FCSTEAUA.RO

Steaua – Partizan 1-1! Calificarea se decide la Belgrad

Campioana României a dat un test important cu Partizan Belgrad, o echipă cu un nucleu de jucători buni de la mijloc în sus, aşa cum sunt Zivkovic, Babovic şi Oumaru. Prima manşă cu Partizan, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Sârbii au deschis tabela pe un contraatac, datorită golului marcat de Vulicevic, în minutul 63, dar Varela a egalat la o fază fixă în minutul 82, din centrarea lui Hamroun.

  • Primul „11”

  • Rezerve

  • Statistica (UEFA)
  • Rezumat

Concluzii

Partizan era o echipă de băut. Prestația sârbilor a fost sub a celor de la Trencin. Steaua, cu o primă garnitură care în ultimele 3 sezoane ar fi fost cotată „a doua” spre „a treia”, și cu o bancă de 16-zecimi ale Cupei României, nu putea emite nici ea mari pretenții. Echipa pare o mașină de curse încălțată low cost cu pneuri „all season”, și ălea cu gâlme, rulând pe o căldură toridă sub măiestria unui pilot de încercări pe Play Station, pus la volan direct într-un Grand Prix de Formula 1.

„Gâlmele”:

  1. Alcenat, după ultimul sezon la Petrolul, a zburat cu naţionala statului Haiti în USA la Gold Cup. După sferturile de finală a aterizat direct în ghetele Stelei, înaintea meciului cu CFR de acum 4 zile. Fără relații de joc, gâtuit de căldură și readaptarea la fusul orar, aportul său la echipă a fost sub așteptări, să nu zic Râpă.
  2.  Varela, nesigur motivat. Nu este 100% și e predispus oricând la o înlocuire forțată din cauza herniei inghinale. Nu poate să joace la un nivel ridicat și nici din trei in trei zile.
  3. Toșca, „multiplayer”, un fundaș lateral rodat preponderent central de Gâlcă și Rădoi. Aseară l-a folosit în locul lui Guilherme, preventiv, pentru a suplini o eventuală accidentare a lui Varela. Pe partea lui au marcat sârbii.
  4. Papp, idem Toșca, dar în sens invers. Central, folosit aproape exclusiv lateral dreapta de antrenorii din ultimele două mandate de la Steaua și Națională. Din a treia opțiune pe postul de fundaș central, aseară a fost unica prin plecarea lui Tamaș și Luchin. Cu Trecin a dezamăgit ca lateral dreapta, cu Partizan a fost un central nesigur și modest.
  5. Muniru – Breeveld, un cuplu motor pe post de frână, maeștrii jocului popular „Bătuta pe loc”. Cred că au fost cei mai buni pasatori, între ei, pe sistemul „ia-ți-o ție, dă-mi-o mie”.
  6. Chipciu, umbra vitezistului de odinioară, continuă să înoate pe gazon ca în mlaștina de la Rovine. Nici pe stânga, nici pe dreapta. Poate a rămas cuplat mental pe vârf fals.
  7. Tade a ajuns un „globetrotter”  al terenului, cu miscări browniene și preluări „din colțul mesei” a la Nikolic.  Și el o umbră a vârfului de la Zilina care ne-a aburit speranța unui „9” autentic.

La plus, Adi Popa, cât de cât în parametri de joc, și Hamroun, MVP-ul Stelei.  Prea puțin!

După o repriză albă, în minutul 62, Partizan a deschis scorul contrar cursului jocului din mitanul secund. Golul sârbilor, înscris pe contraatac, parcă le-a trecut roș-albaștrilor amoniacul pe la nas. Brusc le-a înviorat jocul, atacul a fost mai consistent, mai incisiv și au apărut ocaziile mari de gol. Nou intratul Tahar a adus un plus ofensiv la mijloc față de înlocuitul Breeveld, iar Varela și-a amintit că știe să fie și decisiv în fața porții adverse, aducând egalarea. Exact ca în meciul cu CFR Cluj, Steaua putea să și câștige, dar să și piardă. În minutul 90, Brasanac a ratat singur cu Cojocaru șutând peste poartă din careul mic, tot la capătul unui contraatac, iar în faza următoare Steaua era să marcheze golul victoriei prin Hamroun, servit bine de Chipciu, dar șutul excelent al franco-algerianului, din câțiva metri, a fost scos miraculos cu piciorul de portarul Zivkovici. Nu a fost să fie nici una și nici alta.

Steaua a terminat 1-1 cu Partizan, iar returul se joacă miercurea viitoare, însă roș-albaștrii și-au diminuat șansele de calificare în Play off pentru grupele UCL.

Să sperăm la un reviriment în Iadul de la Belgrad, ca în  repriza a doua de pe tăcuta Național Arena. În mandatul lui Reghecampf, Legia a scos tot un 1-1 la București și apoi roș-albaștrii au redus la tăcere Infernul de pe Polish Army Stadium.  În următorul sezon, cu Gâlcă la timonă, Steaua a ratat calificarea cu Ludogorets după un 1-0 în prima manșă, care putea fi lejer 3-0. Este adevărat, lotul și jocul echipelor de atunci au alimentat în mod justificat speranța steliștilor de o calificare după a doua manșă. De data asta speranța se agață mai mult de ” balonul e rotund„.

XRay

 

Exit mobile version