Liga 1: Viitorul – FC Steaua 1-4! Show la Ovidiu! FCSB este noul lider

de | august 25, 2018

De ziua lui Dennis Man, Steaua spulberă cu 4-1 pe Viitorul. Steaua a bifat a patra victorie consecutivă în noul sezon al Ligii 1, impunându-se cu 4-1 pe terenul celor de la FC Viitorul, victorie în urma căreia formația antrenată de Nicolae Dică a devenit noul lider în Liga 1.  Florinel Coman (45′), Dennis Man (52′), Daniel Benzar (82′) şi Raul Rusescu (89′ au marcat pentru Steaua, în timp ce unicul gol al celor de la Viitorul a fost semnat de Ionuţ Vână (71′).

VIDEO. Dedicație lui Man cu golul lui

Steaua are 16 goluri marcate în 6 etape. „Mbappe” și Bizonul au marcat 10 dintre ele, fiecare cu câte 5 realizări, și ocupă locul de golgherter al Ligii 1.

Florinel Coman, Dennis Man, Daniel Benzar şi Raul Rusescu, care a contribuit şi la primele două reuşite, au înscris golurile învingătorilor. Misiunea lui Rusescu &Co. a fost uşurată de eliminarea lui Virgil Ghiţă, din minutul 5. Fundaşul central al Viitorului a văzut roşu direct, pentru un fault făcut din postură de ultim apărător asupra lui Florinel Coman. După numărul de ocazii, putea fi un scor fluviu.

În urma acestei victorii, Steaua a acumulat 13 puncte şi a urcat pe primul loc, la un punct avans de campioana CFR, care s-a împiedicat de Gaz Metan, scor 0-0. Viitorul ocupă locul al nouălea, cu 7 puncte.

VIDEO. Viitorul vs Steaua 1-4! Show cu daună totală. Golurile Stelei

Caseta tehnică
Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

  • FC Viitorul: Cojocaru (Buzbuchi ’33) – Lima, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer – Ciobanu, Băluţă, Vînă – I. Hagi, Drăguş (Houri ’64), Măţan (Boboc ‘14). Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • Steaua: Bălgrădean (Vlad ’64) – Jakolis, Nedelcu, Filip, J. Morais – Ov. Popescu, Qaka – Man, Fl. Tănase (D. Benzar ’72), Coman (Moruţan ’46) – Rusescu. Antrenor: Nicolae Dică
  • Cartonaşe galbene: Măţan ’14, Houri ‘85 / Filip ‘8, Nedelcu ‘45+4, Ov. Popescu ’69, J. Morais ’78, Qaka ‘78
  • Cartonaş roşu: Ghiţă ‘5
  • Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – Florin Andrei

VIDEO. Trailer Viitorul vs Steaua

X Ray


Fotografia postată de FCSB.


Meciul Viitorul- Steaua, din etapa a 6-a din Liga 1, va avea loc duminică, 26 august, de la ora 21.00, pe stadionul Central din Ovidiu.

Viitorul a bifat  în acest debut de sezon 2 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri. Una albă și una neagră în primele 5 etape. După ce au pierdut acasă în prima etapa cu Dunărea Călărași, Ianis Hagi & co. au reușit să bifeze doar un egal în runda a doua, 1-1 cu Concordia Chiajna. Primul succes stagional a venit abia în runda a 3-a, 2-0, acasă, cu Voluntari. Bucuria n-a ținut mult însă. Deplasare la Dinamo, înfrângere cu 0-1.

Nici în ultima etapa Viitorul n-a zburdat în compania celor de la Gaz Metan. Victoria băieților lui Hagi, 2-0, a venit greu, golurile fiind marcate de Drăguș și Ciobanu.

Ultima partida jucată la Ovidiu de Viitorul împotriva Stelei s-a încheiat 2-2 .

  • Doar 5 goluri a marcat Viitorul in primele 5 etape. Doar Voluntari si Poli. Iasi, ultimele doua clasate in Liga 1 Betano, au ofensive mai slabe.
  • Totuși, defensiva Viitorului este cea mai buna din campionat după primele 5 etape, doar 3 goluri primite.
  • În afară de meciurile cu Racing Union și Dunărea Călărași, Viitorul a marcat de fiecare data, acasă, fix 2 goluri în meciurile cu Vitesse, Voluntari și Gaz Metan.
  • Constănțenii au marcat de fiecare dată cel puțin 1 gol în ultimele 5 partide jucate acasă împotriva celor de la Steaua.
  • Viitorul a câștigat doar 2 partide pe teren propriu din cele 10 întâlniri avute cu FCSB.

Steaua. Înfrângerea cu 1-3 de la Viena a venit după o serie de 8 partide încheiate de formația roș-albastră fără înfrângere, 6 victorii și 2 rezultate de egalitate, aici incluzând și dubla europeana cu Rudar Velenje.

Nu-i timp de văicăreli pentru echipa condusă de Nicolae Dică deoarece la Ovidiu o va aștepta un meci extrem de greu. Sigur, roș-albaștrii au palmares pozitiv cu Viitorul în meciurile jucate la Constanța, însă elevii lui Hagi au acum șansa să profite de moralul scăzut al steliștilor după înfrângerea de la Viena.

Totuși Dică are mari probleme în a alcătui o echipă omogenă pentru că va trebui să odihnească titularii în vederea returului de joi cu Rapid Viena, iar fundași centrali și vârf de atac nu are decât unul pe post (Rusescu nu e vârf). Zlatinski nu va juca în meciul cu Viitorul, nu e legitimat încă la LPF.

  • Cu 12 goluri marcate în primele 5 etape din Liga 1, Steaua are cea mai buna ofensivă din campionat.
  • Steaua a marcat de fiecare dată cel putin 1 gol în 3 din ultimele 5 meciuri jucate în deplasare, aici incluzând și meciurile avute cu Rudar si Hajduk Split.
  • Roș-albaștrii au marcat de fiecare dată cel putin un gol în 9 din ultimele 10 deplasări avute pe arena Viitorului.
  • 7 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri are Steaua împotriva Viitorului pe terenul acesteia, fie că aceasta a jucat acasă la Chiajna sau Ovidiu.
  • 6 din cele 10 întâlniri jucate de Viitorul și Steaua, cu echipa lui Hagi în postura de echipa gazda, s-au încheiat cu „peste 2.5 goluri” marcate.

Înaintea meciului cu Steaua, Hagi, a susținut o conferință de presă. Gheorghe Hagi a dezvăluit cum va destabiliza echipa lui Dică: „Este un meci greu, dar am arătat că suntem capabili să ne duelăm cu oricine, încercăm să fim mai buni și să câștigăm. Suntem într-o formă bună, acasă suntem puternici, dar trebuie să fim mai iuți și să facem totul bine. Doar dacă jucăm colectiv putem să învingem.

Trebuie să ne impunem principiile și să jucăm la același nivel pe tot parcursul partidei. Ultima oară am făcut-o doar o repriză și s-a terminat egal. Acum sperăm să luăm cele trei puncte. Între noi și ei au ieșit întotdeauna meciuri bune. Orice echipă se mobilizează când joacă împotriva Stelei și este normal. Un rezultat bun cu Steaua îți dă curaj și încredere!

Nu contează că au jucat în Europa în urmă cu câteva zile. Steaua are un lot puternic, niciun jucător nu-i titular sau rezervă. Este o echipă bună, care marchează multe goluri, cu jucători tehnici, care joacă rapid”, a declarat Hagi.

VIDEO

Nicolae Dică a prefațat și el meciul Viitorul-Steaua: „Va fi un meci greu cu Viitorul. Întâlnim o echipă tânără, ambițioasă, o echipă cu care mereu am avut meciuri grele. Știu cât de motivați sunt cei de acolo cu Steaua, cred că va fi o partidă foarte grea. Viitorul joacă ofensiv și are jucători buni, care de la mijloc în sus pot face diferența. Trebuie să fim foarte concentrați pentru acest joc. Vor fi schimbări în echipă pentru că peste 4 zile avem un meci important, returul cu Rapid Viena. A fost o încărcătură mare la Viena și ne așteaptă un retur infernal, în care să dăm totul pentru a obține calificarea”, a declarat Dică.

Dică a comentat și venirea lui Hristo Zlatinski la echipă și recunoaște că e incomodat de numeroasele transferuri făcute după începerea sezonului„Zlatinski a jucat foarte bine la Craiova, e un jucător cu experiență. Azi a făcut primul antrenament, sper să ne ajute cât mai mult. Nu va juca în meciul cu Viitorul, nu e legitimat încă, din ce am înțeles.

Nu mi-e ușor când vin jucători după ce a început sezonul. Trebuie să fac totul pentru a-i integra pe toți jucătorii cât mai repede, a declarat Dică, la conferința de azi.

Video. Conferința de presa Nicolae Dica înaintea partidei cu FC Viitorul
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/FCSBOfficial/videos/294889191317754/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

X Ray

39 de comentarii la „Liga 1: Viitorul – FC Steaua 1-4! Show la Ovidiu! FCSB este noul lider

  1. keyser-soze

    O echipa…si mai experimentala 🙂
    Bălgrădean – Jakolis, Nedelcu, Filip, Morais – Ov. Popescu, K. Qaka – D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman – Rusescu
    Rezerve: Vlad, Moruțan, Planici, R. Benzar, D. Benzar, M. Roman, A. Stan
    Antrenor: Nicolae Dică
    Forza Steaua!!!!

  2. quark

    fara cuvinte, sa incepi un meci fara niciun fundas central de meserie…ai 700.000 euro pentru o fantezie cu un jucator de 30 ani (Nistor), dar esti incapabil sa gasesti pe intreg mapamondul un aparator central decent

    8
    2
  3. siegfried

    Gnohere nici măcar pe bancă? Bravo Nik! Anul trecut am terminat la un punct în spatele CFR-ului, acum 2 ani am terminat la egalitate cu Viitura, dar am pierdut campionatul la meciuri directe, dar noi ne batem joc de meciurile din primele etape făcând tot felul de experimente inepte.

    4
    1
    1. keyser-soze

      Intr-un fel inteleg tactica asta cu echipa a 3-a 🙂 . Joi e cel mai important meci al nostru si nu are rost sa avem jucatori accidentati sau obositi. Greseala a fost in perioada de transferuri.

  4. alex-0101

    Da nu știu cum pula mea sa ți odihnești jucătorii în starul de sezon, hai ca lași unul pe banca, da pe toți? Chiar asa prost sa fii,? Du te n plm… Da ai academie, nu? Nu poți testa un fundaș central de acolo? Nu poți juca normal cu jakolis aripa? Unde i pacionel, da Stoica? Dacă tot vrei sa odihnești jucători, pune frate tineretul sa joace da fiecare pe postul tău, doamne cât de penibil e Dica tine de postul asta fără sa aibă un pic de bărbăție în el…. Sper sa ne dea 7 viitorul…
    Am văzut, sau mai bine spus m am uitat la meciul chefereului, nici o ocazie de gol la Mediaș, nimic, pluc cadomn arbitru, „nea” Coltescu l a eliminat pe un jucător al gazului gratis plus ca a tras cât a putut pt cufuristi, ii urez o mare, MUIE!

    2
    1
  5. siegfried

    Înțeleg să-i menajezi pe Pintilii, Teixeira, Roman că sunt veterani. Dar domnii Bălașa (23), Planic (26), Benzar (26) nu fac fața unui ritm din 3 în 3 zile? Gnohere la 30 de ani nu putea juca o repriză în seara asta și să fie proaspăt joi? Dică e bine la cap?

    3
    1
      1. siegfried

        Da, zi frate așa. Eventual de teama accidentărilor ar bine să anuleze și antrenamentele că ași acolo există acest risc. Toți jucătorii importanți până joi să stea în pat cu telecomanda în mâna stângă și tableta în cea dreaptă.

        De ce să fim nevoiți să recuperăm mereu în campionat? Ce ar fi să fim noi pe primul loc și alții să fie obligați să riște pentru a ne prinde din urmă?

        2
        1
  6. bodanel

    Ce comentatori dobitoci. CItez: „Rusescu parca n-a avut forta la scarita”. Pai da-te-n plm de imbecil, sunt 5 metri pana la poarta, vrei sa doboare avioane. Cum plm ii angajeaza pe astia la gigi sport nu inteleg.

    8
    1
  7. saramago

    Viitorul – Steaua 0-1 (pauza), dupa o reiza controlata de elevii lui Dica. Cursul jocului a fost clar influentat de eliminarea soperului Ghita, in minutul 5. Altfel, jocul 11 contra 10 nu le-a iesit chiar foarte bine stelistilor, care au avut probleme la ultima pasa si la finalizare.

    Balgradean 5 – a gresit in final de repriza, cand a fost devansat de Taru, in careul mic; norocul l-a ocrotit;
    Jakolis 6 – harnic, a ajutat ofensiva, a livrat putine centrari de calitate; nici Man nu i-a fost de prea mare ajutor;
    Filip 6 – joc decent pe un post pe care a aparut ocazional; pacat de galbenul incasat;
    Nedelcu 6 – acceptabil, a primit insa un avertisment in prelungirile reprizei;
    Morais 5 – joc mediocru; desi a aparut destul de des in jumatatea adversa, nu a oferit pase bune celor din fata;
    Qaka 5 – inimos, dar lipsit de mijloace tehnice adecvate postului; alearga mult, recupereaza putin, nu e capabil de verticalizari;
    Ov.Popescu 6 – efort laudabil, a incercat si sutul de la distanta in cateva randuri;
    Man 4 – fara vlaga, a incetinit mai toate fazele de atac la care a participat;
    F.Tanase 5 – joc economicos, cu putine realizari; a fost bun doar in primele minute;
    F.Coman 7 – a marcat un gol in final de repriza, a partcipat si alte faze periculoase; in plus, a provocat eliminiarea lui Ghita;
    Rusescu 6 – a stricat cateva faze, dar a construit elegant faza golului; da ceva semne de imbunatatire a jocului.

    Fundasii centrali ai Stelei au primit cate un cartonas galben. Sper ca prin interventiile lor sa nu-i dea prilejul lui Kovacs sa restabileasca echilibrul numeric. Pentru a se impune, ros-albastri ar trebui sa mai inscrie.

    1
    1
  8. Tudz

    În sfârșit suntem lideri! Victorie pe deplin meritată de echipa noastră (chiar dacă am avut un om în plus tot meciul). Păcat că Gigi se tot gândește să scape de Qaka și Benzar cel mic, fiindcă merită să joace în continuare. Cât despre Rusescu, ei bine se pare că nu mai avem nevoie de alți atacanți. ? Așadar, ne îndreptăm cu moralul ridicat spre meciul cu Crapidiștii din Viena. Bravo băieți, felicitări pentru victorie! Fortza Steaua! ?

    P.S.: Ca să citez pe cineva de mai sus… Într-adevăr, în loc de experimente riscante, de ce nu se mizează pe jucători din academie care pot juca pe posturile lor de bază?

    4
    1
  9. saramago

    Viitorul – Steaua 1-4 (0-1), rezultat neateptat, cel putin pentru mine. Altfel ar fi stat lucrurile daca n-ar fi existat avantajul numeric de 85 de minute.

    Balgradean 5 – pacat de accidentare, insa nu trebuie uitata gafa din minutul 40, care ar fi putut schimba cursul meciului;
    Jakolis 6 – joc ofensiv laudabil, insa in defensiva n-a fost impecabil: amintiti-va ca a fost deposedat de Hagi jr. in propriul careu, la scorul de 2-1 !;
    Filip 6 – multumitor;
    Nedelcu 6 – acceptabil;
    Morais 6 – slab in prima repriza, mult mai bun in partea secunda;
    Qaka 6 – ambitie da, mijloace tehnice nu; mi-a placut determinarea lui, in special dupa pauza;
    Ov.Popescu 6 – in fata unor adversari naivi, a etalat un joc destul de bun;
    Man 5 – slab in prima parte, neispirat la finalizare in repriza a doua, cu exceptia golului de 2-0; dincolo de aceste consideratii, sa-i urez la multi ani cu sanatate si (mai) mult fotbal de calitate !;
    Tanase 4 – foarte slab, cu exceptia primelor minute; a gresit grav la golul gazdelor si aproape i-a readus in joc pe adversari;
    F.Coman 7 – prestatie consistenta, desi a evoluat numai 45 de minute;
    Rusescu 7 – cel mai bun meci de la revenire, cu assist-uri si gol de kinograma;
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    Morutan 7 – jucator de calitate, aduce un plus atunci cand vine de pe banca;
    A.Vlad 6 – o interventie foarte buna (la 2-1 !), dar si cateva ezitari in faze care, pana la urma, n-au cantarit in rezultatul final;
    D.Benzar 6 – gol important, dar si niste ratari greu de explicat.

    Sa asteptam cu incredere meciul cu Rapid Viena ?

    7
    1
  10. bodanel

    Eu ma bucur ca nu i-a disparut instinctul de killer lui Rusescu. Dupa ce isi revine din punct de vedere fizic o sa avem 2 atacanti decenti.

    Nu inteleg de ce se tot kk unii si altii pe ei in legatura cu rosul ala. Fault in pozitie de ultim aparator, perpendicular pe poarta. Rosu mai clar ca asta nu exista.

    1. xray Autor articol

      Eu mă bucur și de „trezirea” lui Florinel Coman. Are deja 5 goluri în 6 etape, plus 1 în Europa League, dar și o căruță de ocazii.
      Sincer, ciutanii ăștia parcă au zburdat aseară pe teren. Aveau poftă de joc.

          1. sikander

            Nup. Ti-am dat acum inainte sa postez comentul asta. Sunt pe tel si pagina se incarca din nou cand postez.

          2. sikander

            A disparut la refresh… Nu e tragedie, doar o observatie 🙂

  11. vasglo

    Da, avem talent, avem momente de joc sublim, numai ca, se vede de la o posta, nu avem inca experienta necesara ducerii unui meci in siguranta pana in ultimul minut, atunci cand conducem . Fara paradele demne de un mare portar ale lui Vlad, din cele 10-15 minute in care am disparut complet din joc, la 2-0 pentru noi, nu stiu ce si cum am mai fi comentat azi! Sper sa nu se repete si in meciul cu Rapizii vienezi! 🙂

  12. alex-0101

    @vasglo
    Nu mi a fost teama de minutele alea… Și parada aia a lui Vlad a venit tot pe un fond al greșelii, are reflexe extraordinare dar poziționarea lui e groaznica(este tânăr și are nevoie de meciuri)….
    Pe mine altceva ma frământă, schimbul asta de poziții la jucători, înțeleg ca Nedelcu a mai jucat fundaș central, ok, hai sa vedem unde da cel mai bun randament, aici sunt de acord,dar Filip? Jakolis? Avem academie, e asa greu sa aduci în lot un fundaș de acolo? Pe care sa l bagi 10 15 min meci de meci, și într un joc mai lejer sa fie chiar titular… Și e început de sezon, cum sa fie jucătorii asa obosiți? Înțeleg ca l lași pe banca pe Teixeira ca are 38 ani, hai un Pintili ca e în aceeași situație, da restul?
    Berbecul a anunțat ca roman va fi titular… Crezi ca e ok? Pai aseară jakolis a demonstrat a 10000 a oara ca e mijlocaș de banda, centrare perfecta la golul lui Benzar… Ca fundaș ce plm sa i reproșezi ca a pierdut mingea în careu cu Ianis când el nu e FUNDAȘ!!! dacă adoptam tactica păguboase de la ei acasă, adică sa jucam cu liniile sus aia pe contraatac pac pac ne mai dau câteva…. Dacă jucam calm, organizat fără sa ne grăbim cu un gol pe repriza cu un joc fără greșelile veșnice (pasa la adversar) trecem de ei fără sa ajungă la poarta noastră, repet, mi au lăsat impresia de echipa mica, faptul ca ne au dat 3 arata cât de naivi putem fi….

    3
    1
  13. unubatran

    Va vad atat de entuziasti dupa meciul de aseara…

    Prieteni, voi ati uitat impotriva cui am jucat?! Daca da, va reamintesc eu, am jucat impotriva nasului!

    Sa-i vad jucand fotbal Joi si atunci ma voi entuziasma si eu. De meciuri aranjate intre rude… sunt satul.

    1
    7
  14. alex-0101

    @unubatran
    Hai ca asta i bună cu meciuri aranjate, a doar acea omenie când i am salvat de la retrogradare, de atunci jocurile au fost pe bune, sa nu uitam ca anul trecut viitorul ar fi putut sa ne cedeze punctele în dauna chefereului dar au jucat băieții cu noi de au rupt terenul și cu echipa lui „super dan” în unul din meciuri au făcut figurație, sa nu uitam ca viitorul ne a luat un campionata egalitate de puncte și etc…
    Sa spui ca aseară a fost blat trebuie sa fii nebun la cap, a fost un moment norocos al nostru cu acea eliminare din min 5 plus ca lui Hagi acum nu i mai arde de fotbal, ii pasa mai mult de odrasla lui, jocul viitorului sta în Ianis, în vederea regelui, și Ianis nu e fotbalist deocamdată, talent are însă dpdv profesional e un mic alibec 🙂

  15. siegfried

    Nu prea sunt multe de comentat după meciul de aseară. Se întâmplă o dată cam la 2-3 ani să joci în superioritate numerică aproape tot meciul. Atâta doar mă întreb dacă la academia viitura jocul aerian e sărit din schema de principii. Tănase e cel mai penibil dintre toți, a ratat la ocazii cu capul în începutul asta de sezon, aseară a ratat mingea cu totul. Nedelcu are o detentă imensă de vreo 10 cm, iar când i-a venit mingea perfect pe cap la 8 m de poartă abia a lovit-o. Iar Bălașa e maestru în a sări pe sub minge. Nu există meci în care să nu facă asta.

    3
    1
  16. SteauaToronto.

    Sincer, situatia va fi groasa daca nu trecem de Rapid Viena.

    Eu as juca cu Rusescu si Gnohere din primul minut. Antrenorul nostru, George Becali a spus insa ca Roman va juca ca are incredere in el. Deci e clar.

    2
    2

Lasă un răspuns