Steaua cu noroc

de | decembrie 15, 2015

Dincolo de o prestație în creștere comparativ cu evoluțiile precedente, Steaua a avut și nițel noroc.

Permalink to Steaua cu noroc

Campioana a cîștigat pe bune, meritat, derby-ul din deplasare cu Viitorul. A intrat mai repede și mai hotărît în meci, dominîndu-l net pînă la eliminarea lui Papp din minutul 60. Rămasă în 10, Steaua nu și-a pierdut capul, ba a și ratat o ocazie uriașă prin Tade. Cînd s-a retras spre final, ușor obosită, portarul Niță a salvat-o prin cîteva intervenții miraculoase. Logic, Gazeta i-a acordat 8 lui Niță, cea mai mare notă.

Dincolo de o prestație în creștere comparativ cu evoluțiile precedente, Steaua a avut și nițel noroc. În ideea că Fl. Tănase, cel mai în formă dintre atacanții lui Hagi, s-a accidentat în preziua întîlnirii, dar și deoarece, la 0-1, I. Filip a tras în bară! Roș-albaștrii au fost ajutați și de brigada de arbitri, voi detalia mai la vale. Altfel, să nu credeți că meritul și norocul se exclud. Dimpotrivă, uneori nu se bat cap în cap, se completează.

N-am citit ceva mai stupid pe blog decît că Hagi, în numele unor obligații mai vechi, i-ar fi cedat meciul lui Becali! De la nașul Gică pentru finul Gigi, ar fi sunat dedicația imaginată de niște minți înfierbîntate! Cum nimeni nu poate susține așa o enormitate, mă opresc aici. Aberațiile nu se comentează.

Nu mi se pare normal nici să ne întrebăm de dimineață pînă seara cui se datorează revirimentul Stelei, antrenamentelor lui Reghecampf sau vitaminelor lui Neubert? Răspunde fiecare cum vrea, dar e lesne de constatat că, mai presus de modul în care știe să pregătească echipa, Reghe reușește s-o bage în priză. S-o determine să joace. Mobilizată de pe bancă, montată, Steaua a cîștigat serios în atitudine. În implicare, în motivație.

Revenind la arbitraj, Al. Tudor e în culpă din pricină că a închis ochii, ca și tușierul V. Marinescu, la hențul comis în careu de Hamroun la 10 minute după ce același algerian deschisese scorul. N-a fost o fază grea, ci un henț vizibil, flagrant. Se impunea 11 metri, numai că Tudor și Marinescu, deși excelent poziționați, au lăsat jocul să continue!

O dată în plus a surprins neplăcut insistența cu care Tudor e delegat la Steaua, deși în etapa a 4-a i-a refuzat Botoșaniului, la 0-1 acasă cu campioana, un penalty despre care Porumboiu a spus că “se dădea și dacă nu era arbitru!”. Mai grav, la ora întîlnirii de la Botoșani, GSP contabilizase în dreptul lui Tudor 7 gafe în favoarea Stelei! Nepermis de multe pentru un brav purtător al ecusonului FIFA, nu?

A contrariat delegarea “centralului”, dar și a rezervei sale: în cazul în care Al. Tudor ar fi suferit o întindere, o contractură etc., era oare în stare Horia Mladenovici, arbitru de ligă secundă, s-o scoată la capăt?! Și desemnarea Irinei Mîrț pe post de observator al arbitrilor la o întîlnire cu rang de derby putea fi evitată. Jos pălăria pentru cariera doamnei Mîrț, ex-asistent FIFA cu 3 turnee mondiale feminine în CV, dar ce autoritate ar fi avut o fostă tușieră, indiferent de reputație, în fața celui poreclit Brad Pitt?! Mică, foarte mică.

Fără să fie singurele, aceste exemple dovedesc că treburile nu merg pe roate la cca. Subiectul se cere dezvoltat și va fi.

OVIDIU IOANIŢOAIA
Preluare de pe blogsport.gsp.ro/ioanitoaia

Nota Redacției

Cu ochii după Tudor, Ovidiu Ioanițoaia l-a făcut uitat pe Sebastian Colțescu care în 2015, după Steaua-Chiajna 2-2, a făcut praf și partida Astra – Steaua 2-0. Colțescu a fost eroul celui mai mare jaf prin arbitraj din Liga 1, fiind la un pas să fie exclus de pe lista FIFA, dar în loc să fie scos, acum va merge la Euro 2016.

Imediat după meciul Astra – Steaua, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, anunțase că există riscul pentru Colțescu să fie scos de pe lista FIFA. Iată-l acum la un pas de a oficia la turneul final european, dar asta  nu pare o surpriză pentru Ioanițoaia, ca în cazul lui Tudor.

Poate nu l-a oripilat nici ceea ce a urmat după acel „măcel” din Astra – Steaua. Colțescu a fost suspendat doar două luni, pentru că nu le-a validat roș-albaștrilor 3 goluri și l-a iertat de o eliminare pe Budescu, după ce acesta l-a lovit cu palma peste față pe portarul Cojocaru. De asemenea, prin abuz, i-a interzis lui Muniru să joace și a decis să nu fluiere startul meciului până când Steaua nu l-au scos de pe foaia de joc. Însă în mod halucinant, la puțin timp după Astra-Steaua, Colțescu a fost trimis arbitru adițional alături de Hațegan în Champions League, fiind unul dintre preferații acestuia, alături de Alexandru Tudor, pentru această poziție.

Brigada „preferată” alături de care Hațegan a arbitrat până acum în Champions League  și preliminariile Euro a fost formată din asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, și adiționalii Alexandru Tudor și Sebastian ColțescuUltima oară Colțescu a fost alături de Hațegan la Benfica – Atletico, 1-2, pe 8 decembrie.

Sebastian Colțescu a făcut praf Astra - Steaua, dar în loc să fie scos de pe lista FIFA, **merge la Euro 2016**

Despre asta ce zici, maestre? 

XRay

3 comentarii la „Steaua cu noroc

  1. empyro

    As zice ca „nota redactiei” nu a fost semnata de Voltaire al fcsteaua.ro. Sunt convins ca aceasta eroare va fi corectata ulterior.
    In legatura cu acesti arbitri, scuza va veni firesc, precum cea care va justifica activitatea „redactorului-sef” de pe acest site : nu avem (chipurile) persoane „calificate” si/sau dispuse.
    Pe scurt, eterna scuza a coruptilor, coruptibililor si ignorantilor. Si mai pe scurt un dinozaur servil este intotdeauna acceptat si apreciat de indivizi lipsiti de ambitie si interes.

  2. xray Autor articol

    Update N.R.

    ProSport a analizat arbitrajul după etapa a 22-a:

    Concordia Chiajna – ACS Poli Timişoara 2-2
    În minutul 70, Balaci nu a acordat lovitura de pedeapsa cuvenită Concordiei, ca urmare al unui henţ evident făcut de Luchin. Deşi foarte bine plasat, arbitrul a decis să permită continuarea jocului.
    Note: Balaci 4, Nicoară 7, Hulubei 7

    Dinamo – Pandurii Târgu Jiu 2-1
    În minutul 39, asistentul Marchidanu nu a semnalizat ofsaid la Essombe, iar dinamovistul a deschis scorul. În minutul 62, Bârsan nu a identificat lovirea lui Răduţ (Pandurii), cu braţul, asupra lui Fay, iar din pasa jucătorului oaspete s-a marcat golul egalizator. În minutul 77, Bârsan l-a avertizat uşor pe Droppa (Pandurii). Fiind deja avertizat, Droppa a comis, în minutul 86, un atac imprudent şi a primit cel de al doilea galben şi, evident, cartonaşul roşu. În cea de a doua repriză, arbitrul a făcut exces de zel în acordarea sancţiunilor disciplinare, într-un joc pe care, în special, maniera sa de arbitraj l-a tensionat.
    Note: Bârsan 4, Oniţă 7, Marchidanu 4

    CS U Craiova – FC Voluntari 1-2
    În minutul 65, Rădulescu a decis să nu îl elimine pe Kone (Voluntari) pentru un fault grosolan comis asupra lui Iliev. În minutul 78, Rădulescu, excelent plasat, a acordat lovitură de pedeapsă în favoarea oaspeţilor, deşi atacul lui Kay asupra lui Pancu a fost efectuat în mod correct pentru că acesta a atins mingea înainte de a-l atinge pe atacantul oaspeţilor. Rădulescu este cel care a comis erori decisive în şase din cele şapte jocuri la care a fost delegat în această ediţie de campionat. Pentru un arbitru care nu are vreo perspectivă, delegarea lui de către CCA de foarte multe ori la meciurile din Liga 1 nu se justifică.
    Note: Rădulescu 4, Artene 7, Grigoriu 7

    Viitorul – Steaua 0-1
    În minutul 13, Tudor nu a acordat penaltyul cuvenit gazdelor, ca urmare a unui henţ comis de Hamroun în careul echipei sale. La această fază Tudor trebuia ajutat şi de către asistentul Marinescu, care avea o vizibilitate foarte bună asupra fazei.
    Note: Tudor 4, Marinescu 5, Avram 7

    Astra Giurgiu – Petrolul Ploieşti 3-1
    Robert Dumitru gafează decisiv în fiecare joc la care este delegat. În minutul 13, el nu a acordat un penalty gazdelor. Tot în prima repriză, asistentul Slabu a oprit o ocazie evidentă de gol a Astrei. În minutul 88, asistentul Bucsi, a semnalizat ofsaid la Alibec, după care s-a răzgândit şi a lăsat fanionul jos, deoarece atacantul Astrei nu a atins mingea, însă prin poziţia lui influenţase adversarul direct. Imediat, mingea a ajuns la Niculae, care a înscris cel de-al treilea gol al Astrei. Astfel, golul al treilea al gazdelor a fost marcat în mod neregulamentar, deoarece Alibec trebuia sancţionat pentru ofsaid.
    Note: Dumitru 5, Slabu 6, Bucsi 5

    ACS Botoşani – CFR Cluj 2-1
    În minutul 15, Colţescu nu l-a eliminat pe Vaşvari (Botoşani) pentru un atac grosolan comis asupra unui adversar.
    Note: Colţescu 6, Mitruţi 7, Iliescu 7

    ASA Târgu Mureş – CSMS Iaşi 1-1
    Foarte bun arbitrajul lui Fesnic, care, de la etapă la etapă, are o evoluţie ascendentă. De remarcat faptul că, deşi are doar 25 ani, acesta îşi asumă faptul de a lasa jocul liber şi nu sancţionează abaterile minore, spre deosebire de colegii săi, unii cu experienţă mai bogată decât a sa.
    Note: Fesnic 7, Şovre 7, Bârjac – 7

    Concluzia:
    Mai mult de jumătate, 4 din cei 7 centrali, au luat nota 4, iar al 5-lea la limită nota 5. Doar 1 din cei 7 a luat notă bună (7).

  3. naiyba

    Bulangiul asta de ioanitoaia care ii inchina ode marelui antrenor il muce nu prea are ce cauta pe site-ul asta, parerea mea.
    As vrea totusi sa-i amintesc acestei coarde batrane si de meciul cu ASA cand am fost privati de 1 penalty si o eliminare in echipa ASA-ului. De asemenea as vrea sa ii amintesc cate greseli s-au comis in favoarea viitorului, greseli care au ajutat-o sa ajunga pe locul 2.
    Ciocu mic „maestre” si rezuma-te la ode inchinate tiganului, ca fara Tolontan si Vochin, gazeta sporturilor era doar o fituica pe net gen prostsport.
    Nu vroiam sa comentez insa cand vad tenta in care e scris articolul, vezi Doamne Tudor e arbitrul de casa al Stelei iar despre hotescu nimic, nu am putut sa ma abtin. Go fuck a goat you old goat.

Lasă un răspuns