„Războiul” dintre CSA Steaua și FC Steaua București SA e departe de a se termina. Echipa lui Gigi Becali a câștigat, în sfârșit, o bătălie cu MApN.
GSP.RO a aflat că OSIM a înregistrat marca „FCSB” în ciuda faptului că juristul MApN, Florin Talpan, a formulat o contestație, care a fost respinsă.
CE CERE MAI EXACT CSA STEAUA
După ce i-a luat dreptul de a mai folosi sigla înregistrată de Gigi Becali acum 11 ani, CSA Steaua spera să o „deposedeze” pe FCSB și de sigla pe care campioana o folosește din februarie 2015.
CSA Steaua a înregistrat la OSIM denumirile „Steaua București”, „Steaua”, „Clubul de lângă inimă”, „Patron la Steaua” (ultimul este numele unei emisiuni TV în care a fost implicată echipa de baschet).
CE A CERUT CLUBUL LUI BECALI
Gruparea patronată de Gigi Becali a solicitat la OSIM înregistrarea celor două sigle:
CE A CERUT CSA STEAUA
Clubul Armatei a formulat opoziții la înregistrarea mărcii FCSB (cu cele două embleme de mai sus), susținând că se confundă cu unele dintre siglele din proprietatea Armatei (cele de mai jos).
Mai exact, CSA consideră că marca lui Gigi Becali se confundă atât ca element grafic, cât și ca fonetic sau conceptual cu siglele prezentate de MApN.
- N.R.– Asta apropo de buna credință a lui Talpan/CSA și să înțeleagă cei care au acuzat FCSB că nu au pus pe siglă o stea în 5 colțuri și a pus în 8.
Într-un dialog EXCLUSIV cu GSP.RO, OSIM susține prin vocea șefului de la Serviciu Mărci și Indicații Geografice, Mitrița Hahue, contrariul:
„Nu există nici un risc de confuzie din punct de vedere conceptual sau fonetic. Uitați-vă pe desen, FCSB nu mi-a scris pe siglă Steaua. Scrie clar, FCSB. Nuanțele culorilor sunt diferite. Ce să mai, sunt diferite! Prin urmare mărcile în cauză sunt diferite neexistând risc de confuzie pentru consumator și nici risc de asociere”.
„NU S-A PUS NICIODATĂ PROBLEMA PALMARESULUI”
Directorul general al OSIM, Andrei Alexandru Ioan, susține pentru GSP.RO că echipa lui Gigi Becali a pierdut în instanță doar sigla (elementul grafic).
„Ca să se înțeleagă foarte clar. Noi discutăm aici doar despre emblemă. FCSB a înregistrat o marcă total diferită față de cea a celor de la CSA. FC Steaua București SA a pierdut drepturile exclusive pentru marcă în instanță, nu și palmaresul sau tot ce s-a mai discutat! OSIM a înregistrat marca FCSB, iar deținătorul are drepturi exclusive asupra ei și beneficiază de protecție”.
Vlad Nedelea
Preluare de pe GSP
Nota Redacției
Pe 3 noiembrie 2014, ÎCCJ a anulat sigla, marcă înregistrată de SC Fotbal Club „Steaua București” SA (FCSB) și omologată de OSIM în 2004, motivând că FCSB a înregistrat -o cu „rea credință”. Nu comentăm nici sentința, nici motivarea. Este decizia Justiție care trebuie acceptată ca atare.
În ianuarie 2015, FCSB și-a inregistrat la OSIM propriile sigle, două. Asta nu a căzut bine CSA-ului pentru că nu mai depindea de sigla proaspăt pierdută. Drept urmare, a continuat acțiunea de deposedare a FCSB-ului de orice siglă, să o oblige să o cumpere pe a „lor”, mai ales că FCSB nu avea semne de panică sau dispoziție de cumpărător. Dimpotrivă.
„Clubul de fotbal, in urma deciziei ICCJ, nu mai poate folosi numele! Scrie foarte clar in motivare! FCSB pot folosi, avand in vedere ca e inregistrata la OSIM, insa vor avea probleme si cu noua sigla,pentru ca si Venus Bucuresti a facut o reclamatie.” (vezi aiciReactia lui Florin Talpan la motivarea ICCJ si Comunicatul FC Steaua) Reclamația există! De unde știa Talpan că Venus a depus reclamație??? E limpede. De ce au pus pe Venus și nu au făcut-o ei? Pentru că are mai multe elemente comune cu sigla Venus, decât ar fi putut inventa ei.
Ce legatură are sigla FCSB ovală cu marca „Steaua București” învocată de Talpan și Boroi?? Niciuna! De ce o contestă??? Foamea de bani și scopul scuză mijloacele. Vrea cu orice preț ca FCSB să vină la sigla și la buzunarul CSA!
Toate acestea au fost prezentate în articolul „S-a întâlnit hoțul cu prostul”, publicat pe fcsteaua la data de 2 iulie 2015.
Totuși, din aceste acțiuni ale CSA se vede limpede că războiul mărcii este în fond lupta pe desene. Talpan din jurist militar a devenit procesoman, dar nu pe banii lui, ci pe ai noștri.
XRay