Cu presiunea fincanciară pe umeri, Steaua a dominat primele 60 de minute cu Rosenborg, dar nu a înscris. Istoria de acum 10 ani s-a repetat. Chiar dacă Rădoi a evoluat de la jucător la funcția de antrenor suspendat, iar Adi Popa a devenit din suporter jucător, scenariul în fața norvegienilor a fost similar.
Meciul s-a terminat cu scandările unanime ale fanilor, care au strigat „Demisia!”, dar meciul Stelei începuse sub auspicii bune. Poate că nimeni nu va mai ține minte fazele frumoase ale steliștilor din prima repriză și poate că doar fanii roș-albaștrilor vor mai ofta când se vor gândi că la 0-1, Chipciu a trimis în bară. Dar Steaua a jucat bine în prima oră.
Steaua a pornit cu mari speranțe în această confruntare cu Rosenborg, numai că golul a lipsit echipei lui Mirel Rădoi. Rând pe rând, Tade, Chipciu, Popa sau Papp au ratat ocazii importante. După o primă repriză fără gol, nimeni nu anticipa dezastrul din repriza secundă. Pragmatismul nordicilor a mai oferit o lecție Stelei, iar Rosenborg a fructificat la maximum erorile de concentrare din jocul roș-albaștrilor.
Mikkelsen a deschis scorul în minutul 61, după ce a scăpat singur cu Cojocaru și a înscris cu lejeritate la colțul lung. Muniru poate avea și el pe conștiință faza golului, ca dovadă că greșelile sale s-au multiplicat până la final. Al doilea gol al nordicilor a venit de la Helland, un jucător cu un nume parcă predestinat pentru starea de spirit a Stelei. Fotbalistul lui Rosenborg l-a driblat pe Guillerme și a înscris cu un șut din unghi cu largul aport al lui Cojocaru.
Deși Steaua ar mai fi avut șanse în cazul în care ar fi înscris, echipa lui Rădoi a părut dărâmată mental și a încasat și al treilea pumn. În finalul meciului, Jensen a stabilit scorul final de 0-3 și a cam rezolvat soarta calificării.
Înfrângerea Stelei lansează numeroase întrebări. Ce va face Mirel Rădoi ? Cum va reacționa patronul Stelei ? Ce atitudine vor avea fotbaliștii Stelei ? Iar chestiunile pot continua. Cu atâtea enigme, Steaua începe să se teamă și de parcursul din campionat, acolo unde contracandidatele încearcă să profite și să-i scoată pe roș-albaștri din play-off. Miza rămâne, așadar, pe plan intern, iar Steaua nu va mai avea scuza oboselii.
Steaua: Cojocaru – Alcenat (Iancu ’75), Papp, Toşca, Guilherme – Muniru (Tahar ’68), Filip – A. Popa, Hamroun (Stanciu ’46), Chipciu – Tade. Antrenor: Massimo Pedrazzini.
Rosenborg: Hansen – Svensson, Bjorda, Eyiolfsson, Skjelvik – Selnaes – Helland (De Lanlay ’75), Jensen, Midtsjo (Konradsen ’66), Mikkelsen – Soderlund (Vilhjálmsson ’89). Antrenor: Kare Ingebrigtsen. One Size Only
Nicolas Grama
Preluare de pe Ziarul de Sport
Nota Redacției
- Am renunțat să mai scriu cronica și am ales-o, cu titlu cu tot, pe cea a unui jurnalist sportiv, nestelist, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări insidioase, așa cum se începuse în unele comentarii numai pe titlu „Sub semnul ghinionului, arbitrajului și al prăbușirii finale … Europa, PA!“, fără articol.
- Faza de la golul doi, înscris dintr-un ofsaid CLAR, de 2m.
- Cei care ignoră golul făcut cadou de arbitri, spunând „eh, ce mai contează când e 3-0?!”, sunt fie necunoscători, fie prea supărați. Nu este un joc de 3 puncte, unde nu contează că e 1-0 sau 10-0. Nu primești mai mult de 3 puncte. În meci de calificare contează fiecare gol! La 2-0 mai erau ceva șanse, exact cum au avut și cei de la Trencin, când doar ghinionul lor a făcut-o să nu fie 4-2 în retur. Aseară, cum a jucat 70 de minute, Steaua a arătat că ar fi capabilă să înscrie 2 goluri, dacă nu ar mai rata atât. Așa, la 3-0, un gol din ofsaid le-a făcut returul o misiune imposibilă.
XRay