Euro 2016 (1): Franța – România 2-1! Au „murit” ca bravii în picioare. L’étendard roumain est levé! Chapeau bas!

de | iunie 9, 2016

Nota Redacției: Pe modelul transferurilor, postăm un articol deschis, de tip jurnal, dedicat evenimentului Euro 2016, pe care îl vom updata cu informații și meciurile României din grupa A. Acest „jurnal” Euro 2016 (1) cuprinde articolele (de jos în sus):

  • [7 mai] Euro 2016. Franța, am venit! Cele 5 arme din echipa lui Iordanescu pentru debutul de la Campionatul European
  • [8 mai] Vineri e ziua cea mare, Franța – România. Hai România!
  • [9 mai] Avancronică Franța – România. Allons enfants de Roumanie, le jour de gloire est arrivé! Hai România!
  • [10-11 mai] Franța – România 2-1. Au „murit” ca bravii în picioare. L’étendard roumain est levé! Chapeau bas!
[10-11 mai]

Franța – România 2-1. Au „murit” ca bravii în picioare. L’étendard roumain est levé! Chapeau bas!

Echipa României a fost la doar câteva minute de un rezultat mare și doar o execuție de excepție a lui Payet a făcut ca naționala tricoloră să piardă la debutul turneului din Franța. Payet a marcat golul decisiv în minutul 89, printr-un șut în vinclu, dar nu prea avem ce să reproşăm tricolorilor în acest meci. Nu meritau înfrângerea! Da, au pierdut meciul, însă România a aratat ca o echipă demnă de locul la turneul final. Între eșecul de pe Stade de France și 1 punct nu au stat decât un șut a lui Payet de la distanță și 5 minute. Olivier Giroud (57) și Dimitri Payet (89) au marcat pentru gazde, iar Bogdan Stancu (65 — penalty) a înscris golul României.

  • Post cronică. Francezii s-au amuzat realizând un desen animat de un minut, în care au făcut rezumatul meciului Franța – România 2-1.

Echipele și oficialii partidei

  • Franța: 1. Hugo Lloris (căpitan) — 19. Bacary Sagna, 4. Adil Rami, 21. Laurent Koscielny, 3. Patrice Evra — 15. Paul Pogba (11. Anthony Martial, 77), 5. N’Golo Kanté, 14. Blaise Matuidi — 7. Antoine Griezmann (20. Kingsley Coman, 66), 9. Olivier Giroud, 8. Dimitri Payet (18. Moussa Sissoko, 90+2).
    Rezerve neutilizate: 23. Benoît Costil, 16. Steve Mandanda — 17. Lucas Digne, 2. Christophe Jallet, 13. Eliaquim Mangala, 22. Samuel Umtiti, 6. Yohan Cabaye, 12. Morgan Schneiderlin, 10. André-Pierre Gignac.  Selecționer: Didier Deschamps.
  • România: 12. Ciprian Tătărușanu — 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 21. Dragoș Grigore, 3. Răzvan Raț — 5. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii — 20. Adrian Popa (11. Gabriel Torje, 82), 10. Nicolae Stanciu (7. Alexandru Chipciu, 72), 19. Bogdan Stancu — 14. Florin Andone (9. Denis Alibec, 61).
    Rezerve neutilizate: 23. Silviu Lung jr, 1. Costel Pantilimon — 16. Steliano Filip, 15. Valerică Găman, 2. Alexandru Mățel, 4. Cosmin Moți, 18. Andrei Prepeliță, 17. Lucian Sânmărtean, 13. Claudiu Keșeru. Selecționer: Anghel Iordănescu.
  • Arbitru: Viktor Kassai; arbitri asistenți: Gyorgy Ring, Vencel Toth; arbitri asistenți adiționali: Tamas Bognar, Adam Farkas (toți din Ungaria); arbitru de rezervă: Bjorn Kuipers (Olanda). Delegat UEFA: Janis Mezeckis (Letonia).
  • Cartonașe galbene: Chiricheș (32), Raț (45), Giroud (69), Popa (78).

A fost o seară minunată fără minune! Minunea la care speram cu toții nu s-a produs, deși România a depășit ca joc și cele mai optimiste așteptări. România s-a ridicat la nivelul meciului istoric de pe Stade de France. Fără execuția magica a lui Payet din final, ar fi avut toate motivele să se aștepte la un rezultat uriaș la Paris.

Tricolorii au ratat două ocazii enorme încă din debutul meciului prin Stancu (4) și apoi tot prin el în debutul reprizei a doua (48). Au avut un penalty neacordat la Andone (38) și au luat primul gol prin fault la portar (constat și de Marca). Și in aceste condiții am fost invinși în minutul 89 dintr-o execuție de excepție a lui Payet pe care o realizezi doar de 1-2 ori în viață într-un meci oficial.

Ratare Stancu (min. 4)

Prima parte a început și s-a incheiat cu Romania in ofensiva. O fază controversată s-a petrecut în minutul 39, când Andone a fost faultat clar în careu de Koscielny, dar niciunul dintre arbitri nu a văzut infracțiunea și gazdele au fost iertate de penalty. Tricolorii au început în forță și partea secundă, cu atacuri incisive și acelasi Stancu a ratat o uriașă ocazie in minutul 47. Excelent găsit de Stanciu cu o centrare genială, Stancu a preluat pe piept si a trimis din cădere pe lângă poartă.

Finalul a fost de cosmar, dar tot cu românii în terenul francezilor. După golul marcat de Olivier Giroud (58), am egalat mediat printr-un penalti obținut de Stanciu și fructificat de Stancu (64).  Partida se indrepta spre un egal echitabil si pe deplin meritat, când în minutul 89 Payet a trimis o ghiulea imparabilă la vinclu. Au urmat 5 minute de coșmar pentru francezi, care au tras de timp și de rezultat pentru că tricolorii s-au năpustit peste ei să egaleze.

Din păcate nu mai era timp și minunea nu s-a arătat vineri seara pe Stade de France. S-a arătat doar fruntea sus a jucătorilor noștri,  care au pierdut partida, dar au câștigat respectul adversarilor, francezilor, românilor și cred că al sutelor de milioane de spectatorilor care au urmărit partida.

  • În România, Pro TV a avut o cota de piata de 70,9%. 29,1 a fost audienta pe publicul comercial, 18-49 de ani, iar cota de piata pe urban a fost cea mai mare din istoria masurata pentru un meci de fotbal. Ca rating, Romania – Franta a fost al doilea dupa Rapid – Steaua din 2006, din sferturile Cupei UEFA. Atunci, ratingul a fost 33,1%.
  • În Franța. 14,5 milioane de francezi, adica 54,8% din public, au urmarit in direct la TF1 meciul de deschidere al Campionatului European. Varful a fost in finalul partidei, urmarit de 16,5 milioane de telespectatori. Audienta e istorica pentru francezi la un meci de deschidere la Euro. În 2012, primul joc al Frantei de la Campionatul European, contra Angliei, a fost vazut de 10,2 milioane de oameni (50,2% din audienta).

Un egal ar fi cât o mare victorie, pe un teren unde nici Germania sau Spania nu emit pretenții de victorie. Nu a fost să fie. Băieți noștri au reușit prin determinare să anuleze diferența de sute de milioane de euro dintre cele două loturi, dar nu și de pe tabelă. Și Statistica spune multe, nu doar lacrimile lui Payet de la finalul meciului. Un jucător cotat la 23 milioane euro, jumătate din valoarea întregului lot al României, plăngea că Franța a învins, de parcă a fost finala, nu debutul competiției.

  • Payet, salvatorul Franței: „A fost mult stres, a fost multa presiune. Daca mi-ai fi spus ca asa se va intampla, nu as fi crezut niciodata că putea să mi se întâmple așa ceva. Am plâns ca era multa presiune pe acest final. Am fost timorati. Romania se apara bine mereu, adversarii noștri au revenit pe tabelă, publicul ne-a ajutat foarte mult și important este că am luat cele 3 puncte. Ne-am fi păcălit dacă învingeam la 2-3 goluri diferență.” (puteți selecta subtitrarea în română)https://youtu.be/ELTK685i-AU

    https://youtu.be/MvRJXl0eMCQ

România le-a băgat frica în oase francezilor pe teren și în tribunele de pe Stade de France până în minutul 89. Tricolorii i-au trecut pe „mute” pe cei 70.000 de francezi. Cei 15.000 de români în tribune şi cei 11 eroi pe teren.  Super-jucătorii francezi au fost puși în dificultate de mai micii, rapizii și pe alocuri mai tehnicii jucători români.

Cei patru steliștii au jucat bine, în special Pintilii și Stanciu, autor a două pase de „gol-ratat” pentru Stancu și obținerea unui penalty. Îmi pare enorm de rău că Stanciu nu a încercat să tragă la poartă de la semi-distanță și s-a concentrat numai pe pase decisive. Payet a făcut-o, a avut norocul să-i intre și a luat caimacul acestei partide. Suporterii l-au desemnat pe Stancu, pe site-ul eusunt12.ro, cel mai bun jucător român din meci. ( 24% din 5,945 Voturi)

Franta n-a fost un adversar imposibil. I-am facut pe romani mandri de noi! Ce spune Stanciu dupa 1-2 cu Franta

  • Nicusor Stanciu: „A fost un meci destul de greu, meciul de deschidere la adversarii nostri acasa. Am avut ocazii foarte mari, cu putin noroc se putea incheia la egalitate meciul. Toata lumea e dezamagita ca am luat gol in final, dar dupa ce vom analiza meciul si greselile ne vom gandi la Elvetia. Trebuie sa fim proaspeti, sa facem punct sau puncte. Franta nu era imposibil de batut, am blocat spatiile. Ar fi fost altfel jocul daca am fi marcat la ocaziile mari pe care le-am avut. Toti am facut un joc bun, am facut ce ne-a cerut domnul Iordanescu. Am jucat si fotbal, cei din tara ar trebui sa fie mandri de noi chiar daca ne-a scapat egalul”.

Pintilii a fost omul-cheie de la mijloc. Atitudinea jucătorilor nu a fost nici pe departe una de supunere, iar mijlocul a dat acest „tupeu” echipei. Pintilii a fost principalul motor al pressing-ului extrem de avansat care a măcinat inițiaťiva ofensiva a francezilor. Egalul ar fi fost meritat și pentru că România a rezistat la mijloc in fața celui mai puternic mijloc de la acest Euro. Pogba, Matuidi si Kante sunt recuperatori fenomenali, dar și excelenți la creație și la finalizare. Romania s-a achitat bine de sarcini, având 56% din posesie după primele 20 de minute când și putea marca.

  • Dupa meci, Matuidi a declarat: „Stiam ca va fi greu. Romanii sunt puternici din punct de vedere fizic. Nu am facut un meci ideal, am avut meciuri mai bune, dar cel mai important e ca am castigat la final.”
  • Kante, mijlocasul venit de la Leicester, a spus: „A fost multa emotie, asteptam de mult timp acest moment. Nu a fost un meci usor, dar suntem fericiti de final. Payet a fost decisiv si merita toate laudele, a luminat jocul nostru”
  • Giroud a declarat: „Ne-am linistit! A fost un meci dur fizic si mental. Sunt foarte fericit ca Payet a reusit un super gol. Sunt multumit ca am marcat si pentru echipa. Ne simtim bine!”
  • France Vs Roumanie reacții N’Golo Kanté, Olivier Giroud et Matuidi (puteți selecta subtitrarea în română)https://youtu.be/M0n7oPhFV08
  • Reacție Evra (puteți selecta subtitrarea în română)https://youtu.be/bb2jreKRZzo

Adi Popa și Chipciu au completat careul stelist în această evoluție foarte bună a României contra Franței, chiar în fieful ei, Stade de France. Stanciu, Popa, Stancu au fost nominalizați și de antrenorul francez Deschamps în conferința de presă.

  • Didier Deschamps: „Cred că românii ar spune că e injust acest rezultat. Am avut câteva ocazii bune. Și Lloris a avut câteva parade bune. Nu e ușor să joci împotriva României. Stiam ca asa va fi. Au facut si greseli, dar s-au aparat si bine. Am avut sanse, dar am si primit gol. Cred că e dureros pentru români înfrângerea în ultimele minute. România are câțiva jucători buni, Stanciu, Stancu, Popa, Alibec și un antrenor foarte bun. Este o echipă care joacă foarte bine”.

Live text și video

 

 

Rezumat. France – Romania 2-1 Highlights All Goals Euro 2016 |English Commentary| 10.06.2016

Românii după meci

Presa franceză

L`Equipe a titrat sugestiv: „Payet a adus lumina în jocul nostru”, continuând cu laude aduse la adresa acestuia: „România s-a ţinut bine pe final, dar o lovitură de geniu a stabilit soarta meciului”.

France Football: „Merci, Payet!”. Jurnaliştii le-au acordat şi note jucătorilor celor două echipe. Jocul bun al României a fost oglindit şi de faptul că, după Payet (9), portarul Lloris a avut a doua cea mai mare notă (7).

„Românii au intrat mai repede în acţiune şi au avut o ocazie imensă prin cel mai periculos jucător, Stancu. România a suferit apoi, dar s-a bazat pe cuplul Chiricheş – Grigore, care a fost autoritar în prima repriză, înainte să scadă nivelul. Stanciu a încercat să găsească soluţii la mijlocul terenului, iar Stancu a fost din nou periculos în actul secund”, a fost caracterizarea jocului echipei noastre.

Le Parisien l-a lăudat de asemenea pe Payet, despre care a scris că i-a eliberat pe francezi. „În acel moment, în minutul 89, fanii români cântau cu mândrie pe Stade de France. Les Bleus păreau neajutoraţi şi fără idei, ajungând în careul lui Tătăruşanu întâmplător”.

„Franţa s-a impus pe muchie de cuţit în faţa României”, au spus şi cei de la Le Monde. „Franţa a reuşit să bată greu, după două execuţii personale”, a notat şi Liberation.

Prea multe nu mai sunt de spus, decât că românii au murit ca bravii, în picioare, cu finalul de meci călare pe „Le Coq Gaulois”, care de teama egalării a tras și de timp făcând schimbare în min. 90+2.

Am oftat la ratarile lui Stancu, am înjurat la golul lui Giroud, am trezit cartierul la golul din penalty, ca apoi să-mi strice seara  torpila lui Payet când nu mă mai așteptam. Cam ăsta a fost fimul trăirilor de suporter. Dar naționala a jucat fotbal, nu țurcă, și ăsta e cel mai mare căstig din meciul de astăzi.  România a punctat la imagine cât pentru o victorie și ne putem gândi cu încredere la următoarele două meciuri. Însă după acest meci tricolorii s-au încărcat cu presiune suplimentară pentru că evoluția lor bună din seara asta a realimentat la maxim speranțele tuturor românilor.

Sunt mândru de voi!

 

X Ray

[9 mai]

Avancronică Franța – România. Allons enfants de Roumanie, le jour de gloire est arrivé! Hai România!

Screenshot_66Vineri, 10 mai, de la ora 22:00, România întâlnește Franța în meciul de deschidere de la Campionatul European 2016, pe stadionul Stade de France situat la nord de Paris, în comuna Saint-Denis. 

  • Stade de France este stadionul național al Franței cu 81,338 de locuri, al cincilea ca mărime din Europa, după Camp Nou, Barcelona, Spain – 99,354, Wembley Stadium, London, England – 90,000, Croke Park, Dublin, Ireland – 82,300 și Twickenham Stadium, London, England – 82,000. Construcția stadionului a început în 1995 și a fost finalizată la timp pentru a găzdui finala FIFA World Cup din 1998. Începând cu 2015, Stade de France este singurul stadion din lume care a găzduit atât o finala Cupei Mondiale de fotbal și finala Cupei Mondiale de rugby.

  • Euro 2016 – Cele 10 stadioane pe care se vor disputa meciurile turneului final.

Meciul de azi este un adevărat regal pentru fotbalul românesc și va rămâne o bornă istorică în palmaresul naționalei. Orice deschidere de turneu final este un spectacol fascinant care atrage privirile a sute de milioane de telespectatori. O oportunitate rară pentru jucătorii noștri să se acopere de glorie la o audiență maximă și să intre istorie.

Naționala de fotbal a României nu a mai învins Franța, prima sa adversară de la Euro 2016, de 44 de ani, iar bilanțul meciurilor cu „Les Bleus” le este complet defavorabil jucătorilor noștri. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu. Bilanțul general este de trei victorii ale României, cinci egaluri și opt victorii ale Franței, cu un golaveraj de 15-21.

  • Prima victorie a României s-a consemnat pe 12 iunie 1932, 6-3, într-o partidă amicală disputată la București.
  • Ultima victorie a României a avut loc pe pe 8 aprilie 1972, 2-0 la București, într-un meci amical.
  • Ultimul meci direct a avut loc pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, scor 0-0. Atunci s-a inaugurat Arena Națională.

Echipa de start a României

La opt ani de la ultimul meci la Euro, tricolorii revin în elită. România deschide turneul pentru prima oară în istorie, iar selecţionerul Iordănescu promite că vom ataca gazda Franţa. Tactic, sunt foarte puţine surprize. Primul ”11” al României era aproape bătut în cuie, singurele două posturi cu dubii sunt cel de mijlocaş dreapta şi cel de atacant. Torje are avantajul experienţei la națională, însă Adi Popa pare favorit datorită formei şi face bine faza defensivă. În atac, Andone și Alibec par soluții în contextul în care vom fi nevoiţi să jucăm pe contraatac și tactic fundaşii adverşi trebuie să fie hărţuiţi în permanenţă.

Sport.ro, televiziune „colegă” în trustul MediaPro cu ProTV – cea care transmite meciul, informează că Iordănescu s-a hotărât asupra formulei de start. Deși are 3 atacanti centrali de meserie in lot, Keseru, Andone și Alibec, selectionerul se pare că îl va folosi pe Bogdan Stancu atacant central, deși acesta a evoluat în banda stânga în ultimul timp la națională. Acolo va intra titular Chipciu, iar Adi Popa va juca pe flancul drept, nu Torje. „Decarul” Stanciu i-a luat fața „magicianului” Sânmărtean  și va fi trimis titular în spatele vârfului.

Echipa probabilă a României la meciul cu Franța, conform sport.ro:

  • Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Popa, Stanciu, Chipciu – Bogdan Stancu

Câteva elemente îi dau dreptate generalului în ierahizarea celor trei vârfuri de atac, din care două au probleme medicale la o mână.

  1. Andone pare prima opțiune. Golgheterul Cordobei a avut evoluţii care l-au adus în vizorul lui Celta Vigo, însă a sosit mai târziu la lot şi a suferit şi o accidentare în ultimul amical. O fractură la degetul inelar al mâinii drepte, însă s-a antrenat normal în ultimele zile.
  2.  Nu știu din ce motive, rămânerea lui Keşeru în lotul de 23 a fost în dubiu până în ultimul moment. Iordănescu a decis în cele din urmă ca Maxim să nu facă parte din lot. Ambiţia lui Keşeru să joace la Euro împotriva naţionalei ţării unde s-a maturizat ca fotbalist, poate fi un motiv suplimentar de titularizare în meciul cu Franța.
  3. Alibec este un atacant „pursânge”, dar nu prea face eficient și faza defensivă. Poate că respectarea cu strictețe a unui plan tactic vine în contradicție cu firea lui rebelă. Pentru meciul de debut, și cu Franța, poate fi a treia opţiune pentru ofensivă sau o soluţie pentru repriza secundă, funcție de scor, mizându-se pe vreo execuție spectaculoasă care să facă diferența.

„Motanul” este o altă soluție valabilă pentru vârf de atac. Este peste toți ceilalți trei ca experiență internațională. În Europa a jucat 22 meciuri (toate cu Steaua) și a marcat 9 goluri , iar la națională a înscrs de 9 ori în 40 de selecții. Keseru are și el 5 goluri (3 într-un singur meci, cu Aalborg) în 9 partide europene (toate la Steaua) și 5 reușite în 13 selecții la lotul național.

  • „Lucrurile sunt clare în ceea ce privește primul 11 în proporție de 99%. Mai avem semne de întrebare la unul dintre jucătorii care are probleme de sănătate. Nu vreau să intru în detalii”, a declarat Iordănescu la Dolce. Fotbalistul la care se referă Iordănescu este cel mai probabil Florin Andone, cel care s-a accidentat la mână. În această ipoteză, se confirmă varianta sport.ro.

Digisport confirmă că Adi Popa a câştigat duelul cu Torje pentru titularizare, dar îl dă titular ca vârf de atac pe Andone, iar Bogdan Stancu în banda stângă în locul lui Chipciu.

Este posibil ca „scurgerile” de informații să fi fost intenționate pentru a deruta adversarul, iar astăzi la ora 22:00 să avem un prim „11” surpriză.

Cum arată echipa României la Euro, conform fanilor care au votat pe digisport.ro.

  • Tătăruşanu (5880 voturi) – Săpunaru (7119 voturi), Chiricheş, Grigore (4717 voturi), Raţ (5448 voturi) – Pintilii, Sânmărtean (4043 voturi) – Adi Popa (5934 voturi), Stanciu (9105 voturi), Chipciu (4556 voturi) – Fl. Andone (4546 voturi)

În opinia mea, echipa ar fi următoarea:

  • Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Moți, Raț – Pintilii, Prepeliță – Popa, Stanciu, Chipciu – Stancu

Evident, habar nu am de cum se prezintă la antrenamente la ora actuală. M-am bazat numai pe experiența lor  în fotbalul internațional (UEFA), în meciuri tari cu miză și nu în ultimul rând, sunt 8 „steliști” obișnuiți cu presiunea și au multe jocuri împreună.

Echipa de start a Franței

La naționala Franței, digisport scrie că Deschamps are de ales în atac dintre Griezmann, Giroud, Payet şi Martial, primii trei fiind mari favoriţi la titularizare. Singura problemă care se mai ridică în privinţa primului „11” al „cocoşilor” este legată de al treilea mijlocaş central. Kante şi Sissoko se luptă pentru acea poziţie, cu jucătorul lui Leicester favorit la titularizare, .

Echipa probabilă a Franţei: Lloris – Sagna, Koscielny, Rami, Evra – Kante, Pogba, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet

Să nu ne facem iluzii. E totuși doar un meci. Francezii sunt mult mai buni, și noi nu mai suntem ca pe vremuri, ca-n 1994, ca-n 1998, nici măcar ca-n 2008, atunci când am făcut 0-0 cu ei. Lumea poate crede că încă mai joacă Hagi, Belolodedici, Gică Popescu , Ilie Dumitrescu, Chivu, Mutu, Contra și ceilalți. Măcar cei din 2008. Mi-e teamă de francezi, dar mai teamă îmi e de reacțiile unora, presă și fani, după meci. Indiferent de rezultat trebuie să ne bucurăm de această oportunitate de a juca un turneu final, o posibilitate ce nu ni se oferă prea des. Pentru mai mult nu avem argumente obiective și de bun-simț să ne susținem pretențiile.

Suporterii României

Românii invadează Franța! Avioanele cu destinatia Paris sunt pline cu fanii Romaniei. Vor fi 15 mii pe stadion cu Franta, anunță ProTV.

Fanii si-au umplut bagajele cu steaguri si fulare ale Romaniei si au zburat la Paris. Meciurile cu Franța și Elveția vor fi la Paris, unde fanii români isi vor da intalnire la Turnul Eiffel. „90 de mii de oameni sunt asteptati zilnic incepand de vineri. Este cel mai mare fan zone de la euro 2016 si intrarea se face, deja, doar ca la aeroport„, spune Lucian Lipovan trimisul sport.ro la Paris.

Din parte site-ului fcsteaua:

XRay

[8 mai] – Știri, evenimente și informații

Vineri e ziua cea mare, Franța – România. Hai România!

Programul transmisiunilor de la Campionatul European

Campionatul European de Fotbal 2016 va putea fi urmărit în direct pe teritoriul României la posturile TV Dolce Sport 1, Dolce Sport 2 şi ProTV.

Programul României în Grupa A de la Euro 2016

  • 10 iunie: Franţa – România, de 22:00 (în direct la Dolce Sport 1 şi Pro TV)
  • 15 iunie: România – Elveţia, de la 19:00 (în direct la Dolce Sport 1 şi Pro TV)
  • 19 iunie: România – Albania, de la 22:00 (în direct la Dolce Sport 1 şi Pro TV)

Dolce Sport (post disponibil doar în reţeaua Telekom) va transmite integral toate cele 51 de partide ale competiţiei, în timp ce ProTV a achiziţionat pachetul „free-to-air”, prin care şi-a asigurat partidele României de la Euro, dar şi cele mai bune meciuri ale zilei.

Program complet Euro 2016 – toate meciurile vor putea fi urmărite ÎN DIRECT pe posturile Dolce Sport (Dolce Sport 1 şi Dolce Sport 2)

Mediafax: Sumele încasate de cluburile de Liga I pentru participarea României la EURO

Potrivit ultimelor informaţii venite de la UEFA, fiecare club care are jucători în loturile echipelor naţionale prezente la turneul final al Campionatului European din Franţa va primi o sumă fixă pe zi pentru perioada în care angajaţii săi se vor afla în cantonament.

Calculul banilor se face luând în considerare o perioadă care începe cu două săptămâni înainte de începerea Euro 2016, pe 10 iunie, şi se termină la o zi după ieşirea fotbalistului din competiţie. Astfel, la un calcul simplu, cluburile din Liga 1 au asigurate în acest moment suma totală de 1.252.800 de euro pentru cei 9 jucători aflaţi în lotul de 23 al lui Anghel Iordănescu.

Practic, în acest moment, perioada de bonusare asigurată este de 24 de zile: 14 înainte de începutul Euro, plus 10 zile de la primul la ziua de după ultimul meci din grupa A jucat de naţionala României. Prezenţa fiecărui jucător este recompensată astfel cu 139.200 de euro, dar suma va creşte dacă România se califică din faza grupelor.

  • Steaua beneficiază de cei mai mulţi bani. Are patru jucători în lot, Pintilii, Stanciu, Chipciu şi Adrian Popa. Dacă înmulţim 4 cu 5.800 de euro pe zi şi cu 24 de zile rezultă suma de 556.800 de euro, adică 10% din bugetul anual al clubului finanţat de George Becali.
  • Astra, cu Lung, Găman şi Alibec, va beneficia de suma totală de 417.600 de euro. „Banii nu vin imediat, dar i-am luat în calcul la buget. Orice venit pentru noi e bun. Suntem cu ochii pe banii ăştia ca pe butelie”, a declarat pentru ProSport Petre Buduru, preşedintele Consiliului Director de la Astra.
  • Dinamo va lua bani doar pentru prezenţa în lot a lui Steliano Filip, 139.200 de euro, iar Pandurii va beneficia de aceeaşi sumă pentru că îl are în lot pe Cristian Săpunaru.
  • Prezenţa României la Euro 2016 va aduce, însă, o sumă importantă şi în bugetul bulgarilor de la Ludogoreţ. Cu trei români în lot, Moţi, Prepeliţă şi Keşeru, vecinii de la sud de Dunăre vor primi aceeaşi sumă ca şi Astra, 417.600 de euro.

Cluburile cu cei mai mulţi fotbalişti în loturile participantelor la Euro 2016 sunt Tottenham şi Juventus (câte 11 internaţionali), urmate de Manchester United, Bayern Munchen şi Liverpool (câte 10 intenaționali). Știre Mediafax.

Topuri și L’Equipe

  • UEFA a anunţat echipa ideală a tuturor ediţiilor de Campionat European. Echipa ideală a tuturor ediţiilor Campionatului European a fost stabilită pe baza a peste 3,5 milioane de voturi de pe site-ul UEFA. Cu 255.694 de voturi, Zidane a fost lider detaşat în preferinţele fanilor, actualul antrenor al celor de la Real Madrid fiind urmat de Maldini (240.409) şi Beckenbauer (183.436).Michel Platini este cel mai bun marcator din istoria Euro, dar nu face parte din echipa ideală a turneelor finale realizată de cititorii site-ului UEFA.

UEFA EURO 2016: Dream XI! The best players all time at EURO

  • UEFA: Doi români în Dream Team over 35

UEFA EURO 2016: Dream XI! The best players aged 35 or over at EURO 2016

  • Top valoare loturi naționale (24) prezente la EURO 2016. După Anglia, Franța are cel mai scump lot de la Euro, conform calculelor CIES, publicate de L’Equipe. CIES Football Observatory a ținut cont de valoarea sumelor de transfer ale jucătorilor. România locul 23 din 24. Albania e peste noi! Franța, de 14 ori cât echipa României. Asta ca să ne vedem lungul nasului și să nu ne împăunăm cu iluzii.

 

E drept că în alt articol dedicat României face un top și o prezentare a primilor 5 jucători români „Le Top 5 des meilleurs joueurs roumains de l’histoire(link): Dobrin, Hagi, Popescu, Lăcătus și Boloni. „Et aussi… Adrian Mutu, Dan Petrescu, Gavril Balint, Ilie Balaci, Cornel Dinu, Florin Raducioiu, Helmuth Duckadam, Dorinel Munteanu, Cristian Chivu..”, încheie articolul  L’Equipe.

Notă: Aproape totul despre Euro 2016 găsiți aici link , pe site-ul ziarului L’Equipe, de „140” de ori mai valoros (nu doar de 14 ori ca lotul național) decât orice ziar sportiv românesc.

[7 mai]

Euro 2016. Franța, am venit!

Grupele Euro 2016

EURO 2016: Program meciuri, rezultate şi clasamentele grupelor! Unde se văd LIVE partidele de la Euro şi programul transmisiunilor

România

 

În lotul de 23 de fotbaliști sunt 10 (ex)steliști, din care 9 au format echipa Steaua 2012-2015 care a cucerit 3 titluri consecutive.  Din echipa actuală a Stelei sunt convocați 4 stelisti: Alexandru Chipciu ( nr. 7), Mihai Pintilii (8), Nicolae Stanciu (10) și  Adrian Popa (20).

  • Portari (1): Ciprian Tatarusanu,
  • Fundasi (1): Vlad Chiriche,
  • Mijlocasi (6): Mihai Pintilii, Andrei Prepelita, Lucian Sanmartean, Adrian Popa, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu
  • Atacanti (2): Claudiu Keseru, Bogdan Stancu

Șapte din cei zece steliști pregătesc planul de… zbor spre Franța.

Nicolae Stanciu este deja o certitudine la echipa naţională și oficial este noul număr 10 al României la Euro 2016. Așa cum am scris acum câteva luni în articolul „Steaua norocoasă a Stelei la punctul de „erupție„, decarul Stelei a avut o intrare și o ascensiune fulminantă la națională, marcând 4 goluri în 5 cele selecții.

De la debut, mijlocașul Stelei a marcat meci de meci, exceptând amicalul România-Spania (0-0), când a fost declarat MVP-ul meciului. Doar marele Casillas a scăpat fără gol în fața lui Stanciu. Golul marcat în fața Georgiei l-a transformat pe tânărul mijlocaș stelist într-unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a naționalei, având cifre de debut mult mai bune decât au avut ultimii doi mari „decari” ai naţionalei, Gică Hagi şi Adi Mutu, după acelaşi număr de meciuri. Repet, vorbim de cifre!

  • „Regele” a debutat pentru România în 1983, când avea doar 18 ani, şi nu a marcat niciun gol în primele cinci selecţii, în partidele cu Norvegia, Germania de Est, Polonia, Israel şi Cipru. Hagi a înscris primul gol pentru naţională în al 14-lea meci, cu Irlanda de Nord (1984). Mai mult, Gică a ajuns la 4 goluri în duelul cu Finlanda (1985, selecţia cu numărul 20).
  • Adi Mutu şi-a trecut un singur gol în cont în primele cinci apariţii, într-un meci cu Cipru (2000), când avea 21 de ani, şi a ajuns la patru goluri marcate la selecţia cu numărul 26, partida cu Bosnia din 2003.

Procentajul noului „10” de la națională e demn de greutatea numărului. Golgheterul Stelei în ultimul sezon devine un jucător tot mai important în echipa România, iar prestaţiile sale din ultima vreme îl „obligă” practic pe selecţioner să-l titularizeze la turneul final din Franţa. Este drept, au fost doar meciuri amicale, dar decarul este obișnuit cu presiunea de la Steaua. Cifrele lui Nicușor Stanciu la națională:

vs. Lituania (1-0): a jucat 45 de minute, a marcat un gol
vs. Spania (0-0): a jucat 85 de minute
vs. RD Congo (1-1): a jucat 78 de minute, a marcat un gol
vs. Ucraina (3-4): a jucat 11 minute, a marcat un gol
vs. Georgia (5-1): a jucat 83 de minute, a marcat un gol

Total: 302 minute jucate, 4 goluri

Cifrele sunt cifre. Stanciu este încă departe de Hagi și Mutu, ca realizări în fotbal. Mai are mult de muncit și demonstrat. Acest turneu final este de fapt adevărata piatră de incercare, cu o super-partidă unde să-și etaleze valoarea într-o vizibilitate și o audiență internațională maximă: Franța-România, meciul de deschidere. Cât o finală! Este o șansă imensa pe care viața i-a oferit-o lui Nicolae Stanciu. Rămâne să vedem dacă va știi să profite de ea. Sincer, are nevoie și de un dram de noroc. Îi ținem pumnii!

Dacă ar fi să judecăm după numerele de pe tricou (1-11) acordate de selecționer, primul „11” ar următorul:

1. Costel Pantilimon –  2. Alexandru Mățel,  6. Vlad Chiricheș, 4. Cosmin Moți, 3. Răzvan Raț- 5. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii – 11. Gabriel Torje, 10. Nicolae Stanciu7. Alexandru Chipciu – 9. Denis Albiec.

Ai noștri ca brazii!


Click imagine pentru acces direct la Forumul „Naționala Romaniei / Euro 2016” , deschis în decembrie 2015. Acolo găsiți lotul complet și alte informații.

 

Programul complet al Grupei A din care face parte România este următorul (ora României):

  • Etapa 1
    10 iunie 2016 (ora 22:00): Franţa – ROMÂNIA (Stade de France, Saint-Denis)
    11 iunie 2016 (16:00): Albania – Elveţia (Stade Bollaert-Delelis, Lens)
  • Etapa 2
    15 iunie 2016 (19:00): ROMÂNIA – Elveţia (Parc des Princes, Paris)
    15 iunie 2016 (22:00): Franţa – Albania (Stade Velodrome, Marsilia)
  • Etapa 3
    19 iunie 2016 (22:00): ROMÂNIA – Albania (Stade des Lumieres, Lyon)
    19 iunie 2016 (22:00): Elveţia – Franţa (Stade Pierre-Mauroy, Lille).

Franţa – ROMÂNIA

Vineri 10 iunie 2016, pentru prima oară în istorie, România va juca în deschiderea unui turneu final. Pregătirea partidei cu Franţa a intrat pe ultima sută de metri. 

Franţa visează la un nou trofeu pe teren propriu, la 18 ani distanţă de la momentul în care Zidane&Co ridicau deasupra capului cupa mondială. Surprinzător, Gameiro sau Benzema sunt doi dintre golgheterii celor mai mari formaţii din lume, însă Deschamps nu i-a convocat pentru turneul final. Totuși, Franța are super jucători pentru 2-3 loturi naționale, nu doar unul, și este favorită la câștigarea Cupei Europei.

Toţi iubitorii sportului din Franța sunt conectaţi la importanţa turneului care va debuta vineri, însă, cel puţin pentru meciul de debut, se anunță că francezii vor avea în tribune o opoziţie puternică din partea suporterilor români.

 

Deja fanii noştri au ţinut să fie prezenţi la primul antrenament al naţionalei. Pe ”Stade D’Orry La Ville”, baza de pregătire aflată la cinci minute de mers cu autocarul până la Hotel Mont Royal Chantilly, locul în care sunt cazați, tricolorii au avut parte și de asistență. Cei prezenți în micuța tribună s-au comportat exact ca la un meci de fotbal, ceea ce i-a emoționat pe elevii lui Anghel Iordănescu.

”România, România, ole, ole!” a fost îndemnul cel mai uzitat de către fanii naționalei noastre.

Tricolorii au fost încurajați de aproape 400 de suporteri români. La final, jucătorii le-au dăruit mingi susținătorilor.

Presa susține că  vineri seară, pe Stade de France, vor fi cel puţin 10.000 de români. Există zvonuri tot prin presă cum că susţinătorii tricolorilor şi-ar fi procurat chiar 30.000 de bilete, dar  pare greu de crezut.

În conferința de presă dinaintea partidei cu Franţa, Chiricheş a prefațat starea de spirit în sânul naționalei. Deşi a evoluat în Premier League, împotriva unor formaţii de top, Chiricheş a recunoscut că partida cu Franţa reprezintă cel mai important duel din cariera sa. Acest lucru nu este menit să îl sperie, ci dimpotrivă, constituie o sursă de motivaţie.

„E cel mai important meci din cariera mea. Nu e o presiune, ci o emoţie care trebuie să se transforme într-o forţă. Vreau ca la ora meciului să arătăm că suntem o echipă puternică. Am văzut ultimele meciuri ale Franţei. E o echipă puternică, are jucători valoroşi. În următoarele zile vom discuta cu staff-ul tehnic despre ce ar trebui să facem pentru a le pune probleme. Franţa e foarte puternică, cum am mai spus. Trebuie să fim foarte atenţi la atacurile lor, eu sper că le vom face faţă cu brio”, a punctat fostul campion cu Steaua, actual fundaș la Napoli.

Selecționerul Anghel Iordănescu a recunoscut că şi-ar fi dorit un adversar mai slab, chiar dacă evenimentul este unul important pentru fotbalul românesc, dar pregătește temeinic prima și cea mai tare partidă a României din grupă. Toată Europa, și nu numai, va fi cu ochii pe acest meci de deschidere. Nu atât rezultatul, cât imaginea României este în joc. De aceea este foarte important cum pierdem, pentru că, în mod obiectiv, victoria ar fi o surpriză uriașă și greu de imaginat chiar pentru un fan înfocat. Dar nu imposibilă!

Site-ul suporterilor eusunt12.ro publică un articol interesant pe această temă pe care vi-l prezentăm mai jos.

xray

Cele 5 arme din echipa lui Iordanescu pentru debutul de la Campionatul European

E saptamana in care trebuie sa ne adunam fortele, sa punem berea la rece si sa ne pregatim pentru cel mai tare moment al nationalei din ultimii 8 ani.

1. Incepem cu siguranta cu Nicusor Stanciu. Absent in perioada campaniei de calificare, Stanciu a aparut in nationala incepand cu 2016, unde a facut o serie fantastica de meciuri, reusind sa marcheze de 4 ori in 5 aparitii. Singurul meci in care nu a marcat a fost cu Spania, unde a fost cel mai bun 10 de pe teren. Prin comparatie, Hagi nu a reusit sa marcheze in primele sale 5 meciuri la nationala, in timp ce Mutu a dat un singur gol. Nu-l putem compara inca pe Stanciu cu cei doi, fiind foarte devreme, insa asta este unul dintre cele mai spectaculoase debuturi la nationala in ultimii ani.

Uite ce a zis Stanciu despre comparatia cu Hagi si Mutu pe pagina lui de Facebook.

 

2. Denis Alibec este pe locul 2 in acest top. Keseru are background in Franta, jucand acolo mai multi ani, Florin Andone e golgheter in liga a doua din Spania, insa Denis Alibec ramane un atacant puternic, dar low-profile in Europa. Pe langa acest avantaj, Alibec ar putea fi o arma importanta in duelurile cu puternicii fundasi ai Frantei, Elvetiei si Albaniei, fiind singurul nostru varf solid, cu tehnica si executie in acelasi timp.

3. Adi Popa este o aparitie asteptata la nationala. Nu a fost o convocare surpriza, dar nu e nici un jucator de la care sa ai asteptari uriase. Pare sa fi castigat duelul cu Torje pentru titularizare, cel putin in primul meci oficial, iar Iordanescu va miza pe inspiratia si munca lui Popa de a profita de micile erori ale fundasilor francezi. Daca atacul Frantei este cu adevarat de speriat, defensiva nu mai are jucatori de calibrul lui Blanc sau Thuram ca sa reprezinte o forta la nivel european.

 

4. Cei 6 de neinlocuit. Cand ne gandim la echipa nationala, 6 nume raman batute in cuie in ultimul an. Tatarusanu, Chiriches, Grigore, Pintilii, Hoban si Stancu sunt cei sase fotbalisti care au evoluat constant – chiar daca nu spectaculos – in ultimul an la prima reprezentativa. Ei reprezinta nucleul real al nationalei, iar munca depusa colectiv e arma lor. Poate nu vor veni cu executii la ei in acest european, dar ar putea oferi stabilitate nationalei in momentele dificile.

5. 12-le. Cum sa uitam de 12? La fel ca si la ultimul european la care am participat, in 2008, Romania va avea in Franta o galerie consistenta, care ar putea ajuta enorm prima reprezentativa in cele mai dificile momente din grupa.

Citeste aici „JURNALUL LUI 12”, scris la meciul cu Georgia. O cronica de meci nebuna, la fel cum e „12”! _CO_0252

Preluare de pe eusunt12.ro

Din partea redacției fcsteaua:

 

 

X Ray

44 de comentarii la „Euro 2016 (1): Franța – România 2-1! Au „murit” ca bravii în picioare. L’étendard roumain est levé! Chapeau bas!

  1. moromette

    …primul articol pe ziua de azi trebuia sa fie despre LA MULTI ANI STEAUA !!! nu updateu’ asta ….dar stai,nu e ziua lu’ fecesebe :)))))))))

    dar nu inteleg,este ziua zilelor din an,si voi primul articol il puneti cu nationala? :)))) v-a scapat nu-i asa? pai nici nu trebuia sa dormiti la noapte…in prima secunda dupa 11 59 trebuia sa postati un dita’ articolul cu LA MULTI ANI STEAUA !!!!!!!!!!!! daca tot o iubiti ,macar atat sa faceti bai analistilor

    1. xray Autor articol

      @moromete

      In primul rand suntem romani si apoi stelisti! România este inaintea Stelei. Dacă tu nu se simți român e treaba ta.
      În al doilea rând mai avem și treabă, aici e voluntariat în timpul liber, nu obligație de serviciu sau față de ceva sau cineva.

      Tu de ce nu ai scris, ca nu era de „de fcsb si nea gigi”? Nu e si Steaua ta?Tu ai dormit linistit azi noapte, nu? Nu s-a umflat stelismul si creativitatea nici in tine, nu?

      E plina, frate, tara de mokangii ipocriți si bagatori de seama. Cu munca e mai greu, cu gura la cerut si reclamat sunt primii!

  2. robertsud

    Romania la Euro: Franta – Romania 2-1 sau 1-0 victorie Franta la un gol
    Elvetia – Romania 1-1 sau 0-0 egal
    Albania – Romania 0-2 , victorie Romania la 2 goluri
    Franta – Elvetia 3-1 sau 2-0 victorie Franta
    Albania – Elvetia 2-0 sau 3-1
    Franta – Albania 3-0
    Romania se califica de pe locul 2 din cauza golaverajului.:)

  3. xray Autor articol

    Programul transmisiilor TV în Grupa A de la Euro 2016

    10 iunie: Franţa – România, de 22:00 (în direct la Dolce Sport 1 şi ProTV)
    15 iunie: România – Elveţia, de la 19:00 (în direct la Dolce Sport 1 şi ProTV)
    19 iunie: România – Albania, de la 22:00 (în direct la Dolce Sport 1 şi ProTV)

  4. siegfried

    Având în vedere diferenţa de valoare dintre cele două loturi, în mod normal dacă jucăm cu Franţa de 10 ori, de 9 ori luăm bătaie şi o dată facem egal. Poate avem norc în seara asta şi nimerim meciul ăla nul.
    În mod anormal, dacă presiunea psihică îi doboară pe francezi putem să şi câştigăm, altminteri nicio şansă.

  5. xray Autor articol

    Update
    Echipa de start a României:
    Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat – Hoban, Pintilii – Popa, Stanciu, Stancu – Andone

    Echipa de start a Frantei:
    Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Kante, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet

    Un egal ar fi cât o mare victorie, pe un teren unde nici Germania, Spania, Italia… nu emit pretenții de victorie sigură. Francezii sunt mult mai buni decât noi, și noi nu mai suntem ca pe vremuri, nici măcar ca-n 2008, atunci când am făcut 0-0 cu ei. Mi-e teamă de francezi, dar mai teamă îmi e de reacțiile de după meci (presă, fani), de cei care uită cine suntem în confruntările cu Franța all time.

    Indiferent de rezultat trebuie să ne bucurăm de această oportunitate de a juca un turneu final, o posibilitate ce nu ni se oferă prea des.
    Pentru mai mult nu avem argumente obiective și de bun-simț să ne susținem pretențiile.

  6. sikander

    eu nu ma omor cu atmosfera asta sarbatoristica si europenistica lansata de aia de la tv.

    sunt realist si stiu care ne a nivelul, dar nu m-ar multumi doar sa fi prins turneul final doar cu prezența si nu ma bucur ca dementul DOAR pentru ca jucam un meci de deschidere.

    O-O cu joc urat + 4p in celelalte 2meciuri cred ca putem sa scoatem daca tragem cu dintii.

  7. sikander

    Si cand ziceam ca mi-e frica de greseli ma refeream si la alea de arbitraj. Golul 2al lor venit dupa ce un borat de-am lor l-a impins clar pe al nostru la 35m chiar in fata arbitrului… pla-n tara lor!!!

  8. robertsud

    Nu va inteleg… cand stiti care este nivelul fotbalului din Romania, cum puteti avea sperante de la un asemenea meci? Si cu arbitraj si cu greseli, nu conteaza la final arata scorul 2-1. Era clar de la o posta ca un rezultat de egalitate ar fi fost o totala surpriza. Hai esti optimist, ai incredere, sperante, dar totusi cand stii cum se fac lucrurile in fotbalul romanesc, nu stiu la ce va asteptati… Exact ca si in cazul Stelei, la fiecare inceput de sezon gigi abureste pe toata lumea cu ajutorul presei, ca face transferuri, ca baga milioane, ca o sa sarbatorim calificari, etc… iar apoi NIMIC. Asa si acum, presa abureste lumea ca ajungem in semifinale, ca vai domne sarbatoare romaneasca in Paris, ca avem sanse, ca Frantafrica nu are cum sa ne bata, etc… si la final nimic…

  9. sikander

    Eu nu mi-am facut nicio speranță. Ma asteptam la un 0-0chinuit in care ne-am fi batut ca in luptele celebre din istorie. Asta in cel mai bun caz.

    Dar când am vazut in ce hal a jucat echipa aia pe care am cea mai mare boala, m-au apucat pandaliile ca am pierdut.

    Nu ma apuc acum sa-o critic pe ai nostri, desi as avea ce, inclusiv la antrenor, dar cu un pic mai multa luciditate nu primeam niciun gol de la inchipuitii aia, azi.

  10. naiyba

    Parca Stanciu joaca prea mult la siguranta, poate gresesc cand spun ca el nu se incumeta sa se ia cu ei si sa ii ia la numar sau sa inventeze ceva ( a nu se intelege masina zburatoare), daca gresesc si daca acesta doar a urmat instrunctiunile lui puiu atunci puiule pai nu-i lasi, nu-i lasi bine, dar noi cand vedem ce pot, ca o comparatie, cand au 36 ca Sanmartean?
    In rest eu cred ca nu am jucat rau, raman totusi cu impresia ca se putea mai mult, mai mult curaj s.a.
    Personal incepeam cu Sanmartean Chipciu si Popa in spatele varfului Keseru. Pintilii Prepelita in spatele lor.

    1. siegfried

      @piece-of-mind.
      Ce e, băi nene, absolut incredibil? Grecii acum 12 ani câştigau campionatul european acum au terminat preliminarile sub Feroe. Bulgarii jucau acum 22 de ani semifinale de campionat mondial, acum nici nu se mai califică la un european cu 24 de echipe. Turcii au luat bronzul la mondialul din 2002 după care s-au mai calificat la un singur turneu final (euro 2008) din 6 preliminarii. De unguri nici nu mai vorbesc, cât de avansaţi erau în anii 50 şi unde sunt acum.

  11. xray Autor articol

    Text revizuit și adăugat.

    Update:

    • În România, Pro TV a avut o cota de piata de 70,9%. 29,1 a fost audienta pe publicul comercial, 18-49 de ani, iar cota de piata pe urban a fost cea mai mare din istoria masurata pentru un meci de fotbal. Ca rating, Romania – Franta a fost al doilea dupa Rapid – Steaua din 2006, din sferturile Cupei UEFA. Atunci, ratingul a fost 33,1%.
    • În Franța. 14,5 milioane de francezi, adica 54,8% din public, au urmarit in direct la TF1 meciul de deschidere al Campionatului European. Varful a fost in finalul partidei, urmarit de 16,5 milioane de telespectatori. Audienta e istorica pentru francezi la un meci de deschidere la Euro. În 2012, primul joc al Frantei de la Campionatul European, contra Angliei, a fost vazut de 10,2 milioane de oameni (50,2% din audienta).

    Unul a plâns şi ne-a făcut să plângem, celălalt şi-a VĂRSAT sângele pe teren! Fază MEMORABILĂ după meci – Raţ şi Payet s-au întâlnit la vestiare.
    Raţ s-a întâlnit în zona mixtă cu eroul Franţei şi i-a aruncat acestuia o înjurătură amicală: „Fuck you”, i-a transmis, zâmbind amar, fundaşul naţionalei mijlocaşului de la West Ham, stârnind amuzamentul acestuia. Payet l-a îmbrăţişat apoi pe Raţ şi l-a felicitat pentru meciul făcut.

    Sursa: sport.ro

  12. siegfried

    Legat de meciul de aseară:
    Stanciu şi Săpunaru au fost cei mai buni oameni ai noştri.
    Stancu şi Andone au jucat şi ei bine.
    Chiricheş, Grigore, Hoban, Pintilii – binişor, mai ales dacă ne raportăm la ce adeversari au avut în faţă.
    Popa – acceptabil, mai ales pentru aportul la faza defensivă, nul pe faza ofensivă.
    Tătăruşanu şi Raţ au fost cei mai slabi oameni ai noştri.
    ………..
    Troje – aceeaşi Mărie cu altă pălărie în comparaţie cu Popa.
    Alibec – depăşit total de ritmul meciului.
    Chipciu- depăşit total de ritmul meciului.

  13. xray Autor articol

    Upgrade articol
    Text, imagini și video, inclusiv alt rezumat (cel inițial a fost blocat pe youtube de UEFA).

    Să-mi semnalați, vă rog, dacă se încarcă greu articolul (colajul de articole „all in one”.
    Semnalați și dacă voi considerați că sunt prea multe informații.
    Mulțumesc!

  14. sikander

    albania-elvetia 0-1 final, cu gol marcat in min 5 si un eliminat la albanezi.
    multumesc televiziunilor de la noi, in special celei de stat pentru ca nu am putut vedea meciul. dat fiind faptul ca nu stiu cum s-a jucat, cred ca vom scoate minim 4p din urmatoarele 2 meciuri.

    PS: a plecat neubert de la Steaua(!/?)

  15. maou

    @Sikander
    A fost un meci slab, cu un ritm lent. Am vazut prima repriza, la a 2 a n-am rezistat. Albanezii s-au batut singuri, chiar daca au primit gol in minutu 5 dupa o mare greseala de portar, au avut initiativa si au pus cat de cat probleme elvetienilor pana la eliminarea lui Cana pentru 2 galbene. Cana, care e si capitan cu multa experienta, a facut un fault inutil la mijlocul terenului ca apoi sa faca un hent stupid la marginea careului propriu. Cu un om in plus, Elvetia a controlat partida insa din cate am inteles Albania a avut sansa egalarii pe final.

    Cat despre Neubert, nu se precizeaza nici o sursa, n-am gasit nici un anunt oficial sau o postare pe retelele de socializare. Din cate stiu, acum cateva saptamani s-a mai speculat pe tema asta si chiar neamtul a negat vehement.

    1. sikander

      @maou.
      multumesc pentru detalii de la euro.

      despre neubert am auzit azi la tv fara sa vreau. lăsasem din greseala pe digi24 si cred ca au intrat stirile din sport in timp ce mesteream cate ceva. au zis doar ca a plecat din cauza unor neînțelegeri cu reghe… atât.

  16. xray Autor articol

    Olivier Giroud a deschis scorul în minutul 58, dintr-o fază suspectă de fault în atac la Tătăruşanu.

    „În nomentul fazei eu nu văd că-i ating mâna. După aceea, la reluare, văd că se putea fluiera, dar faza nu s-a întâmplat în careul mic şi pot să-l ating pe portar. N-am vrut să fac rău, cum s-a întâmplat când am luat galben fiindcă am deschis arcada unui jucător român. E problema pe care o am la dueluri, se întâmplă să faultez. E însă imposibil să sar cu mâinile lipite de corp”, a declarat Olivier Giroud pentru AFP.

    1. sikander

      @xray.
      Sa zica mersi ca sunt gazde si trebuiau sa aiba parte de happy end. Asa ca sa taca dreacu si sa-si vada de treaba. Sper sa dea in fazele eliminatorii de o echipa teapana si sa mature cu ei pa jos!!!

      Norocul aluia ca tatarusanu are momente cand zici ca e fumat. Daca era vreun portar „diliu”, isi lua so vreo talpa-n ficati la faza aia si nu s-ar fi inramplat nimic

  17. xray Autor articol

    Nicolae Stanciu la conferinta de presa de azi:
    ‘Lumea sa inceteze sa ma compare cu Hagi si Mutu pentru ca e greu sa ajung la valoarea lor si sa fac ce au facut ei. Nici macar nu am cerut eu neaparat sa port 10. Imi doresc sa fac ce pot sa ajut Romania!’
    ‘E o experienta senzationala sa fiu aici, o sa am ce sa povestesc si acasa, si copiilor, si in viitor oricui o sa ma intrebe’.
    ‘Multa lume spune ca Franta a jucat slab, dar nu se zice si faptul ca noi i-am obligat sa joace asa prin ceea ce au facut. Cred ca ar fi aratat mult mai bine un rezultat de egalitate’
    ‘E un meci decisiv cu Elvetia, ne dorim sa-l castigam. Am vazut meciul cu Albania, cred ca noi si Elvetia suntem de aceeasi valoare. Avem timp sa pregatim meciul, suntem increzatori si cred ca putem scoate un rezultat pozitiv’
    ‘In 2008, cand se juca Euro, eram accidentat si nu stiam daca voi mai juca fotbal!’
    ‘Ma uit la multe campionate, urmaresc fotbal, stiu ca multi elvetieni joaca in Germania. Sper sa reusim sa scoatem rezultatul pe care ni-l dorim cu totii’

  18. alexandru-h

    A pierdut Romania? ✔
    Ne bucuram ca am infrant bine? ✔
    Dam vina pe arbitraj? ✔
    E Ungaria intr-un fel implicata? ✔

    Just another day with the national team. Maine-poimaine reincepe campionatul si facem la fel cu Steaua 😀

    PS. Faza scrisa in articol despre cum Payet a prins un sut pe care nu l-ar mai reusi vreodata e de pus in rama. Cam arata nivelul de cunoastere a fotbalului european de catre autor.

  19. xray Autor articol

    Francezii s-au amuzat realizând un desen animat de un minut, în care au făcut rezumatul meciului Franța – România 2-1.

    @Alexandru H
    1) Referitor la fraza cu șutut lui Payet, nu ai înțeles mesajul, atotcunoscătorule de fotbal european! Ți-l detaliez aici.
    Un astfel de șut îți întră o dată în viață la un astfel de meci cu audiență maximă ca o finală: deschiderea CE. Record istoric de audiență a ProTV și TF1 (16 milioane la final), plus zeci de milioane în toată lumea. E ca la Moți cu apărarea penaltiurilor și în play off de CL. L-au făcut erou în Bulgaria. A fost șansa la momentului lor de glorie.

    Spre deosebire de Stanciu, Payet a încercat poarta și a avut norocul să-i intre una și a luat tot caimacul acestei partide. Toată gloria cu o execuție care îți intră o dată în viață într-un astfel de meci oficial și în minutul 89, aducând victoria. Dacă era primul gol și Giroud marca pentru 2-1, el era eroul, nu Payet. Payet și execuția lui treceau în planul doi. Nu degeaba a plâns. A știut că șutul ăla l-a urcat direct pe soclu. Asta-i viața!

    2) Referitor la arbitraj.
    Amice, dacă îl discută Marca, AS, L’Equipe etc. noi nu avem voie că nu-ți place ție??? :))

    3) Normal să te bucuri de un joc bun dacă ai toate țiglele pe casă. Pentru mai mult, nu avem argumente obiective și de bun-simț să ne susținem pretențiile. Trebuie să ne vedem lungul nasului. Valoric, ca lot, suntem de 14 ori sub Franța (700 vs 51 mil euro)! Și Albania e peste noi (57 mil). E ca și cum ai compara lotul Stelei (26 mil) cu Bucovina Pojorata (1,8 mil). Nu mai spunem pe la ce echipe joacă ei, și pe unde noi. Nu sunt jaloane!

    Cine e „naționala” Franței? O selecționată modială!

    Fiecare jucător român și-ar fi dat ani din viață să bată ieri Franța. Meciul era o bornă istorică în palmaresul lor personal. Am spus, orice deschidere de turneu final este și un mare spectacol care atrage privirile a sute de milioane de telespectatori. Ca o finală! Chiar a fost record pentru ProTV și TF1 Franța. Dar partida s-a difuzat în toată lumea. Era o oportunitate rară pentru ei să se acopere de glorie la o audiență maximă și să intre istorie. Au vrut victoria din primul minut, dar atât au putut. Un joc bun și o înfrângere din ghinion la care au pus umărul și ei, lăsându-l să tragă, deși îl puteau bloca.

    Cum ne văd francezi, atotștiutorule! Crezi că mai e necesară și caterinca ta?



  20. alexandru-h

    xray, iti voi raspunde atunci cand vei vedea macar un meci din Premier League. Vorbim de Payet care a inscris vreo 6 goluri similare in acest sezon – unul impotriva Camerunului chiar acum cateva zile.

    Hai ca daca ai ajuns si tu sa fii specialist in fotbal european, incep si eu sa ma numesc specialist in a informa securitatea despre ceea ce se intampla in uzina la care lucrez.

    1. xray Autor articol

      @alexandru-h
      Tot nu ai înțeles.
      Poate să dea 100, nu 6, dar nu va mai da într-un astfel de meci de audiență maximă o ghiulea la vinclu ca aia, și golul victorie in min 89, care să-l facă eroul Franței și înconjorul planetei. A fost noroc, altfel, orice șut pe poartă al lui ar fi în vinclu ca ăla, nu? În meciuri cu miză mare e altceva.
      Ce goluri au dat Stancu, Stanciu, Alibec, Andone… în amicale sau oficiale (liga 1, UEFA, Segunda…). Vineri nu au reușit nici unul! Stanciu, nici măcar un șut de la semi-distanță. Payet a tras ďoar vreo 2-3 șuturi(o să caut exact), din total 14 ale Franței, însă numai unul i-a intrat, ăla din min 89, restul au fost în bălării.

      Până și Hagi recunoaște că acel gol al lui fabulos cu Columbia a fost „noroc” că i-a intrat și l-a urcat pe soclu!
      https://youtu.be/M3wLkFTd-sg
      Câte a mai dat Hagi așa în turnee finale? Nici unul. Acel gol a fost cel mai importat pentru imaginea lui în lume, din cele 35 goluri date la națională. Și vorbim de Hagi! Asta înseamnă că Hagi nu a mai înscris așa? A mai înscris așa, dar nu în meciuri de audiența și importanța celui cu Columbia.

      Altfel, și ai noștri din Liga 1 la vinclu, chiar și maseurii. 🙂 Vezi Cupa meseriașilor de la sport.ro.
      Dau acolo, dar în meciuri cu miză, canci.
      Video

  21. piece-of-mind

    A fost fault clar la golul lui Tatarusanu, a circulat pe Facebook un clip de cateva secunde (redat in gif cred), urcat de un user spaniol si care surprinde perfect momentul cand Giroux ii da peste maini portarului nostru. Oricum, nici Tatarusanu nu a intrat prea decis pe centrarea aia…

    In fine, ref Payet, sincer tot jocul mi-am spus ca e un fotbalist absolut senzational.

    P.S. Anglia are o trupa tare frumoasa (si tanara!), dar deciziile lui Hodgson par aberante. Cum sa nu-l joci pe Vardy langa Kane??

      1. sikander

        @xray.
        mda
        sa nu ne mire. si nemtii au dat gol mai devreme dupa ce s-a dat fault aiurea la intrarea lui rakitski la muller si au fost menajati de cartonase la cateva intrari cu cotu-n gura…

Lasă un răspuns