home
22-10-09

In aceasta seara...

În această seară, mulţi suporteri se vor găsi iarăşi în dilema veche de peste un an: să-mi încurajez echipa, sau să protestez contra simbolului anormalităţii, al mitocăniei şi al bişniţei ordinare din ţara asta? Să fiu alături de echipă într-un moment în care "iese în lume", sau să arăt întregii Europe că setea mea de demnitate este mai mare decât un rezultat, mai ales acum, când Becali îl implora săptămâna trecută pe Buzărin să-i redacteze o scrisoare lacrimogenă către "drogaţi/huligani/beţivi/bagabonţi/nenorociţi"?

Dramatismul din Ghencea a prins noi culmi: echipa lui Stoichiţă pare a prinde tot mai multă personalitate, în timp ce protestele la adresa lui Becali au primele efecte devastatoare: Ghiţă din Pipera interzice juma' de stadion pentru că, în Ghencea, "el este şi procurator, şi Poliţie, şi Justiţie": după 1-5 în Ghencea, de pe data de 17 august 1996, cu FCM Bacău, din etapa a III-a, Ion Alecsandrescu, în direct, la Procesul Etapei, a cerut scuze tuturor fanilor Stelei pentru "acest rezultat umilitor" (aveam să pierdem şi în retur cu 0-1)! Etapa următoare, pe 25 august, Steaua surclasa la toate capitolele Rapidul şi învingea cu 2-0 în Giuleşti, trimiţându-i pe alb-vişinii pe ultimul loc al clasamentului.

Erau anii în care conducătorii din Ghencea îşi încurajau jucătorii să aibă o personalitate cât mai puternică pe teren, iar sărbătorirea golurilor alături de suporteri - cine poate uita acea escaladă rapidă pe garduri ale lui Lăcătuş&comp. pentru a-şi urla, alături fani, bucuria de a marca? - erau lucruri obişnuite.

În această seară, mulţi suporteri se vor găsi iarăşi în dilema veche de peste un an: să-mi încurajez echipa sau să protestez contra simbolului anormalităţii, al mitocăniei şi al bişniţei ordinare din ţara asta?

Intrarea în Templu ne este interzisă pentru că ne exprimăm furia că în fruntea clubului Steaua se află nişte urmaşi demni ai unora ca Iosif Vissarionovici Stalin, Viaceslav Molotov, Adolf Hitler, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels, Hermann Goering, Benito Mussolini, Nicolae Ceauşescu. Toţi aceştia ar vărsa cu siguranţă o lacrimă de bucurie văzând că mentalitatea lor a dăinuit peste timp.

Ia auziti acilea:

Voi angaja 100-200 de băieţi selectaţi de mine, personal, luptători de K1, care vor sta între suporteri. Vor spiona şi apoi îi vor lua pe cei care fac ceea ce fac, îi vor scoate afară din stadion, unde Jandarmeria îi va umple de sînge şi îi va arunca în gurile cîinilor. Bătuţi ca pe vremuri, la Miliţie, la tălpi, la palme. Veţi vedea, va fi ca în arenele romane. La meciul cu Fenerbahce va fi arenă de gladiatori. Am aprobări de la toate organele abilitate, aşa că am voie să fac tot ceea ce am făcut pînă acum în relaţia cu suporterii.

În această seară, mulţi suporteri se vor găsi iarăşi în dilema veche de peste un an: să-mi încurajez echipa sau să protestez contra simbolului anormalităţii, al mitocăniei şi al bişniţei ordinare din ţara asta?

Unul dintre cei mai impunători fotbalişti ai României anilor '80 - din toate punctele de vedere! - Laszlo Boloni, îi scrie lui Becali, printre altele:

Bine, accept ca patronul clubului meu de suflet să mă desconsidere. Dar n-are nici un drept să-i desconsidere pe suporteri, pe cei care nu stau în lojele climatizate pe timpul verii, pe cei care înfruntă ploaia şi lapoviţa, pe cei care nu deţin conturi în bănci! Aceşti oameni, fără de care fenomenul sportiv nu există, au o singură avere: dreptul de a visa. Oricît de proprietari aţi fi, NU AVEŢI DREPTUL SĂ LE CONFISCAŢI VISURILE! Eu, unul, le voi susţine pînă în pînzele albe dreptul de a visa.

Iată vomi... răspunsul lui Becali:

Boloni e tot un vagabond! Îi dau lui emblema s-o antreneze, s-o ia acasă! Îi vând lui emblema! Ce mare fost jucător a fost el pentru Steaua? Să se ducă la el în Ungaria!

În această seară, mulţi suporteri se vor găsi iarăşi în dilema veche de peste un an: să-mi încurajez echipa sau să protestez contra simbolului anormalităţii, al mitocăniei şi al bişniţei ordinare din ţara asta?

Un miracol poreclit Găboajă îi scrie lui Becali:

1. Imaginea Stelei, cel mai popular şi galonat club din România, a avut şi continuă să aibă de suferit,

2. Capacitatea ta managerială este îndoielnică: viziune zero, strategie zero,

3. Relaţia ta cu toată suflarea stelistă este una dictatorială, arătând tuturor un dispreţ evident,

4. Ai jignit şi umilit suporterii, fostele glorii, jucătorii şi antrenorii pe care i-ai condus de când ai preluat echipa,

5. Ai reuşit să alungi din club toţi oamenii de valoare, cu personalitate, care au îndrăznit să te contrazică.


Răspunsul?

Nu ai cum să îi zici lui Becali cum să conducă. Viitorul Stelei e problema mea, pentru că eu sunt proprietar. El e idiot, pentru că viitorul e problema mea. E nebun, nu am ce sa îi spun unui om care spune că eu nu am niciun viitor la Steaua. Dacă el crede că eu nu am viitor, e părerea lui, eu o să demonstrez că am viitor la Steaua!

În această seară, mulţi suporteri se vor găsi iarăşi în dilema veche de peste un an: să-mi încurajez echipa sau să protestez contra simbolului anormalităţii, al mitocăniei şi al bişniţei ordinare din ţara asta?

Românii nu au vocaţie de rebeli. Tocmai de aceea personaje precum Burebista, Vlad Ţepeş, Iancu de Hunedoara, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Ioan Vodă cel Cumplit, Tudor Vladimirescu au fost extrem de rare în decursul a atâtea amar de secole, tocmai de aceea un intelectual de talia lui Emil Cioran ofta revoltat "Doamne, ce vom fi făcut într-o mie de ani?", tocmai de aceea România a suportat cel mai cumplit regim comunist după Rusia stalinistă şi China maoistă, Fenomenul Piteşti, de exemplu, fiind unul dintre cele mai teribile momente trăite în istorie de compatrioţi de-ai noştri. Şi a fost nevoie ca CIA şi KGB să-şi dea mâna pentru ca ţara noastră să respire...

Braşov 1987? Liviu Babeş? Acestea sunt moştenirile de care trebuie să fim demni!

În această seară, mulţi suporteri se vor găsi iarăşi în dilema veche de peste un an: să-mi încurajez echipa sau să protestez contra simbolului anormalităţii, al mitocăniei şi al bişniţei ordinare din ţara asta? Să fiu alături de echipă într-un moment în care "iese în lume", sau să arăt întregii Europe că setea mea de demnitate e mai mare decât un rezultat, mai ales acum, când Becali îl implora săptămâna trecută pe Buzărin să-i redacteze o scrisoare lacrimogenă către "drogaţi/huligani/beţivi/bagabonţi/nenorociţi?"

Lari


Steaua-Rapid 1:1 - OmBun

Steaua-Rapid, atmosfera - OmBun

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Anti becali
nu cedam!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Gloria Bistrita

STEAUA
Miercuri, 28 octombrie, ora 20:15
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imagini Tracker
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
pleaca ciobane
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/13537/pleaca ciobane"> pleaca ciobane https://fcsteaua.ro:/ foto 26 https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 foto 8 foto 7 foto 6 foto 5 foto 4 foto 3 foto 2 foto 1 foto 14 foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/