FCSTEAUA.RO

Show cu grătare la „botezul” lui Mirel și o paranteză tristă

FC Steaua București a încheiat cantonamentul de la Brașov cu un meci amical împotriva celor de la ASF Zărnești, din liga a IV-a, pe care i-a învins cu scorul de 8-0. Nici măcar ploaia nu a stricat pofta de joc a steliștilor, care au încercat să-i arate lui Rădoi că merită să fie titulari. Show-ul a fost deschis de Gabi Iancu, cu o dublă, in minutele 20 si 23, pentru ca Adi Popa să stabilească scorul pauzei în minutul 31. După pauză, Chipciu a reușit, la fel ca și Iancu, o „dubla”, în minutele 47 și 79, în timp ce Țucudean (72), Grădinaru (84) și Tănase (88) au incheiat recitalul roș-albastru. Reușitele lui Grădinaru și Tănase au fost de generic, iar Țucudean a înscris din pasa lui  Vlad Mihalcea, debutantul de 16 ani care a semnat joi un contract pe 6 ani cu Steaua și va face parte din lotul roș-albastrilor și în cantonamentul din Austria.

Mirel Rădoi a început partida cu Niță – Alcenat, Papp, Varela, Guilherme – Enceanu, Breeveld – Popa, Stanciu, Târnovan – Iancu. Pe parcursul primei reprize au intrat juniorul Poiană (în locul lui Niță) și Vâlceanu (în locul lui Târnovan).

La pauză, a schimbat aproape toată echipa: Poiană – Râpă, Luchin, Tamaș, Toșca – Neagu, Tănase – Grădinaru, Mihalcea, Chipciu – Țucudean. În minutul 60, Cojocaru, proaspăt revenit de la naționala de „tineret”, i-a luat locul lui Poiană, în timp ce Pham-Huy l-a inlocuit, 10 minute mai târziu, pe Luchin.

A fost practic un antrenament cu public al roș-albaștrilor, pentru că elevii lui Adrian Enceanu, tatăl fotbalistului de la Steaua, Rareș, nu au putut opune niciun fel de rezistență.

Galerie foto (click)

Radoi a debutat pe banca Stelei cu o victorie la scor și a fost trecut pe foaie ca director sportiv. Totuși, Mirel n-a stat nicio clipă pe banca, si-a cenzurat ieșirile, nu i-a scapat nici măcar o injuratură și bea la fel de multă apă ca Reghecampf. În timpul partidei, a insistat pe jocul ofensiv. În repetate rânduri, şi-a îndemnat jucătorii să preseze adversarul, mai ales că acesta a fost unul modest. „Sus, sus, sus. Mai sus!”, „Hai, băieţi, mai sus!” și ” Hai pe mingea a doua„, au fost principalele indicaţii. Mai multi antrenori, în frunte cu Sumudică și Ganea, au amenințat că îl vor reclama la UEFA: „Antreneaza Steaua fără licență!” Argăseală le-a replicat: „Eu am spus că-n fotbalul românesc sunt foarte mulți suferinzi!” și a mai adăugat: „Mirel își va lua licența de antrenor„.

La „botezul” pe banca Stelei, Radoi l-a pus căpitan pe Varela în prima repriză și pe Tănase în a doua.  Gabi Iancu, autorul unei duble, a oferit și declarația zilei. Cei din Zărnești n-au avut milă de Tănase și l-au tavalit serios, dar capitanul s-a revanșat și a dat un super-gol, în vinclu, după ce i-a driblat ca pe jaloane în careu. „Sper că l-a văzut cineva pe Tănase să-l ia, după golul ăsta! Eu vreau să scap de el …„, a spus Iancu. 🙂

La Steaua a debutat și Vlad Mihalcea, văzut de toată lumea drept noul puşti minune. Presa susține că la 16 ani, Mihalcea a driblat într-o repriză cât n-a facut-o Tănase în 6 ani la Steaua. Noua speranță stelistă a jucat 5 meciuri pentru naţionala U17, în preliminariile Euro 2015, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni jucători.

Sunt foarte bucuros că am ajuns aici. Am semnat un contract pe şase ani şi voi continua. Acum este important să joc cât mai mult, să am meciuri în picioare. Nu pot să mă compar cu Lucică (n.r. Sânmărtean), mai am mult până acolo… Am avut foarte mari emoţii azi, dar uşor, uşor încep să mă adaptez. Dacă sunt stelist de mic? Nu pot să spun asta, pentru că eu nu ţineam nici cu Steaua, nici cu Dinamo când eram mic. Am ţinut doar cu Brașovul.”, a declarat cu sinceritate și bărbătește Mihalcea.

La amicalul cu Zărnești, steliștii au fost asaltați de cateva sute de fani. După meci, suporterii i-au așteptat la autografe.

Sport.ro titreză cu umor:  „Primul GRATAR FARA REGHE la Steaua!

După primul meci cu Mirel Radoi pe bancă, steliștii i-au sărbătorit „botezul” cu masă mare organizată într-un spațiu impecabil, la Hanul Dâmbu Morii, care a constat în diverse produse făcute la grătar, fără a lipsi micii, bineînțeles. Mirel Radoi a cerut ca presa să aibă acces la gratarul de relaxare de după meciul cu Zarnesti.

Stelistii au incheiat, astfel, primul cantonament al verii. Luni dimineata, la ora 8:30, Campionii Romaniei vor decola spre Austria, acolo unde se va desfasura cel de-al doilea turneu de pregătire, care se va incheia pe 4 iulie si pe parcursul caruia Steaua va intalni, in partide amicale, SK Austria Klagenfurt, Legia Varsovia, Rubin Kazan si FC Qarabagh.

O paranteză: Senzațional și Trist!

Pur și simplu am rămas uluit, când m-am documentat pentru articol, să constat ce activitate fotbalistică poate fi într-un orășel de munte cu vreo 25.000 de locuitori. ASF Zărnești, are nici mai mult, nici mai puțin de …, țineți-vă bine!, 187 de jucători legitimați și înregistrați la FRF, cu care a participat în 2014-2015 la 4 competiții: Juniori D – 2002(an naștere), Juniori C – 2000, Liga a IV-a – Juniori, Liga a IV-a – Seniori. Până în sezonul 2013-2014 a avut și echipă de Juniori E – 2003. La seniori este mereu în topul Ligii a IV-a. Anul inființării 2010, sponsor: Primăria Zărneşti. Unde joacă? Pe un teren închiriat, stadionul Celuloza Zărnești, care în acte aparţine Ministerului Apărării Naţionale. „Armata e cu noi!

De ce? CS Torpedo Zărneşti, înființat in 1947, odată cu ASC Armata, a fost un club de tradiţie în fotbalul braşovean. Construită în anii comunismului, pentru muncitorii de la Uzina de armament din Zărneşti, baza sportivă Torpedo era cândva mândria oraşului. Terenul de fotbal şi toate anexele erau la cele mai înalte standarde ale vremii, iar marile echipe ale ţării preferau să vină aici în cantonament. Până în 1990, având sprijinul Uzinei Mecanice Tohan, Torpedo era un club solid, iar echipa de fotbal activa în Liga a 3-a. După Revoluţie, odată cu declinul uzinei, a început declinul financiar al clubului și Torpedo a retrogradat în Liga a 5-a, iar baza sportivă a ajuns o ruină.

Torpedo a rezistat în fotbalul românesc timp de 66 de ani. Primul meci oficial al echipei a avut loc în 1947, iar cel mai cunoscut jucător a fost internaţionalul Valentin Stănescu. Torpedo a dat mulţi jucători echipelor braşovene, cei mai cunoscuţi fiind Leo Silaghi şi Dragoş Bucur la FC Braşov.

Ultimul produs de marcă al şcolii de la Torpedo a fost mijlocaşul stelist Rareş Enceanu. Enceanu a început fotbalul la Torpedo Zărneşti la vârsta de 7 ani, iar primul său antrenor a fost chiar tatăl lui, Adrian Enceanu, fost fotbalist la FC Braşov. La vîrsta de 12 ani a făcut pasul la FC Braşov, iar antrenorul care l-a descoperit este Nicu Văduva.

În 2013, sufocaţi de problemele financiare, avînd şi conturile blocate, cei de la Torpedo nu au mai înscris echipa în campionat.

Au urmat discuţii între UM Tohan şi  Primărie şi s-au găsit soluţii pentru viitor. La începutul acestui an, Primăria a preluat de la conducerea uzinei baza sportivă, în contul datoriilor către bugetul local, şi o va reface în totalitate cu fonduri europene. Se dorește ca oraşul să aibă o singură echipă, rezultată în urma fuziunii dintre Torpedo şi ASF Zărneşti. Primarul vrea o echipă competitivă în Zărneşti şi sînt şanse mari ca echipa să revină chiar şi în Liga a 3-a, cu o bază sportivă proprie și nouă.

Până atunci, brava ASF Zărnești, trupul și sufletul fotbalului comunității este taxată în continuare de  Armată pe „pârloaga” din imaginea de mai jos numită stadion. 

Felicitări Primăriei și ASF Zărneşti pentru ce fac în folosul fotbalului și al comunițății. Dacă se vrea parteneriat public-privat pentru binele sportului și al oamenilor, se poate!

Bravo lor! Poate se aude și în Ghencea, altă viitoare „pârloagă” fotbalistică patronată de MApN.

XRay

Exit mobile version