Liga 1: FC Steaua vs Gaz Metan Mediaș 2-1. Man & Tănase lovesc din nou

de | decembrie 2, 2018

Revenirea la Piteşti a fost de bun augur pentru FC Steaua care a învins-o pe Gaz Metan cu 2-1 în penultimul meci al etapei a 17-a. Roş-albaştrii sunt din nou la două puncte în spatele liderului CFR Cluj.

Au marcat Dennis Man ’41 şi Florin Tănase ’53 (penalti) pentru Steaua şi Carlos Fortes ’63 pentru oaspeţi.

În minutul 38, Gaz Metan a rămas în inferioritate numerică, Ivanov fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben. În minutul 69, şi de la Steaua a fost eliminat un jucător, Olimpiu Moruţan, care a primit cartonaş roșu direct, pentru o intrare periculoasă la Marius Constantin.

Golul găzarilor a venit pe fondul relaxării steliștilor, care în minutul 53 aveau deja 2-0 pe tabelă și un om în plus pe teren.

Scorul s-a păstrat strâns din cauza ratărilor uriașe, două ”singur cu portarul”, bifate de Florin Tănase, cel care a fost MVP-ul meciului, alături de Dennis Man. Cei doi au ”recidivat” și au decis soarta meciului exact ca în etapa trecută la Iași.

VIDEO. Trailer Steaua – Gaz Metan. Faze și goluri

Echipe:

  • FC Steaua: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălaşa, A. Stan – Nedelcu, J. Morais (Filip ’46) – Roman (Moruţan ’65), D. Man, F. Coman (Teixeira ’76) – F. Tănase. Antrenor: Nicolae Dică
  • Gaz Metan: Pleşca – V. Creţu, M. Constantin, I. Cristea, Buşu – Fofana, Luis Aurelio – D. Olaru (Trif ’82), A. Ivanov, Ely Fernandes (Chamed ’79) – Fortes (Yazalde ’82). Antrenor: Mihai Teja

Cartonaşe galbene: J. Morais ‘4, Bălaşa ’35, Nedelcu ‘83 / M. Constantin ’26, Ivanov ‘9, ’38, Creţu ’56, Buşu ’78, Chamed ’83, Luis Aurelio ‘88, Fofana ’90+2
Cartonaşe roşii: Moruţan ’69 / Ivanov ‘38

Arbitri: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre, Adrian Radu Ghinguleac – Horia Gabriel Mladinovici.

X Ray


AVANCRONICĂ

Partida FC Steaua – Gaz Metan Mediaş se va disputa duminică seara (20:00), pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitesti.

Steliștii pleacă din nou în afara Bucureștiului. Dacă până acum au jucat la Voluntari, de data asta Teixeira și compania se mută la Pitești. Cel puțin pentru meciul din această etapă, cu Gaz Metan.

17.500 de locuri este capacitatea stadionului
Apoi, în funcție de situația gazonului de pe Arena Națională, ar putea reveni pe cel mai mare stadion al țării pentru partidele cu Viitorul și CFR Cluj.

În ultimele zile, oficialii vicecampioanei au făcut mai multe drumuri pe axa București-Pitești pentru a pune la punct toate lucrurile la stadionul „Nicolae Dobrin”, iar jocul de duminică seară se poate disputa în condiții bune, fără niciun fel de probleme. Au semnat contractul de închiriere, au angajat o firmă de stewarzi.

Dacă pentru un meci pe Arena Națională steliștii plătesc 13.000 de euro pe meci, la Pitești situația stă cu totul altfel. Conform autorităților argeșene, există o hotărâre de Consiliu Local prin care orice echipă interesată să joace pe stadionul din Pitești trebuie să plătească o sumă de 11.000 de lei, aproximativ 2.500 de euro.

” FCSB a făcut un contract de închiriere cu primăria”, spun autoritățile locale, care n-au dorit să precizeze oficial suma pe care o primesc de la vicecampioana României.

  • „Ştiu că oamenii îşi doresc să vadă meciuri de Liga 1 pe acest stadion. La Piteşti au mai jucat, acum câţiva ani, Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova şi nu au plecat cu nimic de la stadion. Nu au încurcat cu nimic echipa noastră! În fotbal nu trebuie să avem încrâncenări”, Cornel Ionică, primar Pitești.
  • „Am jucat cu 10.000 de suporteri, cu stadionul aproape plin. Eu m-am gândit să mergem acolo. Suporterii din Piteşti ar merita să vadă şi meciuri de Liga 1, pentru că acolo, într-adevăr, au fost fotbalişti mari care au jucat pe acel teren”, Nicolae Dică.
  • 6 meciuri a jucat FC Steaua la Pitești în sezonul 2015-2016, cinci în campionat și unul în Cupa Ligii, palmares: 4 victorii – 1 egal – 1 înfrângere.
  • 2.500 € a fost suma pe care Steaua a plătit-o pentru fiecare meci jucat pe terenul celor de la FC Voluntari, în actualul sezon competițional.

Ros-albaștrii vin după o serie de 4 meciuri destul de grea din care au reușit să scape nu doar neînvinși, ci chiar cu punctaj aproape de maxim, excepție făcând doar egalul cu Dinamo, în aceasta perioada Nicolae Dică confruntându-se cu numeroase absențe la nivelul lotului din cauza accidentărilor și chiar a suspendărilor fotbaliștilor săi. Gaz Metan reprezintă surpriza plăcuta din acest sezon, tehnicianul Mihai Teja reușind să o transforme dintr-o echipa ce avea ca obiectiv evitarea retrogradării, într-o pretendenta cu șanse destul de mari la un loc de play-off.

Dică nu se poate baza pe următorii jucători: Harlem Eddy Gnohere – suspendat, Antonio Jakolis -în afara lotului (!?), Ovidiu Popescu și Mihai Pintilii – accidentați.

Echipa probabilă: Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa, Stan – Nedelcu, Filip – Tănase, Man, Teixeira/Roman – Rusescu/ Coman

Conferința de presă Nicolae Dică înaintea partidei cu Gaz Metan Mediaș

X Ray

11 comentarii la „Liga 1: FC Steaua vs Gaz Metan Mediaș 2-1. Man & Tănase lovesc din nou

  1. siegfried

    Vai de capul nostru. Cu frații melci la mijlocul terenului -Filip și Nedelcu- ne-a dominat Gaz Metan în inferioritate numerică vreun sfert de oră. Tănase ratangiu de clasă, cum să scapi de două ori singur cu portarul și să nu dai gol? Moruțan… no comment.

    2
    2
  2. keyser-soze

    As zice ca cei mai buni de pe teren au fost Man si Tanase. Da, Tanase rateaza dar e foarte implicat, tine bine de minge, scoate penalty-uri si are o capacitate foarte mare de efort. Man a inceput sa-si intre in forma incet, incet. Morutan a luat rosu dar nu a fost un fault intentionat. Si-a prelungit putin mingea si, din dorinta de a marca, l-a lovit destul de dur pe Marius Constantin. Nu imi place ca luam gol in fiecare etapa, in doar 5 etape din 17 am reusit sa nu luam gol.

    2
    2
  3. alex-0101

    Nu cred ca trebuie sa cautam nod în papura meci de meci, eu nu am văzut un meci asa prost, avem perioadele alea când avem mingea și nu știm ce sa facem cu ea, deși, combinații în viteza ca acea de la primul gol am putea vedea mai des, parca jucam cu frână de mana trasa, obsesiv de mult în benzi și mai puțin pe zona centrala unde de câte ori s a forțat au apărut și ocazii/goluri… Eu as încerca să joc în stânga cu marko, da mai multa încredere și urca și mai bine în atac, în rest la mijloc suferim de sezoane bune deși Nedelcu nu mai e asa rău, joaca, fata de începuturile lui se vede un progres, recuperează, problema e ca e lent și nu da drumul repede la minge, dacă în iarna îl aduce pe olaru lângă el/Pintili, va fi bine… Parca man joaca mai bine ca „fals” în banda se închide mult, as vrea sa l vad acolo mai des cu bizonul atacant, i ar servo mai bine mingile ca pivot, de morutan nu pot sa zic nimic, omul nu e copt, oricum sunt foarte multe lucruri de pus la punct, poate reușește și Dicanio sa para antrenor cu un lot valid și întăriri în iarna..

    4
    1
  4. keyser-soze

    Mi-a placut si reactia tribunelor la golurile Stelei. Sa mai zica cineva ca Steaua nu e iubita in tara. Ce ne intereseaza pe noi de ultrasii FC Arges? Nici macar nu este FC Arges ci o echipa nou infiintata cu numele de SCM Pitesti care a primit „cado” de la primarie brandul.
    „La Peluza Nord a stadionului „Nicolae Dobrin” s-a format și o galerie a roș-albaștrilor, compusă doar din localnici….aceștia nu au ezitat să-și ironizeze marea rivală Dinamo, scandând în startul meciului „Serie B, Serie B”, aluzie la poziția ocupată de „câini” în clasament.” 🙂

Lasă un răspuns