Steaua a pierdut la Ankara în fața celor de la Osmanlispor, 0-2, în primul meci din grupele Europa League. Formația din capitala Turciei a obținut victoria prin golurile înscrise de Cheikh Diabate în minutul 64, din penalty, și Aminu Umar (min. 74).
Statistica UEFA
Și Steaua a jucat 49 minute în 10 contra 11!
Echipele
- Osmanlispor: 99. Zydrunas Karcemarskas — 4. Koray Altinay, 61. Numan Curuksu (căpitan), Aykut Demir, 15. Tiago Pinto — 35. Musa Cagiran (93. Adam Maher, 83), 8. Raheem Lawal — 27. Aminu Umar (28. Dzon Delarge, 78), 10. Badou Ndiaye, 17. Adrien Regattin — 14. Cheikh Diabate (Raul Rusescu, 78). Antrenor: Mustafa Akcay. Rezerve neutilizate: 1. Hakan Arikan — 11. Erdal Kilicaslan, 21. Vaclav Prochazka, Muhammed Bayir.
- Steaua București: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache (3. Bogdan Mitrea, 46), 4. Gabriel Tamaș, 21. Wilfried Moke, 13. Alin Toșca (căpitan) — 55. Alexandru Bourceanu, 19. Adnan Aganovic — 77. Adrian Popa, 27. Fernando Boldrin (10. Florin Tănase, 61), 29. William De Amorim (17. Antonio Jakolis, 68) — 14. Bojan Golubovic. Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 9. Alexandru Tudorie, 11. Muniru Sulley, 20. Vlad Achim.
- Arbitru: Tobias Welz; arbitri asistenți: Jan Seidel și Rafael Foltyn; arbitri asistenți adiționali: Robert Hartmann și Marco Fritz; arbitru de rezervă: Stefan Lupp (toți din Germania)
- Cartonașe galbene: Enache (4), Regattin (13), Ndiaye (45+2), Tamaș (63), Aganovic (72). Moke (86)
- Cartonaș roșu: Enache (45+2)
Rezumat video
Concluzii
În prima repriză aproape totul părea în favoarea roș-albaștrilor. Steaua controlase bine jocul și fusese echipa mai periculoasă, in special printr-un joc de contraatac bine pus la punct. Osmanispor părea incapabilă să-l pună în pericol pe Niță, iar Steaua a ratat câteva mari oportunități de a marca. Mai pe românește, „otomanii” arătau a echipă de bătut.
- Min 2. Centrare a lui Boldrin din lovitură liberă, mingea e reluată de Tamaș puțin peste poartă din 6 metri!
- Min 26. Contraatac foarte bun al Stelei, Adi Popa e blocat în careu, tot el revine și centreaza iar Golubovic reia cu capul peste!
- Min 30. Bourceanu șutează cu stângul de la 20 de metri, mingea e respinsă cu capul de Demir!
- Min 38. Adi Popa crează o fază pe partea dreapta insă șutează în brațele portarului!
- Min 40. Contraatac incredibil al Stelei, Adi Popa pasează pentru Bourceanu, care trimite cu capul puțin pe lângă poartă!
A venit și minutul 45, ultima fază de joc cu Steaua în atac, care a primit o lovitură liberă, și așteptam toți cu sufletul la gură șutul magic a lui Boldrin, o copie după cel din partida cu Astra.
Însă urmează o lovitură de teatru. Absolut gratuit, exact ca faultul de galben comis la mijlocul terenului în minutul 4, Enache s-a transformat brusc într-un „berbec” fără discernământ care dă cu capul în zid să-l spargă, izbindu-l golănește pe Regattin. Roșu direct, cu câteva secunde înainte de fluierul de final al reprizei întâi. Un „berbec” de 500 mii euro și cotat la 1,75 miloane euro lasă Steaua în 10! Culmea, zâmbește ironic mimând surpriza cu chip de victimă, când și un cartonaș galben îl expedia la dușuri mai devreme. Pentru gestul ăsta nu mai există scuza că nu e fundaș dreapta de meserie. E o problemă gravă, la granița dintre psihologie și psihiatrie.
Video
Mașinăria gândită și exersată de Reghecampf s-a cam gripat după eliminarea lui Enache. La pauza Steaua a mutat forțat cu Mitrea în locul lui Golubovic pentru a astupa gaura lăsată de fostul astral. În inferioritate numerică, roș-albaștrii au făcut un pas înapoi in tentativa de a puncta pe contraatac, însă in minutul 64 s-a produs a doua eroare individuală.
Ca și cum nu era suficient că la omul sărac nici „berbecul” cumpărat cu 500 de mii de euro n-a tras, decât echipa în jos, Tamaș a comis o gafă inexplicabilă la experiența lui. Bravul fundaș a faultat gratuit în careu, deși veniseră încă doi steliști să se interpună între Ndiaye și Niță. Un fault intenționat, pentru că la acea alunecare piciorul drept s-a dus corect la firul ierbii, însă pe stângul l-a ridicat cât să-i pună piedică senegalezului. Și a reușit!
Bomboana pe colivă a pus-o Mitrea (nr. 3) în minutul 74, când a ratat mingea centrată din lateral de Tiago Pinto și deviată norocos de Numan Curuksu în fața porții. Umar (nr. 27), cel care se afla în marcajul fostului fundaș de la Viitorul, a marcat din 6 m de lângă gheata lui Mitrea.
După război…
Tamaș și Popa
Reghecampf
În Avancronică am scris că prima șansă la victorie o avea Osmanlispor, însă după această partidă spun că „otomanii” erau o echipă de bătut în 11 la 11. De aceea înfrângerea asta mi-a lăsat un gust foarte amar. Ne-am bătut singuri cu „turcii” noștri. Fără alți „berbeci” și alte „mâini moarte”, Steaua poate obține lejer victoria în retur. Partida Villarreal – FC Zurich încheiată cu scorul de 2-1, după ce elvețienii „de liga a 2-a” au deschis scorul, arată că grupa este mai comlicată decât le părea unora la tragerea la sorți.
Forza Steaua!
X Ray
Avancronica Osmanlispor – Steaua
Pe 26 august, la Monaco, sorții UEFA au trimis Steaua în Grupa L alături de Villarreal CF (ESP), FC Zürich (SUI) și Osmanlispor FK (TUR).
După o pauză de un an, FC Steaua revine pentru a 16-a oară în grupele UEFA, acolo unde din 2004 s-a calificat 11 sezoane consecutive. Cât toată România la un loc (link). După ce a ratat grupele de Champions League în play off-ul cu miliardarii de la Man City, Steaua va debuta joi, 15 septembrie, în noul sezon de Europa League 2016-17. În prima etapă a Grupei L, Steaua va întâlni echipa lui Rusescu și Szukala, Osmanlispor FK, pe arena Osmanlı Stadium din capitala Turciei, Ankara. Totodată, va fi meciul cu numărul 31 a lui Reghecampf pe banca Stelei în Europa, egalând la acest capitol legendele roș-albastre Emerich Jenei și Puiu Iordănescu. Partida va fi transmisă în direct la Pro TV și Dolce Sport, de la ora 22:05.
UEFA a trimis un polițist la Ankara să o arbitreze pe Steaua cu Osmanlispor, pe germanul Tobias Welz. În mod surprinzător, central desemnat nu a condus în ultimul an niciun meci internaţional oficial. Welz, în vârstă de 39 de ani, este arbitru FIFA din 2013. El va fi ajutat de asistenţii Jan Seidel şi Rafael Foltyn şi de adiţionalii Robert Hartmann şi Marco Fritz, iar Stefan Lupp va fi rezervă.
[Update] Osmanlispor FK
Osmanlispor FK (Futbol Kulübü) este numai în aparență un club „nou”, din 2014. De fapt echipa este continuatoarea unei grupări fotbalistice fondate acum 38 de ani și care în perioada 2010-2013 a fost dezafiliată de Federația Turcă de Fotbal. Vom vedea „de ce” în cele ce urmează.
Actualul club Osmanlispor a fost fondat în anul 1978 ca Ankara Belediye Spor Kulübü (Ankara City Council Sport Club). De-a lungul istoriei sale, clubul a suferit mai multe schimbări de nume.
În 1984, au fost redenumit Ankara Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (adăugând „Metropolitan” la numele). Apoi numele a fost redus la Büyükşehir Belediye Ankaraspor Kulübü (Municipalitatea Metropolitană Ankaraspor Club) in 1998. Pe lângă fotbal, activitatea principală, clubul avea în portofoliu și subdivizii de baschet, box, handbal, hochei pe gheață, judo, lupte de ulei, tenis de masă, lupte etc.
În 2005, clubul de fotbal a schimbat numele la Ankara Sports Inc. (Ankaraspor AȘ) și s-a desprins de clubul mamă, concentrându-se numai pe fotbal, în timp ce Büyükşehir Belediye Ankaraspor Kulübü a continuat activitatea pe celelalte ramuri (un fel de AFC Steaua – CSA în 1998).
La data de 15 septembrie 2009, Ankaraspor AȘ a fost retrogradată din Super Ligă de către „Professional Football Disciplinary Committee” (PFDK, Comisiile de la noi), fiind acuzată de o relație considerată contrară competitivității sportului, cu Ankaragücü, o altă formație de fotbal din Ankara. Toate jocurile din sezonul 2009-10 ale formației Ankaraspor AȘ au fost anulate și acordate cu 3-0 pentru adversari.
Ankaraspor AȘ era controlată și atunci de primarul capitalei turce, Melih Gokcek, unul dintre cei mai influenti oameni din Turcia. Președinte la Ankaragücü era Ahmet Gokcek, chiar fiul lui Melih. Conflict de interese? Simplu de judecat, avand in vedere că Ahmet Gokcek este acum patronul lui Osmanlispor. Decizia PFDK a fost de retrogradare pentru Ankaraspor si 6 luni suspendare pentru familia Gokcek.
Însă la 4 august 2010, Ankaraspor AȘ a fost „expulzată” din toate ligile turcești de către „Turkish Football Federation” (TFF, FRF-ul lor), pentru că Ankaraspor AȘ a dat in judecată (instanță civilă) TFF cu privire la retrogradare forțată în 2009-10 (caz asemănător Craiovei, apel la instanțe civile).
Ca și Mititelu, Ankaraspor AȘ a câștigat procesul, TFF a fost obligată sa reintroducă echipa in competiții, dar și să plătească 3,57 milioane de euro daune pe parcursul următorilor 7 ani! A fost și momentul in care s-a născut Osmanlispor, prin schimbarea patronajului. Noul actionar majoritar a devenit Ahmet Gokcek, chiar fiul lui Melih Gokcek, si fostul presedinte al lui Ankaragucu. Melih Gokcek, primarul Ankarei din 1994, reales ultima data in 2014, e bun prieten cu presedintele Recep Tayip Erdogan. Iar influenta sa majora in cadrul AKP, partidului care e la putere in Turcia, a șters totul cu buretele! Osmanlispor se născuse.
Așadar, în sezonul 2013-14, Ankaraspor AȘ a fost reafiliată și admisă de Federația Turcă de Fotbal (TFF) direct în Liga 1 (Liga a 2-a la noi). În 2014, și-a schimbat sigla, numele în Osmanlispor FK și a promovat sportiv în Super Liga turcă (Liga 1 la noi) pentru sezonul 2014-15. Numele actual al clubului se referă la Osman I, fondatorul Imperiului Otoman. De altfel, nickname-ul echipei este Osmanlılar (Otomanii).
Notă: Deși are pe siglă anul înființării 2014, UEFA a reținut în palmaresul Osmanlispor o participare în Cupa Intertoto 2005, semn că forul fotbalului european recunoaște continuitatea echipei Ankaraspor AȘ prin Osmanlispor FK, un club cu numele complet schimbat și o altă siglă/marcă.
Am detaliat un pic istoricul echipei Osmanlispor, fiind asemănător, pe alocuri, cu ce se întâmplă și în România. Mă refer la relația cluburilor cu FRF, dezafiliere, nume, continuitate, palmares…
Osmanlispor își dispută meciurile de acasă pe Osmanlı Stadyumu, o arenă de fotbal cu sediul în districtul Sincan al capitalei Ankara, Turcia. Stadionul are 19,626 locuri și a fost construit în 1974 și renovat în 2008.
Venită în Grupa L din urna a patra, formaţia Osmanlispor a intrat în Europa la numai un an de la repromovarea în Super Liga din Turcia. Pentru a ajunge în grupele Europa League, clubul din Ankara a plecat din turul 2 preliminar şi le-a eliminat pe Zimbru Chişinău (Moldova), Nomme Kalju (Estonia) şi Midtjylland (Danemarca). Ultimul adversar întâlnit, Midtjylland, s-a calificat sezonul trecut în 16-imile competiţiei, unde a fost eliminată de Manchester United.
Echipa la care joacă Rusescu şi Lukasz Szukala, a încheiat pe locul 5 ultimul sezon din Super Liga, în spatele lui Beşiktaş, Fenerbahce, Konyaspor şi Istanbul Başakşehir. Gabriel Torje a jucat şi el sezonul trecut, sub formă de împrumut de la Udinese.
- Lotul este evaluat la 50,00 Mill. € și cuprinde 15 jucători străini. În acest sezon a adus 19 jucători, toți liberi de contract sau împrumutați.
- Prima echipa standard a lui Osmanlispor valoreaza 21,67 Mill. €, aproape dublu fata de echipa pe care Reghecampf o va alinia cel mai probabil in partida de joi.
- Echipa de bază Osmanlispor: Karcemarskas (1,3 mil ) – Vrsajevic (1,3 mil), Prochazka (0,35 mil), Curuksu (0,25), Tiago Pinto (2,6 mil) – Cagiran (3,5 mil), Guven (2,3 mil) – Umar (3,75 mil), N’Dyaie (4,25 mil), Delarge (1,2 mil) – Webo (2,5 mil)
- Antrenor principal, din 2015, Mustafa Resit Akcay, 57 ani. Cluburi la care a mai activat: Akhisar Bel. Gençlik Spor Kulübü, Trabzonspor A.Ş., 1461 Trabzon, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Pazarspor, Beylerbeyispor, Ofspor A.Ş., Arsinspor, Trabzonspor A.Ş., Gümüşhanespor, Elazığspor, Antalyaspor A.Ş., Bulancakspor, Trabzonspor A.Ş., Sakaryaspor A.Ş., Göztepespor A.Ş., Vanspor A.Ş., Trabzonspor A.Ş.
- Echipa probabila a lui Osmanlispor:
Osmanlispor și Steaua nu s-au mai întâlnit până acum niciodată în nicio competiție. Pentru a avea o imagine a formei și forței de moment, vă prezint comparativ ultimele 5 meciuri ale celor două echipe.
Raul Rusescu a marcat, duminică seară, un gol pentru formaţia Osmanlispor, care s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul echipei Trabzonspor, în etapa a 3-a din campionatul Turciei. Rusescu a intrat pe teren în minutul 72 şi a înscris al doilea gol al meciului, în minutul 88. Cealaltă reuşită a fost semnată de N’Diaye (’34). Cu 5 puncte, Osmanlispor ocupă locul al şaselea în clasament.
Apărarea. Portarul lituanian Karcemarskas este adus imprumut de la Gaziantep și a aparat in toate cele 6 meciuri in Europa League, primind doar 2 goluri, in primul meci cu Zimbru, in rest avand 5 meciuri fara gol primit.
Punctul forte sunt fundasii laterali, in special Tiago Pinto, cu un CV impresionant, jucand in trecut printre altele la Sporting si Deportivo La Coruna. Acesta are de altfel si 3 goluri in preliminariile Europa League, fiind un fundas extrem de ofensiv.
Un punct slab il reprezinta cuplul de fundasi centrali, Prochazka – Curuksu. Înalti (1,87 si 1,85), peste 30 de ani, și pot fi surprinsi de jocul in viteza și mingile pe jos! Rezerva celor doi este Szukala.
Mijlocul cu doi inchizatori trecuti pe la Galatasaray, Cagiran si Guven, ambii transferati anul trecut pe gratis. Cagiran (23 de ani) a trecut prin toate loturile nationalei Turciei. A fost indepartat de la Bursaspor odata cu venirea lui Christoph Daum, in 2013, atunci cand a fost trimis la Karabukspor. Memhet Guven (29 de ani), este un produs al scolii lui Galatasaray, pentru care a bifat 58 de meciuri. Este cel mai experimentat mijlocas turc, avand 11 prezente in cupele europene.
Atacul este în sistem 3-1. Tripleta africană Umar (21 ani, Nigeria), N’Dyaie (25 ani, Senagal) si Delarge (26 ani, Congo) dă o viteza excelenta jocului ofensiv și are deja un sezon la Osmanlispor. Umar a marcat anul trecut 8 goluri, N’Dyaie 11, iar Delarge a devenit titular sezonul acesta. Vârf de atac este experimentatul Pierre Webo, cu 10 sezoane jucate in Spania (Osasuna, Leganes si Malloca). A fost transferat de Fenerbahce in 2013, pentru 3 milioane de euro, insa a fost lasat sa plece liber de contract doi ani mai tarziu la Osmanlispor, dupa ce a marcat 24 de goluri in 3 sezoane. Rusescu este rezervă.
Fostul decar și căpitan stelist, Cristi Tănase, acum jucător la Karabükspor din prima liga a Turcie, ne atenționează optimist:„Osmanlispor este o echipă redutabilă de la mijloc în sus. Orice fotbalist de acolo poate crea pericol și trebuie tratat cu maximă seriozitate. Numărul 1 e Aminu Umar. Este imprevizibil și foarte bun. Mai e jucătorul de bandă Thiago Pinto, pe stânga, acțiunile purtate de Osmanli pe acea parte sunt extrem de periculoase. Osmanlispor este echipa din Turcia cu cea mai bună dezvoltare din această țară, dacă iau în calcul ultimul an.
Deși a dat 9 goluri în returul sezonului trecut, Raul Rusescu este rezervă. Asta dovedește forța lui Osmanlispor. Eu am vorbit despre punctele pozitive, însă echipa are și lipsuri. Consider că Steaua este mai puternică, are ceva al ei, plus experiența competițională în meciuri mari în cupele europene. Eu zic că Steaua va bate cu 1-0, gol De Amorim. Oricum, roș-albaștrii se vor califica sigur în primăvara europeană”. Optimismul lui Cristi Tănase este lesne de înțeles. Este o dorință din inima lui roș-albastră, nu un pronostic din calculul hârtiei. De altfel a spus, limpede și fără echivoc, cu cine va dat piept Steaua.
FC Steaua București – EUROSTEAUA
Duckadam a vorbit si el despre meciul cu Osmanlispor: „In Europa nu va fi usor. Cred ca pentru noi au venit usor devreme aceste meciuri din grupe. Zic ca echipa mai are nevoie de o luna si jumatate ca sa se cristalizeze. Dar cred ca jucatorii vor face totul pentru un rezultat bun, ceea ce nu ar fi imposibil, dar nici usor. Cred ca vom fi mult mai bine pregatiti pentru meciul cu Villarreal acasa, decat pentru acest meci din Turcia. Nu o avem o echipa omogena sa spunem ca ne batem la primul loc, dar sigur ne vom bate pentru locul 2”, a declarat Duckadam la Sport.ro
Latovlevici joacă în Turcia din vara lui 2015, când a fost achiziționat de Genclerbirligi, iar în acest sezon evoluează la Karabukspor, și le transmite foștilor colegi steliști că joi nu vor avea o partidă ușoară. ”Cei de la Osmanlispor joacă foarte bine acasă, e o echipă grea, chiar dacă nu mai e ce a fost înainte. Eu zic că o să aibă un meci greu. Dar acum depinde și cum o să-și odihnească jucătorii. Ei au avut un meci greu cu Trabzon”, a declarat Iasmin Latovlevici
Reghecampf are trecut pe lista de la UEFA următorul lot:
- Portari: Florin Niță, Eduard Stăncioiu, Ionuț Poiană *
- Fundași: Bogdan Mitrea, Gabriel Tamaș, Alin Toșca, Marko Momcilovic, Antonio Jakolis, Wilfred Moke, Ovidiu Popescu, Gabriel Simion *
- Mijlocași: Mihai Pintilii, Lucian Filip, Sulley Muniru, Robert Vâlceanu, Adnan Aganovic, Vlad Achim, Dan Popescu, Fernando Boldrin, William De Amorim, Gabriel Enache, Alexandru Bourceanu, Cristian Onțel *, Mario Mihai *
- Atacanți: Alexandru Tudorie, Florin Tănase, Bojan Golubovic, Adi Popa.
Jucătorii notați cu (*) au sub 19 ani (figurează pe lista B) și nu vor evolua. Robert Vâlceanu a fost trimis la Steaua II, iar Pintilii, Momcilovic și Filip sunt nerefăcuți. Dan Popescu nu va face nici el deplasare la Ankara. Total 9 din 28, ceea ce înseamnă că Reghecampf va aborda meciul cu un „rezervor” de 19 jucători apți de joc și competiție UEFA.
[Update] Lotul deplasat de Steaua în Turcia
Air Force Steaua! Ros-albaştrii au aterizat pe aerodromul „Ankara Esenboga Airport” cu avionul personalizat. Stelistii au facut, astfel, prima deplasare in tinuta oficiala oferita de catre Bigotti Romania pentru acest sezon din cupele europene.
- Portari: Fl. Niță, Stăncioiu
- Fundași: Enache, Tamas, Toșca, Mitrea, Simion.
- Mijlocași: Adi Popa, Jakolis, Moke, Bourceanu, Muniru, De Amorim, Boldrin, Aganovic, Achim, Ovidiu Popescu.
- Atacanți: Golubovic, Fl. Tănase, Tudorie.
Dennis Man (18 ani), care nu e pe lista UEFA, a făcut totuși deplasarea în Turcia.
O echipă probabilă a Stelei pentru partida cu Osmanlispor: Niță – Enache, Tamaș, Moke, Toșca – Bourceanu, Achim – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic
[Update]Evaluare șanse
Steaua porneşte diseară spre primăvara europeană în meciul de deschidere al grupei L din Europa League pe câmpul situat la periferia capitalei turce, Ankara.
Osmanlispor, care a dat de pâmânt cu adversarii de până acum din preliminariile EL, n-a mai primit gol în ultimele 5 confruntări ale acestei competiţii, având numai victorii. Dar roş-albaştrii au istoria de partea lor:
- Au 38 de meciuri în grupele Europa League, având un palmares bun, 12 victorii, 14 remize şi 12 eşecuri. Au strâns 4 calificări în primăvara europeană, 2005, 2006, 2012 şi 2013.
- Steaua este echipa cu cele mai multe puncte, 11 la număr, obţinute de vreo formatie românească în grupele unei competiţii europene, în ediţia 2012/2013. Atunci, a terminat prima grupa din care mai făceau parte Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde, trei victorii, două remize şi o înfrângere. A trecut, ulterior, în „16-imi” de Ajax Amsterdam, după penalty-urile de departajare, şi-a fost eliminată de Chelsea (1-0, 1-3) în „optimi”. The Blues aveau să câştige trofeul.
- Roş-albaştrii au 8 calificări în grupele Europa League, „otomanii” fiind debutanţi. Steaua este prima în clasamentul echipelor româneşti ce-au bifat accesul în grupele acestei competiţii. Pe locul secund sunt Dinamo şi Rapid, cu câte 3 participări, apoi Astra (2) şi CFR Cluj, Poli Timişoara, Pandurii şi FC Vaslui, cu câte una.
- 111 victoriiare Steaua în cupele europene în 297 de meciuri. A mai bifat 82 de remize şi 107 înfrângeri, golaverajul fiind pozitiv 402-385
- 70 de eșecuriîn 146 de meciuri în deplasare a strâns Steaua în cupele europene. Are 35 de victorii şi 41 de remize
Totuși, nu joacă istoria, ci echipa. Ceea ce a spus Reghecampf după meciul cu Astra, am tot repetat și noi pe fcsteaua.ro în cronici și comentarii. În acest sezon la Steaua este o situație unică: în 13 meciuri oficiale a folosit 13 echipe diferite. În fiecare din aceste partide a fost o altă formulă de start. Problemele medicale, suspendările și numărul mare de transferuri au făcut ca echipa să fie intr-o continua schimbare in acest debut de campionat.
ECHIPELE TRIMISE DE REGHE IN CELE 13 MECIURI DIN ACEST SEZON
- STEAUA – CHIAJNA (finala Cupei Ligii)
Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic – Achim, Bourceanu – Popa, Stanciu, Hamroun – Tudorie - SPARTA – STEAUA (prel. Champions League)
Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic – Achim, Pintilii – Stanciu, Tudorie, Aganovic – Golubovic - VIITORUL – STEAUA (Liga 1)
Cojocaru – Tamas, Tosca, Momcilovic – Popa, Bourceanu, Muniru, Dan Popescu – Aganovic, Tudorie, Hamroun - STEAUA – SPARTA (prel. Champions League)
Nita – Enache, Tamas, TOsca, Momcilovic – Pintilii, Achim – Popa, Stanciu, Hamroun – Golubovic - STEAUA – CHIAJNA (Liga 1)
Cojocaru – Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic – Achim, Pintilii – Popa, Stanciu, Hamroun – Golubovic - BOTOSANI – STEAUA (Liga 1)
Nita – Enache, Tamas, Tosca, Dan Popescu – Achim, Bourceanu, Ovidiu Popescu – Aganovic, Tudorie, Florin Tanase - STEAUA – MANCHESTER CITY (prel. Champions League)
Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic – Achim, Muniru – Popa, Stanciu, Hamroun – Golubovic - STEAUA – DINAMO (Liga 1)
Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momcilovic – Boldrin – Popa, Stanciu, Hamroun, De Amorim – Florin Tanase - MANCHESTER CITY – STEAUA (prel. Champions League)
Cojocaru – Aganovic, Tamas, Mitrea, Momcilovic – Boruceanu – Enache, Muniru, Popescu, Hamroun – Tudorie - PANDURII – STEAUA (Liga 1)
Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momcilovic – Achim, Boldrin – Popa, Stanciu, William de Amorim – Florin Tanase - STEAUA – CSM IASI (Liga 1)
Nita – Aganovic, Tamas, Mitrea, Momcilovic – Muniru, Bourceanu – Vilceanu, Boldrin, De Amorim – Bota - BOTOSANI – STEAUA (Cupa Ligii)
Stancioiu – Aganovic, Moke, Mitrea, Dan Popescu – Achim, Muniru – Jakolis, Dennis Man, Ovidiu Popescu – Tudorie - STEAUA – ASTRA (Liga 1)
Nita – Enache, Tamas, Tosca, Mitrea – Bourceanu, Moke – Popa, Boldrin, Florin Tanase – Golubovic
În aceste condiții a fost imposibil să se „nască” o nouă echipă omogenă. Însă lotul a avut valoare și ceva omogenitate până la plecarea tripletei Stanciu, Chipciu și Hamroun. Și înlocuitorii lor au valoare, de aceea Steaua a avut un început bun de sezon. A căștigat Cupa Ligii, s-a calificat in grupele Europa League, e lideră după 7 etape cu 17 puncte si e in semifinalele Cupei Ligii.
Din păcate timpul este prea scurt pentru a omogeniza noile valori la un standard de grupe UEFA. În opinia mea, acum Steaua nu poate depăși pragul locului 3 în Grupa L decât cu șansă, deși a venit din urna a doua. Însă principalul obiectiv, accederea în grupele UEFA, a fost deja atins. Tot ce vine peste, este un bonus. Tot bonus trebuie luată și primenirea lotului cu ceva valori, dar Reghecampf are nevoie de timp pentru șlefuirea lor și a ridica echipa la standardul „de Steaua”. Grupele Europa League sunt și ele o bună „bază de antrenament” cu meciuri tari pentru noul lot.
Steaua va avea o partidă foarte grea în deplasarea de la Ankara în care Osmanlispor pornește cu prima şansă la câştigarea meciului, însă și la ocuparea locurilor 1-2 în Grupa L. De ce este favorită am argumentat deja. Poate că Steaua avea mai multe șanse dacă juca mai întâi cu FC Zürich, apoi cu Villarreal și abia pe final cu Osmanlispor, când se mai roda echipa. În plus, pentru moral de competiție, contează și cum pornești în grupă.
Programul Stelei în Grupa L – Europa League
- 15 septembrie – 22:05 – Osmanlispor FK – FC Steaua Bucureşti
- 29 septembrie – 20:00 – FC Steaua Bucureşti – Villarreal CF
- 20 octombrie – 20:00 – FC Steaua Bucureşti – FC Zürich
- 03 noiembrie – 22:05 – FC Zürich – FC Steaua Bucureşti
- 24 noiembrie – 20:00 – FC Steaua Bucureşti – Osmanlispor FK
- 08 decembrie – 22:05 – Villarreal CF – FC Steaua Bucureşti
Primele două și ultimele două partide sunt teoretic de max. 1 punct din 12 posibile. În actualele condiții Steaua nu poate scoate mai mult de 5-6 puncte în grupă, puncte pe care Villarreal și Osmanlispor și le asigură numai din dubla cu FC Zürich. Însă nu este sigur dacă Steaua va reuși să le ia elvețienilor măcar 4 puncte.
Cu Stanciu, Hamroun, Chipciu și Varela, Steaua avea șanse reale la a 8-a primăvară europeană. Acum vicecampioana este doar la stadiul „contează să participi” și să nu te faci de rușine. Pentru a nu fi suspectat de pesimism exagerat, vă spun că în partida de joi, Osmanlispor e favorită și în opinia bookmakerilor. Casele de pariuri oferă cote între 3,60 şi 3,80 pentru un succes al Stelei, Osmanlispor având cota la victorie între 2 şi 2.15.
Totuși, vom ține pumnii echipei Steaua și vom sta cu sufletul alături de ea, indiferent de scorul de pe tabelă.
Le urăm succes roș-albaștrilor!
X Ray
Revizia finală.
(până mai văd altă scăpare de editare :)) )
[Update] Lotul deplasat de Steaua în Turcia
Portari: Fl. Niță, Stăncioiu
Fundași: Enache, Tamas, Toșca, Mitrea, Simion.
Mijlocași: Adi Popa, Jakolis, Moke, Bourceanu, Muniru, De Amorim, Boldrin, Aganovic, Achim, Ovidiu Popescu.
Atacanți: Golubovic, Fl. Tănase, Tudorie.
Dennis Man (18 ani), care nu e pe lista UEFA, a făcut totuși deplasarea în Turcia.
FC Steaua Bucuresti anunta ca programul oficial dinaintea partidei cu Osmanlispor, din grupele UEFA Europa League, este urmatorul:
MIERCURI – 14 SEPTEMBRIE
– 11:00 – decolarea delegatiei Stelei spre Ankara – Aurel Vlaicu International Airport
– 17:55 – antrenament oficial Osmanlispor – deschis presei in primele 15 minute – Osmanli Stadium
– 18:30 – conferinta de presa FC Steaua Bucuresti – Osmanli Stadium
– 19:00 – antrenament oficial FC Steaua Bucuresti – deschis presei in primele 15 minute – Osmanli Stadium
– 19:15 – conferinta de presa Osmanlispor – Osmanli Stadium
Osmanlispor
Apărarea
Portarul lituanian Karcemarskas este adus imprumut de la Gaziantep și a aparat in toate cele 6 meciuri in Europa League, primind doar 2 goluri, in primul meci cu Zimbru, in rest avand 5 meciuri fara gol primit.
Punctul forte sunt fundasii laterali, in special Tiago Pinto, cu un CV impresionant, jucand in trecut printre altele la Sporting si Deportivo La Coruna. Acesta are de altfel si 3 goluri in preliminariile Europa League, fiind un fundas extrem de ofensiv.
Un punct slab il reprezinta cuplul de fundasi centrali, Prochazka – Curuksu. Înalti (1,87 si 1,85), peste 30 de ani, și pot fi surprinsi de jocul in viteza și mingile pe jos! Rezerva celor doi este Szukala.
Mijlocul cu doi inchizatori trecuti pe la Galatasaray, Cagiran si Guven, ambii transferati anul trecut pe gratis.
Cagiran (23 de ani) a trecut prin toate loturile nationalei Turciei. A fost indepartat de la Bursaspor odata cu venirea lui Christoph Daum, in 2013, atunci cand a fost trimis la Karabukspor.
Memhet Guven (29 de ani), este un produs al scolii lui Galatasaray, pentru care a bifat 58 de meciuri. Este cel mai experimentat mijlocas turc, avand 11 prezente in cupele europene.
Atacul este în sistem 3-1.
Tripleta africană Umar (21 ani, Nigeria), N’Dyaie (25 ani, Senagal) si Delarge (26 ani, Congo) dă o viteza excelenta jocului ofensiv și are deja un sezon la Osmanlispor. Umar a marcat anul trecut 8 goluri, N’Dyaie 11, iar Delarge a devenit titular sezonul acesta.
Vârf de atac este experimentatul Pierre Webo, cu 10 sezoane jucate in Spania (Osasuna, Leganes si Malloca). A fost transferat de Fenerbahce in 2013, pentru 3 milioane de euro, insa a fost lasat sa plece liber de contract doi ani mai tarziu la Osmanlispor, dupa ce a marcat 24 de goluri in 3 sezoane. Rusescu este rezervă.
Daca Marko nu va putea juca atunci apararea va fi cea din meciul cu Astra, nita-enache, tamas, tosca, mitrea, asta daca nu va face o rocada cu mitrea si tosca.
Sper la un meci bun din partea celor 2 fundasi centrali pt ca de la enache si mitrea nu am pretentii fiindca enache nu poate juca fundas dreapta iar mitrea este un jucator sub-mediocru, un transfer foarte slab.
La mijloc, judecand dupa prestatia slaba a lui Moke din meciul cu Astra, cel mai probabil vor juca bourceanu si ov. popescu, amandoi imbunatatindu-si considerabil jocul, insa lipsa lui Pintilii se vede de pe luna.
Tripleta din meciul acesta, cred eu ca va fi formata din popa, boldrin, de amorim sau jakolis, Tanase urmand a fi mutat in atac, nu de alta dar eu m-am saturat de atacanti care se „sacrifica”(bah ma lasi sa te las, nu mai incerca tu sa ascunzi inca un transfer slab in spatele unor cuvinte „mari”, ne iei ca pe vremea lui Tatu cu unii nu-„ntelege”? Omu nu e de Steaua . ) si nu sunt in stare sa inscrie.
Sper la un meci bun si la o victorie.
@naiyba.
stai asa ca a facut puscariasu kktu praf la digi si a zis echipa
Acum am vazut si eu ce a spus Lucifier la diji, iar in echipa aceea, sunt doua maini moarte, muniru si golubovic plus o ruleta ruseasca Moke, fundas central. Insa ma indoiesc sa joace muniru pt ca omul e imprastiat si bezmetic, mai degraba achim. Inteleg pe undeva titularizarea lui moke si mutarea lui tosca in stanga pt ca mitrea e caz de targa si pe stanga si in centru, dar asta inseamna sa ne intoarcem la campania de transferuri din vara si cine s-a ocupat de ea.
Ramane de vazut cum va juca Reggae insa eu sper ca macar muniru nu va juca, mai ales cand ii acolo pe , ov. Popescu si achim. Si mai sper ca golubovic sa se mai „sacrifice” o data sau de mai multe ori insa de data asta cu gol sau goluri, ca doar este atacant, cicã.
da, muniru e pa! mitrea la fel.
golubovic e util echipei, dar nu da goluri pt ca la Steaua se joaca altfel – combinatii in viteza, un-doi-uri, pase pe pozitie viitoare etc. ori el nu e deloc obisnuit cu asta.
la iasi toate mingiile erau pe el si golurile rezultau mai mereu din duelurile lui fizice cu fundasii adversi.
domnilor sikander, naiyba,
fotbalul modern presupune existenta minimala a 2 calitati: forta dinamica si viteza! fara forta nu existi dpdv al performantei minimale, iar daca ai si viteza poti intra in categoria jucatorilor onorabili, de bun nivel! ptr superclasa este nevoie si de alte aptitudini suplimentare, inclusiv de cel putin o calitate dusa la exceptional, pe langa alte cateva la nivel bun si foarte bun!
atat muniru, cat si golubovici au o forta dinamica (de contact in alergare) superioara majoritatii jucatorilor romani si de aceea ei trebuie sa joace in echipa de azi a Stelei, care cam sufera la acest capitol (mai ales de cand pintilii este accidentat si nu reusim sa gasim niste fundasi centrali mai atletici si dominanti)!
muniru are si o buna viteza, dar ii lipseste aproape total orientarea in teren si o anumita disciplina tactica. aceste doua lipsuri se pot compensa daca el va juca mai mult in meciuri cu miza (adica sa aibe continuitate la nivel inalt), alaturi de mijlocasi mai experimentati, de la care sa invete ce inseamna jocul pe pozitie viitoare, dublajul si o anumita predictibilitate a miscarilor de pe teren. in prezent, muniru joaca prea putin si de aceea cand intra el vrea neaparat sa se impuna, sa dovedeasca ca poate mai mult …… si uite asa face prostii copilaresti! in rezumat, ce spun eu este ca muniru are calitate fizica nativa foarte buna si ca lipsurile tactice evidente si dezordinea se pot elimina prin joc!
golubovici pe langa forta, are determinare si un bun simt tactic (vezi pozitionarile foarte bune si pe faza defensiva), simte jocul, dar vine si cu un mare defect: nu are viteza suficienta si probabil ca datorita varstei, nu are cum sa fie mai rapid in viitor (ba chiar din contra)! asta pana la urma inseamna o limitare valorica, mai ales pe plan european. golubovici ramane un jucator util in disputele interne si in cele cu adversari europeni de calibru mediu (gen sparta praga) si el nu merita sa fie blamat sau luat la misto, ptr ca dovedeste seriozitate, spirit de sacrificiu, nu se da la o parte din fata adversarului, se angajeaza la efort si incearca permanent sa puna presiune pe fundasii adversi!
atentie:
alegerea unui varf de nivelul lui golubovici a fost pana la urma o decizie strategica asumata, ptr ca noi am ales sa folosim pe aceasta pozitie si jucatorii impusi prin legea under 21. poate ca nu este cea mai buna decizie, dar trebuia sa riscam undeva in camp. transferandu-l pe golubovici, am ales sa mergem si pe mana unor atacanti foarte tineri acum, dar care in timp vor putea evolua (d-man, tanase, tudorie). daca aduceam un varf mult mai bun decat bojan, respectivii nu ar mai fi avut nici o sansa sa prinda minute in jocurile serioase din campionat si atunci trebuia sa sacrificam o alta pozitie!
naiyba,
nu ti-am tot recomandat sa nu te mai pronunti avant la lettre pe probleme tehnice?
mai acum ceva vreme ii criticai cu foc pe chipciu si stanciu …. acum criticatii tai sunt niste jupani in linia de mijloc a lui anderlecht …. ca sa poti emite judecati de valoare, primul pas este sa definesti niste criterii-reper foarte clare si obiective ….. asa daca tu si cu sikander faceti evaluari bazandu-va doar pe umorile personale riscati sa esuati in amatorism!
@vitto
Ii criticam pt ca Stanciu ramasese intr-un punct, fix si imobil; insa tot eu am fost acela care am spus ca Lucifier sa-l mai tina cateva meciuri ca poate isi ia mai mult si asa a fost; au fost cateva meciuri anul acesta, incluzand aici si amicalul nationalei cu Lituania, in care Stanciu a aratat un progres. Plus ca el din 3 ani cat a stat la Steaua nu s-a vazut decat in ultimele 8 luni.
Chipciu sa fie sanatos si sa joace din ce in ce mai bine la Anderlecht, la noi el ocupa fraudulos locul in primul 11, se pare ca mutarea i-a priit si ma bucur pt ca el este stelist. La noi din 4 ani, 2 nu a jucat mai nimic.
Poate sa vina si Messi la Steaua, daca joaca precum a jucat Chipciu in ultimii ani, nici el nu scapa de criticile mele, pt ca pt mine primordiala este echipa.
Care este beneficiul Stelei, in afara de cel material tinand cont de clauzele din transfer, ca Stanciu si Chipciu joaca bine la Anderlecht?
Eu imi dau cu parerea iar tu poti sa fii de acord cu ea sau nu. In opinia mea muniru este praf si pulbere, mitrea nu are ce cauta la Steaua iar pe golubovic il tine-n brate Wormtongue.
Eu nu sunt specialist, sunt suporter si deci accept ca pot gresi, ba chiar imi doresc sa gresesc pt ca asta ar insemna ca ei sa joace bine si sa ajute echipa nu sa piarda mingea aiurea la mijlocul terenului si sa puna adversarul pe contra sau sa se „sacrifice” si goluri pla.
nush ce ai tu cu umorile mele, dar eu raman la parerea ca sula e doar un saltimbanc, iar mitrea pana acum e de valoarea lui abrudan…
Air Force Steaua!
Ros-albaştrii au aterizat pe „Ankara Esenboga Airport” cu avionul personalizat. Stelistii au facut, astfel, prima deplasare in tinuta oficiala oferita de catre Bigotti Romania pentru acest sezon din cupele europene.
(Click imagine pt zoom)
Ne vedem pe forum!
Raul Rusescu, RR24, reîntâlnire la stadion, la antrenamentele oficiale, cu foștii colegi de la Steaua, înaintea meciului pe care roș-albaștrii îl vor disputa la Ankara, contra lui Osmanlispor.
Raul s-a fotografiat alături de Adi Popa și Alex Bourceanu și a postat poza pe pagina sa de facebook.
„Voi juca pentru prima dată împotriva echipei mele de suflet. Noi suntem o echipă care nu are experiență europeană, dar suntem o echipă bătăioasă. Mi-aș fi dorit ca Steaua să ajungă în Champions League, din păcate ne întâlnim în Europa League. Steaua are capacitatea și puterea să meargă mai departe și fără jucătorii care au plecat. Era momentul să se transfere și ei. Nu știu cum voi reacționa dacă voi marca împotriva Stelei”, a declarat Raul presei.
Gigi Becali a dezvăluit, în direct la Fotbal Club, cu ce echipă va aborda Laurențiu Reghecampf în meciul cu Osmanlispor.
Video (click)
Exceptându-l pe Muniru/Achim, unde în Avancronică pe acel post l-am plasat pe Ov. Popescu, restul echipei de start este cel prevăzut.
1) Roş-albaştrii au istoria de partea lor:
Dar deseară nu joacă istoria, ci echipa. Aia neomogenă, cu jucători fără prea multă experiență europeană în spate, ca istoria Stelei. Doar Bourceanu (51 meciuri in Europa), Popa (42), Tamaș (34) și De Amorim (26) au mai jucat efectiv, nu rezerve, în grupe UEFA. În Europa au mai jucat Enache (23), Muniru (10), Toșca (8), Boldrin(8).
2) FC Steaua se vinde bine si în Turcia
La meciul cu Steaua, turcii aplica reteta financiara: bilete de 10 ori mai scumpe. Un tichet va fi de 10 ori mai scump decat la un meci cu Galatasaray.
Astfel un bilet costa 100 de lire turcesti – in jur de 30 de euro. In comparatie, un bilet la Osmanlispor – Galatasaray, in primavara, a costat 10 lire turcesti – 3 euro.
Antrenamentul oficial
Steaua, se pare, nu va avea parte de galerie la Ankara, cel puțin la ora asta nu se știe nimic în acest sens. În schimb, în tribune este așteptat să sosească Bogdan Stancu, un alt fotbalist de referință al roș-albaștrilor din ultimii ani. ”Motanul” joacă la cealaltă echipă din Ankara, care evoluează în prima ligă, este vorba de Genclerbirligi.
Corespondență-Video
@ XRAY : „Steaua, se pare, nu va avea parte de galerie la Ankara, cel puțin la ora asta nu se știe nimic în acest sens.”
Mai terminati cu invocarea galeriilor astora …. sunt fix ca apa sfintita : nu fac bine dar nici rau .
Invocarea galeriei este un obicei al celui mic si complexat , al celui neputincios si neincrezator in fortele lui .
Vezi :
steaua – mcity 0-5
legia – dortmund 0-6 beleaaa galerie, coregrafie, torte, caca maca
brazilia – germania 1 – 7
Doar cateva exemple recente si foarte concrete …. sper ca e deajuns.
Nu o mai tot dati ca vin nspe mii de oameni si cine urla mai tare si da cu mai multe petarde si fumigene castiga …. nu are nici o relevanta.
Doar atmosfera care se creeaza mai incitanta si atat …. Daca echipa incurajata frenetic este de calitate slaba pierde in 99,999999 % din cazuri .
Tot o dam cu galeriili in sus si in jos ….
Poate ne trezim si noi si punem pret pe :
– calitatea tactica a unei echipe
– tehnicitatea mijlocasilor
– viteza extremelor
– siguranta fundasilor
– reflexele portarului
– oportunismul atacantilor
– inteligenta antrenorului si jucatorilor
– calitatea morala a jucatorilor
– daruirea lor
etc …..
Eu ca spectator asta vreau sa vad in primul rand …. si daca vad lucrurile astea sau macar le intuiesc la un meci de fotbal atunci sunt multumit si mai vin si meciul urmator .
@adrian0808.
”Steaua, se pare, nu va avea parte de galerie la Ankara, cel puțin la ora asta nu se știe nimic în acest sens.”
E stire de presa luata ad litteram de pe site, nu-mi aparține și nu am invocat-o de dorul galeriilor, ci strict in sensul ca nu s-au cerut bilete de la club din cota alocată pentru români. Poate și din cauza situației din Turcia.
@vitto
Nu ma mai contrazic pt ca putem continua la nesfarsit, let’s agree to disagree si sa lasam timpul sa decida.
PS: eu nu am facut misto de golubovic ci de Wormtongue si de cuvintele alese de el pt a ascunde inca un transfer ratat, cuvinte ce mi-au adus aminte de TATU. Dar la cate transferuri proaste a facut Wormtongue cine mai tine contul la inca unul, el sa fie sanatos ca leafa merge in continuare. E totusi curios faptul ca Lucifier nu-si poate permite nici macar un (1) scout.
naiyba,
cand te referi la pozitia de „varf”, te-am rugat sa tii cont si de comentariul ref regula under 21. aceasta regula introduce o constrangere majora de care vrei nu vrei, trebuie sa tii cont atunci cand structurezi lotul!
adica tu ce crezi ca mm isi inchipuia ca bojan este un super atacant de calibru european? nu, toti am stiut ca Steaua a luat un jucator puternic si experimentat ptr campionatul romanesc, de tip torre, care sa te ajute in meciurile interne, unde multe echipe se baricadeaza pe mai multe linii, si eventual in jocurile europene de acasa, unde poti sa arunci mai multe mingi in careu, sa-l folosesti pe post de „turn” care sa devieze baloane catre jucatorii din linia a II-a. acum totusi sa fim corecti si sa spunem ca au existat si exista si niste circumstante obiective: golubovici s-a accidentat grav dupa 2 jocuri si fractura la pomete i-a limitat drastic principala calitate, jocul de cap. in refacere dupa fractura si cu masca, azi bojan mai mult mimeaza jocul aerian ….. are multa bunavointa, dar lipseste putirinta medicala!
concluzie: golubovici a fost gandit ca o solutie de alternanta la tudorie si apoi la tanase si d-man…… as vrea sa priviti lucrurile si un pic mai realist, nu doar strict si patimas din punctul de vedere al suporterului! el nu poate fi util in jocul pe contre si are randament bun doar in momentele cand poti sa-ti impingi adversarul in propria treime…… intrebarea este cum sa presezi cu mijlocasi gen bourceanu si cu centralii tamas – tosca, care instinctiv fac pasul inapoi si se retrag spre propriul careu la orice atac mai serios?! asta pare a fi marea problema a Stelei…….
Nita – enache, tamas, moke, tosca – bourceanu, aganovic – popa, boldrin, de amorim – golubovic conform digisport.
Forzza Steaua! Succes!
FC Steaua a comunicat echipa pe pagina de fb.
Laurentiu Reghecampf a decis sa trimita in teren urmatoarea formula de echipa:
Niță – Enache, Tamaș, Moke, Toșca (cpt) – Bourceanu, Aganovic – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic.
Rezerve: Stancioiu – Mitrea, Tudorie, Tănase, Sulley, Jakolis, Achim.
Iar incercam tampenia aia cu 3 fundasi si 2 „interi” …. La cat de legata e apararea, nu vad sanse de–a scapa fara gol.
pana acum lipsa grava de omogenitate, dar si prostie si neputiinta.
enache e in dobitoc!
rectific, enache e de psihiatrie!!!
De ce nu l-a vandut ciobanul si pe Popa?
Cat de prost e Enache, incredibil
ce prost e Enache 🙂
@joga-bonito.
as adauga ca este inconstient si superficial acela care il tot foloseste pe enache fundas dreapta (si asta se intampla de aproape un an). el are viteza si forta, dar nu cunoaste abc-ul deposedarii si al pozitionarii defensive, toate atacurile sunt criminale, la limita regulamentului….. este o naivitate sa construiesti o aparare cu un astfel de lateral improvizat?!
Tocmai cand vroiam sa zic ca e posibil un egal, am vazut un gest facut de un prieten, pe sintetic, in gluma, dupa vreo cateva beri bune doar ca parca mai reusit al lui…
Pur si simplu penibil, la un asemenea nivel… Cum sa faci asa ceva?
Cum sa faci asa ceva cand stii ca mai ai un galben! S-a dus sa-i dea un cap in gura dobitocul!
Cred si sper sa fie ultimul meci al lui enache …. mai ales daca vom pierde.
Idiot la nesfarsit ..
Scos Moke si introdus ov popescu, scos si de amorim si incercat jakolis.
naiyba,
nu uita: FORTA si VITEZA …… turcii te-au batut simplist exclusiv pe aceste doua paliere de calitate ….. cu 5-6 negri in echipa foarte agresivi si capabili sa fuga bine te-au fumat cand ai ramas in 10 ….. mai ales ca nici tu nu ai stiut sa parezi jocul lor de contact!
tamas, tosca, bourceanu, mitrea vorbesc acum de jucatorii care trebuiau sa faca ZIDUL central sunt din alt film …. niste lentosi fricosi! sa joci fara muniru, sa-l scoti pe golubovici care se batea animalic cu centralii adversi, dar sa-l tii in teren pe de amorim, mult prea fragil, sa-l uiti pe banca pe achim, in schimb sa fortezi cu tanase, un alt firav …… meci slab pregatit de reghe ….. mai putine paranghelii si mai multa concentrare nu ne-ar strica!
Reghe s-a prostit complet. Daca Boldrin nu are vreo problema fizica e tampenie curata sa-l introduci pe Tanase. Il iau africanii turcilor pe sus cu o singura mana.
mda mersi tamas…
mitrea ala a fost bagat degeaba in teren!
in meciul asta nu am aratat nimic in afara de faulturi si greseli de grupa mica!
e clar! in ritmul asta speram macar la in egal chinuit cu zurich. plm iasiul a jucat imperial cu zagreb pe langa ce jucam noi azi.
Zagreb? Poate Hajduc Split. Osmanlispor cred că au jucători mult mai buni decât croaţii.
am gresit de nervi plm
nu conteaza adversarul, nici al nostru, nici al iasului
conteaza ca iasul a jucat fotbal cel putin in tur si doar gafa neasteptata de portar i-a ingropat
la cum a jucat Steaua azi, ma mir ca nu au fost si alte gafe MARI
@siegfried.
osmanlispor a inteles ca fotbal fara forta si viteza nu se poate …. ca prima premiza a succesului intr-o infruntare este sa poti sa fugi repede, mult si bine, adica sa fii primul la minge in majoritatea cazurilor de joc! noi romanii ne extaziem in fata unor fente marunte, admiram mingicarii, credem naiv ca fenta bate oricand forta bruta si suntem siderati cand dam de echipe croite aparent simplist, cu niste negrotei pe care noi ii categorisim drept natarai sau atleti lipsiti de talent fotbalistic, dar care alearga 90 min de le sar capacele si …… te imping in propria treime, te sufoca fizic obligandu-te sa gresesti!
ma iertati pentru avalansa de postari, dar nu mai pot de nervi cand vad ca ne-am prezentat ca o echipa de matineu
@sikander.
Exagerezi, ne-am afisat cum era de asteptat atunci cand iti vinzi motoarele care mai functionau cat de cat, si-i inlocuiesti cu alti jucatori care inca nu sunt integrati in echipa. Suntem 0 pe plan ofensiv de cand a plecat Stanciu, plecarea lui Hamroun a fost decisiva pentru ca am ramas intr-un singur jucator, Popa, care astazi a jucat foarte slab. Per ansamblu, ambele flancuri au fost sub asteptari, insa pentru mine, Popa e singurul jucator de la care am ceva asteptari.
Ti-a placut cumva meciul cu Astra ? O echipa care a luat 3 de la Austria Viena, noi i-am batut la limita printr-o executie personala.
Nu in ultimul rand, diferenta de valoare intre cele 2 echipe trebuie sa se vada undeva, altfel toate cluburile ar transfera moka. Ca o explicatie la gestul stupid facut de Enache, care cu un cartonas galben s-a gandit sa-si verse frustrarea 2m de arbitru.
adevaru a ca antrenorul stia de ce a zis ca il multumeste si egalul, dar a inadmisibil sa te prezinti in halul asta!
domnilor,
nu atacul este problema Stelei, cum fals vi se pare si, poate e bine sa evitam discutiile punctuale, cu referire la un singur joc. un meci de fotbal este extrem de complex si infruntarile trebuiesc pregatite cu mare atentie, caci castiga mai ales cei care gresesc mai putin. ca sa nu comiti erori multiple, trebuie sa cladesti, sa te bazezi pe o fundatie solida, adica pe o aparare macar decenta, ceea ce Steaua a si facut in trecutul mai indepartat, sau mai apropiat atunci cand a avut succese internationale!
in cupele europene apararea este esentiala comparativ cu atacul, caci in duelurile de care-pe-care trebuie limitate riscurile, iar jocul de forta, cu dezvoltare pe atac nu ne-a fost si nu ne este favorabil! sigur ca este frumos sa ataci in valuri, dar este mai eficient sa te aperi ermetic, sa inchizi cu talent spatiile si sa prestezi un joc puternic fizic, minimizand greselile atunci cand esti sub presiune!
este de acum o evidenta ca Steaua are o aparare slaba atat individual, cat si ca bloc functional, caci enache nu poate fi luat niciodata in serios ca fundas dreapta, unde el este doar o sursa permanenta de auto-pericol, iar tamas si tosca alcatuiesc un cuplu absolut ridicol: un lent cu forta tot mai putina si un pitic fricos (pai la 1.80 tosca este cel mai scund fundas din prima liga ?). cand toata lumea cauta fundasi puternici si agresivi, cu prezenta fizica si joc aerian foarte util la fazele fixe, Steaua s-a gasit sa foloseasca cu incapatanare (ba chiar antrenorul sa-i laude public) un cuplu parasutat parca din anii ’80 …. reghe ar trebui sa-si faca mea culpa si sa ne scuteasca de prezenta acestor doua personaje imposibile.
colac peste pupaza, de la o vreme s-a insurubat serios la mijloc si prietenul bourceanu, alta relicva uitata a timpurilor trecute …. sigur ca eu il stimez si il iubesc pe alex ptr tot ceea ce a facut la Steaua (vezi golul minunat contra tomberoanelor), dar sa-l utilizezi acum ca titular la inchidere, in detrimentul lui muniru sau achim, este o comicarie. el aparent pare ca se agita, striga la coechipieri, tropaie intre fundasii centrali, preia mingea cu pasuine de zici c-o s-o faca patrata, dar de fapt nu mai are forta sa impinga jocul si doar se invarte neputincios intr-un cerc cu raza de max. 10 m. slabit fizic, bourceanu nu face decat sa se retraga, chiar sub presiunea mimata a unor adversari modesti, si sa iti aduca adversarul peste tine in propria treime. constient ca nu mai poate, el nu mai iese de departe la tampon si se pozitioneaza foarte aproape de centrali: astfel distanta fata de atacanti devine infinita ….. si uite asa, Steaua cu bourceanu, tamas si tosca se transforma intr-o echipa mica si fricoasa tactic, care indiferent de adversar se maseaza in zona careului propriu, care nu pune presiune pe mijlocasii adversi si care nu poate sa scurteze distantele pe zona de atac (in loc sa stai tot timpul, indiferent de faza cu toata echipa in 30-35 m, tu aduci 7-8 oameni in preajma careului propriu?). de aceea jocul de atac ne pare subtire, jucatorii din avanposturi fiind mereu in inferioritate numerica si nesustinuti! golubovici se bate ca pestele pe uscat cu fundasii centrali, dar este singur si baloanele ii vin cu precadere la bataie, popa intra in curse aparent periculoase, dar este intotdeauna barat de cate 2-3 adversari pozitionati in supranumeric, boldrin o preia elegant, dar este imediat prins in cleste si trebuie sa astepte un ajutor mai degraba mimat ce vine de prea departe, iar pe partea lui de amorim nu avem niciodata superioritate numerica, ba chiar din contra …. si asta ptr ca mijlocul lui bourceanu se prabuseste practic peste linia defensiva, iar fundasii centrali se retrag si ei in careu cu o insistenta comica …… si aseara distantele dintre linii mi s-au parut enorme si imposibil de surmontat!
de acum cred ca vorbim de o greseala tehnica sistemica si nu accidentala ….. iar situatia se complica ptr ca interesele impresarilor sunt mai mereu divergente cu cele de joc ale antrenorilor (ceea ce este foarte normal) ….. cand ii tot fortezi ca titulari pe alde tamas si bourceanu si il aduci pe mitrea ca alternativa, doar ptr ca ei sunt pe lista „doamnei care are mere”, cand il pui capitan pe tosca, un jucator fricos si fara personalitate, fara fizic, fara vreo calitate anume de leadership si care joaca doar la alibi, ascunzandu-se cu mare abilitate de adversarii directi, nu trebuie sa te miri ca o echipa doar potenta fizic, precum osmanlii, te pune cu usurinta la colt si te domina pur si simplu ptr ca este mai solida si mai agresiva!?
zic si eu o parere:
drama profesionala a lui reghe, care se prefigureaza destul de sumbru, este ca desi lumea e plina de jucatori interesanti, la Steaua ajung doar cei care au impresarul de care avem nevoie ……. laur nu poate sau nu stie sa se pozitioneze obiectiv …… ce ma deranjeaza pe mine este ca drama lui reghe ajunge sa fie o constrangere majora ptr Steaua?!
Meci jenant. Am fost zero pe faza de atac. În apărare am fost ok până când Tamaş s-a gândit să gafeze. Enache merită vreo două după ceafă.
Enache, dupa ce a fost catastrofal toata repriza, s-a gandit sa iasa in plina glorie. Mi-a adus aminte de Pap, culmea tot fundas dreapta, care a avut un meci de genul si de Georgievski, care in fata unui adversar, ce-i drept de calibru, a prins o seara similara. M-am inselat in privinta lui, speram sa fie un Popa 2, poate putin mai ambitios insa doar ambitia e de el din pacate, prea putin pentru un loc de titular la Steaua.
Pana la cartonas a fost un meci echilibrat, africanii de la Osmanlispor ne-au facut progresia foarte grea, au alergat tot terenul, ba la pressing ba la dublaj. Mi-a placut Moke, care pare ca se integreaza cat de cat in echipa, paseaza de multe ori in fata si nu in spate si chiar urca in atac.
Nu sunt solutii imediate, e nevoie de timp, Manchester United e intr-o situatie similara.
@maou.
Am fost cam 0 in ofensiva..echipa e mai slaba decat cea de anul trecut
-Enache ar trebui sa joace mijlocas dreapta in rotatie cu Popa sau rezerva..
-Nu pricep de ce e jucat Tosca fundas central iar Mitrea fundas stanga..
-O echipa normala are 2 fundasi dreapta de meserie in lot nu 0
-O echipa normala are 4 fundasi centrali de meserie in lot nu 2
@mikegr.
cum sa nu fii zero in ofensiva, cand mijlocasul central de legatura face permanent pasul inapoi, iar fundasii tai pierd cu usurinta duelurile fizice si sunt si ei nevoiti sa se retraga in careul propriu ca sa aglomereze mai usor spatiile? cand apararea este slaba individual si ca bloc, restul echipei trebuie sa se stranga in jurul ei ca sa ajute si sa limiteze daunele ….. in aceste conditii, cand axul central este mortaciune si fundasii laterali niste improvizatii, atacul devine doar o preocupare secundara si se desfasoara mai mereu in inferiorioritate numerica!
daca nu aducem macar 2 fundasi centrali puternici si agresivi, capabili sa deposedeze singuri adversarii si daca nu terminam cu „fantoma” bourceanu, va fi imposibil sa progresam in europa! ca sa nu zic si de fundasul dreapta, unde enache este propriul lui dusman!
Nu, chiar serios – vorba lui maou, care e jocul ala superior al Stelei de impresioneaza in acest an (de cand a sosit la echipa Reghe)? In campionat jucam chinuit, schimbam jucatorii precum sosetele (ca sa ajungem in momentul de fata sa vedem ca nu avem titulari in regula pe posturile de atacant, fundas dreapta si fundas central) dar suntem numarul 1 la certuri si isterii inutile, gen Reghe vs Daum, MM vs Sumudica, exact tipul de atmosfera toxica pentru fotbal.
Intelegeam daca erai echipa micuta si nu aveai bani de transferuri. Dar ai avut – si maximul pe care ai reusit sa-l obtii in atac e un jucator precum Golubovic. Caruia continuam sa-i cautam scuze pentru faptul ca nu-si face treaba de atacant – aceea de a da goluri. Eu pe Enache nu-l invinovatesc – omul nu e fundas dreapta si a fost adus pe baza priceperii fenomenale a lui Becali sa joace pe respectivul post. Mai bine il vindea pe Popa, il baga acolo pe Enache si aducea un fundas dreapta lent si stabil.
PS. Si for the love of God, sa ne oprim din obsesia asta de a aduce jucatori marca Viitorul.
alex,
un jucator de tipul lui golubovici, ca sa aibe macar sansa de a marca, trebuie ca echipa ta sa poata sa-si tina adversaruul in propria treime si astfel, sa-i centrezi din benzi macar de 30 ori pe repriza in careu ….. noi jucam insa numai la bataie si golubovici este folosit pe post berbec la mijlocul terenului, departe de careu, impotriva aparatorilor adversi atunci cand degajeaza nita?! mai mult, data fiind talia si forta fizica redusa a fundasilor centrali ai Stelei, la toate fazele fixe golubovici pare a fi omul cheie in respingerea baloanelor aeriene ….. in aceste conditii de tactica, imi este greu sa cred ca el va putea sa si marcheze altfel decat intamplator?! bojan nu este un jucator de forta si viteza ….. el are doar forta si determinare ….. un „torre” clasic si atat, un jucator static, util in jocul cu pivot din careu!
ca sa-ti dau un exemplu oarecum similar, dar de pe alt palier calitativ: juventus este o echipa extrem de combinativa, care prefera sa duca mingea in careul advers prin combinatii si mai putin prin centrari repetate aruncate pe varf ….. in aceste conditii, anul trecut intr-o competitie dominata fara probleme si castigata lejer (cu peste 70 goluri marcate de echipa), un atacant foarte bun de talia lui mandzukic (cotat la 18 mln E), tot un „torre” clasic (1.90), a marcat intr-un total 38 de jocuri doar 9 goluri. cand acelasi jucator a evoluat ptr atletico de madrid, o echipa orientata preponderent pe aparare, cu un joc direct, bine structurat pe benzi si cu multe mingi aruncate in careu din lateral, direct pe varf , el a inscris de 23 de ori in 41 de jocuri?!
ce vreau sa zic? ptr eficienta unui varf conteaza si stilul echipei in care evolueaza: este un post cheie si daca vrei goluri, macar trebuie sa construiesti conform profilului de jucator pe care il utilizezi ….. altfel totul este doar poezie!
@ alexandru-h
Eu zic sa ne oprim din obsesia sta de a aduce exclusiv jucatori din campionatul intern
ma uit la tanase asta parca e ,,mielu la taiere,, popa alearga ca un bezmetic ,iar golubovici seamana cu nikolici ,praf,astea sunt investitiile ciobanului ,in atacanti ? normal cand ai un atacant de 2 bani ,,zici ,,lasa ba ca merge asa ,uite ba ca nu merge in europene
vesnicele comentarii acre…… dar fara nici un fel de substanta! vinovatul de serviciu a fost identificat …. altfel sa le faceti laudatium lu’ tamas, tosca si bourceanu …. de enache nu zic nimic, caci omu’ nu are ce sa caute in pozitia respectiva, el fiind orice altceva, dar nu fundas lateral!
Un lucru pozitiv dupa meciul acesta este faptul ca enache va fi suspendat cel putin 2 meciuri. Acum nu i se mai pot gasi circumstante atenuante pt ca infractiunea respectiva s-a petrecut in careul advers, pacat, pt ca eu chiar aveam asteptari de la el.
Avea dreptate joga cand spunea moke e un muniru mai lent, pt ca nici asta nu stie cum si unde sa stea in teren iar pasele lui de multe ori te zgarie pe retina.
De amorim, din pacate, este o surpriza neplacuta, inca un meci slab in care nu a aratat mai nimic.
Mitrea este slab rau de tot, incredibil.
Golubovic este in plus si degeaba, l-am vandut pe tade ca sa-l aducem pe fra-su mai deschis la culoare.
Asa se intampla cand aduci jucatori pe ultima suta de metri, joci cu improvizatii, transferurile sunt facute de oameni care nu se (mai) pricep si cand patronul si „managerul general” iti „influenteaza” primul 11.
Nu am invatat nimic din greselile trecutului.
Revizia finală.
PS. Scriu aici ceva despre unii jucători „prospături”.
Tănase – Mare minus, momentan. O frână și o mână moartă.
La cum se prezintă „pariul” ciobanului, e mult și sub Iancu. Âla mai tragea un șut, două, mai marca, mai ținea de minge… Tănase nu ar ține de ea nici dacă o bagă sub tricou. Forțarea lui în echipă până când nu este pregătit fizic, îl va face praf psihic. Numărul 10 pentru el e o glumă. Cristi Tănase și Stanciu erau Messi pe lângă el. Până și Nilă Costea era peste el, la ce a arătat „pariul” până acum la Steaua…
Cu Moke și Mitrea nu aș fi aspru, încă, deși sunt mâini „amorțite” și nesigure..
Primul are câteva zile de Steaua și e normal să joace și la alibi de teamă, iar Mitrea e nejucat în 2016. Păi se compară Tănase cu Mitrea, de exemplu, la numărul de meciuri din anul ăsta? Nu e ușor să te trezești peste noapte că joci în Europa și cu chiloții în vine.
De Amorim – Minus.
Încă de pe când se vorbea de transferul lui am scris că nu-l văd să ducă 90 de minute. Și la Astra îl schimba prin min 60-70. Nu are forța de pătrundere a lui Hamroun, nici capacitatea lui de efort. Pun pariu că-l taie Enceanu sau Chitoșcă. E un F. Tănase de culoare și cu un mic plus la mușchi. Poate după pregătirea din iarnă să fie altul. De fapt și cei de mai sus.
Boldin – Neutru spre plus.
Nu prea are cu cine să joace: Popa e „dă-mi să fug”, Golubovic „stai să văd cu ce să o lovesc”, de De Amorim am spus.
Este exagerat de simulant pentru gustul meu și mult prea dispus să joace pentru el. Trebuie să fie un dispecer, nu să aresteze bășica până e deposedat. Așa a pierdut aiurea niște mingi și i-a pus pe turci pe contraatac.
Golubovic – Zeroman.
E noul Tade versiunea low cost. Mult mai ieftin și, proportional, mult mai ineficient în ofensivă. Tade ara terenul cu 2-3 adversari in spate, devia util spre benzi cu capul, intra in combinatii si a dat cateva goluri si pase de gol. Nu văd ce poate aduce timpul pentru Golubovic. Nu are dribling, nu viteză, nu plasament, nu ține de minge, nu combinații, nu gol… Nici fundasii de la Viitorul Adancata nu l-ar pune in valoare. Doar MM pe facebook, dar stim si noi de ce.
Anganovici – E ușor pe plus.
Însă reflexul de a comenta la arbitru și atunci când faultează pe bune și are deja un cartonaș galben, e un punct slab. Asta îl predispune la alt cartonaș galben pentru proteste și implicit roșu. Trebuie disciplinat.
Enache – Mare minus.
E clar că nu mai are ce căuta fundaș în Europa și îi trebuie o terapie de frecat curul pe banca, chiar dacă ar juca fundaș juniorul Simion. Âla măcar mai poate învăța ceva. Pentru Enache cred că e prea târziu să-l mai educe la simțul măsurii. Nu cred că-l prinde 2017 la Steaua, mai ales că are și leafa barosană.
Evident, că nu am ținut cont numai de prestația lor de aseară, deși a fost un test important pentru ei.
asa xray….. baga-i discret sub pres pe tamas, tosca si bourceanu …. ei au jucat, joaca si vor juca mereu bine …. se vor darui …. adevarate exemple ….. ale neputintei! si cand 3 din 11 sunt impotenti nu prea ai a te mira de rezultat?!
fara aparare nu existi in cupele europene, iar teoretic apararea este mai usor de forjat decat atacul, caci jucatorii defensivi sunt evident mai ieftini si mai multi pe piata internationala! da’ noi trebuie sa ne ambitionam cu expirati (tamas, bourceanu) si cu neputinciosi (tosca) si in timpul asta sa-i injuram pe golubovici, de amorim, sau tanase …… osmanlii te-a pishat ca forta si viteza folosind 5-6 negrii care nu aveau altceva decat calitati native bune, iar noi continuam sa-i luam la misto pe muniru sau moke, singurii din lot care au un profil atletic apropiat cerintelor internationale …… asta este priceperea la romani!
Cam aspre comentariile multora. Steaua a schimbat masiv echipa, e practic o noua generatie. Din pacate rezultatele relativ bune ascund faptul ca e o echipa in formare, fara coeziune. Tipic pt mangementul lui Becali, s-au facut transferuri mult prea tarziu, deci multi nu au prins pregatirea de vara impreuna. Deci sunt pe minus la forta fizica si mai ales la relatii de joc. As zice ca Steaua nu s-a miscat rau deloc, au fost momente in care a praticat un joc aerisit, chiar daca nu foarte incisiv. Evident ca se dorea si se putea mai mult de la acest meci, dar hai sa nu facem un capat de tara, si sa-i judecam anul viitor (care mai apuca 🙂 ). As mai adauga ca apreciez mai degraba jocul ros-albastrilor decat cel al nationalei cu Muntenegru sau Albania.
eu cred ca orice echipa joaca asa cum este antrenata si pregatita ptr meciul respectiv. reghe are deja cam multe parti-pris (uri) si orientarea lui prioritara exclusiv catre jucatorii impresariati de sotie devine suparatoare!
ieri Steaua a comis erori tehnico-tactice si de pozitionare in teren majore. dincolo de politica de transferuri sau alte comentarii, meciul a fost pregatit superficial. daca tu vezi ca enache ia galben in min 3, trebuia sa-l chemi imediat la banca ca sa-l calmezi, eventual ii schimbi pozitia in teren si, daca il vezi nervos n continuare, faci schimbare. cand incepi cu bourceanu si aganovici, tinandu-l pe tusa pe muniru, inseamna ca automat accepti ca vei fi sub presiunea unei echipe adverse potente fizic (ca doar negrii aia ai lor nu excelau prin abilitati tehnico-tactice, ci prin forta nativa). cand tu mizezi la infinit pe tamas si tosca (fundasi centrali fara forta si fara fizic), inteleg ca iti asumi sacrificarea lui golubovici, cel care este practic obligat sa coboare in propriul careu la fiecare faza fixa?! cand axul central nu are forta sa ridice zidul departe de propriul careu si trio-ul bourceanu – tamas – tosca face constant si deliberat pasul inapoi, nu este normal ca distanta fata de linia de atac va creste, iar si jucatorii din fata sa ramana izolati (fiind astfel fortati si ei sa coboare foarte mult)?
repet: fotbalul modern este joc dar si stiinta, iar participarea la tot felul de paranghelii nu ajuta la desavarsirea profesionala a unui antrenor! castiga aceia care studiaza mai mult, care sunt inovativi si care raman mereu modesti si concentrati! ieri laur mi-a parut in afara acestor parametrii de performanta ……..
@Xray
Moke a jucat mai bine decat a jucat Bourceanu, care paseaza de 3 ori cu fundasii pana sa priveasca in fata.
Tanase e impus de Giginho, cred ca toata lumea observa ca nu are fizic sa joace atacant, i-ar sta mult mai bine extrema.
Golubovic a avut un adversar cu 1 cap mai mare ca el, greu sa faca ceva la mingi inalte, iar cand primeste mingea la picior nu prea il ajuta tehnica.
Oricum, la ce joaca Steaua cu obositul sistem 4-2-3-1, ce atacant am aduce n-ar inscrie multe goluri. Nu avem jucatori pentru a juca sistemul asta.
Daca vrei sa-ti pui in valoare atacantul, trebuie sa schimbi si sistemul putin, intr-un 4-3-3 altfel stau lucrurile, nu mai depinzi de numarul 10 sa-ti dirijeze jocul si nici de target man care e pus mereu in situatii de 50/50. Chiar avem jucatori pentru sistemul asta.
FC- Golubovic/Tudorie
LW- Tanase/Amorim
RW- Jakolis/Popa
MC- Boldrin+Ov. Popescu/Moke+Muniru
DM- Bourceanu/Pintilii/Moke
observ cu bucurie ca patronu’ pare ca ma citeste ….. a vorbit si el azi despre coloana vertebrala a echipei, despre axul central puternic, de necesitatea a doi fundasi centrali puternici, de jucatorii din atac care pareau izolati, de tendinta echipei de a trece de la modulul anuntat 3-4-3 in 5-1-3-1 (aici nu a stiut sa explice si de ce: impotenta triunghiului bourceanu-tamas-tosca) ….. se vede ca in momentele de cumpana parerile specialistilor converg!
@vitto.
Wow, a zis ca avem nevoie de 2 fundasi centrali puternici si de un atacant dar nu a adus pe nimeni conform acestui profil. Chiar ca semanati: sunteti specialisti in bullshit, nici voi nu va credeti aberatiile pe care le scoateti din gura.
alex,
ai dreptate …. inca nu am gasit pe nimeni pe posturile respective care sa fie impresariati de ana are mere! ce naiba de nu intelegi? uite acum se lupta ana din greu si, impreuna cu luana, incearca si probabil vor reusi sa ne ajute cu gnohere ….. vezi si mm-ul daca nu este bazat ….. umbl aaiurea in vara prin portugalia cautand varfuri, cand altfel trebuia sa vorbeasca cu impresarul care trebuie (si care este) …..?
voua nu va este clar de acum ca la Steaua familia reghe are prea multe si prea diverse interese ….. financiare ….. iar obiectivele de performanta ale clubului (si implicit ale antrenorului), cel mai adesea sunt divergente cu cele ale impresarilor? bai taticu’, oamenii astia au cheltuieli si au nevoie de „revenues”! dracu’ a mai pomenit sa faci contracte de zeci de mii de euro ptr tot felul de gloabe (gen tamas, bourceanu, tucudean, gebhardt, mitrea), altfel aruncati de cluburile modeste unde jucau si adusi aici chipurile cu mari sacrificii …… iar acum laur forteaza tot felul de astfel de jucatori doar, doar isi vor justifica cumva salariul de acum si din viitor……?
faptul ca intr-o familie sunt doua personaje cu interese teoretic diferite conduce la confuzie si pana la urma la incalcarea principiilor de performanta. eu nu o critic pe ana ptr ca vrea sa-si impuna numai fotbalistii ei …. asta este normal, caci in fapt acesta este job-ul oricarui agent de jucatori …. eu sunt suparat ca antrenorul de la Steaua urmeaza exclusiv politica de cadre a sotiei …. il inteleg ca e foarte greu sa o refuze, dar nu ma intereseaza, caci eu tin cu Steaua!
@vitto
Ascultă, Vitto, eu nu bag pe nimeni sub preș! Nu am rude, prieteni sau amici în lot, staff sau conducere și nu sunt impresarul nimănui.
Față de cine să bag sub preș??? E vreun șef e pe aici care nu trebuie să vadă scris ceva de rău și nu știu eu??? Sunt eu cumva responsabil de lot să încerc să mușamaliz ceva??? E o aberație ce spui cu „băgatul sub preș”!
1) În cronică am punctat doar cele 3 erori grave care au dus la slăbirea și îngroparea Stelei pe tabelă. Dacă voiai o cronică exhaustivă, încluzând și păsurile tale, trebuia să o scrii și o publicam.
2) În comentariul despre jucători m-am referit EXCLUSIV la cei adusi în vara asta. Am specificat clar: „Scriu aici ceva despre unii jucători “prospături””.
Nu am făcut un rechizitoriu tuturor jucătorilor, ci mi-am spus opinia despre stadiul de integrare al nou-veniților.
Pe cei vechi îi știm prea bine ce le poate pielea! Dar nu te oprește nimeni să scrii tu ce vrei despre ei! Vrei scriu eu și tu să-mi dictezi?
@maou
Nu l-am comparat nicăieri pe Moke cu Bourceanu, ca prestație în partida de aseară.
O fac acum. Aceleași pase greșite au dat ambii. Amândoi au pierdut mingi pe care nu trebuiau să le scape de sub control în zone „hot”.
Cauzele snt diferite. La Bourceanu vârsta și forma, la Moke am mai spus deja, e doar de câteva zile la Steaua. E greu să sari peste noapte din liga a 2-a și Voluntari direct în grupele UEFA.
xray,
nu fii tafnos, caci altfel esti baiat destept si intelegi ce spune nenea vitto. nu trebuie sa faci cronici exhaustive, limiteaza-te la problemele majore ….. adica lasa copacii si concentreaza-te pe padure!
sunt jucatori la Steaua care nu joaca in prima echipa urmare a valorii fotbalistice sau a potentialului pe care il au …. dincolo de interesele specifice ale patronatului unui club (care tin de valoarea de piata potentiala si de o corelatie intre costul platit / beneficiul posibil), antrenorul ar trebui sa se concentreze exclusiv pe performanta sportiva si sa militeze ptr obiectivitatea alegerilor (asa cum este normal ca impresarul sa se concentreaza mai ales pe beneficiile comisionale pe care le poate obtine cand „impune” in lot un jucator din turma proprie) ….. acum sa privim cu „ochi critic” situatia de la Steaua si apoi sa judecam …… deci intreb: este normal sa ii facem lui tamas contract pe mii de euro lunar pe inca 2 ani, cand el a fost „eliberat” de un club modest din anglia, este de interes sa-l semnam pe bourceanu ptr 1,5 ani (tot cu mii de euro lunar), cand altfel el nu si-ar gasi angajament la nici o echipa cat de cat serioasa din prima liga? este corect sa platim 250mii euro ptr momcilovici, un jucator de provincie de 29 ani, cand el mai avea doar 6 luni de contract la o echipa care oricum nu-i platea salariul? este util sa-l tot promovam mediatic si sa-l facem capitan pe unu’ ca tosca, care se remarca doar prin faptul ca este cel mai scund fundas central din romania? este normala diferenta de abordare si situatie intre muniru si moke, sau statutul privilegiat al unuia tine si de cine il impresariaza? cum poate fi explicata insistenta de a-l transfera pe mult prea liniarul enache, contra 500mii Euro, cand el mai avea doar 6 luni de contract, dar si utilizarea lui incapatanata pe postul de fundas dreapta (in acest fel neincomodandu-l pe titularul benzii in atac, adi popa, si el afllat in ultimul an de contract)? …… iar atunci cand ai atatia jucatori sub semnatura, jucatori care probabil ca mai au si tot felul de clauze bonus prin contractele lor (legate de numarul de meciuri), de ce sa ma mir ca unii joaca mai mereu si altii cand apuca?!
acestea sunt probleme majore care din pacate ne afecteaza. cred ca becali isi da seama si se intreaba cum ar trebui sa procedeze mai departe, caci sa vezi ce furtuna va veni daca ne certam iarasi cu reghe……. reglajul trebuie facut cu finete si cu abilitate …… dar TREBUIE SA SE PUNA PICIORUL IN PRAG, daca totusi mai dorim si performanta la Steaua (asta pana la urma ar fi si in interesul „antrenorului” laur, dar nu stiu daca el poate sa mai controleze situatia)! incercari au mai fost si in trecut de a comenta strategia doamnei impresar, vezi interviul lui mm de acum cateva luni, si va amintiti torcida care a urmat? atacuri directe in presa, comentarii inflamante pe fb, interviuri acrisor-violente si …. ce surpriza …. o interpelare nevinovata a gsp la tribunal ref statutul de eliberat conditionat al mm-ului si daca el are voie sa intervina in politica de transferuri a Stelei (?!) ….. noroc ca s-a potolit omu’ nostru, caci altfel cine stie ce „chei” ar fi urmat …… sper insa ca nu a uitat?
moke este mult peste bourceanu de acum ….. asta este ….. si muniru este peste bourceanu ….. si achim este peste el …… din pacate, si o spun fara nici o ipocrizie, este foarte grea ca un mijlocas cat de cat serios sa nu-i fie superior lui bourceanu!….. comentariul poate fi extins si la nivelul a 3 din cei 4 fundasi considerati drept titulari!
@vitto
Scriu cronici si avancronici asa cum vreau eu si ma duce capul pe mine, cu paduri fara copaci si invers. Cat imi voi mai pierde timpul sa scriu. Oricum, nu va mai dura mult.
Cine vrea altceva, alt gen de cronici, nu are decat sa scrie si va fi publicat fara probleme. De sfatuitori si consileri geme tara.
xray,
am observat ca uneori esti prea banuitor si te imbufnezi la remarcile cu nuanta personala ….. stii ca eu nu sunt vreun interesat sau vreun ranchiunos, astfel ca nici acum nu am intentionat sa-ti fac un repros si chiar ca nu te-am acuzat de nimic!? chestia cu presul a fost o remarca doar ptr placerea polemicii…….
mai mult pot sa te si laud cu obiectivitate: scrii foarte bine si mie imi place ceea ce faci si cum faci …. de aceea am luat decizia sa revin si sa comentez! este clar ca in calitate de organizator-moderator tu ai obligatia de a mentine o neutralitate pozitiva a comentariilor …. eu ca simplu participant la discutii nu am aceasta constrangere si mai pot devia pe taramuri interzise! este foarte posibil ca pasional fiind sa gresesc si eu prin subiectivism ….. dar Steaua ramane unicul meu interes, unica pasiune fara de limita!
@vitto.
E ok. Nu sunt banuitor si nici un imbufnat, dar m-a deranjat ca m-ai acuzat, din senin fara motiv, ca intentionat as baga sub preș anumiti jucatori. Nu era o polemica normală pe o tema sau o opinie, ci o acuza ca as manipula prin cronici si avancronici.
Pot greși o opinie, o dată, o analiză, dar niciodată nu am scris ceva, când eu știam că nu este asa, pentru a manipula sau a ma alătura vocilor dintr-o tabără sau alta, ori a mă legitima într-un grup. De aceea multi se impiedica de mine pentru ca fiecare ma vede în altă tabără decât aia lui. 🙂 Dar asta nu ma deranjeaza deloc.
x-ray:
(doar o simpla adaugire)
nu stiu daca te intereseaza asta, dar sa stii ca eu citesc atent tot ceea ce postezi tu! recunosc ca nu fac asta cu toata lumea de pe aici …….
Cine altcineva putea da citeasca cronicile lui xray?!?!
Lasand gluma la o parte, facand abstractie ca vorbim despre fcsb, voi nu va invatati ba baieti minte? N aveti si voi un neuron care va avertizeaza acolo ca magariile astea cu vopsit jucatori si apoi vanduti se intampla de ani buni? Banii au venit, ce mai vreti? […]:))
Singurul banner adus de romanii prezenti la Ankara a fost CONFISCAT inaintea meciului Stelei!Doar 3 romani au fost la meciul Stelei. Cei 3 romani aveau pregatit bannerul cu „FCSB nu e Steaua”, dar turcii nu i-au lasat cu el să-l afișeze pe stadion. Ai dracu’ otomani! I-a cumpărat ciobanul și pe ăștìa. :))
Singurul banner adus de romanii prezenti la Ankara a fost CONFISCAT inaintea meciului Stelei! Ce scria pe el pe http://www.sport.ro
Ilie Dumitrescu: „Ai renunțat la Tade, un atacant care nu marca și ai adus un jucător care, la fel… O să-i dăm un timp, noi nu facem decât să comentăm, dar nu cred că la un club de talia Stelei trebuie să existe un atacant care se pregătește foarte bine, că face faza defensivă foarte bine, că scoate de pe linia porții și că se impune într-un duel aerian. Nu cred că asta dorim, un număr 9 trebuie să dribleze, să facă o preluare, să facă ceva, să fie un marcator”, a mai spus analistul Digi Sport.
”Boldrin nu este un număr 10. Este un inter foarte bun, un număr 8, poate juca foarte bine mai în spate, lângă un închizător. El nici la Astra nu a jucat pe acest post. O singură dată a jucat număr 10, chiar contra Stelei, alături de Boudjemaa și de De Amorim, dar asta a făcut atunci Șumudică pentru a închide construcția Stelei și pentru a face un presing avansat. Steaua a fost incomodată atunci și s-a văzut asta, a pierdut” – Ilie Dumitrescu. Si eu cred ca acolo trebuie jucat Boldrin iar Tanase trecut in spatele varfului, numai ca noi nu avem varf si atunci il fortezi pe Tanase.