Cupa României: Unirea Alba Iulia – FC Steaua 0-1. Calificare în optimi, mai ușor decât o arată scorul

de | septembrie 27, 2018

 

VIDEO. Trailer Ultra HD (4k) Unirea vs FC Steaua 0-1

Steaua învinge fără drept de apel cu numai 1-0, după 2 bare, un penalti ratat, altul nedat (faza cu Rusescu, când a scos mingea din poarta, a fost împins), ratări fără număr… și un joc ca o miuță la o singură poartă. De fapt o calificare normală în optimi.

Unicul gol al partidei disputate la Zlatna a fost reușit de Raul Rusescu în minutul 85, la o faza fixă.  Rusescu a ratat alte trei ocazii de a înscrie, între care o bară (47). Teixeira a bifat și el o bară în debutul partidei, când ghiuleaua lui Filipe a zguduit transversala. Jocul a fost dominat copios de elevii lui Nicolae Dică, care le-a oferit șansa debutului și tinerilor Daniel Toma și Marian Botezatu. Florin Tănase a ratat, în prelungirile meciului, un penalty pe care tot el îl obținuse, consemnând a treia bară în contul Stelei.

VIDEO. Rezumat

Adversarii din optimile de finala ale Cupei României vor fi stabiliți vineri, 28 septembrie, când este programată tragerea la sorți de la Casa Fotbalului.

Caseta tehnica a partidei:

  • Unirea Alba Iulia: Sporea – Ivan, Potopea, Grozav, Marcu – Selagea, A. Giurgiu, Pacurar – Oara, S. Muresan (A. David 63), Davidas (Tat 90). Antrenor: Adrian Bichesi
  • FCSB: Vlad – Jakolis (Man 76), Filip, Morais, M. Botezatu (Stan 62) – D. Toma (Tanase 46), Zlatinski – M. Roman, Morutan, Teixeira – Rusescu. Antrenor: Nicolae Dica
  • Arbitri: Adrian Comanescu – Marius Nicoara, Gabriel Stroe

X Ray


Avancronică

Unirea Alba Iulia – FC Steaua, din ”16”-imile Cupei României, se va disputa joi 27 septembrie, la Zlatna, de la ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

VIDEO. Preview

Steaua a plecat spre Cluj, în vederea disputării partidei cu Unirea Alba Iulia. După meciul de Cupă, „Roş-Albaştii” vor merge direct la Tg. Mureş pentru a disputa meciul de campionat cu Hermannstadt, dar MM Stoica spune că jucătorii nu au niciun motiv să se plângă.

  • ”Să nu ne victimizăm, că nu avem motive. Avem cele mai bune condiţii, mergem cu avionul, apoi cu autocar luxos prin Ardeal. Alţii plătesc ca să facă excursii, noi cunoaştem ţara fiind plătiţi pentru asta. A fost şi va fi mereu interesant să joci în Cupa României, mai ales cu echipele din eşaloanele inferioare, se crează o emulaţie, bla, bla, o ştiţi pe asta”, a spus MM Stoica la plecarea spre Sibiu.

Pe modelul strugurii sunt acri, directorul sportiv al Stelei revine cu placa ”priotar pentru echipă este câştigarea partidei cu Hermannstadt”

  • „Ne interesează foarte tare să câştigăm la Tg. Mures cu Hermannstadt, vom avea un meci dificil, pentru că aţi văzut ce s-a întâmplat cu CFR, acolo CFR a câştigat cu foarte multă şansă, este o mare minciună rezultatul ăla, a fost o mare eroare de arbitraj la 0-0. Foarte grav ce s-a întâmplat, probabil că asta se întâmplă, e ciclic, se întâmplă mereu când joacă Sibiul cu CFR. A mai retrogradat Sibiul din cauza unei greşeli de arbitraj când Radu Petrescu a inventat un fault la Beto, Beto dând pe lângă minge şi căzând în cap. A picat Sibiul atunci, CFR a câştigat campionatul. Sper să nu avem şi noi parte de erori inexplicabile împotriva noastră, până acum nu avem de ce să ne plângem, cel mai bun arbitraj din ultimii ani”, a mai spus managerul sportiv al FCSB.

Bogdan Planic acuză dureri la genunchi, după duelul cu Dunărea Călăraşi, şi va fi menajat. Pentru partida de Cupă, Dică nu l-a inclus în lot, nedorind să riște o agravare. În schimb a luat trei juniori de la echipa a doua: Ștefan Cană, Marian Botezatu (fundași) și Daniel Toma (mijlocaș).

Nedelcu, Morais şi Filip vor fi cel mai probabil reprofilaţi fundași centrali, Steaua fiind în acest moment într-o situaţie unică pentru fotbalul profesionist.

Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

Meciul se va disputa la Zlatna, și nu în Alba Iulia, așa cum și-ar fi dorit gazdele. Conducerea clubului din Liga 3, Seria 4, a luat în calcul închirierea unei instalații de nocturnă, chiar dacă era vorba de un cost important pentru un club mic precum Unirea, 41.000 de euro.

După mai multe discuții, cei care se ocupă de finanțarea clubului din Alba Iulia, printre care se află și Gicu Grozav, au decis ca meciul să se dispute la Zlatna, pe Stadionul Municipal, care este dotat cu instalație de nocturnă. ”Timpul a fost prea din scurt pentru a face rost de o astfel de instalație de nocturnă. În plus, cei de la Zlatna ne-au oferit toate condițiile pentru ca meciul să se poată disputa în cele mai bune condiții. Am înțeles chiar că vor să mai suplimenteze lucșii de la nocturnă”, a spus Mihai Dăscălescu, președintele celor de la Unirea, pentru Digi Sport.

Image result for stadion Zlatna nocturna

Unirea şi Steaua s-au întâlnit de 6 ori și pe prima scenă fotbalistică a țării, Liga 1, dar Steaua n-a câștigat niciodată la Alba Iulia! Dimpotrivă, în 2010, Unirea a obținut ultima victorie a sa în Liga 1 chiar împotriva Stelei, scor 2-1.

De reținut că în 1991, Unirea Alba Iulia se califica în semifinalele Cupei României după ce elimina Steaua!?!

Căpitanul Ciprian Selagea, fost jucător la Rapid, spune că meciul cu Steaua va reprezenta cel mai important moment din cariera colegilor săi. Conștienți de importanța partidei, dar și motivați de faptul că Hermannstadt i-a putut elimina pe vicecampioni în sezonul trecut al competiției KO, fotbaliștii de la Unirea vor să le urmeze exemplul sibienilor.

 

X Ray

 

20 de comentarii la „Cupa României: Unirea Alba Iulia – FC Steaua 0-1. Calificare în optimi, mai ușor decât o arată scorul

  1. alex-0101

    Pentru ca avem și noi un antrenor super, pe a lor nu l lasă Nistor sa și facă treaba al nostru era cu alibec… Poate ne face și noua Călărași o surpriza și nu mai așteaptă berbecul 13 etape

    5
    1
  2. killertits

    Nici o treaba…rusescu nici cu astia din liga 3 nu face nimic, si aici nu mai e vina noastra, asa a venit de la turci…
    Aia 2 de la juniori parca nici macar nu joaca pe posturile lor…genial dica asta.

    1
    2
  3. saramago

    Alba Iulia – Steaua 0-0 (pauza), dupa inca 45 de minute chinuitoare ale team-ului antrenat de Nicolae Dica. In finalul reprizei, amfitrionii ar fi putut marca in poarta lui Vlad.

    Vlad 5 – nesigur, dar acest lucru nu mai mira pe nimeni;
    Jakolis 4 – a inotat in banda dreapta si a gresit toate centrarile;
    Morais 5 – s-a descurcat greu pe un post cu care nu este familiarizat;
    Filip 5 – destul de slab;
    Botezatu 5 – coplesit de emotii;
    Zlatinski 5 – n-a prea jucat meciuri oficiale in ultimele luni;
    D.Toma 4 – pieton;
    Roman 5 – sub asteptari;
    Morutan 5 – artificii tehnice combinate cu mingi pierdute in zone periculoase ale terenului;
    Felipe T. 5 – aproape de gol, a scazut randamentul in ultimele 10 minute ale reprizei;
    Rusescu 5 – fara finalizare, in ciuda stradaniilor.

    Asistam la ultimul meci al lui Dica ? Sa mai vedem …

    1
    1
  4. saramago

    Alba Iulia – Steaua 0-1 (0-0), victorie smulsa in finalul celor 90 de minute. Daca in fata unei echipe de liga a treia Steaua construieste atat de greu …

    Vlad 5 – nesigur si ff norocos in ultimul minut al prelungirilor;
    Jakolis 4 – greseli inseriate, nicio preocupare de a centra decent;
    Morais 5 – s-a descurcat cu modestii sai adversari;
    Filip 5 – si el o improvizatie;
    Botezatu 4 – poate ca ar putea prinde echipa … la Alba Iulia;
    Zlatinski 5 – se vede lipsa meciurilor;
    D.Toma 4 – pieton;
    M.Roman 5 – neispirat;
    Felipe T. 5 – putine realizari;
    Morutan 5 – a ales, mai de fiecare data, varianta complicata;
    Rusescu 6 – si-a creat ocazii, a reusit GWG-ul, a interpretat gresit unele situatii de finalizare;
    ………………………………………………………………………………………………………………………
    F.Tanase 4 – balet dizgratios;
    Stan 5 – randament suboptimal;
    Man 5 – activ, in putinele minute in care a evoluat.

    Urmeaza un meci complicat cu trupa lui Pelici …

  5. alex-0101

    Bai oameni buni, ca berbecul are afinități pt câțiva jucători pe care vrea sa i vândă, ca e nebun prin declarațiile sale, etc., nu se scuza jocul mizerabil, execrabil al nostru… Reușim sa distrugem jucători cu domnu nick pe banca, și Stoichiță e de 100000 ori mai bun ca asta, rar mi a fost dat sa vad un antrenor atât de slab, ok e pălăria prea mare pt tine, primul an îl ratezi dar al doilea? Cu o echipa din ligile inferioare tu nu reușești o faza fixa????? Da ți bați joc de antrenorat? Ce sa zic de prestația jucătorilor dacă ei nu știu unde sa stea în teren? Ce plm sa mai zic? Morutan Teixeira Man Rusescu Tănase toți în același timp pe teren (am uitat de roman), tu ești sănătos? Tu nu vezi ca se calcă pe picioare? Eu cred ca joaca fifa și își alege strategia de acolo, altfel nu mi explic, doamne ce bine am arata cu un antrenor decent, dacă în mămăliga 1 (care e foarte slaba) suntem pe primul loc (momentan) cu un pseudoantrenor va dați seama cum am juca cu unul ceva mai serios? Olaroiu, poate e vremea sa te întorci acasă! Edi poate ca e rândul tău sa vii la Steaua, pana și Hagi e bun acum:))), poate i se arata în vis ceva berbecului și îl schimba pe nick ca nu mai pot cu el….

  6. ronix2003

    E o SUFERINȚĂ în sine să privești jocul echipei, un efort sado-maso neînteles pt omenire, un chin ce-ți provoacă sângerare ochilor si o tortură inimaginabilă pt iubitorii acestui sport. Ce sperante sa ai cu jocul ăsta?
    Cine și cum să te mai scoată din rahat când nu e Budescu sau Gnohere, băi, Nick?
    Sâsâilă e o varza murata care insistă să-și arate mușchii de non-antrenor… pe seama incompetenței proștilor din conducere.

    3
    1
  7. alex-0101

    @saramago
    Pe ce baza notezi jucătorii? Poate pana acum ii învinovățeam dar ce drăcu sa le zici când nu ai antrenor, ei practic joaca de capul lor și sincer o fac bine atâta timp cât dau goluri, nu au antrenor, la steaua nu este antrenor, jucătorii fac ce știu ei pe teren începe sa se vadă din ce în ce mai bine…

    4
    2
  8. keyser-soze

    A fost meci de cupa cu o echipa net inferioara, la meciurile de genul asta e greu sa te mobilizezi. Toti au incercat executii individuale si au tratat fazele superficial. Mi s-a parut ca la faza cu Rusescu, cand scoate mingea din poarta, a fost penalty.

    6
    1
  9. alex-0101

    @ keyser-soze
    e mai întâmplă să calci strâmb, dacă luptau pe mai multe fronturi, campionat, grupe Europa, sa zicem ca ai o scuza pt joc, ba chiar nu e o tragedie dacă ești eliminat contează mult strategia pe care o abordezi și aici sunt multe ex din alte campionate, dar, tu nu produci fotbal, da, poate pe alocuri doar am părut ca suntem buni strict din valoarea individuala a jucătorilor, nu poți sa scuzi jocul încâlcit pt ca fiecare a vrut sa „demonstreze ceva”, e penibil pt un jucător cotat la 3,4 mil sa vrea el sa arate ca e mai bun decât adversarul sau net inferior făcând se de ras prin pase cu călcâiul fără adresa și biciclete în out….. O echipa valoroasa ca joc nu se precipita, driblează, pasează și le de 5 6 7-0 pt a le arata adversarilor adevăratul nivel, dar aseară, tu ce ai văzut? Mie în ultimele 30 min mi s a părut ca ne călcăm pe picioare, jucătorii nu respectau poziția în teren, ei nu au nici o idee de joc (asta începe sa se vadă din ce în ce mai bine) și de aici și precipitațiile din fata porții, jucătorii plimba mingea și țin de ea pt ca sunt valoroși de asta și am marcat multe goluri, dar tu nu înțelegi ca nu se vede rolul antrenorului, atâta timp cât ajungi în ultimii 25 m și nu prea mai știi ce sa faci, atâta timp cât orice contraatac al echipei adverse e un pericol pt poarta atâta timp cât orice faza fixa executata în apropierea porții noastre creează panica și se lasă cu gol de cele mai multe ori înseamnă că nu ai antrenor, el se ocupa de detalii, el așează echipa, el are o idee de joc, la steaua nici presing nu se mai face corect, totul e ca în liga 3, repet, înjura jucătorii, dar ei nu prea au vina la asa un nonantrenor…. Nu exista scuza ca nu avem 2 fundași centrali ca rezerva etc. la cât de slaba e mămăliga 1 joci 3 4 3 și dai 10, suntem slabi, și cu Dica antrenor suntem vai de noi, dacă reușim sa ne păstrăm pe locul 1 ne vor scoate din primul tur UCL…. Nu avem antrenor, pleacă Dicaaaaa du te tata și prinde experienta ca ne faci zile negre!!!!

    4
    2
    1. keyser-soze

      Scorul putea fi mai mare dar conteaza calificarea. Nu am avut emotii nici macar o secunda in privinta calificarii, golul a venit tarziu si de aici marea suparare. Daca ai urmarit meciul CFR-ului din cupa unde nu au fost decat doua ocazii de gol si o ratare a Chindiei pe final de meci. La fel si Dinamo, au marcat doua goluri la inceput dar pe urma au fost dominati clar in prima repriza de Braila. In a doua repiza, ca si noi, au ratat din toate pozitiile. Mancahester United a fost eliminata din cupa ligii de o echipa de liga a 2-a. Asa sunt mecurile astea, adversarul se baga cu toata echipa in aparare iar echipa mai buna nu se concentreaza. In repriza a doua Alba Iulia a stat cu 11 jucatori in careu, nici nu aveai pe unde sa sutezi.

      6
      2

Lasă un răspuns