[Update video] Steaua – CFR Cluj 1-2! O echipă fleșcăită și o înfrângere după 68 de ani

de | septembrie 22, 2016

Fără a lua în calcul vreo 2 penaltiuri neacordate (’53, ’90+5) și o bară, Steaua nu prea putea sparge reduta CFR-ului cu un mijloc inert la creație, aripi “frânte”, o motoretă fără ghidon și cu cel mai slab vârf de atac din toată istoria ei .

Reghecampf a trimis în teren o echipă obosită, cu acțiuni în slow motion și nenumărate pase greșite, fără soluții de finalizare pentru că în fața porții  avea o glumă de atacant. Golubovic trebuie scos din lot și trimis în Liga a 3-a. În locul lui să fie folosiți Man, Tudorie sau aduși tineri de la echipa a doua. Măcar așa câștigă ceva până în iarnă. Niciodată nu am fost pornit pe vreun jucător al Stelei, dar până la bosniac niciunul nu a fost chiar zero barat la toate capitolele. Și asta de când a început sezonul, nu doar în acest meci.

Accidentarea lui Aganovic și forțarea cu Momcilovic, clar nerefăcut, a costat-o Steaua primirea golului doi, acțiunea fiind inițiată de pe flancul stâng. Surprinzător, Enache a fost sigurul care s-a zbătut cu vână în ofensivă. La primul gol Toșca a greșit marcajul la Bud, dar în defensivă Enache a rămas tot “pământ de flori”.

CFR-ul a părut că a jucat mai bine, mai în viteză, și pe alocuri așa a fost, pentru că Steaua le-a oferit spații generoase, pe când roș-albaștrii se strofocau neputincioși să treacă cu viteza întâi printr-o pădure de picioare, pentru că nu aeriseau jocul. Când schimbau direcția spre zone mai libere, de cele mai multe ori mingea ajungea la adversar, fie destinatarul o umplea de atingeri până îl incojurau clujenii și îl deposedau. Tranziția negativă a Stelei a fost ca scurgerea mierii printr-o pâlnie, în timp ce clujenii aduceau cvasi-instant 4-5 jucători la contraatac pe bulevardele lăsate de steliști.

Starea de moleșeală din picioarele steliștilor, nu doar din gâdire, a fost evidentă și în duelurile unu la unu, pierdute sistematic. Piesele “grele”, ca Boldrin și De Amorin, au fost mâini moarte, lipsite și de sânge-n vene și de cerebel. Popa, deși s-a zbătut mult și cu vână, a fost în criză totală de clarviziune și precizie până și la pasele simple. Tănase, în loc să fie “argintul viu” al ofensivei, era mereu setat pe slow motion, fără pic de explozie și imaginație în el. Nu mai spun de pasele greșite și driblingurile absente la purtătorul numărului 10.

De la Moke nu am avut așteptări, dar a jucat decent, ca un mijlocaș într-o echipă de pluton. În prima repriză, pe tranziție negativă, și el și Boldrin au lăsat de izbeliște fundașii centrali, astfel că pe mingea a doua clujenii așteptau nestingheriți la marginea careului. În repriza a doua s-a mai corectat ceva prin introducerea lui Bourceanu, însă sub presiunea scorului (1-1) Steaua s-a aruncat în atac cu câte 7-8 jucători și acele spații din defensivă nu au dispărut. Așa a venit și golul doi, pe un contratac în defensiva rarefiată a Stelei. În avancronică am scris că această CFR -“Phoenix” si-a completat lotul miraculos și are o forță apreciabilă pe contraatac. Aseară a confirmat-o de multe ori.

Deși clujenii au venit motivați de parcă disputau o finală, Steaua a controlat partida și majoritatea timpului a stat cu liniile în terenul advers.  Însă, forța, viteza, construcția și finalizarea roș-albaștrilor au fost mult sub pretențiile celor 4 milioane de euro investite în jucători. Pasele greșite și lentoarea în tranziția negativă au dat posibilitatea unor contraatacuri periculoase, două fiind fructificate de Bud în minutele 12 și 68.

În ultimul sfert de oră Steaua a avut și un om în plus, prin eliminarea lui Tiago Lopez (’76), însă reduta CFR-istă a rezistat cu brio și lidera Ligii 1 nu a reușit egalarea. Și pe final, minutul 89, Steaua putea obține măcar un punct, dacă Nascimento nu scotea de pe linia porții mingea trimisă de Enache cu capul.

În min 90+5, Nouvier l-a secerat pe Enache în careu, după ce în minutul 53, Tiago Lopes l-a imbrâncit pe Florin Tănase  trântindu-l în careul de 6 m, când decarul  era în poziția de a relua în poartă centrarea foarte bună a lui Enache. La ambele faze steliștii au reclamat penalty, dar centralul Pavel Cristian Balaj a refuzat. În opinia mea au fost,  plus unul la Golubovic, tot în repriza a doua, fault admis și de  comentatori, însă decizia arbitrului a fost surprinzătoare, fault în atac. Dar Steaua nu a pierdut aseară din cauza asta, ci pe mâna ei “moartă”.

De echipa asta fleșcăită este responsabil numai Reghecampf. După turul de forță Ankara -Timișoara în 3 zile, nu trebuia să-i bage a doua zi în paranghelii bahice de ziua lui, de la ora 15 până după ora 24, ci la un program de refacere după efort. “Aveți liber să beți, aveți liber să mâncați, să dansați și să vă distrați.”, i-a indemnat Reghecampf, luni, 19 septembrie.

Meci, zbor, chef în avion, a doua zi din nou chef în cârciumă, peste 9 ore. Ce au mai făcut acasă după dezmăț, cu alcoolul în sânge și stătuți, nu e greu de ghicit. I-a prins dimineața… Reghe știa foarte bine că peste 2 zile are alt meci cu o echipă tare și mai odihnită. Ok, era ziua lui, dar putea să le dea o cină, nu o paranghelie faraonică de la prânz până după miezul nopții.

Înfrângerea asta este răspunsul fotbalului la o aroganță.

Tot aseară am văzut repriza a 2-a din ASA-Astra (0-2). În minutul 90, la scorul de 0-1, ASA Tg. Mureș a avut o ocazie URIAȘĂ  să egaleze, dar doi mureșeni nu au fost în stare să introducă mingea în poarta goală.  Ciolacu şi Zicu au ratat incredibil, singuri în careul mic. Câteva secunde mai târziu, pe un contraatac, Astra avea să facă 2-0.  Filmul l-am revăzut și pe Arena Natională. Minutul 2 bară Enache, minutul 4 Golubovici ratează singur cu portarul și peste câteva minute Steaua ia gol pe contraatac. În minutul 58 ratează Popa, ca peste 5 minute Bud să facă 1-2… Da, știu, fotbalul se joacă pe goluri și bulanul e cu cei puternici!

Steaua a fost la și ceasul premierelor în Liga 1:

  • A fost prima înfrângere pe teren propriu în fața CFR-ului, după 58 de ani (7 noiembrie 1948, când clujenii au învins cu un categoric 4-1). Ce nu au reușit campionii, au reușit insolvenții.
  • A fost prima înfrângere acasă din anul 2016.
  • A fost prima înfrângere din acest sezon.

Steaua Vs CFR Cluj 1-2 Rezumat

https://youtu.be/HVC8lIU-c7g

Steaua Vs CFR Cluj 1-2 – Meci Intreg -22.09.2016

https://youtu.be/ezdGjHKmzXc

Declaratii Gabi Enache dupa Steaua 1- 2 CFR Cluj

https://youtu.be/rMOW5gXMOzo

Steaua – CFR Cluj 1-2 (Florin Tănase ’20/ Bud ’12, Bud ’63),  aproximativ 3000 de spectatori pe Arena Națională.

Echipele de start:

  • Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Aganovici (Momcilovici ’20) – Moke, Boldrin (Jakolis ’54) – Ad. Popa, Fl. Tănase, De Amorim (Bourceanu ’46) – Golubovici
    Rezerve: Stăncioiu, Tudorie, Momcilovici, Jakolis, Achim, Ov. Popescu, Bourceanu
    Antrenor: Laurențiu Reghecampf
  • CFR Cluj: Mincă – T.Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Rus, Nascimento – Sorsa (Tânc ’88), Ruiz (Ene ’74), Nouvier – Bud (Omrani ’70). Tiago Lopes a fost eliminat în minutul 77.
    Rezerve: Marc, Omrani, Ene, Pintea, Chiriță, Tânc, Neagu
    Antrenor: Vasile Miriuță

Asta este! În viața unei echipe sunt și înfrângerile. Împortant este ca ele să fie doar un duș rece și în următorul meci să aibă altă față. Vom vedea duminică la Voluntari ce a fost în seara asta cu CFR.

Forza Steaua!

X Ray


Avancronica Steaua – CFR Cluj

FC Steaua Bucuresti o întâlnește pe CFR Cluj, joi, 21 septembrie, la ora 12:00, pe Național Arena, într-o partidă contând pentru etapa a noua a Ligii 1.

Cândva rivale la titlu, insolvența și angajamentele de plată neonorate ale clujenilor au ținut CFR-ul departe de play off și podium, datorită depunctărilor sistematice suferite în ultimele ediții de campionat. Și în acest sezon echipa din Gruia a pornit cu un handicap de – 6 puncte și ocupă abia locul 11, deși a câștigat “pe teren” 13 puncte, cu un golaveraj 15-6 (mai bun decât al Stelei, 11-3), care în condiții normale plasau CFR-ul pe locul 5 după 8 etape.

Cele mai de succes echipe din Liga 1  în ultimul deceniu, cu câte trei titluri fiecare, se vor duela în derby-ul etapei a 9-a. Steaua şi CFR Cluj s-au mai întâlnit de 42 de ori în campionat, de 19 ori s-au impus roș-albaștrii, de 10 ori clujenii vișinii, iar 13 jocuri s-au încheiat la egalitate.

Palmares cu Steaua gazdă: 21 jocuri – 12 victorii Steaua – 7 remize – două victorii CFR. Câteva repere în timp evidențiate de lpf.ro:

  • Prima confruntare a avut loc pe 16 noiembrie 1947, ASA – Ferar 0-1 (în iarnă Ferar şi CFR au fuzionat şi au continuat sezonul, preluând astfel şi rezultatele din tur), marcator Anton Ferenczi Fernbach, jucător care pe 18 decembrie 1949 va înscrie golul victoriei “roş-albaştrilor” în finala Cupei României cu U Cluj (scor 2-1), finală în urma căreia bucureştenii au câştigat primul trofeu din istoria lor.
  • Întâia victorie a Stelei contra feroviarilor a fost obţinută abia în al cincelea joc, pe 31 august 1969, CFR – Steaua 1-3, goluri Gheorghe Tătaru II şi Florea Voinea dublă, respectiv Vasile Stîncel.
  • Cel mai clar succes din contul CFR-ului a fost izbutit pe 9 decembrie 1970, 5-0 pe teren propriu (antrenori Eugen Iordache / Ştefan Kovacs).
  • În returul ediţiei 1070-1971, Steaua s-a răzbunat cu un 6-0, scor rămas şi astăzi drept cea mai mare diferenţă înregistrată într-o partidă directă disputată în campionat (trei din cele șase goluri au fost marcate de Anghel Iordănescu).
  • Doar două partde din cele 42 s-au terminat fără gol, ambele la Cluj, ultima dată pe 28 aprilie 2013.
  • Cea mai recentă confruntare a avut loc pe 1 noiembrie 2015, CFR – FC Steaua 2-0 (Bruno, Alexandru Păun), rezultat care a oprit o serie de 20 de meciuri consecutive fără victorie pentru clujeni în disputele cu “roş-albaştrii”.
  • Ardelenii nu au mai câştigat pe terenul bucureştenilor din 7 noiembrie 1948, când au învins cu un categoric 4-1 (Mercea / Silviu Avram – triplă, Ion Candrea).
  • Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Steaua – 25 ani şi o lună; CFR Cluj – 26 ani şi 4 luni.

Roș-albaștrii sunt neînvinși în România, fiind opriți de la victorie doar de Iași și Dinamo, ambele meciuri terminându-se la egalitate. CFR vine după un succes categoric pe teren propriu, 5-0 cu Voluntari, însă n-a mai câștigat pe teren străin din martie, 2-0 cu Poli Iași.

Defensiva Stelei a primit numai 3 goluri în primele opt runde și are patru victorii cu 1-0! Ultimele 5 dueluri directe dintre cele două formații au fost și ele foarte echilibrate, nici unul nu s-a terminat cu mai mult de două goluri. Și acest meci ar trebui să fie destul de disputat, mai ales că ambele formații și-au vândut recent câte 3 jucători de valoare, dar înlocuitorii sunt dornici să confirme.

În locul lor au venit  în septembrie Tomislav Šorša (aripă dreapta, 27 ani),  Billel Omrani (atacant central-aripa, 23 ani), Dan Roman (atacant central, 30 ani),  și în 20-31 august Laurentiu Rus (fundaș dreapta, 31 ani), Alexandru Chirita (mijlocaș central ofensiv, 20 ani).  Asta în condițiile in care clujenii mai aveau în lot încă 4 atacanți centrali: Alexandru Paun, Sergiu Negrut, Cristian Bud și László Hodgyai.

Am văzut “noul” CFR-ul și am rămas impresionat de soluțiile de înlocuire găsite de conducerea din Gruia. Parcă fără niciun efort a scos “ca din joben” jucători foarte buni care s-au integrat instant în echipă și au martelat în ultima etapă cu 5-0 pe FCVoluntari. O forță ofensivă impresionantă!

La Steaua revine Momcilovic, dar lipsesc în continuare Pintilii și Filip care se află în recuperare după accidentări mai vechi. Ultimul pe listă absenților este Enache, afectat psihic. Cred că Reghecampf îl va ține în tribună până etapa viitoare de duminică.

Echipele probabile:

Va fi o partidă condimentată și de ambiții și orgolii stârnite din senin. Vasile Miriuţă şi Laurenţiu Reghecampf sînt cunoscuţi în lumea fotbalului ca doi buni prieteni.

  • Laurenţiu Reghecampf vs. Vasile Miriuţă: 3 jocuri – 3 victorii Reghecampf (2013-2014, FC Steaua – Ceahlăul 2-1 (meciul de debut în Liga 1 pentru Miriuţă; 2013-2014, Ceahlăul – FC Steaua 0-2; 2013-2014, CFR Cluj – FC Steaua 0-1.

Însă faptul că antrenorul roş-albaştrilor a afirmat că între Steaua şi restul echipelor din Liga 1 este o mare diferenţă l-a enervat teribil pe tehnciainul clujenilor.  „Este o diferență foarte mare între noi și celelalte echipe„, a spus Reghe după meciul de la Timișoara.

Replica lui Miriuţă nu s-a lăsat aşteptată şi a dorit să îi transmită un mesaj omologului său de la Steaua: „Nu ne este frică de nimeni în România. Am văzut declarațiile unora de la Steaua, că doar Steaua e în România și noi, ceilalți, sîntem vai de mama noastră„, a reacționat Miriuță.

Acest război al declaraţiilor dintre cei doi antrenori, venit chiar înaintea jocului dintre Steaua și CFR, își va pune amprenta pe atmosfera și încrâncenarea din teren. O partidă dificilă între două echipe tari care vor “la propriu” cele trei puncte puse în joc joi pe Arena Națională.

Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

25 de comentarii la „[Update video] Steaua – CFR Cluj 1-2! O echipă fleșcăită și o înfrângere după 68 de ani

  1. naiyba

    Ne putem distanta la 7 puncte de javre, sper sa nu ratam ocazia.
    Cred ca il va titulariza pe enache fundas dreapta, la mijloc bourceanu si boldrin, popa, tanase si de amorim in spatele varfului care sper eu ca va fi ales dintre man si tudorie, golubovic fiind mai slab si decat tade.
    Insa nu m-ar mira sa joace si cu Aganovic sau Moke langa bourceanu si sa-l puna pe tanase atacant.

    Trebuie sa castigam pt ca tre sa demoralizam javrele care mai nou scapa tot felul de prostii pe gura cum ca sunt vanati de arbitrii si nu ca au fost ingramaditi in propria jumatate pana si de viitorul.

    Forzza Steaua!

    1. xray Autor articol

      @naiyba.

      Da, are multe opțiuni, însă trebuie să îi iasă o echipă șnur cu cei pe care îi simte la antreament mai în vână pt mâine.
      Doar la vârf atac suntem praf în orice variantă. Praf rău.

      De fapt, din tot ce a adus în vara asta, numai Aganovici și Ov Popescu îmi plac cum joacă.
      Boldrin încă nu m-a cucerit. E cam sincopatic în joc și de la joc la joc.
      Jakolic e încă în “probe”, dar arată bine pe teren.

      Restul, De Amorim, Tănase, Moke, Achim… parcă au frâna trasă. Sunt fără zvâc în ei și par îngrijorător de limitați. De Amorim e “de amorțim”, Tănase cu aport în ofensivă mai mic decât a lui Iancu, iar Achim s-a stins ca un opaiț în ploaie. Fumegă numai când dă la oase. Moke e departe de ce îmi imaginam eu despre el din auzite. La mijloc Breeveld era Makélélé pe lângă el. Ca fundaș central, nu-mi dau seama încă. Poli nu e echipă de testare. Oricum pare sub Tamaș și Toșca. În fine, cel puțin asta e starea de până acum.

      Golubovic, pe lângă faptul că aleargă ca Stan și Bran (la stil), e printre cei mai slabi atacanți din Liga 1. Până și Poli Tim. avea doi care miroseau a atacanți și au creat pericol. Golubovic nimic, nici măcar cu desculții ăia. Sunt sigur că și în Liga a 2-a găsești cel puțin vreo 6-7 mult mai buni ca el.

      Chiar mă enervează când văd atacanți cu viteză, dribling, șut, lovitură cu capul, pase mișto… pe la echipe fără bani și în rahat financiar, iar la Steaua vârfurile par de cascadorii râsului numai puși unul lângă altul. Tudorie e un Golubovic mai tânăr și cu ceva mai mult lipici la gol sau faze de gol. Golubovic nici măcar atât.

      Din cauza asta pe contraatac suntem varză la viteză și nu speriem decât cu Popa. Fără el, la acțiuni în viteză am fi ca o echipă de pensionari.

      1. naiyba

        Eu am incredere in De Amorim, Boldrin si Tanase numai ca ei au nevoie de timp pt a inchega niste relatii de joc, de asemenea trebuie neaparat sa se puna la punct fizic, plus ca ei inca nu isi dau seama ce inseamna sa joci la Steaua, eu zic sa ai putintica rabdare cu ei.

        In atac suntem morti, ai dreptate, eu inca nu pot sa inteleg cum au gandit cei care l-au adus pe golubovic. Are cifre mai slabe decat Tade, Atentie!!! Ca tot adusesi vorba de atacanti din liga a2a, l-ai vazut pe munteanu de la pandurii?

        Achim e prea lent in miscari si joaca prea mult la alibi, face faulturi grosolane, un transfer foarte slab, oare nu s-au consultat si ei cu Hagi, ma-ndoiesc ca Hagi sa-l recomande ca bun de Steaua. Aganovic e bun ca poti sa-l plimbi pe tot terenul insa si el este un transfer slab.

        Moke nu arata rau insa nu prea stie sa stea in teren, vezi faza penalty-ului facut de Tamas, acolo Tamas plecase in dreapta sa acopere pressing-ul lui Aganovic, Bourceanu a fost prins sus si deci Moke era cel care trebuia sa-l acopere pe Tamas numai ca el se duce langa Tosca care deja il marca pe atacantul turcilor, si de aceea Tamas in disperare de cauza a bagat alunecarea respectiva. Mai trebuie lucrat tactic si fizic cu el spun eu, ce-mi place mie este ca el incearca mai mereu pasa inainte, printre. E o rezerva bunicica.

        Popica bag de zeama ca revine incet incet la vechiurile obiceiuri, pacat, pt ca la un moment dat o luase pe un drum bun. Sper sa fi fost doar o pasa proasta.

        Cu trecerea timpului necesar pt relatiile de joc si Pintilii, vom arata mult mai bine: nita – enache(jakolic), tamas, tosca, marko – pintilii, boldrin – popa(jakolic), tanase, de amorim – man.

  2. xray Autor articol

    FC Steaua a comunicat echipa pe pagina de fb.

    Laurențiu Reghecampf va miza pe următoarea formulă de echipă:
    Nita – Enache, Tamas, Alin Tosca (cpt), Aganovic – Moke, Boldrin – Adrian Popa, Fl. Tanase, De Amorim – Golubovic.

    Rezerve: Stancioiu – Tudorie, Momcilovic, Jakolis, Achim, Ovidiu Popescu, Bourceanu.

  3. joga-bonito

    Joc penibil. Era clar de la Timisoara ca ulciorul n-o sa mearga de prea multe ori la apa.

    Parca banii i-au furat mintile Ciobanului si a uitat sa cumpere un atacant de careu. Nu-mi vine sa cred ca atacam cu Golubovic.

  4. sikander

    plm in ritmu asta nu bati nici pa sepsi sf gh

    dau vina or antrenor pentru ca a stiut sa motiveze adversarii in timp ce pe-ai lui ok ridica in slavi ca sunt cu ani lumina paste restul; la omogenitatea echipei si la relatiile de joc nu a mai fost nevoie sa se lucreze

  5. mikegr

    Aparare vraiste chiar si pentru liga 1…Daca stii ca Momcilovic nu e pregatit sa joace.. de ce nu il pui pe Tosca fundas stanga? Golubovic e sub Tade..Boldrin nu poate sa joace in spatele varfului..De Amorim nu are fata de titular, ma gandeam ca a fost adus ca sa puna presiune pe Hamroun, dar ciobanul normal ca se gandea la altceva..
    Nu avem fundasi dreapta, fundasi centrali, o aripa stanga de calitate, iar la nr. 9.. vai de noi.. in schimb cred ca suntem unici in Europa cu 3 fundasi stanga, 3 aripe dreapta si vreo 8 mijlocasi centrali.

    Cu echipa asta facuta fara cap si cu gandul numai la profit va fi greu sa terminam pe primul loc dupa terminarea celor 26 de etape..
    In Europa League ne batem cu Zurrich pentru locul 3…sper sa facem 6-7 puncte in grupa pentru coeficient…

  6. naiyba

    Alte 2 ore pierdute din viata uitandu-ma la nimic. Villareal ne dau si ei 5 la cum jucam acum.
    Scandaluri cu CSA, cu suporteri, jucatori ce sunt impusi in primul 11, cred ca incet incet imi iau astea 2 ore si le petrec mai bine cu fi-miu.

      1. naiyba

        @vitto.
        Propaganda? Nu am exagerat si nu am facut nici o declaratie falsa, scandalul cu CSA este real ca si faptul ca galeriile si deci suporterii nu mai vin la meci.
        Jucatori impusi in primul 11? Moke si Golubovic.

  7. maou

    Reghe vad ca insista la nesfarsit cu Enache pe dreapta, iar am incasat un gol, chiar nu inteleg. N-are nici o treaba cu pozitia aia, nu stie sa se plaseze, nu stie sa atace mingea si greseste si pasele simple, dar sa contribuie in constructia stupid de elaborata a echipei in sistemul asta propus de antrenor.

    Nu inteleg de ce tot schimba jucatorii pe teren, suferim la omogenitate, daca-i mai si schimbi de la meci la meci n-o sa se sudeze nimic. Etapa a 9 a si noi n-avem un prim 11, nici macar un ax central ( ca sa-l citez pe Ilie D. ) n-avem, sunt 11 baieti care paseaza mingea aiurea, fara o idee concreta despre cum se ataca poarta adversa. Muncim mult, insa degeaba, putea sa mai tina meciul asta inca 90 de minute si pun pariu ca nu il castigam, poate egalam dintr-o deviere/penalty/faza fixa. E penibil!

    Schimbarile au fost aiurea, e scos Boldrin si introdus Bourceanu care are nevoie de 3 atingeri ca sa preia o minge, sa faca ce ? Sa-ti ajute constructia ? Cum ? Moke a avut o prima repriza decenta, insa merita schimbat la pauza cu Ov. Popescu, pustiul asta are tupeu si in general urca cu mingea la picior, exact ce aveam nevoie. In locul lui Aganovic a fost introdus Momvilovic care a revenea dupa o accidentare, n-avea ritm de joc, a parut ca un amator in multe faze. Dan Popescu a fost cumparat la misto ?

    Din nou 4-2-3-1, un sistem pe care toata lumea-l cunoaste. Nu avem jucatori pentru sistemul asta, avem o tranzitie FOARTE lenta, pe fiecare contraatac se vede clar ca lumina zilei. Ar trebui incercat 4-3-3, ne-ar ajuta atacul unde momentan aducem putini jucatori si e greu sa desfacem aparari, mai ales ca n-avem un lot omogen.

  8. saramago

    Steaua – CFR Cluj-Napoca 1-2 (1-1); prima infrangere interna din acest sezon a venit in urma unei prestatii dezamagitoare. Apararea a fost vulnerabila la fiecare accelerare clujeana, mijlocul a legat greu pasele, iar oamenii din fata au cheltuit multa energie si au produs putine actiuni periculoase.

    Nita 6 – fara vina la goluri, ba chiar a avut cateva interventii in situatii limita;
    Aganovic – accidentat in debut;
    Tamas 5 – nesigur fata de alte partide, a urcat in atac de multe ori, insa nu a intrat in combinatii utile cu colegii;
    Tasca 4 – din ce in ce mai slab, departe de pretentiile unui capitan;
    Momcilovic 4 – depasit de joc, n-a reusit nici interventii utile in defensiva, nici centrari decente atunci cand a urcat;
    Moke 4 – a jucat la nivelul … fotbalului inteles si vorbit de patron;
    Boldrin 5 – discret, de aceasta data;
    Popa 4 – in nota ultimelor partide, a irosit majoritatea baloanelor pe care le-a jucat;
    Tanase 5 – a dat gol, e drept, dar in repriza a doua a barbierit toate mingile pe care le-a primit in careul advers;
    De Amorim 4 – in scadere dramatica de randament;
    Golubovic 4 – cu el in teren atacul nu are niciun spor;
    …………………………………………………………………………………………………………………
    Enache 4 – jalon in defensiva, lipsit de claritate in actiunile de atac;
    Bourceanu 5 – mediocru, ca sa folosesc un eufemism;
    Jakolis 5 – cateva actiuni bune, apoi pierdut printre fostii coechipieri.

    P.S.: Jocul 11 contra 10 din ultimul sfert de ora a aratat lipsa de putinta care ii caracteaza pe elevii lui Reghe in acest moment.

  9. xray Autor articol

    Text adaugat acum după ce am revizuit final cronica.

    De echipa asta fleșcăită este responsabil numai Reghecampf. După turul de forță Ankara -Timișoara în 3 zile, nu trebuia să-i bage a doua zi în paranghelii bahice de ziua lui de la ora 15 până după ora 24, ci la un program de refacere după efort. “Aveți liber să beți, aveți liber să mâncați, să dansați și să vă distrați.”, i-a indemnat Reghecampf.

    Meci, zbor, chef în avion, a doua zi din nou chef în cârciumă, peste 9 ore. Ce au mai făcut acasă după, cu alcoolul în sânge și stătuți, nu e greu de ghicit. I-a prins dimineața… Reghe știa foarte bine că peste 2 zile are alt meci cu o echipă tare și mai odihnită. Ok, era ziua lui, dar putea să le dea o cină, nu o paranghelie faraonică de la prânz până după miezul nopții. 

    Înfrângerea asta este răspunsul fotbalului la o aroganță.

    PS
    Vă pun aici și video de la cârciumă. Se află și în articolul de la al 2-lea link.

    Ciobanul s-a prins care-i cauza, dar a făcut pe prostul și nu l-a mai atacat pe Reghe:“Ce s-a intamplat in seara asta nu stiu sa explic. Toata echipa e moarta.”

  10. kla2005

    Intr-un fel e bine ca a venit acum un dus rece. Important e sa invete din el.
    ImbaTAMAS a jucat bine, se simte ca are experienta in mahmureala
    Popa zici ca era drogat
    DeAmorim e o gluma, sa speram ca isi revine
    Tanase e fraged, dar are talent cu carul
    Golubovici s-a zbatut foarte mult si a avut doua-trei ocazii clare, parca ii lipseste un pic norocul…inca nu mi-am pierdut speranta in el
    Experimentele continua la Steaua cu sistemul 4-2-3-1 care se transforma in 3-5-1-1 si apoi in 3-4-2-1, de nimeni nu mai stie unde sa stea in teren
    Jakolis saracu’ la un moment dat a traversat terenul de pe dreapta pe stanga si parca si-a dat seama ca nu are ce cauta acolo pt ca ii calca in picioare pe Momcilovici si pe Popa si a traversat inapoi pe dreapta langa Enache.

    la ce jucatori vad eu la Steaua un 4-4-2 classic are mai multe sanse sa aduca rezultate

    Sa speram ca noi suntem doar chibiti nepriceputi, iar Laur stie mai bine

    P.S. Indiferent de mahmureala, chefuri si alte prostii, trebuia sa castigam!

  11. siegfried

    Un meci demn de a fi uitat. Am lăsat spaţii mari între linii, marcajul a fost deficitar, fizic am stat prost (până şi Popa părea că înoată). În atac am fost zero în repriza secundă. Nu tu viteză, nu tu demarcări, nu tu centrări de calitate. Groaznic!

Lasă un răspuns