home
26-10-09

Spune-mi "Ce mai stii despre Steaua?"

Haosul existent la nivelul conducerii, absenta unui presedinte cu personalitate care sa imprime echipei un sistem de organizare bazat pe competenta si eliminarea diletantismului, schimbarile nenumarate de antrenori din ultimile sezoane, au facut ca echipa ros albastra sa simbolizeze mediocritatea in campionatul romanesc.

Scuzele identificate in zona conflictului existent intre suporteri si omul care imprumuta echipa cu bani sunt idiotenii. Aceasta deoarece Steaua a fost sustinuta cu frenezie in ultimile editii de campionat dar jocul s-a incadrat in aceleasi coordonate ale mediocritatii, nu a mai castigat campionatul, iar statisticile nu mint: echipa Rapid vine in Ghencea an de an, avand minim un punct castigat dinainte de startul partidei. Ori fenomenul se intampla fix in “era Becali”, adica in ultimii sapte anisori.

Ca un contraexemplu o sa le reamintesc celor care pun rezultatelor slabe pe seama conflictului, faptul ca Steaua pe care o stiam eu, mergea in Giulesti si pe orice stadion al Romaniei chiar fara suporteri si fie invingea, fie le determina pe gazde sa „umble” la arbitri ca sa smulga un punct. Un rezultat de egalitate pe teren propriu cu Rapid si Dinamo era privit drept un esec, pentru ca asteptarile erau mari, exigentele la fel, iar publicul stelist fusese educat in acest spirit. Si nu a trecut mult timp de atunci.

Stiu, o sa-mi aminteasca pupaciosii becaliotului de sfertul de finala din UEFA dar, de atunci a trecut ceva vreme si ar fi pacat sa ne mandrim la batranete cu o singura fapta de vitejie aproximativa realizata in frageda tinerete. Parca e nevoie de ceva mai mult in cazul unei echipe ca Steaua. De continuitate si contanta ati auzit?

Temerea mea este ca peste zece ani iubitorii creditorului vor imbratisa acelasi argument in timp ce Rapidul se va lauda cu inca tot atatia ani de invincibilitate in fata noastra. Pentru moment, ca sa raspund cu “probe” eu o sa le arat si cateva fotografii cu Olaroiu, Dica, Mihai Stoica, Radoi, Goian si o sa le reamintesc ca banii sunt esentiali in construirea unei echipe mari dar, fara a sti cum sa-I investesti, cum sa angajezi si sa mentii langa tine oameni capabili, poti sa-I folosesti ca hartie igienica.

Apoi, despre care bani e vorba in cazul lui Becali? Despre cei bagati in propriul buzunar din Champions League, publicitate, bilete si abonamente vandute sau sumele taiate din salariile vitejistilor 2009? Acum, glumind amar, trebuie sa-mi exprim dezamagirea ca nici acest argument forte al creditorului nu mai sta in picioare pentru ca lotul stelist a fost decimat, negociat si carpit ca sa merite fix sumele impuse de creditor si locul ocupat in clasament. La urma urmei, ce dracu inseamna sa „pui suflet”?

Si am ajuns la situatia de fapt. Steaua nu a castigat niciun derby in aceasta editie de campionat. Precizez “niciun derby” deoarece aceasta Steaua Becali SRL a ajuns atat de rau in campionatul Romaniei, incat orice partida mai tare arata ca un derby. Infrangeri acasa cu Dinamo si Unirea Urziceni si meciuri terminate la egalitate cu Rapid si CFR pe acelasi teren. Ma gandesc cu teama la partida cu Timisoara o alta “mare echipa” in fata careia ros albastrii si-au aplecat capetele in ultimii ani si pe care, o umileau in trecut, pe unde o prindeau.

Putin despre jocul de seara
Ros albastrii au jucat execrabil in prima repriza fiind dominati la toate capitolele, iar in cea de-a doua si-au dominat copios adversarul. Suna familiar? De cativa ani incoace am inceput sa ne multumim cu jumatati de meciuri “bune”.

Forma sportiva a jucatorului Surdu ar trebui sa dea de gandit antrenorului, la fel si ineficienta lui Kapetanos. Banel Nicolita, Toja pe alocuri si Dayro Moreno au jucat bine, iar Ochirosii a realizat in 5 minute mai multe decat au facut unii coechipieri de-ai sai la pachet pe tot meciul. Jocul lui Szekelly a fost unul oscilant, balanta inclinand mai ales spre slabut. In ciuda unei imbunatatiri vizibile in ceea ce priveste verticalizarea, progresia (Dayro a avut doua executii de exceptie aseara) obtinerea de lovituri libere periculoase si finalizarea situatiilor de poarta cu sut, Steaua continua sa sufere, sa alerge mult si sa marcheze prea putin.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei




https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Steaua-Rapid 1:1 - OmBun

Steaua-Rapid, atmosfera - OmBun

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
  • Program Liga 1 2009/2010
  • Clasament/Rezultate 2009/2010
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ pleaca ciobane https://fcsteaua.ro:/ foto 26 https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 foto 12