home
22-10-09

Becali n-a bagat niciun ban la Steaua in 2009

Conform declaratiei de avere depusa de patronul ros-albastrilor la Biroul Electoral Central, in 2009 finantatorul Stelei nu a investit niciun ban la echipa, in schimb a ridicat o parte consistenta din veniturile obtinute prin participarea in Liga Campionilor.

Candidat la presedintia Romaniei, patronul Stelei, Gigi Becali, a fost nevoit sa-si depuna zilele trecute declaratia de avere la BEC, asa cum a facut-o si in primavara, atunci cand a candidat la postul de europarlamentar. Intre cele doua declaratii exista o distanta de fix sase luni, in care averea finantatorului din Ghencea nu a suferit modificari spectaculoase. In contul achizitiilor, o masina BMW, in contul vanzarilor un teren in valoare de 2 milioane de euro, iar in contul donatiilor casa din Pipera trecuta pe numele mamei sale. Si totusi, la o privire atenta asupra plasamentelor, investitiilor si imprumuturilor facute de acesta din aprilie 2009 pana in prezent, trei chestiuni atrag atentia si toate sunt legate de fotbal.

26% actiuni cotate la 50.000 Euro

Desi este greu de crezut, Gigi Becali nu este actionar majoritar la Steaua. Conform declaratiei de avere acesta detine doar 26% din actiuni, care sunt evaluate la suma de 198.000 de lei, adica aproximativ 50.000 de euro. Celelalte procente, adica 74% din actiuni sunt detinute de apropiatii sai si alti membri ai familiei. De remarcat ca fata de declaratia de avere depusa la BEC la alegerile europarlamentare, actiunile detinute de Gigi la gruparea din Ghencea s-au devalorizat in aceasta perioada cu... 2.000 de lei.

In 2009 a scos din club peste 2,5 milioane de euro

Investitia majora pe care Becali a facut-o in Ghencea a venit sub forma de imprumut acordat in nume personal. In aprilie, acesta declara in scris ca Steaua are o datorie fata de el de 76.500.000 de lei, adica 18.214.200 de euro. Conform ultimelor date furnizate de Becali, in ultimele sase luni suma datorata de club s-a diminuat la 65.754.372 de lei, de unde rezulta ca diferenta de 10.745.628 de lei, adica 2.558.482 de euro, a fost recuperata de acesta. Banii retrasi de Gigi Becali ar putea fi chiar o parte din suma care a revenit Stelei dupa participarea echipei in Liga Campionilor in sezonul trecut, ceea ce inseamna ca intr-un an patronul din Ghencea nu a investit niciun sfant, dar a scos peste doua milioane de euro.

Bucsaru e dator 4 milioane de euro

Finantatorul Unirii Urziceni, Dumitru Bucsaru, nu a reusit sa-si achite in totalitate datoria pe care o avea fata de Gigi Becali. Cu toate ca echipa sa a castigat campionatul si datorita participarii Unirii in Liga Campionilor in contul clubului au intrat sume frumusele, Bucsaru i-a inapoiat patronului Stelei doar opt milioane de euro din banii imprumutati de acesta, in prezent mai avand de achitat patru milioane de euro.

CanCan


Steaua-Fenerbache: Atmosfera - OmBun

Steaua-Fenerbache 0-1 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3