Update final
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că echipa de fotbal Steaua poate păstra numele clubului, ‘Fotbal Club „Steaua” Bucureşti’.
Pe scurt:
Precesul pe marcă. Clubul FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti”, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a anulat, pe 3 decembrie 2015, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
Precesul pe nume. În 27 August 2015, Clubulul Sportiv al Armatei a dat din nou în judecată echipa de fotbal pentru că numele clubului cuprinde *Steaua București”. ( dosarul 31705/3/2015 )
Mediafax anuntă că astăzi, 11 mai 2016, Tribunalului Bucureşti a decis în dosarul 31705/3/2015: echipa de fotbal Steaua poate păstra numele clubului, Fotbal Club „Steaua” Bucureşti. Sentința este atacabilă la Apel.
Când vom fi în posesia sentinței o vom publica.
Update 2: Tribunalul București a amânat pronunţarea pentru data de 11.05.2016
Update: Tribunalul București a amânat pronunţarea pentru data de 04.05.2016
Războiul dintre reprezentanții Clubului Sportiv Steaua și echipa de fotbal este mai activ ca niciodată, deși în ultima vreme au apărut tot felul de informații potrivit cărora se părea că cele două părți vor ajunge la un numitor comun.
Procesul prin care Armata nu mai vrea ca echipa de fotbal să poarte numele ”Steaua” (N.R.- „Steaua București”) și-a derulat miercuri, 27 aprilie, un nou episod.
- Nota Redacției: Este vorba de dosarul 31705/3/2015 (click pentru a vizualiza dosarul), ” CSA vs SC FCSB SA”, proces la finalul căruia CSA speră să obţină interdicţia clubului de fotbal de a folosi „Steaua București” în titulatură. Vă vom ține la curent cu decizia de azi a instanței în momentul în care va fi comunicată. Precizăm că indiferent de sentința finală a Tribunalului București, părțile mai au la dispoziție două căi de atac: Apelul și apoi ÎCCJ.
La Tribunalul București a fost prezent și finanțatorul Gigi Becali, care a spus că cererea celor de la CSA nu se poate realiza.
”Pierdem timpul tuturor. Facem procese degeaba. Acum, cei din Armată vor ca echipa să nu se mai numească Steaua, dar asta nu se poate întâmpla.
Să zicem prin absurd că nu mai există Steaua, ce se întâmplă? Nu va mai exista nicio echipă românească în cupele europene, pentru că dispare coeficientul. Ei nu vor echipă românească în Champions League, ei vor dușmănii și răutăți”, a spus latifundiarul.
Becali a mai spus că va dovedi prin acte că nu a prejudiciat cu nimic clubul roș-albaștrilor.
”Avocatul lor a zis în motivarea pentru care m-a dat în judecată că Becali, infractorul și pușcăriașul, a adus prejudiciu și nu vor să își mai asocieze numele cu mine.
Păi, eu am adus 200 de milioane de euro în țara românească, bani din Europa. Să arate cum am distrus eu echipa. Ei îmi arată o poză cu toți președinții echipei și spun că ei au făcut rezultate, dar ei au jumulit echipa. Eu am venit, am plătit datoriile și am dus-o în cupele europene.
Ei zic că am adus prejudiciu, dar o să arat niște acte, și se va vedea, că eu am adus câștiguri. Echipele care au câștigat campionatul începând cu 2003 sunt ori în Liga 2, ori în insolvență, ori s-au desființat. Doar Steaua are rezultate”, a mai spus Becali.
Deunăzi, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a dat garanţii că Armata nu doreşte să pună beţe în roate echipei de fotbal, dimpotrivă: se caută găsirea celei mai bune soluţii pentru ambele părţi.
„Vrem să venim cu o deschidere totală şi bune intenţii. Am imprimat această notă de deschidere şi sunt extrem de încurajat de rezultatele acestei prime intâlniri. A fost interesant şi impresionant chiar faptul că am fost, iată, pe aceeaşi lungime de undă. Şi noi, MApN-ul, şi cei de la clubul Steaua, prin vocea lui Gigi Becali. Sigur că ne-ar bucura ca ei să folosească şi stadionul. Este bine că a început discuţia„, a declarat ministrul, pentru ProTV.
Întrebat despre evaluarea mărcii la o sumă considerată de mulţi ca fiind exagerată (57,3 milioane de euro), ministrul a explicat că Ministerul nu poate fi suspectate de nimic. O firmă specializată s-a ocupat de tot, iar evaluarea nu poată fi contestată cu argumente valabile.
„Evaluarea a fost făcută după o metodă foarte sofisticată de calcul. Evaluarea nu o face MAPN-ul, ci o firmă specializată în aşa ceva. Au fost luate în vedere toate disciplinele sportive, nu numai clubul de fotbal„, a mai spus Mihnea Motoc.
- Nota Redacției: Ministrul se referea la întâlnirea din 16 martie 2016, „Becali şi reprezentanţii MApN s-au întâlnit astăzi„ (click pentru articolul de pe fcsteaua). Între timp, evaluatoarea mărcii a fost săltată de DNA și arestată preventiv pentru corupție, iar procesul de evaluare a rămas ne finalizat ( „[Update-Comunicat DNA] Evaluatorul mărcii Steaua a fost arestat pentru fapte de corupţie„- click pentru articolul de pe fcsteaua).
Sursa: Digisport.ro