UEFA Europa League – #5: FC Steaua 0-0 Olympiacos! Un pas uriaș spre primăvara europeană

de | noiembrie 29, 2024

FC Steaua şi Olympiacos, două echipe cu șanse mari de a ajunge măcar în play-off-ul pentru optimile de finală ale competiţiei, s-au întâlnit într-una dintre cele mai echilibrate partide din etapa a 5-a a fazei principale din Europa League.

Olympiacos este liderul la zi în campionatul Greciei și deținătoarea en titre a Cupei UEFA Conference League. Înaintea meciului cu roș-albaștrii, grecii avea 7 puncte strânse din 4 meciuri disputate în grupa UEFA Europa League în care a înregistrat două succese, 3-0 pe teren propriu cu Braga şi 1-0 în deplasare cu Malmo, o remiză, 1-1 acasă cu Rangers, și un eșec, 0-2 pe terenul celor de la Lyon.

Joi seara, 28.11.2024, în fața a peste 43.500 de suporteri prezenți pe National Arena, Campioana României a remizat 0-0 cu Olympiakos, după ce din minutul 67 a jucat în inferioritate numerică.

Decimată de absenţe (Vlad Chiricheş, Alexandru Pantea, Octavian Popescu, Baba Alhassan, Luis Phelipe, Alexandru Băluţă, Mihai Lixandru), FC Steaua a avut prima ocazie a meciului, în chiar primul minut, când Miculescu a șutat de la 25 de metri, dar peste poartă.

În repriza secundă, Bîrligea a fost blocat în careul advers de Pirola (52), la o fază prelungită de atac, iar în minutul 67 a fost eliminat pentru două galbene. În ciuda avantajului numeric, Deţinătoarea trofeului Conference League nu a reuşit să îşi creeze prea multe ocazii și tabela a ramas intactă.

Fotbaliștii ros-albaștrii la o fotografie de grup realizată înaintea meciului de fotbal dintre FC Steaua si FC Olympiacos Pireu, contand pentru UEFA Europa League, desfășurat pe Arena Națională, joi 28 noiembrie 2024. © FOTO :Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Suporterii roș-albaștrii din Galeria Peluza Nord isi încurajează favoriții la meciul de fotbal dintre FC Steaua si FC Olympiacos Pireu, contând pentru UEFA Europa League, desfășurat pe Arena Națională, joi 28 noiembrie 2024. © FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

FC Steaua ocupă poziția a 10-a în clasament și adună 10 puncte în UEFA Europa League, după 5 din 8 partide posibile, la fel ca nume precum AFC Ajax, Olympique Lyonnais – OL, Rangers FC sau Tottenham Hotspur. Acest rezultat îi crește șansele campioanei României pentru o calificare mai departe în această competiție. Trupa lui Charalambous le va mai întâlni în acest sezon de Europa League pe Hoffenheim (12 decembrie, în deplasare), Qarabag (23 ianuarie, în deplasare) şi Manchester United (30 ianuarie, acasă).

Primele opt clasate se vor califica în optimile de finală, în timp ce formaţiile clasate pe locurile 9-24 vor juca un baraj pentru calificarea în optimi.

FORZA STEAUA!

X Ray

2 comentarii la „UEFA Europa League – #5: FC Steaua 0-0 Olympiacos! Un pas uriaș spre primăvara europeană

  1. FortuneTeller_revived

    Atmosfera fantastica! Am castigat mai mult decat 1 pct. Am castigat o ECHIPA, cu incredere si respect de sine. Am (re)castigat respectul celor care iubesc fotbalul in Romania (ghici cine a pierdut, desi nu a jucat?). Fariseii presei sportive romane isi fac mea-culpa unul dupa altul, in fata antrenorilor nostri. Si cate au indurat! Sper sa continuam seria meciurilor resusite, si sa ne bucuram si de rezultate pe masura.

    Despre meci acum. Previzibil, in orice meci international suntem ca miei la taiere, bataia de joc a oficialilor UEFA. Jigodia echipata in negru (ca sufletul sau) a folosit toate metodele disponibile pt a adjudeca meciul in favoarea favoritilor. Un regulament pt aia din Romania, si altul pt favoritii caselor de pariuri. Intransigent cu fata de ofiter securist fata de ros-albastrii, ingaduitor ca o maicuta de la tara care-si vede nepoteii cu grecii. Orice protest ros-albastru s-a terminat cu cartonase galbene, toate mascarelile grecilor au fost lasate sa treaca fara consecinte. Hent voluntar la greci? Nu-i problema, las’ ca merge. Bruscari din spate, faulturi “barbatesti”? E voie de la imparatie. Da’ sa pui piciorul in fata grecului cand degajeaza nu e voie si se da lejer al doilea galben. Cum sa fie ala fault, daca nici macar nu l-a atins? Cu atat mai mult de galben, si mai ales cand toate contactele de pe teren au fost ingaduite peste limita de confort vizual. Total dezamagitoare e si atitudinea de mascarici la curtea europeana a jurnalistilor romani, care se inghesuie sa-l certe pe Birligea pt un “fault inutil”. Acesti idoti utili uita deja ca asa se joaca fotbal in 2024, si ca atacantul respectiv tocmai ce a inscris un gol valabil prin acelasi procedeu – pressing agresiv. Probabil era mai bine sa avem niste indolenti precum Alibec sau Puscas, care se uita linistiti la joc si evita gartonasele… In fine, si niste comentarii despre fiecare jucator, cu mentiunea ca ECHIPA a contat.

    Tarnovanu – 8. Probabil viitorul nationalei, calm si cu reflexe
    Cretu – 7. Exemplu de manual pt ce inseamna dedicatia pt slujba bine facuta, loialitate pana la limita
    Ngezana – 8. Fizic impresionant, dar si concentrare maxima.
    Dawa – 8. Idem Ngezana. Unul dintre cele mai bune jocuri facute in tricoul FCSB
    M. Popescu – 8. Prezenta de spirit, concentrare, atitudine.
    Radunovic – 6. L-a pierdut de cateva ori pe Rodinei, dar s-a regasit pe parcurs
    Sut – 7. A maturat in fata careului nostru cat l-au tinut puterile. Apoi s-a retras un pic pe linie, si norocul a fost ca cei din fata s-au retras si ei. Ofensiv a oferit mai putin decat de obicei.
    Edjouma – 7. O prezenta fizica deosebita, a incomodat linia de mijloc a grecilor pana la limita frustrarii. Putin pe partea ofensiva.
    Olaru – 8. A inceput mai greu, dar apoi s-a vazut un jucator de clasa. Preluari fine, pase interesante, pericol constant t greci. Plus aport defensiv pe la 40m de poarta noastra.
    Miculescu – 6. Din nou un plus pe partea fizica, si ca omogenitate in echipa. Putine reusite tehnice, dar a si fost jucat putin. Promite sa fie un jucator foarte bun in curand.
    Tanase – 7. Aparent sters, insa doar pe ofensiva. A acoperit foarte bine zona sa, chiar daca fara “floricele”
    Birligea – 8. Fara gol, insa cu confirmarea ca este cel mai modern atacant roman la ora asta. Pressing inteligent, incredere in sine si echipa, cam singurul atacant roman care stie sa se intoarca cu fat spre poarta.

  2. FortuneTeller_revived

    Dupa ce am vazut fotbal european, cu o echipa romaneasca pe teren, mi-am zis sa ma uit si la mult-laudatul “proiect” de la Dinamo. Mare prostie, am pierdut cam o ora din viata urmarind o mizerie de meci, cu ritm de old boys si calitate tehnica de corporatisti iesiti la team-building. O turca cu mingi tzopaite, la intamplare, cu fudulii Politic si Carjan cu nimic in plus fata de Budescu la 100kg si aproape de 40 ani. Mai mult a iesit in evidenta fostul stelist Harut (aparator!), cu o tehnica si viziune parca mai vizibile. Per total, un meci groaznic, cu 2 echipe sarace rau, departe de laudele alea venite de la “specialisti” in studiourile TV. Unde mai pui si caterinca repetata obsesiv de comentatorii Prima despre “proiectul” fara seaman. Probabil se refereau la planul de a tepui partenerii de afaceri, fostii jucatori sau statul roman prin metoda “insolventa”. Siman stie! A, deasemenea a iesit in evidenta suferinta profunda a comentatorilor Prima la faza penalty-ului. Cum sa dai dom’ne asa ceva contra lu’ Dinamo!? Tot astia sunt caraghiosii care la fiecare meci al FCSteauaB se chinuie sa-l faca albie de porci pe Olaru, ca simuleaza faulturi, sau ca jocul sufera. Vai de ei!

Lasă un răspuns