FCSB a anunțat că va contesta la TAS decizia LPF de a atribui titlul de campioană Viitorului, iar reacțiile nu au întârziat să apară.
FRF și LPF sunt în dezacord în privința ROAF, fiecare parte precizând că este vina celeilalte. Răzvan Burleanu a declarat azi că raspunsul de la TAS va veni extrem de repede, FCSB nefiind nevoită să mai treacă pe la comisiile interne.
„Înțeleg că FCSB dorește să meargă la TAS, nu are nevoie să mai treacă pe la comisiile Federației, astfel că verdictul va fi stabilit la TAS în perioada următoare” – a spus Răzvan Burleanu la Dolce Sport.
LPF a negat orice ambiguitate din regulament, însă oamenii lui Gino au incercat să-l modifice cu o zi înainte de final!
Andrei Vochin, consilierul lui Razvan Burleanu, spune ca oamenii de la LPF au mers vineri la FRF sa incerce sa schimbe paragraful care ii da sperante Stelei ca poate castiga titlul de campioana la TAS.
„Oameni de la Liga au venit vineri la FRF sa se intereseze despre schimbarea regulamentului. Dar de ce si-au dat seama abia acum de asta? LPF a facut acest regulament. Era atat de greu sa scrie acolo ca in caz de egalitate se iau in considerare meciurile directe din play-off? Cineva de la LPF a incercat sa schimbe regulamentul pentru a fi clar.
Din punctul meu de vedere, e de neinteles regulamentul. Eu nu stiu ce-si doresc cei de la LPF. Nu inteleg din regulament daca se refereau la meciurile din play-off sau la cele din intreg campionatul. Daca e sa ma intrebi pe mine, eu as face un meci de baraj intre Viitorul si Steaua. La egalitate de puncte as renunta la toate criteriile si as face un meci de baraj.
Sigur, te poti intreba ce s-ar intampla daca vor fi 3 echipe care se lupta pentru titlu”, a declarat Andrei Vochin la Dolce.
„Regulamentul are în acest moment o formă ambiguă în ceea ce privește întrecerea Ligii 1. Este interpretabil. A fost votat în CEx, dar FRF nu se poate implica într-o competiție organizată de altcineva. FRF organizează vreo 15 campionate. Ei organizează un singur campionat.
Era atât de greu să scrie acolo că în caz de egalitate de puncte se iau în calcul meciurile directe din play-off sau toate cele patru disputate? Era atât de greu? Am auzit și eu că cineva de acolo încearcă să vadă care e posibilitatea să se schimbe regulamentul pentru a fi cât mai clar. Eu nu știu ce și-au dorit ei. Nu înțelegi din acel regulament. ” – a spus Andrei Vochin la Dolce Sport.
De cealaltă parte, Justin Ștefan, oficial LPF, consideră că FRF este singurul for competent să elaboreze și să modifice ROAF. Totodată, acesta îl critică pe Răzvan Burleanu pentru poziția luată în această situație.
„FRF este SINGURUL competent să elaboreze şi să modifice ROAF-ul (n.r. Regulamentul de organizare a activității fotbalistice).
Se pare că domnul Burleanu îşi aminteşte că este Preşedintele Comitetului Executiv numai când este «de pescuit» ceva reclamă, dar în momentele delicate, în care ar trebui să îşi asume acest rol, face un pas în spate şi arată cu degetul spre alţii.
Cât despre play-off-ul de anul acesta, unul extrem de disputat, iată că sistemul competiţional actual îşi arată rezultatele în privinţa echilibrului concurenţial chiar până în ultima etapă. Viitorul este campioana României şi sunt convins că TAS, dacă se va ajunge până acolo, nu va modifica clasamentul final al play-off-ului”, a scris Justin Ștefan pe Facebook.
FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României. FCSB a învins CSU Craiova cu 3-0 şi a terminat la egalitate de puncte cu FC Viitorul, 44.
Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB, care a învins CS Universitatea Craiova, scor 3-0, ar trebui să fie campioana României.
ÎN DIRECT la Digi Sport Special, Gigi Becali a mărturisit că a luat, deja, legătura cu două case de avocatură din Elveția. La una dintre ele lucrează chiar un expert în domeniu din România.
„Am înțeles că FRF nu omologhează rezultatele cu ochii închiși. Ei vor cere un punct de vedere la câteva case de avocatură mari, vor comunica cu Comitetul Executiv, iar apoi ei votează.
Am luat legătura cu o mare casă de avocatură din Elveția, de fapt cu două. Una este patronată de româncă, profesor de drept. Știa și citise despre ce este vorba. Ea a spus că suntem îndreptățiți să facem acțiunea asta la TAS, că avem dreptate.
Avocatul spaniol care locuiește în Elveția nu era foarte în temă cu situația. A zis că nu apără cazuri pe care le pierde. Miercuri avem întâlnire, au și facturat deja biletul de avion. Ne costă 5.000 de euro numai ca să facă un punct de vedere”, a spus Becali.
Sursa: dolcesport.ro, sport.ro, digisport.ro