Viitorul roș-albastru. Massimo Pedrazzini, noul coordonator tehnic al Academiei Steaua, dezvăluie planul impresionant

de | octombrie 4, 2017

În vara anului 2015, clubul FC Steaua București a fost obligat de CSA să se mute  din Ghencea cu Academie cu tot. Până la sfârșit anului 2016, FC Steaua a pribegit cu chirie pe la diverse baze din jurul Bucureștiului, însă  acum cartierul general al vicecampioanei este la Baza Steaua din cartierul Berceni, la câțiva pași de centura Bucureștiului.

La opt ani de zile de la precedentul proiect de Academie (2008) pe care Becali îl demarase în Ghencea cu investiții majore în terenuri, clădiri și dotări, și care a fost închis după doar doi ani de zile de scandalul CSA-FCSB (2010), Gigi Becali a dat Academiei o  bază nouă proprie. Un proiect impresionant pe care l-am prezentat în două articole, acum câteva luni, dar nu era încă finalizat.

Baza sportivă de la Berceni va reprezenta punctul 0 al Stelei și se află în incinta fostei fabrici Arcom, lângă staţia de metrou IMGB. Acolo steliștii vor avea totul:

  • o clădire cu două etaje în care se vor afla birourile conducerii administrative și ale staff-ului tehnic
  • sala de forță
  • sala de conferințe
  • șase terenuri cu iarbă naturală
  • un teren de joc cu o tribună de două mii de locuri, pe care să evolueze formația secundă a clubului, înscrisă în Liga a 3-a
  • un complex de garsoniere în care pot locui gratis jucătorii, aceia dintre ei care nu vor ține neapărat să-și închirieze locuințe
  • bucătărie și sală de mese cu 50 de locuri
  • etc.

REPORTAJ VIDEO noiembrie 2016. FC Steaua are în sfârșit propria casă după ce a fost alungată din Ghencea în 2015. Lucrările la bază de la Berceni au început in urmă cu un an. Baza a fost inaugurată în toamna anului 2016.

REPORTAJ VIDEO 2017. FC Steaua va avea una dintre bazele de top ale Europei!

Toată afacerea legată de construcție și administrare a bazei a fost preluată de nepotul lui Becali, Vasile Geambazi, cel care deține terenul din zona Berceni și este și acționar la SC FCSB SA.

”Într-un an, maximum doi, vom fi peste Hagi. Nepotul meu face asta, stă de dimineață de la 7 până seara. Cel care se ocupă este nepotul meu, Vasile Geambazi, care este unul dintre acţionarii FCSB”, a declarat Becali.

Notă: Consiliul de Administrație al Stelei, conform datelor de la Registrul Comerțului, este format din patru persoane, iar printre acestea nu se regăsește și Gigi Becali. Din 2010, Becali a cedat toate acțiunile. Totuși, membrii CA sunt toți rude cu Becali, astfel că latifundiarul controlează din umbră întreaga afacere.

  • Membrii Consiliului de Administrație al Stelei: Constantin Geambazi – acționar, Tomaida Bădescu – acționar, Marius Ștefan Ianuli – acționar, Vasile Geambazi – acționar.
  • Persoane împuternicite: Valeriu Argăseală – președinte CA, Iulian Ghiorghișor – vicepreședinte CA, Ancuța Jecu – membru în CA.
  • Cenzor: Mariana Istudor,, Vasile Răileanu, Victor Manole.
  • Cenzor supleant: Maria Natalia Apostol, Laurențiu Virgil Găman.

Academia FC Steaua București – noutăți

Baza sportivă are și o pagină oficială de facebook „Baza Sportiva Steaua Bucuresti. Acolo găsiți postate și informații și poze cu noul fief al roș-albaștilor.

Academia FC Steaua nu a perceput nicio taxă de la copii și juniori. Totul este gratuit (echipament, cazare, hrană, asistență medicală de specialitate, transport etc.) însă numai cei foarte talentați sunt admiși în Academie!
  • Una din marile probleme cu care se confruntă cei care se ocupă de viitorul Stelei o reprezintă atitudinea unora dintre părinţi, care îşi văd copilul cel mai bun şi care se simt mai mereu nedreptăţiţi. Pentru asta, încă din 2014, sunt afişate cinci reguli de bază pentru părinţi.

  • Pentru a aduce în Academie pe cei mai buni, FC Steaua a organizat mai multe trialuri în țară, supervizate de Țiți Dumitriu, unul dintre cei care caută noi talente. Sita de admitere în Academia Steaua este foarte deasă. De exemplu, la trialul organizat în vara asta la Baza din Berceni, din cei 500 de participanți au fost selecționați doar 4! Între ei și pe Andrei Roșu, de la Viitorul Sântimbru, crescut sub îndrumarea lui Alexandru Kalanyos, antrenorul care l-a scos și pe Nicolae Stanciu în fotbalul mare. Andrei Roșu a participat la trialul organizat de FCSB, impresionându-i pe toți cei responsabili cu selecția, inclusiv pe Țiți Dumitriu.

Juniorii FC Steaua, campioni la Grupa 2006, ediția 2016-2017

Rezultatele Academiei nu au întârziat să apară. Câteva au fost scrise în articolul „Tineret mândria țării. CSA vs FCSB „,  unde sunt prezentate rezultatele din acest sezon obținute la fotbal de cele două Centre „roș-albastre” de copii și juniori.

Sigur, este doar începutul unei activității în condiții de top și încă nu este cristalizat întregul staff care va pune la nivel de top și managementul sportiv al Academiei. Vă oferim mai jos încă două realizări recente.

Juniorii FC Steaua, grupa 2007-2008, câștigătorii trofeului Hestia Junior’s Cup pe anul 2017,  după ce au învins în finală Academia Hagi.

  • „Hestia Junior’s Cup și-a desesmnat câștigătorii pe anul 2017. În finala categoriei 2007-2008 puștii de la FCSB s-au impus în fața celor de la Academia Hagi cu 2–1 iar la 2009-2010 Inter Galaxy a trecut după un 5–4 tot de Academia Hagi. – se consemnează pe site-ul oficial al FRF în 16 August 2017 (link).

Juniorii FC Steaua (11 ani),, câștigătorii trofeului „Eugen Stanciu” pe anul 2017

  • „Cel mai mare turneu organizat la Slatina, dedicat fotbalului juvenil, s-a disputat în week-end pe Stadionul „Metalurgistul”. A doua ediţie a Memorialului „Eugen Stanciu” a reunit echipe valoroase din ţară, competiţia fiind rezervată jucătorilor Under 11. Turneul a fost câştigat de FCSB, echipă ce a oferit şi numele celui mai bun jucător al întrecerilor fotbalistice.” – scrie Gazeta online în 26 iunie 2017. Detalii AICI

Massimo Pedrazzini este noul coordonator al Academiei

Ion Toma, director adjunct la liceul cu program sportiv Mircea Eliadea, fost ofertat să ia parte la noul proiect al Stelei, dar pentru asta ar fi trebuit să renunțe la funcția pe care o deține la liceu pentru a se dedica full time Academiei. Fost antrenor coordonator la grupele de copii și la echipa a doua, Ion Toma a preferat să rămână la liceul cu program sportiv, astfel că după 6 ani în care a coordonat activitatea la copii și juniori a roș-albaștrilor s-a despărţit de clubul FC Steaua. Însă cu Toma la timonă, Steaua II nu a reușit promovarea în Liga a 2-a, deși a avut la dispoziție și jucători de Liga 1.

Noul coordonator al Academiei este Massimo Pedrazzini! După ce a părăsit clubul FC Steaua, în  toamna anului 2015, la puțin timp de la demisia lui Mirel Rădoi,  Massimo Pedrazzini a revenit  la roș-albaștri în funcția de coordonator al Academiei Steaua, unde se va coordona activitatea grupelor de copii și juniori, ocupând și funcția de director tehnic la echipa Steaua II.

Pe Dică și Pedrazzini îi leagă o veche relație  profesională. Italianul l-a antrenat la Steaua pe jucătorul Dică (2007–2008), apoi a fost și coleg cu antrenorul Dică în staff-ul lui Mirel Rădoi (2015).

Considerăm că este o alegere bună! Tehnicianul italian, în vârstă de 59 ani, are 10 ani de experiență la nivel de top în domeniul formării tinerilor fotbaliști, acumulată la marile cluburi ale Europei AC Milan (6 ani) și Internazionale (4 ani).

  • Massimo Pedrazzini s-a născut în 3 februarie 1958, la Milano, s-a format ca junior la AC Milan (1969–1975), apoi a activat ca mijlocaș în Seria B (Triestina, Messina, Catanzaro, Salernitana) și C. În anul 1991 mijlocașul și-a încheiat cariera de jucător. Până să-și  înceapă cariera de antrenor la seniori ca secundul lui Marco Tardelli la Internazionale în 2000-01, Massimo s-a ocupat de juniorii lui AC Milan (1991 1996),  apoi la Internazionale (1996-97, U17/18),  la Pro Sesto  (1996-97, U20) și din nou Internazionale  (1997-2000, U17/18/19). Înainte de aducerea lui Mirel Rădoi pe banca Stelei (iunie 2015),  Massimo Pedrazzini a coordonat Centru de copii și juniori ai Stelei, funcție ocupată din ianuarie 2014, când Becali a redeschis Academia în Ghencea. Reamintim că în trecut, Massimo Pedrazzini a fost antrenor principal, dar și secund în mandatele lui Zenga (2007) și Lăcătuș (2007-2009), la prima echipă a Stelei.

Invitat la emisiune Digi Sport Matinal, marți, 3 octombrie 2017,  Massimo Pedrazzini  a explicat ce se dorește la Academie și susține că va fi ceva impresionant. 

„Vasile Geambazi mi-a arătat ce se doreşte la Berceni. Este ceva extraordinar, cu condiţii de cazare, de antrenament, de şcoală, de tot ce e nevoie. Mai mult decât antrenamente, jucătorii vor face şi şcoală, în Comuna Berceni. Sunt luaţi cu microbuzele şi duşi la şcoală, iar după ore, înapoi la cantonament.

La finalul implementării proiectului vor exista condiţii precum la cele mai importante Academii din Europa. Încă de acum avem peste 40 de copii care locuiesc la Academie. Avem psiholog, pedagog, camere cu toate condiţiile, restaurant, iar foarte curând va fi gata şi o sală de forţă pentru copii. Totul este separat de cantonamentul echipei mari, care este în aceeaşi incintă.

Cu facilităţile existente, la Berceni se pot antrena 4 grupe de copii, dar cantonamentul se va dezvolta pentru a putea oferi condiţii celor 11 grupe, câte va avea Academia. În plus, va exista şi posibilitatea să vină şi echipe din străinătate care vor să facă în România cantonament pentru a întâlni echipe locale.

Gigi Becali i-a cerut lui Geambazi să gândească şi un proiect rezidenţial unde să fie construite locuinţe în care să stea jucătorii de la prima echipă. Aşa ar fi mult mai simplu pentru antrenamente. Man, Budescu, Alibec şi ceilalţi nu ar mai fi nevoiţi să treacă prin aglomeraţia din Bucureşti ca să ajungă la Baza Steaua.” ,, a explicat Massimo Pedrazzini, noul coordonator al Academiei FCSB, la Digi Sport Matinal.

Dacă ne gândim doar la câștigarea campionatului și nu producem jucători pentru prima echipă, muncim degeaba. Avem de învățat de la Hagi, care a făcut o muncă extraordinară.

Modelul nostru nu poate să semene cu niciunul din lume, dar la condiții ne putem compara. Avem terenuri de antrenament, iar acum facem o sală de forță doar pentru juniori. Avem vestiare, bucătărie și sălă de mese doar pentru juniori. În vară vom avea și un teren cu iarbă, doar pentru juniori și echipa a 2-a.

Avem și camere unde stau juniorii. Sunt 46 de camere cu plasmă și cu PlayStation. Sunt condiții foarte bune. Avem psiholog și pedagog. În plus, toți copii sunt duși la școală. Nu cerem nicio taxă. Contează doar atitudinea. Facem selecții periodice și încercăm să aducem cei mai buni copii. Nu știu cât s-a investit. Eu mă ocup de metodologie, dezvoltare și pregătire”, a mai precizat Pedrazzini.

Video. Înregistrarea cuprinde o parte din declarația lui Pedrazzini. Din păcate nu am găsit un clip care să o cuprindă pe toată. Mai exact, lipsește partea anterioară momentului din care începe această înregistrare.

Succes, Massimo! Să fie într-un ceas bun!

 

X Ray

3 comentarii la „Viitorul roș-albastru. Massimo Pedrazzini, noul coordonator tehnic al Academiei Steaua, dezvăluie planul impresionant

Lasă un răspuns