Marius Lăcătuș și președintele CSA, colonelul Cristian Petrea, au susținut prima conferință de presă de la înființarea noii echipe de fotbal CSA Steaua București in 2017, care de la anul va juca în Liga a 4-a.
Noul comandat al CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, a anunţat că echipa de fotbal care va fi înfiinţată din sezonul viitor va avea un buget record pentru liga a patra. Dacă planul va fi pus în practică, va putea ajunge în prima ligă peste 4 ani, ci în cel mai bun caz peste 5 sezoane.
- „Vrem ca proiectul CSA Steaua să fie sincronizat cu terminarea modernizărilor la stadion. Vrem să promovăm în legile superioare prin merit sportiv, nu dorim să ardem etape. Dorim ca suporterii să vadă în noi un partener loial, corect, transparent„, a precizat Petrea, în cadrul unei conferinţe de presă.
- „Din discuţiile pe care le-am purtat la nivelul Federaţiei Române de Fotbal şi la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti sunt convins că juriştii noştri vor putea demonstra la momentul în care vom înscrie echipa că din punct de vedere legal putem intra în Liga a 4-a. Se ţine cont de multe lucruri, de infrastructură, de licenţele antrenorilor, de structura clubului… Pentru liga a 4-a, bugetul clubului va fi de 300.000 de euro”, a declarat comandantul interimar al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Cristian Petrea.
- „Speram ca din liga a treia sa gasim parteneri, oameni seriosi cu care sa putem indeplini toate promisiunile.”
Președintele CSA, colonelul Cristian Petrea, anunță că războiul cu Steaua lui Gigi Becali e departe de a se fi încheiat și îi cere omului de afaceri să schimbe numele vicecampioanei din Liga 1.
- „În acest moment nu mai există nicio discuție cu Gigi Becali și acesta nu mai poate lua sigla. Noi vom folosi sigla. Când vom juca în Liga 1 vom avea un stadion modern. Palmaresul este al CSA până în 2003. Clubul Sportiv al Armatei nu a cedat niciodată palmaresul la secția fotbal. Avem un proces cu societatea comercială în care vrem ca ea să-și schimbe numele. Marca lor de la OSIM a fost anulată. Noi avem o acțiune în justiție și dorim ca ei să-și schimbe numele! Nu dorim radierea denumirii, ci schimbarea denumirii la OSIM”, a declarat Cristian Petrea în conferința de presă.
- „Taxa de timbru a fost diminuată, aşteptăm motivarea. Până la finalul anului vom achita în integralitate această taxă”.
Marius Lăcătuş a vorbit pe larg, astăzi, despre noul proiect al Stelei. CSA va înfiinţa din 2017 secţia de fotbal, urmând ca echipa să plece la drum din liga a 4-a.
- „Mă simt onorat că fac parte din acest proiect. Toţi copiii şi juniorii din cadrul clubului vor avea acum un obiectiv foarte clar: să promoveze la echipa de seniori. Apariţia echipei de seniori nu e importantă doar din acest punct de vedere, ci şi pentru fanii stelişti, care şi-au exprimat adeziunea. Vor fi oameni care se vor alătura pe parcurs celor care sunt deja la club. Vorbesc despre foşti jucători, care au scris istorie şi care ne vor ajuta încet-încet să devenim o forţă atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional. Prin rezultatele obţinute, noi sperăm ca această echipă va atrage oameni cu bani, care să investească în acest proiect”, a spus Lăcătuş, în conferinţa de presă de astăzi.
Întrebat dacă va ţine cu Steaua lui Becali în acest campionat şi în ce relaţie a rămas cu fostul său patron, Lăcă a punctat:
- „Nu am mai vorbit cu Gigi de 5-6 ani. Am avut sentimente faţă de această echipă, eu le doresc succes şi sper să câştige campionatul. Dar aş minţi dacă nu aş spune că sper ca şi Hagi şi echipa lui să se implice la vârf şi să ia titlul. Pentru tot ce a făcut pentru fotbalul românesc, consider că Gică merită să ia un asemenea trofeu. Orice declaraţie făcută de anumite persoane privind viitorul incert al acestui club mă ambiţionează. Evident, nu mă aşteptam ca toată lumea să vadă cu ochi buni acest proiect. Rămâne ca noi să demonstrăm prin fapte că putem duce la bun sfârşit planul pe care îl avem”.
Deşi s-a speculat pe seama faptului că Lăcătuş se va ocupa şi de antrenamentele propriu-zise ale echipei de fotbal, „Fiara” a ţinut să puncteze faptul că el doar va coordona întreaga activitate. Formaţia va găsi un staff tehnic competent, care să aducă echipa acolo unde visează toţi: în Liga 1.
- „Sper să nu ajung în situaţia de a antrena, asta înseamnă că nu aş găsi soluţii. În momentul în care vom purta discuţii cu tehnicieni care să preia această echipă, le vom excplica faptul că înţelegerea va fi pe termen lung: cât am eu contractul, atât îl va avea şi antrenorul”, a mai spus simbolul Stelei.
Deşi stadionul va intra într-un proces amplu de modernizare, pentru a fi gata de Euro 2020, CSA Steaua va evolua în Ghencea, pe terenul 5. În măsura în care fanii vor arăta un ataşament deosebit faţă de echipă, iar micuţa arenă se va dovedi neîncăpătoare, oficialii se gândesc să închirieze un stadion mai mare.
- „Vom juca în Ghencea, pe terenul 5. Din câte ştiu eu, la Liga a 4-a trebuie un minimum de 500 de locuri. Dacă vom vedea că fanii vin aproape de noi şi e nevoie de altă arenă, vom lua o decizie în consecinţă, pentru că vrem să le oferim fotbal suporterilor. Vom găsi o altă alternativă până la finalizarea stadionului mare”, a concluzionat Lacatus.
Conferința s-a încheiat cu o urare a președintelui CSA pentru Lăcătuș: „Marius, bine ai revenit acasă!”.
Video din conferinta de presa
Peste 150 de fani ai Stelei, care susțin CSA, s-au strâns în această dimineață în fața stadionului Ghencea, iar de acolo au plecat spre sediul CSA. Suporterii roș-albaștri își doresc să discute cu „Fiara”, după ce acesta va termina conferința.
[Update]
Suporterii roș-albaștri au discutat cu „Fiara”, după ce acesta a terminat conferința de presă de la ora 11:00.
„Lăcă, ești ultima noastră speranță! Dacă tu ne arăți aici transparență noi vom fi cu tine, va veni toată lumea. Vom cumpăra abonamente multe și vom susține echipa”, a fost mesajul unuia dintre suporteri.
X Ray