home
29-10-09

Eliminati din Glorie, salvati de Real

Fotbalul e nedrept. Si totusi e drept atunci cand nu esti in stare sa marchezi macar un singur gol impotriva unor bunici. Iar ros albastrii, pentru a cata oara?, s-au fript.

Poate ca eu nu sunt un expert in fotbal. Nu am avut niciodata aceasta pretentie dar mai inteleg cate ceva din fenomen, mai ales ca am si practicat nobilul „sport“. Poate ca nici nu mai am vederea pe care o aveam la 17 ani. Si poate televizorul meu este prea departe de locul de unde stau si privesc uneori suferind, alteori blazat, meciurile Stelei. Cu toate acestea nu am avut niciodata senzatia ca partida din aceasta seara ar fi fost dominata per total de echipa Gloria Bistrita, asa cum s-au chinuit comentatorii acestui meci sa ne toarne in urechi dupa – adevarat este – o prima repriza ceva mai consistenta a gazdelor, dar, mai ales dupa finalizarea acestei partide, ca un soi de sinteza urmata de respectiva concluzie.

Dincolo de rahatul mancat de comentatorii meciului care au vazut o alta partida in fata ochilor, indraznesc sa cred ca Steaua a avut o dominatie aproximativa timp de 70 de minute, adica in repriza secunda si in cele de prelungiri. Din pacate, prostia lui Onicas (jucase bine pana atunci), lipsa de inspiratie a lui Moreno, mingile pierdute aiurea de Szekelly dar si ocaziile mari irosite de ros albastri s-au intors impotriva lor. Bagam ceva si de arbitru? Parca ne-a ciupit putin. Hai sa-l lasam, la urma urmei „noi suntem Steaua si nu ne intereseaza arbitrajul“. Doar pe Stoichita a inceput sa-l atraga. ;)

Comentatorii tv, dupa ce au comentat absolut execrabil aceasta partida, au continuat sa vorbeasca prostii si dupa incheierea acesteia. A fost absolut incredibil ce s-a petrecut: „Revedem cu placere momentul de bucurie al fotbalistilor Gloriei Bistrita“ transmite in direct Mihai Mironica dupa finalul meciului, apoi ii da legatura corespondentului ProTV/Sport.ro local: „Am reusit sa batem Steaua“ concluzioneaza acesta din urma in timp ce il intervieveaza pe Coroian, capitanul gazdelor, pentru a-i ridica o minge la fileu. Cata impartialitate din partea acestor mizerabili in timp ce emisiunea se derula live pentru toti suporterii din tara fiind vorba de un post CU ACOPERIRE NATIONALA si nu doar in regiunea Bistrita. Adica si pentru „micul popor stelist“. Sfidare? Prostie? Antistelism? Cu siguranta lipsa de profesionalism.

Ce ramane in urma acestui meci?

Dupa ce rateaza in mod constant obiectivul "fotbal frumos si cu goluri marcate" Steaua "lui Stoichita" rateaza primul mare (?) obiectiv fixat de voievodul Becali. Urmeaza o demisie? Desigur ca nu.

Parca am intrezarit un joc bunicel pe alocuri facut de o echipa a Stelei formata din rezerve, dar departe de ceea ce ar trebui sa fie in cazul unei echipe mari (unde-s coane jucatorii aia pe care i-ai vandut ca sa pui banuti in propriul buzunar?).

Parca am vazut o viteza in plus la constructie comparativ cu amintirile urate din sezoanele precedente, cu ceva pase filtrante in regim de viteza si solutii gasite pentru depasirea liniilor adversarilor, am vazut un pressing agresiv facut de niste rezerve steliste in terenul advers in final de meci, plus o multime de mingi scoase pe aripi urmate de centrari de pe ambele parti ale terenului. Si ATAT.

Peste tot si toate, ramanem si cu amintirea unei ELIMINARI rusinoase in fata unei echipe ce ocupa ultimul loc in clasamentul Ligii 1. Pentru antrenorul Stoichita situatia este jenanta si ar trebui sa-l tempereze in declaratiile-i hilare si nedrepte la adresa predecesorului sau pe banca Stelei, odata ce el, romanul, nu a fost in stare in doua partide sa invinga lanterna rosie a campionatului romanesc.

Steaua merita sa se califice in aceasta seara. Nu avem echipa pe care ne-o dorim si poate nu o s-o avem nici in urmatorii 20 de ani cu Becali pe cap, dar in aceasta seara merita sa mearga mai departe. Din pacate, Bibiskov nu are nicio legatura cu fotbalul, iar Tatarusanu este un portar naiv pentru a apara penaltyuri. Loterie ati spus? Nuuu, loterie e la campionatele mondiale de fotbal atunci cand roiesc adevaratii fotbalisti in careul tau si vin sa te execute la vinclu. Cand tu te arunci sau te culci de fiecare data inainte ca executantul sa loveasca balonul, oferindu-i acestuia lejeritate in alegerea coltului ramas liber, cum naiba sa ai pretentia sa nu fii fraierit la fiecare lovitura? Cu siguranta nu e nicio loterie aici. Intrebati-l pe Toldo. Sau pe Duckadam. Parca si Ritli mai stia cate ceva in acest sens.

Intre timp citesc ca marele(?) Real a fost invins cu 4-0 in Cupa Spaniei de o formatie din liga a 3 a iberica. Gata, am gasit o scuza, nu mai conteaza faptul ca noi nu mai prindem nicio finala a Cupei Romaniei de ani buni, pentru ca e mai usor sa respiri cand moare capra vecinului bogat.

Becali, ramai in Ghencea! De ce sa mai pleci odata ce nu ai facut-o atunci cand se mai putea face ceva reparatoriu pentru clubul de fotbal?

Ai reusit sa omori tot ce avea stelismul de valoare, iar acum ne obligi sa privim cum inmormantezi echipa. La urma urmei, te lauzi ca e a ta, nu? Joaca si traieste fix dupa chipul si asemanarea ta. Un suflet chinuit in purgatoriul propriei neputinte.

Tu sa ne traiesti 1000 de ani si sa porti pe urmeri rusinea de a fi ucis cea mai frumoasa poveste a fotbalului romanesc. Atat iti doresc.




"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei




nu cedam!
Meciul Urmator Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Poli AEK Timisoara

STEAUA
Sambata, 31 octombrie, ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/