FCSTEAUA.RO

Steaua, program infernal și un derby de poveste din Absurdistan! Unicul Derby a ajuns Războiul clonelor

După partida României cu Muntenegru de la Podgorica, luni, 4 septembrie, Steaua va juca, sâmbătă, 9 septembrie, cu Viitorul, iar apoi va începe o serie infernală. În doar 18 zile, roș-albaștrii vor juca 6 meciuri, printre care 2 din grupele Europa League și un derby cu CFR Cluj și Derby de România cu Dinamo din Liga 1.

Primul joc din  grupele Europa League cu Viktoria Plzen  (al treilea meci cu cehii din acest sezon) va avea loc pe 14 septembrie, pe Arena Națională. Peste trei zile, în campionat, roș-albaștrii îi vor înfrunta, pe același stadion, pe Gaz Metan Mediaș, în etapa a zecea a Ligii 1.

Urmează apoi o ”dublă” de foc cu actualul lider al Ligii 1, CFR Cluj, și marea rivală Dinamo. Joi, 21 septembrie, în etapa intermediară, Steaua se va deplasa pe terenul ardelenilor, pentru ca, apoi, duminică, 24 septembrie, să joace Eternul Derby, pe Arena Națională.

După această confruntare, echipa antrenată de Nicolae Dică va merge în Elveția, pentru meciul cu FC Lugano, din  grupele Europa League, iar, apoi, peste trei sau patru zile, va ajunge la Brașov, pentru un duel cu nou-promovata Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în etapa a 13-a a Ligii 1.  LPF nu a anunțat însă data la care se va juca această ultima partidă – ea va fi programată fie duminică, 1 octombrie, fie luni, 2 octombrie.

După etapa în care Steaua se va duela cu Sepsi OSK urmează o nouă pauză competițională, întrucât urmează să se joace ultimele două etape din preliminariile europene pentru Cupa Mondială din 2018.

Fotbalul românesc defilează spre Absurdistan! Unicul Derby devine Războiul clonelor.

În doar 3 zile duelul „Steaua – Dinamo” va fi invocat ca Derby de România de 4 cluburi în două campionate diferite! Unii amatori, alții profesioniști.

Echipele adevărate, singurele din tot fotbalul românesc care nu au retrogradat niciodată și sunt de 70/69 ani în Liga 1, FC Steaua și FC Dinamo, se întâlnesc în campionatul de fotbal profesionist, în Liga 1, pe 23 septembrie.

La doar 3 zile,  pe 26 septembrie, este programat un pseudo-derby CSA Steaua vs ACS FC Dinamo în campionatul de amatori din Liga a 4-a.  Un derby al clonelor din moment ce ambele formații susțin că ele sunt adevăratele echipe Steaua și Dinamo, deși sunt născute oficial de câteva zile. CSA Steaua, o nouă echipă de fotbal înființată acum de Armată, și ACS FC Dinamo, echipa formată recent de Asociația lui Nicolae Badea (omoloaga defunctei AFC Steaua a lui Păunescu).

Deși s-a anunțat cu surle și trâmbițe proiectul CSA Steaua, echipa Armatei are de luptat cu statutul de clonă pe care și l-a asumat atunci când s-a autodeclarat brusc ca „trezită din sertare” după 19 ani de când și-a desființat fotbalul. Evident, nu există nicio recunoaștere a sa cu palmaresul 1947-2003 invocat propagandistic de Talpan. Forurile fotbalistice FRF și UEFA recunosc „FCSB” ca deținătoarea palmaresului și continuatoare a echipei Steaua și fosta deținătoare a Cupei Campionilor Europeni ’86. De altfel, de la anul, FC Steaua (FCSB) va beneficia de coeficientul aferent unei foste căstigătoare a Cupei Campionilor Europeni. În consecință, prin pretențiile de palmares afișate, noua echipă de fotbal CSA Steaua este oficial o clonă, iar FCSB originalul.

De partea cealaltă, dinamoviștii au de ales și ei între echipa lui Badea (ACS FC Dinamo) și cea a lui Negoiță (FC Dinamo). Badea, fostul președinte la FC Dinamo, are de recuperat o datorie de 2 milioane de euro de la Negoiță, însă acesta a refuzat să îi plătească așa că și-a făcut echipa în Liga a 4-a, susținând că este adevărata echipa Dinamo, după modelul CSA. Comicăria este și mai mare la Dinamo. „CSA”-ul lor, adică CS Dinamo, are și el echipă de amatori în Liga a 5-a încă din 2015.

Pentru că proiectul cu stadionul devenise mort, Ionel Augustin, „Lăcătușul” dinamoviștilor, a migrat peste noapte cu jucătorii echipei de la CS Dinamo a MAI-ului, la ACS FC Dinamo a lui Badea. „New-old” Dinamo a fost primită în Liga 4, va juca pe stadionul Dinamo, va fi antrenată de Marin Dragnea şi îl are antrenor-coordonator pe Ionel Augustin. Cum spuneam, exact ca tandemul Lăcătuș și Ion Ion de la CSA Steaua.

La care derby se vor umple tribunele? Întrebare retorică. Peste 99,9% din suporteri susțin FC Steaua, respectiv FC Dinamo a lui Negoiță.

Unii se tot întreabă: cu care echipă de fotbal va ține un stelist, cu „FCSB” sau „CSASB”?

Nimeni nu poate dicta pe sentimentele oamenilor, cu atât mai puțin să-i spună cu ce echipă de fotbal trebuie să țină. Pe de altă parte, “Steaua” este o familie și nu înseamnă doar fotbal! Oficial, brandul “Steaua ’47” (echipa cu palmaresul 1947-2017) înseamnă în fotbalul profesionist numai FC Steaua (FCSB). În restul sporturilor, „Steaua București” înseamnă numai CSA!

Așa cum un stelist poate ignora hocheiul, sau polo etc., așa și în fotbal, poate ignora echipa CSA sau FCSB (sau pe amândouă). Asta nu înseamnă că nu este stelist, ci doar că nu-l interesează sportul respectiv.

CSA Steaua este o echipă de fotbal amator care nu are nicio legătură de identitate sportivă și palmares cu Steaua dată de CSA în 1998 la AFC, astăzi SC FC FCSB SA!  

CSA Steaua este o nouă echipă, dar e o echipă 100% “Steaua”! Exact cum părinți, care dau primul copil în adopție, mai fac un urmaș după 19 ani! Nu poți să spui că e o clonă, decât dacă părinții susțin că e identic cu primul și că de fapt e chiar primul. 🙂

Din păcate, scandalul și acuza de clonare s-a iscat pentru că personaje de la CSA susțin că noua CSA Steaua are palmaresul echipei FC Steaua (FCSB), când oficial nu este așa. În ochii majorității covârșitoare a suporterilor steliști, revendicarea asta face din echipa armatei o clonă veritabilă și profitoare, nu doar o nouă echipă de fotbal a CSA Steaua, cum de fapt ar trebui să fie.

Din 1998, „Steaua ’47” a avut altă denumire,  „Asociatia Fotbal Club Steaua București”,  cu  siglă proprie diferită de cea a CSA-ului, care a continuat sportiv activitatea cedată de CSA Steaua.

În 1998, CSA Steaua București s-a deposedat de clubul de fotbal înființat în 1947, nu și de brandul „Steaua București”.

CSA Steaua București își putea face imediat altă echipă de fotbal  fără probleme chiar în 1998, dar legal și sportiv nu mai era cea dată la Asociația Fotbal Club Steaua București.

Pentru că vorbesc numai în numele meu, voi expune propriul caz:  țin cu Steaua dinainte de 1986 și voi ține cu FC Steaua (FCSB) pentru că  sportiv (fotbalistic) ea este  „Steaua ’47”.

Argumente:

1) Oficial, FC Steaua (FCSB)  are pedigriul sportiv Steaua din 1947 („Steaua ’47”) prin continuitatea recunoscută și de FRF, UEFA și FIFA. Sentimental, la fotbal, numai FC Steaua (FCSB) mă capacitează emoțional ca o echipă de suflet! Prin absurd, la un ipotetic meci FCSB vs CSA, aș vrea să învingă FCSB.

2) Toată lumea știe că echipa CSA Steaua a fost înființată pentru că era un criteriu obligatoriu de acordare a fondurilor pentru modernizarea stadionului! Deci premiza a fost o faptă bună, nu un act anti FC Steaua! Din acest punct de vedere , apariția echipei de amatori CSA Steaua nu avea nimic de încriminat. (La fel a făcut și CS Dinamo în 2015. Ieri, MAI a tranșat favorabil și definitiv modernizare stadionului printr-un HG).

Însă Talpan & Co. au vopsit-o artificial și populist cu sigla și palmaresul FCSB-ului, pentru că au cheltuit degeaba banii publici cu evaluarea marcii pentru o licitație de închiriere la un preț iresponsabil. Oricum ar fi fost ilegală și apoi au încercat disperați să mușamalizeze totul prin această nouă echipă.  Fapt recunoscut indirect și de Ministrul Apărării, Gabriel-Beniamin Leș,  în fața Comisiei parlamentare din Senatul României, pe 11 aprilie 2017.

Momentan, nu putem concesiona marca, pentru că legea nu ne permite. Este un activ patrimonial. Așa că am format, cum spuneam, noua echipă, care va începe din Liga 4.

Nefolosirea pe o perioadă de 5 ani neîntrerupt ar da dreptul oricărei persoane să solicite decăderea titularului din drepturile oferite de marcă. De aceea am ajuns la această soluţie (înscrierea în Liga a 4-a, n.r.) ” – Ministrul Apărării Gabriel-Beniamin Leș.

„Evaluăm ca să putem scoate marca la licitație”, „facem o echipă pentru că așa vor suporterii”… sunt câteva din marile minciuni nerușinate cu care CSA a incercat să mascheze foamea de bani și  greșelile unor colonei și generali.

Din păcate, cu acest tertip unfair Talpan și Boroi au  discreditat CSA-ul și au atras oprobiul a peste 80% din fanii steliști (măsurat în mediul online și media). Dintre microbiști, CSA îi mai are alături pe dușmanii de moarte ai lui Becali, cei care se folosesc și ei de CSA până trec puntea acolo unde cred că vor scăpa definitiv de latifundiar. Evident, sunt alături de CSA și toți angajații plătiți din banii de la bugetul de stat, virați de MApN!

CSA Steaua va dispărea atunci când Palmaresul său va fi clar și pentru MApN că începe cu 2017.  Atunci va fi limpede și în birouri că marca pe care voia să o protejeze este de fapt o siglă și nu echipa de fotbal FC Steaua București continuatoarea și deținătoarea palmaresului.

3) În toate meciurile disputate la amatori îmi voi dori să bată CSA Steaua! Nu sunt hater! Nu pot să urăsc ceva care vine din filonul Steaua , chiar dacă acum unele personaje de la CSA fac o concurență neloială la imagine echipei mele de suflet. Asumarea de CSA a palmaresului, mai ales cel din 1998-2003, este de Absurdistan și ea.

Însă, dacă unii sunt labili psihic nu prezintă o scuză pentru ceilalți normali să se comporte la fel! A repudia echipa CSA Steaua din cauza lui Talpan & Co. ar fi la fel cum labilii psihic urăsc echipa FC Steaua (FCSB) numai pentru că îl urăsc pe Becali.

Totuși, trecerea la o echipă profesionistă va presupune o altă înstrăinare a echipei CSA. În acel moment interesul meu pentru noua echipă profesionistă derivată din CSA Steaua va tinde spre ZERO, fiind o clonă perfidă și veroasă la echipa existentă în Liga 1. Ar fi și un modus vivendi din Absurdistan  în care CSA își poate da reset oricând vor mușchii unor generali, scoțând apoi clone pe bandă pentru Liga 1.

Și o veste de ultima oră. După implicarea primăriei Sectorului 1 în salvarea Rapidului și Primaria Sectorului 5 au semnat un acord pentru susținerea echipelor de juniori ale clubului CSA Steaua. Anunțul a fost făcut de primarul Florea pe Twitter. Florea a luat parte și ieri la meciul cu Venus, câștigat de CSA cu 6-0! Primarul a fost entuziasmat de atmosfera, s-a comportat ca un suporter și a luat parte la coregrafia fanilor de la Peluza Sud. Florea a urmărit meciul alături de Ana Maria Brânză și de comandantul CSA, Cristian Petrea. Împortant este ca banii, tot publici, să ajungă la educarea sportivă a copiilor și juniorilor! CSA este obiectiv militar, UM 02301, cu zero transparență financiară față de instituțiile civile, și va fi foarte greu de controlat extern cum se cheltuie acei bani publici și în ce buzunare ajung. Culmea e că și Nicolae Badea este pe cale de a încheia o astfel de colaborare cu Primaria Sectorului 2 , după cum informează presa.

X Ray

Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro (click link)

Exit mobile version