Ministerul Apararii Nationale anunta in urma cu o luna de zile ca marca Steaua Bucuresti a fost evaluata de SC Eval Best Office SRL, firma angajata de CSA in urma unei licitatii, in schimbul sumei de 287.730 RON, la 57.3 milioane de EURO.
Eval Best Office SRL, o firma din satul Rosu, comuna Chiajna, era reprezentata de Gabriela Gangoe-Simion, persoana care a ajuns acum in spatele gratiilor.
Faptele de care este acuzată Garbiela Gângoe-Simion, reprezentanta firmei care a evaluat marca Steaua, s-au petrecut în perioada iulie 2015 – februarie 2016, în timp ce evaluare mărcii Steaua s-a făcut începând cu august 2015, când a fost semnat contractul.
Marca Steaua a fost evaluată la începutul acestui an, la 57,3 de milioane de euro. Firma care s-a ocupat de acest proces a fost SC Eval Best Office SRL, reprezentată de Gabriela Gângoe-Simion şi a primit din partea CSA Steaua Bucureşti suma de 287 730 de lei.
Conform Evenimentului Zilei, Gabriela Gângoe-Simion a fost arestată miercurea trecută, fiind suspectată de fapte de corupţie, în „Dosarul Murgeanu”. Aceasta este bănuită că i-ar fi dat mită 15.000 de euro, lui Răzvan Murgeanu, fost consilier prezidenţial, pentru ca primăria sectorului 5 să vireze către o firmă controlată de Gângoe suma de 8,5 milioane de lei, în contul unor lucrări de reabilitare termică.
Cei doi au fost reţinuţi miercurea trecută, pentru 30 de zile, chiar în timpul în care patronul echipei Steaua Bucureşti, George Becali se întâlnea cu reprezentanţii MApN.
Sursă: Mediafax
[Update] COMUNICAT DNA
Nr. 302/VIII/3
COMUNICAT
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 martie 2016, a inculpaților:
GÂNGOE – SIMION GABRIELA, practician în insolvență, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare, de către persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat,
– complicitate la trafic de influență,
– complicitate la dare de mită,
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,
– spălare a banilor, în formă continuată,
MURGEANU GHEORGHE – RĂZVAN, om de afaceri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– dare de mită,
– instigare la infracțiunea de spălare a banilor,
De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul
STĂNESCU VALENTIN, director în cadrul Primăriei Sector 5 București, la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:
În perioada iulie 2015 – februarie 2016, inculpata Gângoe – Simion Gabriela, în calitate de practician în insolvență, a dispus plata din conturile unei societăți comerciale, aflată în supravegherea sa, a sumei totale de 63.670,07 lei, reprezentând remunerație încasată nelegal. Această sumă de bani a fost disimulată prin emiterea unor facturi reprezentând servicii de audit, ce nu au fost prestate în realitate, de către o firmă pe care o controlează printr-o rudă de-a sa, către societatea plătitoare sau subcontractori ai acesteia.
În perioada 22.06.2011 – 08.06.2012, Primăria Sectorului 5 și o asociere formată din două firme (una dintre ele fiind societatea aflată în insolvență, la care am făcut referire mai sus), au încheiat mai multe contracte având ca obiect executarea, finalizarea și întreținerea lucrărilor de reabilitare termică a unui număr de 85 imobile situate în sectorul 5 al municipiului București, în valoare totală de 71.892.541 lei, fără TVA.
La data de 31 decembrie 2015, Primăria Sectorului 5 București a plătit către asocierea respectivă suma totală de 8.500.000 lei, reprezentând o plată parțială pentru serviciile prestate.
Pentru a se efectua plata respectivă dar mai ales pentru a influența funcționarii ce aveau atribuții în acest sens, inculpatul Stănescu Valentin, în calitate de director în cadrul Primăriei Sector 5 București, a pretins de la reprezentanții asocierii respective, prin intermediul inculpatului Murgeanu Gheorghe Răzvan, suma de 15.000 de euro. La rândul său, acesta din urmă a pretins de la inculpata Gângoe – Simion Gabriela, pe lângă suma de bani respectivă, alți 15.000 euro, pentru sine, în scopul de a-și trafica influența în direcția arătată mai sus, lucru cu care aceasta a fost de acord.
Anterior, în același context, inculpata Gângoe – Simion Gabriela, în baza înțelegerii prealabile cu Murgeanu Gheorghe Răzvan, a explicat conducerii firmei pe care o supraveghea că cei 8,5 milioane lei au fost virați de Primăria Sectorului 5 „cu niște condiții” și că se impunea plata unor comisioane.
Astfel, inculpata a dispus subcontractarea unor lucrări de remediere la blocurile ce au făcut obiectul unuia dintre contracte către o societate comercială. De asemenea inculpata a mai dispus și plata din contul societății pe care o supraveghea, în calitate de practician în insolvență, în contul subcontractorului a sumei totale de 600.000 de lei, ce include:
– contravaloarea lucrărilor de remediere,
– comisionul de 15.000 de euro pretins de inculpatul Murgeanu Gheorghe Răzvan pentru exercitarea influenței asupra directorului Stănescu Valentin din cadrul Primăriei Sector 5 București,
– comisionul de 15.000 de euro promis directorului Stănescu Valentin pentru aprobarea documentației aferente plății de 8.500.000 de lei, a plăților ce urmează a fi efectuate până la suma totală de încasat și pentru deblocarea garanțiilor contractuale,
– suma de 15.000 de euro promisă de inculpata Gângoe – Simion Gabriela persoanelor din conducerea societății pe care o supraveghea, pentru a nu se opune celor arătate mai sus,
– comisionul de 173.777 lei, reprezentând suma pretinsă de inculpata Gângoe – Simion Gabriela pentru încasarea creanței de 8,5 milioane lei și obținerea sprijinului inculpaților Murgeanu Gheorghe Răzvan și Stănescu Valentin.
Această din urmă sumă de bani a fost virată în contul aceleiași firme pe care inculpata o controlează prin intermediul unei rude.
De asemenea, în același scop, de a disimula proveniența sumelor de bani și a drepturilor asupra acestora, inculpata Gângoe –Simion Gabriela l-a instigat pe administratorul societății subcontractoare să efectueze plata unei sume de 3.000 de euro (reprezentând o parte din comisionul în sumă de 15.000 de euro pretins de Murgeanu Gheorghe Răzvan) către o altă persoană cu titlu de folos necuvenit pentru exercitarea influenței asupra directorului Stănescu Valentin și a altor persoane din cadrul Primăriei Sector 5 în scopul arătat mai sus.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 16 martie 2016, inculpații Gângoe – Simion Gabriela și Murgeanu Gheorghe – Răzvan urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Sursa: DNA
Nota Redacției
Ultima data v-am informat despre evaluator in articolul Cine a evaluat marca Steaua?
Alte articole despre licitație evaluare și evaluatori marca Steaua:
Nici o surpriza 🙂
Parca zicea Reghecampf ceva de genul „vedem in 2,3 saptamani si cu evaluarea” .
Ori sunt eu paranoic, ori baiatu stia ceva de la Necititul Luminii.
Treburi misto. Sluga la Stat = bete in roata privatului.
Talpan : „Evaluatorul ANEVAR a fost selectat în urma unei proceduri de achiziție publică, la care au participat trei ofertanți. Au fost mai multe contestații, care au fost respinse în timp. De aceea, procedura de evaluare a durat atât de mult.
Evaluarea brandului Steaua s-a făcut la standardele internaționale 4S pentru activele necorporale. S-au folosit criterii obiective, indicatorii financiari […]”
Hahahaaaaa ! Heeheheheeee !! cum ar zice „El Cid” 😉
Oricum, treaba e clara. „FCSB nu e Steaua”, Steaua adevarata fiind in sertarul lui Boroi, care o poate reactiva oricand. 😀
Justice for Talpan ! 57,3 mil. > 0 ! Free Steaua !!!
P.S. : Rog lipirea primului comentariu cu aceasta :
Evaluarea in sine a fost facuta probabil chiar de sus-numita invinuita. Pentru ca :
„SC Eval Best Office” (date oficiale M.F) :
Nr. asociati 2/Nr administartori 1 (sus-numita).
Nr angajati : 2010 (0), 2011(2), 2012 (2), 2013 (1), 2014(1), 2015(1) -> una si aceeasi sus-numita.
Si ceva frumos : https://www.youtube.com/watch?v=MbuqYOYuzI8 in ton cu evaluarea si MApN-ismele 😉
Trebuie sa recunosc ca in ceea ce priveste a1 si dan voiculescu sunt de acord cu 2gi.
Mai băieti, atata vreme cat doamna in cauza nu a fost arestată pentru fapte de coruptie in legatura cu procesul de evaluare a mărcii, vorbiti ca sa va aflati in treaba.
Pe de alta parte, asa, ca o picanterie, persoana respectiva a fost…lichidatorul judicial al Asociatiei Fotbal Club Steaua Bucuresti, intrată în insolventa prin 2006 :)))). Deci toate firele duc la nea Gigi :)))))
@Piece of Mind : Da ! Este vorba de o conspiratie machidoneano-albanezo-tracica, care vor sa deschida porti spatio-temporale interdimensionale in Dacia, in triunghiul iudeo-masonic format de Carpati, unde sunt energii nebanuite.
Ma gandesc totusi ca Becali aranjase pentru suma asta de 57 de milioane, in realitate suma fiind de cel putin 4 ori mai mare, mult peste brandul Atletico Madrid, ca ei nu au castigat Cupa Campionilor. Si doar numarand cupele si medaliile inseamna cu adevarat sa evaluezi la „standarde internationala 4S”.
Revenind cu piciorele pe Terra, e foarte bine ca El Shit a lichidat AFC-ul cu sus-numita. Pe banii lui de mafiot particular face ce vrea muschiu’ lui. Pe BANI PUBLICI insa, nu aduci cea mai dubioasa firma CU UN SINGUR ANGAJAT (administrator si asociat) sa evalueze o marca cu notorietate interna si internationala, prin cunatificarea de performante sportive numarate precum betele de chibrit.
Si da, are o mare legatura cu „procesul de evaluare a marcii”. Coruptia merge mana-n mana cu INCOMPETENTA. Dar, pana la urma daca GFK, AC Nielsen, IMS sau Millward-Brown nu s-au inscris la licitatie, ce era sa faca si saracu’ de Talpan…ce sa mai „scrie” baietii acolo in caietul de spa…a pardon sarcini ?!
Sau presupun ca nevoia de „transparenta” se aplica doar societatii PRIVATE a lui Becali, nu si fondurilor PUBLICE alocate de MApN via CSA ?!
Pai eu zic sa cumpere nea Gigi pe Athletico si sa faca o super-echipa!
Da mestere, sunt de acord ca nu ar fi trebui ca o institutie publica de anvergura MAPN sa recurga la serviciile unei asemenea societati. E posibil insa sa fi fost vorba de cunostinte vechi :))))
Pe de alta parte insa, nu ma pot ralia insinuarilor vostre, potrivit carora procedura de evaluare a marcii respective ar fi viciata in sine pentru simplul fapt ca doamna in cauza a fost arestata preventiv pentru fapte de coruptie, FARA LEGATURA CU EVALUAREA MARCII.
In orice caz, se pare ca intalnirea de saptamana trecuta dintre Armata si Becali nu a fost decat o mascarada, probabil ca vor cadea la pace in curand. Stii motto-ul filmului AVP2, nu? „Whoever wins, WE LOSE!”.
Procedura in sine poate sau nu sa fie viciata. Obiectul discutiei din punctul meu de vedere nu a fost licitatia pentru stabilirea evaluatorului.
Ci evaluarea in sine, care imi pare sintetica si total paralela cu ceea ce presupune profesionalismul in domeniul asta. Nu sunt un expert, in fapt nu am decat minime cunostinte in marketing, dar ideea de a veni cu sume pe baza numaratului de trofee, imi pare absurd ?!
Interesul oricarui fan, ar trebui sa fie ca aceasta suma sa fie corelata cu realitatea practica si sa fie convenabil si la indemana mai multor investitori privati, achizitionarea acestei licente. O suma foarte mare = lipsa marca. O suma mare = becali in pole-position (ca are de unde si cu ce).
Si acum stau si ma intreb. Daca firma doamnei nu o are decat pe doamna insasi angajata, cine va termina evaluarea pe ramurile sportive acum ? Va putea doamna face calcule din spatele gratiilor ?!
Sau reia nea Talpan toata licitatia si toata evaluarea ?
barbat-su ,acuma taxa de licentza va fi pe evaluarea sectiei de fotbal posibil 15 -20 de milioane,iar becali sau alt privat vor partcipa la lo licitatie care va porni ma gandesc de la 100 de mii care da mai mult ala o ia ,numai ca vezi tu astia ii cer prejudicii lui jiji 2 milioane asa nu cred in reconciliere si sa intre jiji in cursa pe 2 aprilie asa zicea el la tv
Sunt sume rezonabile, ceea ce ai spus tu. Vom vedea…
@Piece of mind
Legal n-are nici o legatura, dar moral si ca imagine impactul este imens, pentru ca e vorba de aceeasi persoană și vorbim de un brand uriaș în care imaginea, credibilitatea și popularitatea sunt totul. Mai mult, înca de la licitație se știa cine e cucoana și lumea ei interlopa. Simpla asociere de nume era dezonorantă pentru MApN. De fapt au realizat, dar prea târziu și nu au mai putut anula licitația. MApN a făcut cerere la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor prin care a solicitat anularea licitaţiei pentru marca Steaua, dar i-a fost respinsă. (link)
E ca și cum te-ai duce să-ți dea certificat de bună purtare în societate, deținuții de la Jilava.
Ce credibilitate mai are o evaluare a marelui brand Steaua facuta „profesionist” intr-un apartament si de o persoană care in aceeasi perioada cu evaluarea presta si mita să-și umple conturile altei firme tot cu bani publici? Adica, fara scrupule a dat mită 15.000 de euro, lui Răzvan Murgeanu, fost consilier prezidenţial, pentru ca primăria sectorului 5 să vireze către o firmă controlată de madam suma de 8,5 milioane de lei (aproape 2 mil. euro), în contul unor lucrări de reabilitare termică.
Putea sa pună la evaluare 1 milion sau 100 milioane. Un evaluator fără credibilitate e zero barat. Nu o mai crede nimeni, mai ales că cifrele nu pot fi contrazise prin masurare directa, ci trebuie ca o firma specializata, recunoscuta drept corectă si acreditată sa o faca din nou pentru a da credibilitate evaluării. Nu mai spun că, de regulă, un % din valoarea mărcii îl încasează evaluatorul la valorificarea ei.
http://www.evaluare-marci.ro/
http://i.imgur.com/9XG7P4I.png
Repet, acum e ca și cum ai obținut certificat de excelenta in afaceri de la pârnăiașii de la Jilava.
Și cine? Însăși Armata română! Cum dracu’, din toți evaluatorii planetei, au găsit doar o jartea penală? Mai mare caricatură a situației cu evaluarea brandului Stelei nu cred că o puteau inventa nici cei mai mari dușmani ai Stelei din toate timpurile!
Iar Talpan în loc să dezerteze și să fugă în Papua de rusinea făcută brandului, își mai belește fasolea ca un netot pe la TV cu evaluarea lui „profesionistă”.
Și ca ironia soartei, evaluarea nu este gata. Mai trebuie cea pentru fotbal, licență, prejudicii…
Cum o mai finalizează madam din beciul DNA-ului? Poate știe Talpan răspunsul.
PS
Am făcut update la articol cu COMUNICAT DNA
Cartea de vizită oficială a evaluatoarei brandului Steaua, conform DNA.
„GÂNGOE – SIMION GABRIELA, practician în insolvență, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare, de către persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat,
– complicitate la trafic de influență,
– complicitate la dare de mită,
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,
– spălare a banilor, în formă continuată, „
Bravo, Talpane!
Tare asta cu Bravo Talpane. Nu stiu cum poate merge pe strada acest nesimtit, dar in fine. Fiecare cu ale lui.
Cand am zis ca sigla aia face 10 RON + TVA cel mult, se pare ca nu eram departe. Tare as vrea sa vad, daca nu le da Jiji bani, ce vor face? Cu un stadion in paragina ( mai vorbim noi de renovare, a-ha ), bani – ZERO, investitori – sa fim seriosi, daca era macar jumate de investitor era de mult vanduta echipa. Chiar daca Jiji tine mult la imagine si la bani, daca i se oferta cat trebuie, o da fara probleme.
Sa nu le dea nimic, absolut nimic !
Nici picior de investitor serios nu o să se găsească pentru vreo echipă de fotbal din România, nici măcar pentru Steaua.
Ştiu că mulţi au senzaţia că investitor în fotbal înseamnă un soi de filantrop gata să vândă tot ce are numai să ţină fanii echipei fericiţi. În realitate investitor înseamnă un băiat care bagă în club x bani în club şi ţinteşte să scoată X+10,15,20 %. Atât timp cât în România fanii nu cumpăra tricouri, fulare, mingi etc cu însemnele clubului şi nu cumpără bilete când echipa trece prin perioade grele, nu există mod prin care se poate face profit pe termen mediu (nu mai vorbesc de termen lung). Aşa că singurii investitori care se mai găsesc sunt aventurierii care caută să dea lovitura vieţii apoi să lichideze clubul. Unii au succes (vezi Bucşaru, Adamescu), alţii şi-o fură ( vezi italianul de Cehlăul sau tiriplicii ăia doi care au luat Rapidul de la Copos apoi l-au dat mai departe pentru 1 euro.)