea disputa „optimea” cu FC Voluntari din Cupa României. Astfel, cel mai probabil, roș-albaștrii vor pierde meciul prin neprezentare și vor părăsi competiția fără luptă!

⚠️Neprezentarea echipei FC Steaua nu este din dispreț față de competiție, ci pentru un caz de forță majoră

Asta e! Pandemia de Covid-19 aproape că a îngenuncheat întreaga planetă, mai ales România în ultimul timp.

Multă sănatate echipei și FORZA STEAUA!❤?

X Ray

11 comentarii la „Comunicat FRF: Partida FC Voluntari – FCSB din Cupa României nu se va disputa joi

  1. vasglo

    Iesind din Cupa, fara sa jucam, si recuperandu-ne jucatorii si antrenorul dupa teribile incercari, sper sa intram si noi in Yang, iar altii, care au iesit din Cupa, din primul tur, jucand pe teren, si care acum fac figuratie in Evropa, sa intre in Yin!!… Ca asa-i in viata, alb si negru, plus si minus, etc.. 🙂

    4
    2
  2. FortuneTeller_revived

    LPF, drept la replică pentru Gică Popescu (adica cum s-a umplut Gica Puscariescu de cacao):

    Având în vedere declarațiile făcute în ultimele zile de dl. Gheorghe Popescu, Președintele clubului FCV Farul Constanța, referitoare la decizia LPF de a reprograma jocul dintre FCV Farul Constanța și FCSB din etapa a XIII-a, facem următoarele precizări:

    1. Dl. Gheorghe Popescu a repetat în mai multe rânduri, pe parcursul ultimelor zile, că FCV Farul Constanța s-a aflat în sezonul trecut, înaintea meciului cu CSM Politehnica Iași, într-o situație identică cu cea în care s-a găsit acum FCSB, având mai mulți jucători accidentați sau infectați cu Covid-19, dar că LPF, în ciuda existenței unor motive identice de amânare, a refuzat cererea formulată de clubul constănțean.

    2. Situația invocată de dl. Popescu nu este asemănătoare și, nicidecum, identică cu cea în care LPF a fost nevoit, din păcate, să decidă reprogramarea partidei dintre FCV Farul Constanța și FCSB. Considerăm că dl. Popescu se află fie într-o eroare gravă, fie este dezinformat în ceea ce privește pretinsa situație ”asemănătoare sau chiar identică” invocată în cadrul aparițiilor sale publice. Pentru informarea justă, completă și transparentă a publicului, vă prezentăm mai jos faptele legate de cererea de amânare a jocului dintre CSM Politehnica Iași și FCV Farul Constanța:

    a. Prin adresa nr. 1568 din 17 octombrie 2020, FCV Farul Constanța a solicitat reprogramarea partidei dintre CSM Politehnica Iași și FCV Farul Constanța (fostă Fotbal Club Viitorul) invocând că ”mai mulți jucători ai echipei noastre sunt indisponibili datorită infectării cu Covid 19, datorită accidentărilor grave suferite și altor probleme medicale”.

    b. Reprezentanții Departamentului Competiții al LPF au preluat de îndată solicitarea formulată de clubul constănțean, dar la simpla verificare a Listelor A și B ale clubului au constatat că FCV Farul Constanța avea înscriși pe Lista A un număr de 24 de jucători, iar pe Lista B un număr de 28 de jucători. Față de această situație, a reieșit că în lipsa jucătorilor indicați ca indisponibili pentru motive multiple, clubul continua să dispună de un număr suficient de jucători în lot pentru a îndeplini cerințele din Principiile de desfășurare a competițiilor, aprobate prin hotărârea nr. 28 a Comitetului Executiv al FRF din data de 21 august 2020. În acest sens, clubul îndeplinea cerința de a înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar).

    Pentru aceste motive LPF a apreciat că nu sunt întrunite condițiile regulamentare pentru amânarea partidei dintre CSM Politehnica Iași și FCV Farul Constanța. Mai mult decât atât, cu ocazia disputării acestui joc unii dintre jucătorii indicați ca indisponibili din cauza accidentărilor au putut evolua în acel meci, revenindu-și aproape în mod spectaculos.

    3. Pentru ca publicul să poată compara cu ușurință cele două situații, subliniem încă o dată nicidecum identice sau asemănătoare, reiterăm situația de fapt privind amânarea jocului dintre FCV Farul Constanța și FCSB:

    a. La data de 20 octombrie 2021, reprezentanții Departamentului Competiții al LPF au analizat documentele puse la dispoziție de FCSB (documente medicale, testări Covid-19), precum și listele de jucători existente în evidențele LPF. b. În urma acestei analize s-a constatat că FCSB dispune pentru partida cu FCV Farul Constanța de un lot format dintr-un număr de doar 12 jucători, nefiind îndeplinite condițiile stabilite de Principiile de desfășurare a competițiilor aprobate de FRF. Astfel, dintr-un număr total de 22 de jucători înscriși pe Lista A, doar 8 jucători mai erau valizi, și dintr-un număr total de 6 jucători înscriși pe Lista B, doar 4 jucători mai era disponibili pentru joc. Pentru aceste motive, LPF a apreciat că sunt întrunite condițiile regulamentare pentru amânarea partidei dintre FCV Farul Constanța și FCSB, clubul bucureștean neîndeplinind cerința de a înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (dintre care cel puțin un portar).

    4. La o analiză rapidă a celor două situații prezentate mai sus, puteți constanta cu ușurință că acestea nu pot fi considerate asemănătoare și, nicidecum, identice. Mai mult decât atât, față de opiniile exprimate în presă în urma declarațiilor făcute de dl. Gheorghe Popescu, mai trebuie făcute câteva precizări:

    a. Legislația în domeniu aplicabilă la acest moment a fost modificată prin Ordine comune emise de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, conținând alte prevederi față de momentul disputării jocului dintre CSM Politehnica Iași și FCV Farul Constanța.

    Ne referim aici, în special, la prevederile care stabileau că un jucător putea evolua într-un meci dacă la câteva zile de la infectare prezenta două teste negative. Aceste prevederi nu mai sunt în vigoare la acest moment, orice jucător testat pozitiv cu Covid 19 având obligația de a sta în izolare pentru o perioadă de 14 zile.

    b. În ceea ce privește completarea Listei A de către FCSB, aceasta se putea face doar în condițiile prevăzute la art. 19bis pct. 5 din ROAF: ”După terminarea perioadei de transfer, lista A va putea fi modificată prin completare/înlocuire numai cu jucători care au fost legitimați la club după această dată, în baza excepțiilor regulamentare (jucători ale căror contracte au încetat în timpul perioadei de transfer sau ale căror cereri de încetare a raporturilor contractuale au fost soluționate prin hotărâri executorii după terminarea perioadei de transfer).”. Or, nu ar fi rezonabil să pretindem niciunui club afiliat la LPF să contracteze anumiți jucători doar pentru disputarea unui singur joc, urmând ca după acest moment aceștia să nu mai evolueze pentru club, dar să fie plătiți mai departe conform contractului.

    Totodată, nu există dispoziții regulamentare care să oblige clubul FCSB să înscrie în Lista A în mod obligatoriu 25 de jucători sau să completeze Lista B, în situația în care clubul nu poate respecta cerințele prevăzute în Principiile de desfășurare a competițiilor aprobate de FRF. Mai mult decât atât, dorim să reamintim că potrivit art. 19bis pct. 3 din ROAF: ”La jocurile oficiale din Campionatul Național ”Liga I„ vor putea fi înscriși în raportul de arbitraj numai jucători aflați în listele A și B. Participarea la aceste meciuri a unui jucător ce nu este înregistrat în Lista A sau în lista B se sancționează cu pierderea jocului prin forfait.”.

    5. În ceea ce privește afirmațiile repetate ale domnului Popescu potrivit cărora nu există dispoziții regulamentare care să susțină decizia adoptată de LPF, trebuie menționat că regulamentele sportive conțin prevederi clare cu privire la situațiile de acest gen, și anume: a. Prevederile art. 12.1 din ROAF: ”Forurile organizatoare, prin Departamentul Competiții, au dreptul de a schimba, în cazuri excepționale, stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului” b. Principiile de desfășurare a competițiilor – sezon 2021/22, aprobate prin Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF din 27 iulie 2020 și validate prin Hotărârea nr. 28 a Comitetului Executiv al FRF din data de 21 august 2020:

    ”În situația în care unul sau mai mulți jucatori sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfașura conform programarii inițiale daca sunt îndeplinite urmatoarele condiții: Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucatori (din care cel puțin un portar). Pentru evitarea oricarui dubiu, obligația cluburilor de a utiliza anumite categorii de jucatori pe durata desfașurarii jocurilor, precum și de a înscrie în raportul de arbitraj un anumit numar de jucatori formați la nivel național și/sau de club ramîn valabile.

    Prezinta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul ca echipa respectiva poate disputa jocul conform programarii forului organizator, daca legislația în vigoare impune un astfel de document din partea DSP. În situația în care clubul în cauza nu poate îndeplini oricare dintre condițiile de mai sus, jocul nu se va mai disputa, urmând ca forul organizator sa amâne jocul și sa aplice procedura detaliata mai jos. …”

    6. În final, chiar dacă reprezintă doar un argument de ordin moral, considerăm că orice club din Liga I trebuie să își dorească ca adversarul său să poată alinia la start cel mai bun unsprezece, deoarece doar conservând principiile imprevizibilității rezultatului și al echilibrului concurențial putem păstra intactă atractivitatea produsului pentru care deținătorul de drepturi TV plătește nu mai puțin de 28 de milioane de euro + TVA în fiecare sezon.

    6
    1
  3. FortuneTeller_revived

    … si reactia unui batranel, cica specialist in fotbal, Ioanitoaia. Probabil ca si-a uitat ochelarii pe la buda, n-a putut citi informatiile de la LPF.

    Hotărârea Ligii Profesioniste de a amâna meciul Farul-FCSB din 24 octombrie în 4 noiembrie, pe considerentul că formația bucureșteană n-are 13 jucători disponibili, provoacă alte și alte controverse. Președintele clubului dobrogean, Gică Popescu, continuă să se întrebe la ce articol din ROAF a apelat LPF când a luat decizia cu pricina? Nu-i răspunde nimeni, deși întrebarea e legitimă, logică.

    La fel și mirarea fostului căpitan al Barcelonei că, nedispunând de cei 13, numărul minim stipulat în Regulament, FCSB a pierdut la „masa verde”, 0-3, „optimea” de Cupă cu Voluntari, ce trebuia jucată pe 27 octombrie, dar nu și partida de campionat cu Farul! A ieșit din competiția KO întrucât în Cupă nu se admit amânări. În L1 însă, iată, da.

    3
    1
    1. calinel

      In toate echipele din Liga 1 exista cazuri de covid, dar doar FCSB le raporteaza corect. Din acest motiv LPF nu doreste ca inaintea fiecarui meci sa fie testati fotbalistii: aminarea prea multor meciuri ar scadea atractivitatea competitiei si scadearea veniturilor de la televiziuni
      Mai mult, cred ca doar FCSB testeaza constant jucatorii. Alte echipe baga in teren jucatori cu temperatura ridicata si dureri in piept.
      In cazul dat, Gigi are cea mai corecta pozitie: vrei sa te vaccinezi, vaccineaza-te, nu vrei nu te vaccina, iar inainte de meci jucatorii vor fi testati ca sa nu intre in teren bolnavi si sa iti puna sanatatea in pericol sau sa ii infecteze pe altii.

    1. FortuneTeller_revived

      Pai decalarea, chiar si de o zi, e tot amanare. Dar daca regulamentul Cupei nu permite, asta e. Mai jalnic e sa vezi figurile triste ale Popestilor si Petrestilor pt ca LPF a aplicat regulamentul ca la carte, si nu le-a facut o favoare marinatilor si cufuristilor. In schinb e de ultima speta atitudinea vadit partinitoare a mazetarilor lipsiti de demnitate si deontologie profesionala, acestia trebuiau sa se informeze si sa informeze corect, pe baza precizarilor de la LPF. Bineinteles, ca de multe alte ori, ei invart maslina si fac pe niznaiu.

      2
      1
  4. bucur

    Bine ar fi sa citeasca si JUDECATORUL LUI TALAPAN….ultima declaratie a „Eroului de la Sevilla” ! Și am toata admiratia pentru pentru cel mai important STELIST ! Fara EL Steaua nu ar fi cucerit trofeul european suprem. Da, CSA a obtinut in mod NEDREPT de la FALSUL JUDECATOR(Livia Stanciu) ceea ce a solicitat cersetorul Talpan de la niste magistrati habarnisti sau rau intentionati. Toata suflarea fotbalistica cunoaste adevarul, in frunte cu „Eroul de la Sevilla”, adica Dukadam.: STEAUA BUCURESTI ESTE CEA DIN LIGA I din 1947 ! El este adevaratul EROU si ESTE CEL MAI INDREPTATIT dintre toti judecatorii din Romania ca CSA Steaua este un club cu multe ramuri sportive si ca echipa aceasta din liga aIIa este nou-înființata(amatoare) și nicidecum continuatoarea formației care, în 1986, cucerea Cupa Campionilor Europeni. Mai clar de asa ce sa mai spunem ??? https://www.fanatik.ro/helmut-duckadam-s-a-saturat-de-razboiul-fcsb-csa-si-spune-lucrurilor-pe-nume-19788056

Lasă un răspuns