FCSTEAUA.RO

Steaua – aceleași greșeli, aceeași dramă?

Steaua – aceleasi greseli, aceeasi drama? Cum s-a schimbat echipa fata de sezonul trecut si de ce Steaua anunta CHIN pentru Champions League

Marele vis al ultimelor doua sezoane s-a trezit in cosmar la Sofia si Belgrad. Steaua a ratat grupele Champions League in fata unor echipe care nu i-au dat niciun moment impresia de inferioritate.

Ce se intampla in 2016? Bila cu numele Stelei se ascunde printre nume de zeci de milioane de euro. Sunt bani despre care si Becali vrea sa vorbeasca la toamna, insa pentru care Steaua face eforturi mici in aceasta vara. Unde si cat greseste Becali? Steaua lui cade, insa patronul pare sa accepte situatia din prezent fara sa aiba intentia unei schimbari profunde. Ratarea campionatului a tinut contul marilor afaceri inchis. Steaua cumpara doar daca isi atinge obiectivul Champions League, nu pentru a-l atinge. Strategia gresita l-a lovit pe Becali in ultimii doi ani, insa momentul lectiilor invatate pare sa nu fie aici.

Clubul a transferat jucatori la nivelul echipei, nu fotbalisti care sa ajute grupul intr-un salt spectaculos de valoare. Obisnuiti sa dea totul pentru putin la ACS Poli, CSMS Iasi, Brasov sau Viitorul, jucatorii adusi de Steaua dupa finalul campionatului se vad pusi intr-o situatie pe care nu o merita.

Achim, Ovidiu Popescu, Dan Popescu, Aganovici sau Golubovici, cu totii jucatori verificati doar de Liga I, au de improspatat un grup care a parut de foarte multe ori consumat in 2016. Presiune uriasa pentru colectia modesta de tricouri a fiecaruia dintre ei, niciuna cu editie de Champions League pe maneca.

Asta in timp ce oamenii cu sezoane si meciuri grele in ghete traiesc vara ca pe o numaratoare inversa de zile in relatia cu Steaua. Stanciu, Varela si Chipciu aud declaratiile patronului si stiu ca pana si calificarea in Champions League e doar un joc al cotelor. Becali vrea sa-i vanda. Dovezile de incredere pe care incearca sa le arate public nu sunt credibile.

Becali e mai nesigur ca oricand in privinta viitorului. Gesturile pe care le face in legatura cu echipa tocmai asta arata: neincredere, limitare, lipsa de entuziasm si de bani pentru un restart real. Jucatorii de profil european au ramas pe listele lui MM si Reghe, in timp ce Steaua se pregateste de inca un an cu panica.

Lacrimile din meciul jucat in alta dimensiune cu Ludogorets, nebunia de la Belgrad, cu Partizan, si serile inghetate in neputinta pe National Arena, cu Dinamo Kiev si Rosenborg, sunt ultimele 4 imagini de durere ale Stelei in Europa. Becali a refuzat constient sa trateze efectul loviturilor la Steaua si a pus doar plasturi pe loc de medicament.

Acum un an, Steaua ii astepta pe Alcenat, Tade, Hamroun, Tudorie, Muniru, Tahar, Carp sau Kharja pentru dezastrele neasteptate cu Partizan si Rosenborg. Ajunsi tarziu, coplesiti de numele si de problemele Stelei, majoritatea au disparut din lot. Dintre ei, doar Hamroun, Tudorie si Muniru mai sunt in prezentul Stelei, cea mai mare consumatoare de nume si energie in fotbalul din Romania.

Fotbalul din Romania cade in acelasi ritm cu Steaua, echipa de iubit, de urat, de batut sau de neinvins inainte si dupa ’89. Imposibil de ignorat, Steaua e pusa in fata unui presezon de tacere totala pe care nici macar agitatia fanilor ei – acum absenti – nu mai are cum sa-l sparga. Steaua 2016 are de dat cel mai greu test din istoria recenta a clubului. Testul versiunii de echipa care nu-l mai poate entuziasma nici macar pe intotdeauna-entuziasmatul Becali.

Emanuel Rosu, Editor Sport.ro 
Preluare de pe sport.ro

Nota Redacției: Din vara anului 2014, lotul Stelei a început treptat să se subțieze valoric, fapt reflectat atât în joc cât și în rezultate. Cum am scris și acum un an de zile că Mirel Rădoi a început sezonul cu cel mai slab lot din ultimii 4 ani, pot spune că în acest sezon Steaua are toate șansele să scadă sub acel minim valoric înregistrat în vara lui 2015. Partea alarmantă este că, judecând după amicale, Astra, Dinamo, Pandurii și până și CSU Craiova arată foarte bine și lupta în campionat va fi mult mai grea decât în sezonul precedent. Nu mai spun de drumul spre grupele UEFA care va fi cel mai greu din ultimii ani pe ruta non-campioanelor.

Vom trăi și vom vedea!

X Ray

Exit mobile version