FCSTEAUA.RO

”Unde nu-i cap, vai de picioare!” FC Steaua decimată de accidentări

VIDEO. ”UNDE NU-I CAP, VAI DE PICIOARE!” Steaua decimată de accidentări!

Încăpăținarea de a nu completa lotul cu încă 1-2 fundași centrali, 1 vârf de atac…, o va costa scump pe Steaua. După Pintili, Dica i-a pierdut pe Bălașa și Momcilovic și poate să-l piardă și pe Bizon.

Bălașa a avut probleme la gleznă înainte de partida cu Rapid Viena iar acum situația s-a agravat. După controlul de astăzi, riscă să stea până la 2 luni.

Problemele sunt cu atât mai mari cu cât nu prea există nici măcar plombe pe acel post.

Varianta reprofilarii lui Nedelcu ca fundaș central nu mai este valabilă din cauza accidentării închizătorului Pintilii, de altfel și el o variantă pe care a mizat Steaua pentru postul de fundaș central în caz de urgență.

Alt jucător pe care s-a mizat ca o rezervă de fundaș central, Marko Momcilovic, va mai sta încă o lună. Marko a suferit ieri o recidivă și va rata o perioadă importantă pentru roș-albaștri. În meciul tur cu Hajduk Split, Momcilovic a suferit o ruptură musculară și a fost out o lună. Perioada a trecut, iar acum o săptămână medici și-au dat ok-ul să revină pe gazon. Marko a intrat la antrenamente, dar a suferit o recidivă care îl va ține încă o lună pe bară.

Situația este incertă și la vârful de atac, unde, la fel, Steaua a decis să se bazeze numai pe Gnohere (Rusescu nu este vârf). Din păcate Bizonul are pubalgie și viitorul lui în echipă devine incert.

„Are o pubalgie. El a mai avut această problemă în urmă cu caţiva ani şi trebuie să fim foarte atenţi cu el. El trebuie să treacă peste durerile pe care le are. Am avut discuţii cu el. Mă bucur că el încearcă să treacă peste aceste dureri şi uşor-uşor, cu multă muncă, sper să îi treacă durerea”, a spus Nicolae Dică.

Şi Denis Alibec s-a confruntat cu această problemă încă din vara anului 2017, pe când juca la Steaua. Afecţiunea l-a scos complet din formă tot sezonul…

Astfel, Steaua e pe cale să devină o echipă șchioapă exact pe axul central: fundaș central (Bălașa), închizător (Pintilii), vârf de atac (Gnohere). Asta pentru că nu s-a îngrijit să aibă rezerve potrivite pe acele posturi și va apela la plombe.

Evident, acarul Păun va fi antrenorul!

”Cană, extremă urgență”, parafrazând ordinul de luptă dat în filmul românesc de război ”Stejar, extremă urgență”.

Fără Mihai Pintilii, Marko Momcilovic si Mihai Bălașa, Dică îi poate folosi pentru postul de fundaș central pe Filip, Junior Morais și Dragoș Nedelcu, reprofilați. Cred că Nedelcu va reveni ca soluție pentru postul de fundaș central, urmând ca la închidere să mizeze pe Filip, lângă unul dintre cei doi mijlocași ”ofensivi” Popescu sau Zlatinski.

Însă fundaș central pe banca de rezerve… pauză. Ca acoperire, Dică este forțat să-l aducă pe tânărul Ștefan Cană (18 ani). El a mai făcut parte și din lotul deplasat de Steaua la Sibiu în Cupa României, când Hermanstad a învins cu 3-0. De asemenea, Cană a făcut parte și din lotul lărgit al Stelei, convocat de Dică pentru perioadele de pregătiri.

Ștefan Marian Cană face parte dintr-un lot de 5 fotbaliști transferați de FC Steaua, în mai 2017, de la ”Liceul cu Program Sportiv Iaşi” (LPS Iași) pentru grupele de tineret și echipa secundă.

Cană evoluează pentru echipa a doua a Stelei, în Liga a 3-a, unde a bifat deja 5 meciuri (1 victorie și 4 înfrângeri!?), în actuala ediție de campionat. Deci… un debut competițional de coșmar.

Născut pe 7 august 2000 la Heci, un sat în comuna Lespezi din județul Iași, Ștefan Cană început fotbalul la echipa de juniori Siretul Lespezi. Sub comanda fratelui său Alin, și a lui Ovidiu Bodea, Ștefan Cana a îmbrăcat tricoul echipei de juniori de la Lespezi în perioada 2012-2015.

Tânărul Cană nu a fost format fundaș de mic, ci a fost încercat pe toate pozițiile, de la fundaș până la atacant, numărându-se printre golgheterii echipei în sezonul 2014-2015.

Marian Cană a făcut pasul spre ”Liceul cu Program Sportiv Iaşi” (LPS Iași) în vara anului 2015, din postura de atacant-golgheter, după ce a susținut probe de joc acolo și l-a impresionat pe Marian Andrei. Pentru LPS Iași a jucat atât sub comanda lui Marian Andrei (Grupa 2000), având evoluții apreciate și la Grupa 1998 a lui Dorel Stafie.

Primul contact cu Steaua l-a avut în luna mai 2017, când a venit la București pentru probe de joc la Grupa 2000. A fost admis și imediat propulsat la echipa a doua a clubului, condusă pe atunci de antrenorii Alin Dumitriu și Massimo Pedrazzini.

În ianuarie 2017, Ștefan Cană povestea despre eforturile pe care le-a făcut pentru a ajunge să joace fotbal la Iaşi. ”Vin dintr-un sat de pe lângă Paşcani (n.r. – Heci), am venit la liceu și trebuie să îmi găsesc o echipă până când voi termina clasa a 12-a”, spunea Ștefan.

”Acum stau la căminul liceului și merg la scoală și antrenamente de luni până vineri. Sâmbătă am meci și, de cele mai multe ori, după meci mă duc acasă la Heci. Stau doar duminica acolo, până seara, apoi revin în Iaşi. Planuri de viitor? E destul de simplu, nu-s multe variante: Vreau să ajung cât mai departe dacă tot am plecat de acasă”, conchidea Cană.

Și după 4 luni a ajuns tocmai la FC Steaua, iar după un an și ceva și în lotul oficial al primei echipe!!! Să fie într-un ceas bun!!!

X Ray

Exit mobile version