home
18-10-09

Poli Iasi - Steaua 0-2

Steaua s-a impus in deplasare la Iasi intr-un meci foarte viu disputat, castigat cu 2-0 de ros-albastrii, dupa reusitele lui Dayro Moreno si Szekely din ultimele minute. Steaua a mai avut doua bare si numeroase ocazii de gol. Si iesenii au avut multe oportunitati de a inscrie, insa Zapata a inchis perfect poarta

In fata unui stadion umplut la refuz, tribunele arenei Emil Alexandrescu din Iasi fiind arhipline, Politehnica a primit vizita Stelei, in etapa a zecea a Ligii 1.

Meciul a fost unul cu adevarat spectaculos, cele doua formatii nerefuzand jocul, probabil manate si de frigul patrunzator de afara care nu le-a permis fotbalistilor sa stea pe loc nici macar un minut. Despartite de doar un punct in clasament, pe pozitiile 8, respectiv 9, Steaua si Poli Iasi au aratat un fotbal in viteza, combinativ, cu multe faze ofensive pe placul spectatorilor.

Prima mare ocazie de gol a apartinut oaspetilor in minutul 9. Toja a sutat puternic, Branet a respins cu emotii, mingea a sarit la Surdu care a reluat cu capul spre poarta, de pe linia careia a respins eroic Straton. Balonul a ajuns apoi la Szekely, insa acesta nu a mai reusit sa trimita pe spatiul portii iesene.

Dupa doar trei minute, caracterizate de tensiuni in tribune provocate de tortele aprinse de suporterii stelisti, Poli a produs primele emotii la poarta lui Zapata. Bratu a reluat din foarfeca o centrare din corner, mingea a sarit la Buta care a prelungit cu capul periculos, insa portarul colmbian a parat cu un reflex de exceptie.

Au urmat alte dou faze similare de ambele parti in care centrarile din lateral au trecut pe langa cate doi jucatori ai echipei aflate in atac, fara a se reusi o deviere norocoasa sau un sut pe spatiul portii.

Alte ocazii ale lui Bujor, Miclea sau Bratu au amenintat poarta Stelei, in timp ce Branet a avut mari emotii la mingile sutate sau trimise cu capul de Kapetanos. O faza mult discutata a avut loc in minutul 38, cand Constantin a cazut in marginea careului advers in duel cu Ghionea, insa fundasul stelist a intervenit la minge, acesta fiind si aspectul indicat de Marius Avram care a lasat jocul sa continue.

O alta decizie de arbitraj discutabila s-a petrecut cu trei minute inainte de pauza, cand Kapetanos a primit o pasa excelenta in careu si a reluat cu capul in plasa, dar golul a fost anulat pe motiv de offside, desi atafcantul grec se afla pe linie cu fundasii ieseni.

Daca in prima parte a intalnirii, jocul a fost mai echilibrat, partea secunda a fost mai mult la dispozitia oaspetilor, Steaua fiind mai prezenta in meci, cu mai multe actiuni spectaculoase de atac la poarta lui Branet.

Goalkeeperul iesean a avut si noroc la doua faze clare de gol, cand buturile portii sale i-au fost de mare ajutor. Mai intai Toja (64'), aflat la cel mai bun meci al sau in acest sezon, a sutat in transversala, dupa ce a driblat doi adversari pe contraatac si l-a fentat si pe Branet. A doua ocazie imensa de acest gen i-a apartinut lui Plesan (82'), revenit in trupa din Ghencea dupa o longa perioada de absenta, mijlocasul trimitand mingea in bara din dreapta cu o deviere subtila.

Minutul 66 al meciului a consemnat si revenirea in formatia Stelei a lui Dayro Moreno, exilat in primavara la echipa secunda a echipei din Ghencea. Acesta a revenit cu gol la Steaua, deschizand scorul in minutul 85, dupa o splendida faza personala. Scorul final a fost stabilit in prelungiri de Janos Szekely, care a sutat in forta din marginea careului, Branet scapand mingea printre maini in poarta.


Onlinesport: Irina Maxim


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3